köşe çıkışları olmayan stadyum bilmiyorum ben. sen biliyormusun? sayısı değişebiliyor ama hepsinde var. En basitinden ambulans sahaya nasıl girip çıkacak, yada çimle ilgili işlemler için, yada konser vs. Bu stad UEFA nın kural ve tavsiyelerine göre yapılmış.
Emre Bey çıkışlardan bahsetmiş siz de o çıkışlar şart demişsiniz. Ben de onun üzerine neden şart dedim. Yoksa elbette bir çıkıştan bahsetmek zorundayız, kapısız evden bahsettiğimi sanmanıza şaşırdım. "O çıkışlar şart" deyince ben de o 4 çıkışı anladım doğal olarak
Ayrıca tavsiye kararları ayrı bir konu. İlla uyulacak diye birşey yok. Ama nasıl olsa ver ölçüyü bitsin dendiğinden ayrıca bir efor sarfetmeye ihtiyaç duymamalarına şaşırmamak gerek. Alan memnun veren memnun. Bir biz değiliz. Biz neyiz ki zaten dış kapının mandalları(!)
Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Hiç ihtiyaç olmamasına rağmen yeni yollar mı yapılıyor ?
İhtiyaç olmamasına rağmen ? İleri görüş bu kadar 0 olabilirdi ancak. Koca şehrin giriş çıkışı 2 şerit. Boşuna mı yeni tanjant yolu için o kadar ihale yapılıyor. Trabzona 10 yıl içinde yeni yollar yapılmaz işe bu şehir tamamen kitlenecek. Akyazının hemen yanındaki kanuni bulvarı sapağı projelendirme aşaması tamamlandı. Hatta bugün söğütlü köprüleri ihalesine girdi şirketimiz. İş çıkışlarında sahil yolu bile artık trafik içinde. Akçaabat biraz daha büyüdüğünde akyazının dibindeki o 2 şeritli yol ne hale gelecek haberiniz var mı ? O Yol projelerinin sebebi akyazı projesi değil. Sebeplerinden biri. Şehrin zaten dar olan girişine böyle bir kompleks yapıyorsanız yolda yapmak zorundasınız. O kompleks olmasa da bu yol yapılmalıydı.
Ayrıca o bölgede m2 hesaplaması belediyenin sitesinde yazan m2 lere göre hesaplanmaz. Orası şehrin en düz yerlerinden biri. Kıçı kırık bir arsadan bahsetmiyoruz. 65 bin m2 bir alan boşalacak. Boşaltılacak alan büyüklüğü sebebiyle şehre ayrı bir katma değer katacağından ötürü normal birim m2 fiyatından işlem görmez.
yazdığımı doğru okumadan anlamadan cevap vermişsin agresif bi şekilde. akyazı dolgusu olmasa yani yeni stadyum filan yapılmasa on sene daha o yol trabzona rahat rahat yeter. her gün o yolu geçiyorum ve trafik sıkışıklığına hiç rastlamadım çünkü 2.5 km boyunca ışık yok. bir ikincisi tanjant yolu akçaabata zaten akyazı altından tünel açılarak yapılacaktı yani şuan ki sahil yolunun yanında ekstra bir yol olmayacaktı.
kısaca benim demek istediğim akyazı dolgu sahasının beraberinde getireceği sıkışıklık göz önüne alınarak ekstra paralel yol yapıldı akyazının masraflarına ekstra yolunda katılması gerektiğini söylediğm..
Bu eksigi bilip önlem almamakta aptallik olur. Yanlismiyim?
(top kale aglariyla bulusmadigi icin hakem golü saymaz.. )
Eksikler var maalesef. Mesela şu son videoda gördüğüm kat aralarındaki mesafenin fazla olması biraz olumsuz geldi bana. Madem öyle bir boşuk var o boşluk loca olamaz mıydı diyeceğim ama ne mimarım ne mühendis vardır bir açıklaması.
Taraftarın potansiyeline göre stat yapılacaksa bizim yeni stat yapmamıza gerek yok zannedersem avni akerin yıkılma tehlikesi de yok o zaman ne diye masraf çıkarıyoruz devlete daha hayırlı işler yapsın avni aker bize fazlasıyla yeter.
ben bu fikre karsi degilim Ibrahim . beklentilerin olmasina, bunun icin oneriler sunulmasi yanlistir demiyorum ama ben iyi atmosfer demek sadece tek katli stadyum demektir fikirine karsiyim. stadyum dedigini modern cagin gerekleri cercevesinde nasil yaparsan yap icerisinde olusacak atmosferin belirleyici unsuru taraftar olur. Bugun Kayseri inonude oynasa , bjk de kadir kas stadinda oynasa hangi stadyumun ambiansi daha iyi olur?
Atmosfer tabiki Kadir has ama Kayseri İnönüde daha iyi koreografi yapar en azından.
Trabzonspor'u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti. KAZIM KOYUNCU
Diğer bütün illere özel proje hazırlanıp bize hazır olan projenin kullanılmasını asla kabul etmiyorum ama burda suç her zaman ki gibi yönetimde adam sunar sen ne diye kabul ediyorsun bir soru sormuştum acaba bu stad işiyle ilgilenen bir yönetici var mı diye eminim yoktur.
Yorum