Bildiğim tek şey,staddan arta kalan arazinin altın değerinde olacağıdır..bakalım nasıl değerlendirilecek o alan..hele ki dışından da yol geçecek ki..
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Papara Park | Kapasite: 41.461
Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X
-
İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleEvet, sanırım doğru hatırlamışım. En azından aşağıdaki cümlelerden ben bu anlamı çıkarttım.
''Şu anda beşirli tarafından devam eden yay şeklindeki alanı belirleme işlemi trafik bölge kısmına kadar sadece burdan devam ederek diğer tarafla birleştirilecek. Bu arada trafik bölge kısmında yani sol tarafta içten dolgu işleminin başladığı söylendi.''
Ama aynı yazıda bu sınır çizme işi 2-2.5 ayda bitecek diye yazıyor, bu sürede bitmesi imkansız. Tek taraflı ilerleyecekse eğer bu hızla sene sonuna ancak biter ama dolgu da bir yandan dalgakırana yetişir. Çünkü dolgu dalgakırandan çok daha hızlı ilerliyor.(İtalya'da Bologna teknik patronu Mihajloviç'in "Mourinho ile futbol konuşmam Futbol oynamamış biri bazı şeyleri anlayamaz" lafına cevabı) " Jokey olmak için önce at mı olmak gerekir?"
Yorum
-
Danıştay haberi dolgu işini hızlandırmış yoğun bir çalışma var.Bir de önce stadın yapılacağı alan doldurucalacak deniliyordu ama karayolları tarafını dolduruyorlar dalgakıran birleştirilmeden başlanmayacak sanırım stad arazisinin dolgusuna.
En son Hekimoğlu tarafından düzenlendi; 05.05.2011, 12:41.Hayat bir gündür o da bugündür.
Yorum
-
İlk olarak magicyattara tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBildiğim tek şey,staddan arta kalan arazinin altın değerinde olacağıdır..bakalım nasıl değerlendirilecek o alan..hele ki dışından da yol geçecek ki..
Dolgunun 650 dönüm olduğunu varsayarsak, bu dolgunun bir dönümü düz hesap 55.000 liraya geliyor. Ama şu an Trabzon'da arazinin dönümü en az 1 milyon lira. Eğer bu dolgunun üzerine otel, alış-veriş merkezi vb. yapılabilecekse eğer TOKİ bu işten her türlü kar eder.
150 dönüm stada gitti diyelim, kaldı 500 dönüm. Bu dolgu bittiğinde TOKİ'nin elinde 37 milyona malettiği en az 500 milyon değerinde arsası olacak. Tabi dolgunun ne kadarına yapı izni verilecek ve hangi yapılara izin verilecek, çok önemli. Üzerine bir de proje karşılığında alacağı yerler var ki, hepten kar
Yani bu proje çok da zor bir proje değildi aslında ama ilk hareket için gerekli bu 37 milyon lirayı verecek biri lazımdı. TOKİ verdi ve proje başladı. Bundan sonrası çorap söküğü gibi gelir.
Yorum
-
İlk olarak sarman61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDolgunun hızlı ilerlemesi normal dalgakıran işin temelini oluşturuyor buraya özellikle kayalarla dolduruyorlar buda yavaşlığa sebebiyet veriyor. Ama iç dolgu dalga kıran gibi fazla önem istemiyor nede olsa her yapı için kazıklama yapacaklar.
Yorum
-
Vay be çalışmaların yavaşlığından dolayı bu kadar dolacağını tahmin etmiyordum.
Bizi fotolardan mahrum bıraktınız ama iyi olmuş.
Bu arada doldurulan yerler aynı anda sıkıştırılıyor mu yoksa bu sonraya mı bırakılacak?T.R.A.B.Z.O.N.S.P.O.R
Yorum
-
İlk olarak Hekimoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleDanıştay haberi dolgu işini hızlandırmış yoğun bir çalışma var.Bir de önce stadın yapılacağı alan doldurucalacak deniliyordu ama karayolları tarafını dolduruyorlar dalgakıran birleştirilmeden başlanmayacak sanırım stad arazisinin dolgusuna.
Şimdi Beşirli tarafından da dolguya başlanmış ve azad53 arkadaşımıza verilen bilgiler doğruysa dolgu Beşirli'den Akçaabat'a doğru ilerleyecek. Dolgu, stad sığacak kadar bir genişliğe ulaşınca da stadın temeli atılacak. Kanımca, stada erken başlamak isterlerse eğer, stad tam ortada değil de Beşirli tarafına biraz daha yakın olacak.
Yorum
-
İlk olarak AKSOY_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleVay be çalışmaların yavaşlığından dolayı bu kadar dolacağını tahmin etmiyordum.
Bizi fotolardan mahrum bıraktınız ama iyi olmuş.
Bu arada doldurulan yerler aynı anda sıkıştırılıyor mu yoksa bu sonraya mı bırakılacak?
Ama bana bütün dolgu yapıldıktan sonra sıkıştırmak daha mantıklı geliyor, sadece öyle geliyor yani, bişey bildiğimden değil
Yorum
-
Yav ahmet konumuz sığıp sığmaması değil
belliki sığar da aramızda harita mühendisi var ise bide o çarpıp bölsün benim hesaplarım 200 bin i geçmedi ortada bir 500 bin yok gibikandırılmadığımız kesin belki böyle devam edecektir dolgu trabzona doğru
hani bide eğer 700 bin metre kare 39 milyon a dolduruluyor ise metre karesi cok cüzi miktarlara geliyo ki şehrin sahilinde sahilde böyle bir yer diye düşünülürse gidilsin öyle of a doğru cokmu hayal peres oldu bizim kanalımız da bu bırakın hayal kuralım.En son oflu kadir tarafından düzenlendi; 05.05.2011, 15:33.
Yorum
-
benım anlamadıgım bu dolgu iyi hos yapılıyor. pekı yapıldıktan sonra ne olacak ? stad için adamlar temel acmayacaklarmı veyahutta dıger yapılar için temel acılmayacakmı ? bu temel acma sırasında denız suyu yukarı fırlamayacakmı ben mı cok basit dusunuyorum ? yanı yapıların temelı bu dolgunun içindemi olacak ? eger öyle ise koca bınaları o doldurma temeller ne kadar tasıyabılırkı ? yada temel ıcın denızın dıbınemı ınecekler varsayalım böyle. e o zamanda hem dolguyu yarmıs olacaklar hemde denızın tabanını ? biri bana bu yapıların temelinin nasıl atılacagını acıklayabılırmı ? stadı kazık sistemiyle oturttuk diyelim diğer binalar ? hepsimi kazık ?En son only ts tarafından düzenlendi; 05.05.2011, 17:54.u will need justice at the end..
Yorum
-
İlk olarak only ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülebenım anlamadıgım bu dolgu iyi hos yapılıyor. pekı yapıldıktan sonra ne olacak ? stad için adamlar temel acmayacaklarmı veyahutta dıger yapılar için temel acılmayacakmı ? bu temel acma sırasında denız suyu yukarı fırlamayacakmı ben mı cok basit dusunuyorum ? yanı yapıların temelı bu dolgunun içindemi olacak ? eger öyle ise koca bınaları o doldurma temeller ne kadar tasıyabılırkı ? yada temel ıcın denızın dıbınemı ınecekler varsayalım böyle. e o zamanda hem dolguyu yarmıs olacaklar hemde denızın tabanını ? biri bana bu yapıların temelinin nasıl atılacagını acıklayabılırmı ? stadı kazık sistemiyle oturttuk diyelim diğer binalar ? hepsimi kazık ?
Bir de senin dediğin şekilde temel açılsa bile su fışkırmaz merak etme. Çünkü dolgu tamamen bittiğinde deniz, dalgakıranın dışında kalacak. Yani bizim gördüğümüz dolgu yüzeyi ile denizin tabanı arasında sadece kaya ve toprak olacak, su kalmayacak yani.
Ama dolgunun üzerine çok basit binalar dışında kazıksız temel yapılacağını sanmıyorum. Otel, avm, vb. binalar da kazıkla yapılacaktır.
Yorum
En Aktif Kullanıcılar
Daraltma
En aktif kullanıcı yok.
Yorum