Arkadaşlar bu konu tartış tartış bitmez bişey soracağım sizede bu yol tarafındaki üst membranlar tuhaf gelmiyor mu tam gerdirilmemiş alttan membran çıtaları baya çıkıntı gibi gözüküyor araları diğer ilk takılan membranlara göre daha açık gibi.. tamam bekledikçe rengi falan açılacak onu anladık ama diğer trabzon tarafında kalan membranlar sert bi levha izlenimi verirken bunlarda hiç o hava yok. Daha sonradan tekrar gerdirilecek falan deniliyor ama ben inanmıyorum öyle bişey olacağına takıldı artık bitti o
İngiliz tribünündekiler seyircidir. Futbolu herhangi bir şey gibi zevk alarak izlerler ve pozisyona göre tepki verirler. Bunun dışında bazı tribünlerde artık klasikleşmiş anlamı olan besteler vardır ondan söylenir. Ben bu tarz taraftarlığa karşıyım. Bizim tribünlerin karakteristik özelliği maç boyunca susmadan takımlarına destek vermeleridir. Olması gereken de budur bence. Ancak burada sorgulanması gereken bunun nasıl olması gerektiğidir. Son zamanlarda gördüğümüz Avni Aker'deki gibi değil tabi ki. İstanbul takımları bunu güzel yapıyor. Konya ve Bursa da iyi yapmaya başladı. Bursaya 4-2 yenildiğimiz maçtaki tribünleri hatırlasın herkes. O tribünlerin önünde oynayan ev sahibi futbolcunun sahada ölü gibi dolaşması pek olası değil. Bir şekilde o futbolcuya etki eder.
Bu tribun muhabbeti gereksiz abartiliyor bence. 90 dk ziplayip gereksiz sarki turkuyle basari gelseydi Turkiye'de bjknin her sene acik ara sampiyon olmasi gerekirdi de bu oyle olmuyor iste bu isler. Ingilterenin en iyi taraftari denilen kitle Liverpool taraftari denir yillardir ligde liverpoolun basarisi yok.
Vaktinden parasindan fedakarlik Eden insanlara bir de gereksiz gorevler bicmenin anlami yok .neymis taraftar bagirmali susmamaliymis. Pozisyon heyecan verir tepki verirsin, stadyumda olusan sinerjiye gore tezahurat da katilirsin ama mac izlemeye gelmis insanlardan 90 dk susmadan yirtinircasina tezahurat yapmalarina beklemek gereksiz olmasini gectim absurd bir istek. Mecbur mu vatandas 90 dk boyunca birilerinin boyunduruguna girip bagirip cagirmaya?
En son ESER tarafından düzenlendi; 04.06.2016, 14:28.
Yahu bu maç boyu bağırma işi kadar saçma sapan bir şey yok. Bu sene Konyaspor deplasmanındayız stat full dolu adamlar kendi aralarında konuşsa bile senin sesini bastırıyor. Sen saçma sapan Trabzonumm sen çokk yaşaaa diye bağırıyorsun yanındaki adam bile duymuyorken senin sesini takımı ateşlemekle bunun ne alakası var. Bazen çok abartıyoruz bu bağırma işini. Yukarda bir arkadaş ingilizler çok etkilenmiş falan cart curt diyor. Çoğu da demiştir ki bunlar deli mi acaba ne bağırıyorlar kendilerine yazık. Ama senin basının ısrarla oyuncuya nasıl ambians etkilendiniz mi falan diye sorunca oyuncu da haliyle çok etkilendim falan diyor.
bir grup, gönüllü bir şekilde bağırıp tezahürat yapmak istiyorsa bunu yapabilir sorun yok. ama bu grup birilerini rahatsız ediyorsa, bağırmaya zorluyorsa maç izlemeyi engelliyorsa taşkınlık yapıyorsa anında engellenmelidir. o yüzden statta iyi bir çalışma yapılmalıdır. taraftarların meşrebine göre bir yerde oturması teşvik edilmelidir.her ne kadar bu tribüncü arkadaşları sevmesem de doğrudan bir yaptırım uygulanmasına karşı olurum.bir arada oturabilir şarkı söyleyebilirler ama kural dışına çıktıkları an müdahale yapılmalıdır.bedava bilet almaları engellenmelidir.şiddete yönelik hareketleri cezalandırılmalıdır. statta bu sağlandığında o grupların hızla azaldığına ve bittiğine şahitli ederiz. özgürlük varken kimse boyunduruk altına girmek istemez. hadi bağırınla olmaz bu işler. zamanı geldiğinde bize her yer trabzon tezahüratına katılmayacak adam yoktur. çünkü basit, etkili ve içtendir. şarkı gibi 2 kıta marş söylemek, bunu görev gibi yapmak monoton olacaktır. bunlar yarıda kesilir veya azalarak biter. bu durum insanın enerjisini söndürür. tribünde özgürlük ve gönüllülüğe bağlı hareket edilmelidir.
Bir de ayar olduğum bir laf var maçı izleyeceksen ligtv'den izle kardeşim orası daha net. Sanane arkadaşım para benim param zevk benim zevkim.
Burda demek istediğim tiyatro gibi maç izlensin değil. Ama İngilizler bu işte kesinlikle en iyisi adam maçını da izliyor hakeme tepkisini de veriyor. "İlk görüştee sevgilimm oldunn" la rakibi veya hakemi baskı altına alamazsın ama tüm stad bir pozisyonda uğuldarsa o zaman hakemi baskı altına alabilirsin.
Her neyse dediğim gibi yeri gelir herkes dayanamaz ayağa kalkar omuz omuza verir zaten. Kimseyi zorla bağırtmanın anlamı yok.
sivas stad açılışı
sivas protokolü ile toki maç yapıyor
küp merdiven girişleri dışında tasarım fakiri olmuş.biraz farklılık katmış orası. koşu pisti yapmışlar resmen. bizim dikkat etmemiz gereken yer de orası. saha çizgileri ile tribünün başladığı yer arasındaki bölüm nasıl gözükecek, çok önemli.
[MENTION=50250]nsevencan61[/MENTION] [MENTION=24833]A.Ali Karanis[/MENTION] anladım teşekkür ederim açıklamalar için hepimizin temennisi güzel olması tabikide.
O beğenmediğiniz, ötekileştirdiğiniz küçük şehrin, hepinizi korkutan büyük sevdası.
Bir de ayar olduğum bir laf var maçı izleyeceksen ligtv'den izle kardeşim orası daha net. Sanane arkadaşım para benim param zevk benim zevkim.
Burda demek istediğim tiyatro gibi maç izlensin değil. Ama İngilizler bu işte kesinlikle en iyisi adam maçını da izliyor hakeme tepkisini de veriyor. "İlk görüştee sevgilimm oldunn" la rakibi veya hakemi baskı altına alamazsın ama tüm stad bir pozisyonda uğuldarsa o zaman hakemi baskı altına alabilirsin.
Her neyse dediğim gibi yeri gelir herkes dayanamaz ayağa kalkar omuz omuza verir zaten. Kimseyi zorla bağırtmanın anlamı yok.
Katiliyorum,
Profesyonelim,isim futbolculuk diyen,transfer zamani en kotusunun agzini milyondan actigi futbolcu kitlesinin " efendim taraftar bizi costuramiyor, o yuzden istedigimiz oyunu oynuyamiyoruz " diye bir mazereti olamaz.aldigi paranin hakkini mirin kirin etmeden oynadigi oyunla sahada vermekle mukellef olan futbolcunun baslica gorevi kendisini izlemeye gelen taraftari performansiyla memnun etmektir.Agalar yense de yenilse de milyonlari cukka edecek, kotu futbolun faturasi ziplamayan taraftara kesilecek. Yok oyle bir dunya.
En son ESER tarafından düzenlendi; 04.06.2016, 21:29.
"Akyazı Stadyumu, Spor Kompleksi içinde olması nedeniyle Türkiye'de kıyaslanabileceği bir örneği şu anda bulunmamaktadır, bahsi geçen stadyumların her birinin mutlaka güzel yönleri vardır, yalnız Akyazı Stadyumu, Spor kompleksi içinde olması nedeniyle ve TOKİ'nin en önem verdiği stadyum projesi ve mimari açıdan hiçbir stadyuma banzemeyen tasarımıyla şu anda Türkiye'de en özgün stadyum projesidir, güzellik görecelidir, herkesin fikri başkadır ama stadyum platform üzerine yerleşmiş yapısı, alt tribünlerde olmayan taraftar çıkışı, efsane olmaya aday çatısı, 1. Sınıf koltukları, hibrit çimi, skorbodu ile Türkiye'deki stadyumlardan çok daha farklı bir konumdadır, stadyum olarak kıyaslanabileceği bir tane stadyum vardır o da çatısı hariç güzel bir stadyumdur, Akyazı Stadyumu dış kısmına ise kuzeyinde denizi güneyinde doğası, çevresinde tesisleri, yeşil alanları, otoparkları vs ile Türkiye'yi de aşan dünya çapında bir projedir."
wowturkey/TSevda
Hakan KULAÇOĞLU: "Sabırlı, sistemli ve ekonomik, tüketen değil üreten bir Trabzonspor oluşturmak."
Yorum