Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak oğuzhan can tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    olaya neden sadece stadyum olarak bakıyorsunuz anlamıyorum. denize sıfır yaşam olanı oluşturuluyor hala nelerle uğraşıyorsunuz. bursanın stadını ben begenmıyorum. begenene saygım var tabi. ancak onların stadına maca 1 saat kala gidersin bizim stada 6 saat önceden. cafeler , avm , deniz manzarası vs. ben bizim stadın ince ayarlarını begenmıyorum sadece. 4 çıkış , saklanamayan localar vs. onun harici kapasitesi veya kutu gibi olması rahatsız etmiyor beni. bildiğim kadarıyla zemıne yakın oalcak bu cok hosuma gitti. ayrıca stad kapasitesi trabzona fazla bile. 40bin kişilik bi seyirci topluluğumuz yok zaten. hem biz efsaneyi 20binlik avni akerde yaptık. yeterki yapıcı eleştirelim ve bir olalım. herkese saygılar.
    Zaten kimse spor yerleşkesini eleştirmiyor. Aksine projenin tek güzel yanı deniz üstünde oluşu. Ayrıca bu neyin kafası ya? 40 bin fazlaymış. Adeta milletimizin ne kadar dar görüşlü olduğunun resmi bu söz. Bu stadyumda ulusal ve uluslar arası organizasyonlar da yapılacak. Sadece Trabzonspor'un maçları değil kapasite az bile. 50bin çok ideal olurdu.

İlk olarak fanatikdevri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Milletin gözlerinin derdine düşeceğine kendi gözlerinin derdine bak istersen.
    Futbol için yapılan bir stadla bundan 25 yıl önce Olimpiyat Stadı olarak tasarlanan stad nasıl da yapı olarak bire bir aynı gör.Sadece loca kısmı ve sahaya yakınlık olayı farklı.
    Sonra vay efendim biz böyle estetik sahibiyiz.He görürsem söylerim,Timsah olayına cevap bile verememiş bir de.

Şu ikisi arasında nasıl bir benzerlik var aklım almıyor. Aynı şeye baktığımızdan eminmisin sen?

İyi ki mimar falan değilsin. Ülkemiz bir Mete Arat'ı daha kaldıramaz. Ucubelerle doldurursunuz Türkiye'nin dört bir yanını. Şu stad yapılmadan önce bir kaç mimardan nasıl proje istemediler anlamıyorum. Gidip en beceriksiz adamın projesine atlamışlar. Şu stadyumda mimari açısından hiçbir güzel özellik yok. Bu stadyumu bırakın bir mimarı sokaktan geçen adam bile tasarlar.

Timsah olayı gayet ne bir şey sen nasıl hamsi kaplan fırtına vs. gibi şeyleri simge olarak kullanıyorsan onlarda ülkemizde bulunmasa da simge olarak kendilerine timsahı seçmişler ve bunun çatıda kullanılması kadar normal bir şey yok siz niye bunun derdine düştünüz çok merak ediyorum.
    Bize Her Yer Trabzon

Yorum

• karşılaştığım iki husus yeni statla ilgili kafamda pek çok şeyin netleşmesini sağladı;
      1-) Yaklaşık 4 yıl evvel bu forumda pek çok kez yeni statla ilgili ortak bir fikir birliğine varmamızı,hatta gerekliyse bmn olarak anket yapılarak( stat için yapamadığımız anketi,stat koltukları için yaptık buda birşey tabi ) beğendiğimiz stat modelini yetkililere iletmemizin uygun olacağını teklif ettiğimde,bmn yetkilileri "buna gerek olmadığını zaten herkesin forumda kendi fikrini beyan ettiği" minvalinde cevap yazmıştı.malesef bmn bu hususta sınıfta kaldı.eğer ki bmn zamanında ortak bir görüşe vardığımız projeyi yetkililere beyan etseydi,bizim istediğim proje gerçekleşmese dahi en azından vicdanen sorumluluk altında kalmazdı.( sayın yöneticiler darılmaca gücenmece yok)
      2-) Konyada bjk'ye mağlup olduğumuz maçtı. O maç bize öğretti ki,bir statın mimarisi,tribün dikliği v.s kadar statta oluşturulan ambiyans çok önemlidir.bu açıdan bakıldığında yeni statın tüm olumsuzluklarını bertaraf edecek yegane husus taraftarın statta oluşturacağı ambiyanstır.yoksa değil bursa statını ,bernabau' yu trabzona ışınlasak,o ambiyans oluşmadığı müddetçe faydası olmaz.kerameti sadece statta aramak bir nevi abesle iştigaldir.( buradan stat mimarisini önemsemediğim anlamı çıkmamıştur umarım)
      En son ağasarlı tarafından düzenlendi; 19.03.2015, 20:22.

Yorum

• İlk olarak Mehmet BAŞ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Canım kardeşim, Timsah Arena ile Akyazı Arenanın yükseklikleri arasında aman aman bir fark yok...

İki stadyumun yükseklik ölçülerini net olarak olarak yazamıyorum.
        Araştırmak için uğraşmayacağım fakat daha önce bir arkadaşımız buraya yazmıştı. Hatırladığım kadarı ile yükseklikleri birbirine yakın...

O maddeler halinde yazdığım yazıda da Timsah Arenanın daha hacimli ve büyükçe görünme nedenini yazdım.

Fakat esasta iki stadyum yakın yükseklikte...

Biri oval olduğu, kale arkası tek kat olduğu için daha büyük görünüyor.
        Bu durum da kimseyi yanıltmasın...
        Akyazı 40, Bursa 43 metre en üst noktaları.

Yorum

• Bazı arkadaşlar gibi (parti yalamaları) taraflı yorum yapmayacağım..Eksileri ve artılarıyla akyazı;
          Eksiler;
          -Köşelerde 4 büyük tank! girişi (1 tane olsa yeterdi)..
          -Apartman şeklindeki locanın üstündeki 7-8 basamaklı o iğrenç ötesi ince trübün..
          -Zikzaklı dış cephe tasarımının kötü ve basit görünmesi..
          Artılar;(artı desek daha iyi
          -Stadyum tasarımının oval değilde kare olması(fakat köşelerdeki büyük çıkışlarla bunun bir anlamı kalmadı)

Sonuç olarak küçük detaylarla stadyumun içine etmişler..''Aman efendim bu stadı toki yaptı ,şükredelim'' gibi koyunca yorumlara katılmıyorum..Çünkü;Bu stadyumun maliyeti senin benim cebimden cıkan vergilerle yapılıyor, siyasilerin cebinden çıkan paralarla değil!! Oyüzden stadyum hakkında hesap sormak bizim hakkımız..Mesela birkaç proje olsaydı da taraftarın beğenisine sunulsaydı daha iyi olmaz mıydı..Bu projeyi bu tasarımı kimin isteğine göre bize geçirdiler..Kim burdan EKMEK yedi!! Mete arat kimdir ? Yokmuyudu başka mimar yada başka tasarım?
          En son BordomaviStrom tarafından düzenlendi; 19.03.2015, 20:29. Sebep: hata

Yorum

• Turkiyede ic mimarisini en cok begendigim arena, onlarin maclari hd yayinlaniyor bizimkiler 240p yayinlaniyor gibi bir his oluyor icimde hep
            u will need justice at the end..

Yorum

• İlk olarak BordomaviStrom tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bazı arkadaşlar gibi (parti yalamaları) taraflı yorum yapmayacağım..Eksileri ve artılarıyla akyazı;
              Eksiler;
              -Apartman şeklindeki locanın üstündeki 7-8 basamaklı o iğrenç ötesi ince trübün..
              -Stadyum tasarımının oval değilde kare olması(fakat köşelerdeki büyük çıkışlarla bunun bir anlamı kalmadı)

Sonuç olarak küçük detaylarla stadyumun içine etmişler..''Aman efendim bu stadı toki yaptı ,şükredelim'' gibi koyunca yorumlara katılmıyorum..Çünkü;Bu stadyumun maliyeti senin benim cebimden cıkan vergilerle yapılıyor, siyasilerin cebinden çıkan paralarla değil!! Oyüzden stadyum hakkında hesap sormak bizim hakkımız..Mesela birkaç proje olsaydı da taraftarın beğenisine sunulsaydı daha iyi olmaz mıydı..Bu projeyi bu tasarımı kimin isteğine göre bize geçirdiler..Kim burdan EKMEK yedi!! Mete arat kimdir ? Yokmuyudu başka mimar yada başka tasarım?
              ronin ?
              u will need justice at the end..

Yorum

• Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi 41.461

İlk olarak BordomaviStrom tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Bazı arkadaşlar gibi (parti yalamaları) taraflı yorum yapmayacağım..Eksileri ve artılarıyla akyazı;
                Eksiler;

Sonuç olarak küçük detaylarla stadyumun içine etmişler..''Aman efendim bu stadı toki yaptı ,şükredelim'' gibi koyunca yorumlara katılmıyorum..Çünkü;Bu stadyumun maliyeti senin benim cebimden cıkan vergilerle yapılıyor, siyasilerin cebinden çıkan paralarla değil!! Oyüzden stadyum hakkında hesap sormak bizim hakkımız..Mesela birkaç proje olsaydı da taraftarın beğenisine sunulsaydı daha iyi olmaz mıydı..Bu projeyi bu tasarımı kimin isteğine göre bize geçirdiler..Kim burdan EKMEK yedi!! Mete arat kimdir ? Yokmuyudu başka mimar yada başka mühendis?
                TT Arenadan kalma kankalık bağlarını pekiştirmek için Erdoğan Bayraktarın mimar Mete Aratın elde kalan projesini hiç kimseye danışmadan, sormadan, etmeden değerlendirmek istemesiyle başladı her şey. Dostlar alışverişte görsün hesabı yani.
                Milli Takımım TRABZONSPOR
                Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
                Helalin adı kaldı, onu gören yok.
                Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• İlk olarak sakoglu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Zaten kimse spor yerleşkesini eleştirmiyor. Aksine projenin tek güzel yanı deniz üstünde oluşu. Ayrıca bu neyin kafası ya? 40 bin fazlaymış. Adeta milletimizin ne kadar dar görüşlü olduğunun resmi bu söz. Bu stadyumda ulusal ve uluslar arası organizasyonlar da yapılacak. Sadece Trabzonspor'un maçları değil kapasite az bile. 50bin çok ideal olurdu.

Şu ikisi arasında nasıl bir benzerlik var aklım almıyor. Aynı şeye baktığımızdan eminmisin sen?

İyi ki mimar falan değilsin. Ülkemiz bir Mete Arat'ı daha kaldıramaz. Ucubelerle doldurursunuz Türkiye'nin dört bir yanını. Şu stad yapılmadan önce bir kaç mimardan nasıl proje istemediler anlamıyorum. Gidip en beceriksiz adamın projesine atlamışlar. Şu stadyumda mimari açısından hiçbir güzel özellik yok. Bu stadyumu bırakın bir mimarı sokaktan geçen adam bile tasarlar.

Timsah olayı gayet ne bir şey sen nasıl hamsi kaplan fırtına vs. gibi şeyleri simge olarak kullanıyorsan onlarda ülkemizde bulunmasa da simge olarak kendilerine timsahı seçmişler ve bunun çatıda kullanılması kadar normal bir şey yok siz niye bunun derdine düştünüz çok merak ediyorum.
                  yok canım 1 milyon olsun stad . eyofta gördük şehrin uluslararası turnavalara ilgisini. kendimizi kandırmayalım. boş kalacağına küçük olsun tam dolsun yeter. 40bin yeterde artık bile. kapasite mevzusu kapansın artık.

Yorum

• Üzülmeyin bir dış kaplama eklemesi iki tükkan, biraz da iç düzenlemeyle bu eleştiren arkadaşlar koşarak gelecek Bu saatten sonra dönüşü yok madem harap etmeyin kendinizi
                    "...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."

Yorum

• İlk olarak sakoglu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Al işte resimlerden de gördüğün gibi ikisinin de numaralası 3 katlı,maratonlar iki katlı ve kale arkaları tek katlı,ikisi de oval stad.Simetri hak getire.Atatürk kale arkalarından giriş çıkış yok en azından daha bir şey görünüyor,diğeri köstebek yuvası gibi.
                      Şimdi bunların birisi futbol için yeni,diğeri de olimpiyat oyunları için 25 yıl önce yapılmış ama konsept olarak aynı bina.
                      Ee,Timsah'ın kafasına bir de balkonlu loca koymuşlar,artık aşağı bir şey atmazlar umarım oralardan.Sakat iş.
                      Bir de timsah konsept yapmışlar,bana göstersene bir tane bu şekil hayvanlı mayvanlı futbol stadı?Var mı böyle bir ucube yapı,çocuk parkı mı,sirk mi nedir belli değil.
                      FORMANIN ÖNÜNDEKİ ARMAN İÇİN OYNA ARKASINDA YAZAN İSMİ HATIRLAYACAKLARDIR.

Yorum

İlk olarak Fatih ÇELİK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Üzülmeyin bir dış kaplama eklemesi iki tükkan, biraz da iç düzenlemeyle bu eleştiren arkadaşlar koşarak gelecek Bu saatten sonra dönüşü yok madem harap etmeyin kendinizi
                        Bunun reçetesini verdim bile. Cephenin ortada açık kalan kısmını (tıpkı localarda olduğu gibi) bordo yansımalı camlarla kapatıp, bi üst baklava dilimli bölgeyi maviyle renklendirip, kale arkalarına maç olmayan günlerde teraslı restoran tükanları kurup o monoton, bembeyaz, ıssız görüntüden kurtulabiliriz.

Maç günleri haricinde kale arkalarında inlere üç harflilere top oynatma imkanı vermemiş oluruz hem. Cıvıl cıvıl olur oralar, şenlenir valla.

Kefenleriyle gelip o bembeyaz kaplamanın önünde siyasi mesaj vermek isteyenleri de itelemiş oluruz. Ne güzel de olur.

(Not: Son paragraf ironidir. Hemen atlamasın kimse...)

Yorum

İlk olarak Cem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Mimarsınız herhalde bu kadar kesin hükümler
                          Mimar değilim. Gözümün gördüğü/göreceği şeyi tahmin edebiliyorum. Az çok da kendini belli ediyor. Tam olarak şu mesajımda belirttim. Dış tasarımı neden son derece basit bulduğumu iki stadı karşılaştırarak anlattım.

İlk olarak ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Tam olarak bahsettiğim şey şu. Yukardaki görüntünün doluluğuna, verilen emeğe bak. Birde aşağıdaki baştan sağma yapılana. Aşağıdaki yukardakine nazaran çok mu mükemmel gözüküyor sizin nezdinizde? Yukarda verilen emekle aşağıdakine verilen emek bir mi Allah aşkına?

Yorum

• İlk olarak ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bunun reçetesini verdim bile. Cephenin ortada açık kalan kısmını (tıpkı localarda olduğu gibi) bordo yansımalı camlarla kapatıp, bi üst baklava dilimli bölgeyi maviyle renklendirip, kale arkalarına maç olmayan günlerde teraslı restoran tükanları kurup o monoton, bembeyaz, ıssız görüntüden kurtulabiliriz.

Maç günleri haricinde kale arkalarında inlere üç harflilere top oynatma imkanı vermemiş oluruz hem. Cıvıl cıvıl olur oralar, şenlenir valla.

Kefenleriyle gelip o bembeyaz kaplamanın önünde siyasi mesaj vermek isteyenleri de itelemiş oluruz. Ne güzel de olur.

(Not: Son paragraf ironidir. Hemen atlamasın kimse...)
                            Katılıyorum bekleyelim stad bize tescil edilsin. İşte o zaman yönetim üzerinde baskı olusturmamiz lazım çok şey değil bunlar.
                            "...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."

Yorum

TT Arenadan kalma kankalık bağlarını pekiştirmek için Erdoğan Bayraktarın mimar Mete Aratın elde kalan projesini hiç kimseye danışmadan, sormadan, etmeden değerlendirmek istemesiyle başladı her şey. Dostlar alışverişte görsün hesabı yani.
                              trabzonda bu hadise nedense hiç konuşulmadı..''Biz neyiz ki ,biz kimiz ki devletÜmÜz yapıyor saolsun allah razı olsun ,sesimiz çıkarmayalım yoksa iptal ederler'' mantığıyla hareket edildi..Gerçekten çok saf ve kandırılmaya müsait bir toplumuz..

Yorum

Mimar değilim. Gözümün gördüğü/göreceği şeyi tahmin edebiliyorum. Az çok da kendini belli ediyor. Tam olarak şu mesajımda belirttim. Dış tasarımı neden son derece basit bulduğumu iki stadı karşılaştırarak anlattım.

Bizimkisi ahşap ev gibi gözüküyor...Çok basit ve sıradann..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X