Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak ertuuu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    ulaşım sorunundan bahsediyorsunuz da stad akyazıya yapılırsa şehir büyür. bunu niye düşünmüyorsunuz...
    Ulaşım sorunu yok ki ortada..şu an trabzondan akyazıya gidişte tanjant yolu.sahil yolu ve cevre yolu var birde buna ihalesi yapılmış olan kanuni projesini ekledinmi ne gibi ulaşım sorunu olsunki...Ama ben trabzonspor için mevcut staddan 5km daha öteye gidemem diyorsanız ayrı dava...
    Ertunun da dediği gibi stadın oraya yapılması yıldızlıya,söğütlüyle birleşmemiz konusunda önemli bi adımı atmış olacağız...Ayrıca eğer gösterilen proje yapılacaksa o projeyi sığdırabileceğimiz trabzonda tugayın olduğu yer dışında düz alan yok..Eğer yapılacaksa bunu denizi doldurarak yapma dışında bir şansımız olduğunu sanmıyorum...

Notzunkum otelinden akyazı yürüme 10-15 dakka sürer sürmez..bazılarının abarttığı gibi arabayla 25 dakka falan değil...

Yorum

• Donanma personeli bir arkadaşımdan öğrendiğim kadarıyla Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Trabzon'da en büyük Karadeniz üssünü kurmak için bir süre evvel çalışmalara başlamış .

Doğu Karadeniz ve Kafkaslar bölgesi uluslararası alanda siyasi ve bağlantılı olan petrol uranyum altın bakır madenleri sebebiyle ekonomik olarak gelecekte sahip olacağı önem bu günün çok ötesinde .

Türk Deniz Kuvvetleri'nin çalışmasından önce , Amerika Birleşik Devletleri'de Türkiye'ye Trabzonda askeri-lojistik üs alanı için talepte bulunmuştu .

İlhan'ın dediği gibi , bu da bir kenarda dursun .

Yorum

• İlk olarak bangkook_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Akyazı dediğin Beşirli den hemen sonrası değil mi ya? Ordan yukarı çıkıyosun işte. Ama stad denizi doldurularak yapılacağına göre(!) trafik-emniyet müdürlüğüyle beşirli arasındaki alana yapılacak işte. Kilerden yürüyerek 5 dk eder o da. Ben mi yanlış biliyorum Akyazı yı ?

Karayolları değil TRAFİK BÖLGE olacak sağ taraftaki yanlış yazmışım
        Aslında o gösterilen yer doğruda onun solunda Trafik Bölge var önce
        En son Burçak tarafından düzenlendi; 31.03.2010, 15:57.
        2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
        Gerçek budur. ☆

Yorum

• Arka tepelerden,bir tarla kapmak lazım..

Balkondan maç izleme keyfi yapılabilir..

Yorum

• İlk olarak İHTİLALL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Arka tepelerden,bir tarla kapmak lazım..

Balkondan maç izleme keyfi yapılabilir..
            Ohoo... Veysel abi geç kaldın . Gerçi , 5 sıfırlı bir birikimin varsa sende bir rantçıyı ihya edebilirsin .

Yorum

• İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ohoo... Veysel abi geç kaldın . Gerçi , 5 sıfırlı bir birikimin varsa sende bir rantçıyı ihya edebilirsin .
              Senin kadar genç değilim,

Ve çocuk yaştan beri çalışıyorum..

Var işte çat,pat bir şeyler..

Ama Trabzon'da,merkeze yakın bir yatırım yapabilmeyi hep ummuşumdur..

Kısmet olmadı..

Yorum

• Akyazı projesi ile ilgili geçmişte yazdığım bir kaç mesaj :

Akyazı için harcanacak paranın 10/1 i A.Aker'in çevresinde yapılacak kamulaştırma için harcansa ve stad olduğu yer de tekrar hayat bulsa ?

Ben şu kıt aklımla bir üniversite tarafından yapılmış zemin etüdünü ve çıkacak sonuca göre yapılmış projeyi görmeden bu dolgu işine kafam basmaz.
                Öyle seçime beş kala gaz verip, kamyonla taş dökmeyle olmaz bu iş.

Geçen de söyledim. Hasbelkader 35 yaşına geldik, bu yaşıma kadar edindiğim en büyük tecrübelerden biriside, zorlama ile hatırla, gönül koymayla yaptırılan, yapılan işten hayır gelmez.
                Bu projeyi özel sektör inceledi ve olmaz dedi. Kendimiz yapamıyoruz zaten. geriye zoraki yol, başbakanın seçim vaadi sonucu "tükürdüğümü yalamayayım" hesabı, bizim ağzımızı kapatmak için TOKİ ye "yapın bunu da sussunlar" türü bir yola giriyoruz.
                Benim korkum sırf bizi susturmak için gerekli özen gösterilmeden yapılacak ve bize teslim edilecek bu proje yüzünden "atsan atılmaz, satsan satılmaz" tarzı bir durumla karşı karşıya kalmak.
                Ondan sonra da serzeniş şansımız kalmayacak. Alacağımız cevap belli. "istediniz, ağladınız, biz de yapıverdik. daha ne istiyorsunuz"

Deniz doldurulmuş çeşitli şehirlerde defalarca...ama yapılan dolgunun üzerinde hep yol yapılmış, park yapılmış.

Buraya koca stad yapılmasından bahsediliyor.

Devasa bir yapı devamlı deniz etkisine maruz kalacak. Rüzgar devamlı tuzlu deniz suyunun nemini taşıyacak bu yapıya. Yaşanacak korozyon falan, bir sürü yan etkiler var hesap edilmesi gereken.

Gözden çıkarılan bu büyük bütçenin 4/1 ile A.Aker'in çevresinde kamulaştırma yapılabilir.

Ya da yukarda Akyazı sahilinin resmi var. Oto yolun içinde kalan yamaçda hafriyat yapılarak arazi kazanılabilir.

Yorum

• 3 yıldır stad yapıyoruz, en sonunda ihaleye hazır hale getirebildik.
                  Yerinde yapılacak diye tüm şehir hemfikir oldu.
                  Geçtiğimiz hafta belediye başkanımız veledroma taşıyoruz dedi. (4 km batıya)
                  Her şey alt üst oldu(taraftar açısından) , biz yerinde olmasını istiyoruz.
                  İnşallah sizinki bu tür olaylarla karşı karşıya kalmaz.
                  Ülkenin acilen yeni stadlara ihtiyacı var. Futbol yeni stadlar ile çok ilerler.

Yorum

• Akyazı projesini bizim aklımıza sokarak dünyanın en zor probleminden bile daha içinden çıkılmaz bir durum yaratan yönetimimize ve siyasilerimize teşekkürler.

Yorum

• İlk olarak Murat Erdem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Akyazı projesi ile ilgili geçmişte yazdığım bir kaç mesaj :

Akyazı için harcanacak paranın 10/1 i A.Aker'in çevresinde yapılacak kamulaştırma için harcansa ve stad olduğu yer de tekrar hayat bulsa ?

Ben şu kıt aklımla bir üniversite tarafından yapılmış zemin etüdünü ve çıkacak sonuca göre yapılmış projeyi görmeden bu dolgu işine kafam basmaz.
                      Öyle seçime beş kala gaz verip, kamyonla taş dökmeyle olmaz bu iş.

Geçen de söyledim. Hasbelkader 35 yaşına geldik, bu yaşıma kadar edindiğim en büyük tecrübelerden biriside, zorlama ile hatırla, gönül koymayla yaptırılan, yapılan işten hayır gelmez.
                      Bu projeyi özel sektör inceledi ve olmaz dedi. Kendimiz yapamıyoruz zaten. geriye zoraki yol, başbakanın seçim vaadi sonucu "tükürdüğümü yalamayayım" hesabı, bizim ağzımızı kapatmak için TOKİ ye "yapın bunu da sussunlar" türü bir yola giriyoruz.
                      Benim korkum sırf bizi susturmak için gerekli özen gösterilmeden yapılacak ve bize teslim edilecek bu proje yüzünden "atsan atılmaz, satsan satılmaz" tarzı bir durumla karşı karşıya kalmak.
                      Ondan sonra da serzeniş şansımız kalmayacak. Alacağımız cevap belli. "istediniz, ağladınız, biz de yapıverdik. daha ne istiyorsunuz"

Deniz doldurulmuş çeşitli şehirlerde defalarca...ama yapılan dolgunun üzerinde hep yol yapılmış, park yapılmış.

Buraya koca stad yapılmasından bahsediliyor.

Devasa bir yapı devamlı deniz etkisine maruz kalacak. Rüzgar devamlı tuzlu deniz suyunun nemini taşıyacak bu yapıya. Yaşanacak korozyon falan, bir sürü yan etkiler var hesap edilmesi gereken.

Gözden çıkarılan bu büyük bütçenin 4/1 ile A.Aker'in çevresinde kamulaştırma yapılabilir.

Ya da yukarda Akyazı sahilinin resmi var. Oto yolun içinde kalan yamaçda hafriyat yapılarak arazi kazanılabilir.
                      Murat,

Akyazı projesinin amacı sadece stadyum yapmak değil di..

Yoksa tabi ki mantıklı,manevi bir kartviziti de olan A.Aker'i düzenlemek,büyütmek..

Amaç,bu dolgu alanının üzerine yapılacak tesislerden(otel,restaurant,otogar vs.)Trabzonspor'a sabit girdi sağlayabilmek..

Şehirde bu büyüklükte bir düz alan yok(600 dönüm) ,

Aslında proje yapılırsa metrajı çok önemli..

Camianın asıl baskıyı o noktada yapması lazım..

Bir de ben farklı bakıyorum bir çok arkadaştan..

Böyle bir stadyum,Tarbzonspor için sembolik değer de oluşturabilecektir..

Görüntüsü ile,ambiansı ile,algılanması ile..

"Karadeniz fırtınası,tamda Karadeniz'in içinde " gibi mesela..

Denzin üstünde paylaşacağız kozumuzu fb,gs,bjk ile..

Böyle mimari ögelerle anılan şehirler vardır,dünya da,

Sydney ve opera binası gibi..

Yorum

• İlk olarak İHTİLALL tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Murat,

Akyazı projesinin amacı sadece stadyum yapmak değil di..

Yoksa tabi ki mantıklı,manevi bir kartviziti de olan A.Aker'i düzenlemek,büyütmek..

Amaç,bu dolgu alanının üzerine yapılacak tesislerden(otel,restaurant,otogar vs.)Trabzonspor'a sabit girdi sağlayabilmek..

Şehirde bu büyüklükte bir düz alan yok(600 dönüm) ,

Aslında proje yapılırsa metrajı çok önemli..

Camianın asıl baskıyı o noktada yapması lazım..

Bir de ben farklı bakıyorum bir çok arkadaştan..

Böyle bir stadyum,Tarbzonspor için sembolik değer de oluşturabilecektir..

Görüntüsü ile,ambiansı ile,algılanması ile..

"Karadeniz fırtınası,tamda Karadeniz'in içinde " gibi mesela..

Denzin üstünde paylaşacağız kozumuzu fb,gs,bjk ile..

Böyle mimari ögelerle anılan şehirler vardır,dünya da,

Sydney ve opera binası gibi..
                        Veysel abim, bu da başka bir mesajım...

Neyse, yukarda Recep'in de dediği gibi bende Trabzon'u görmemiş bir insanım. Bu yüzden bazı söylediklerim hava da kalıyor olabilir.
                        Taaa Alanya'dan ahkam kesiyor gibi olmayayım. Trabzon'lu arkadaşlardan özür diliyorum.
                        Ama düsturumuz Trabzon'un ve Trabzonspor'un iyiliğini istemekten başka bir şey değildir...bu da böyle biline.

Yorum

• 20 gün sonra yapıalcak olan ihale ertelenir, seçimlere 1 hafta varken tekrar gündeme getirilir. şimdiye kadar böyle geldi düşe kalka, bundan sonrada böle devam edecek düşe kalka...

Yorum

• Akyazi Projesi bana göre Avni Akerdeki yere göre daha iyi.
                            ...TRABZONSPOR...
                            "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• Büyük agbiler ve onlarin kücük kardesleri daha düne kadar biraz kücümseyerek,biraz ukalaikla yaziyorlardi buraya! Teblig var mi! Basbakan aradi mi gibi benim de hosuma giden kücük hosluklardi!
                              Ancak is ciddiye binince her kafadan farkli tonda sesler cikmaya basladi yine!

Eeee... Birisi tebligati vermis baska birileri de eli tasin altina sokuvermisti!
                              SImdi tartismalar farkli yönlere kayarak ilerliyor!
                              normal vatandas stadyuma giderken verecegi 10 lira dolmus parasi ve kaybedecegi 15 dakikanin hesabina girivermis bile!
                              Diger yanda ise Rantcilar,rantcilari kiskananlar,rant olur mucular olursa
                              ben ne yapabilirimciler nasil nemalanabilirimciler de cabasi!
                              Isin asli bu is bitene kadar ortaya cikmaz ve biz de böylesi bir projenin aslinda bize cok oldugunu anlariz o zamana kadar!
                              Nuri albayrak belki bu kulübü yöneten en beceresiz insanlardna biriydi ancak simdi anliyorum ki kötü niyetli degildi!
                              Ortaya attigi Proje o zaman da simdi oldugu gibi heyecanlandirmisti beni!
                              Hani onun siyasi görüsünü,yasam tarzini,dünyaya bakis acisini bir yana birakiyorum ve nesnel gözle irdelemeye calisiyorum bu sahsi!
                              Öncelikle nuri albayraga bir tesekkürü borc bilirim ben sahsim adina. bize böylesine sehrin kültürünün ve vizyonunun cok ilerisinde bir proje hediye ettigi icin!
                              Gecen yillara bakildiginda simdi bu sayfalarda yasanana benzer tartismalar sehirde yasanmamis olsa ve herkes elini tasin altina atabilmis olsaydi belki de bu projenin yarisina glemis olacaktik ancak olmadi! Her iste bir hayir vardir deyip elimizdekiyle yetinelim öncelikle.
                              Herkesce malum ki trabzon daglarla denizin arasina sikismis bir sehir ve dogrusu ya bu denli cografi dezavantajlari olan bir yerlesim biriminin bu denli büyüyebilmesi bile basli basina insani felsefi düsümncelere itebilecek bir konu ancak diyorum ya konu bu degil!
                              Efendim Dolgudan baslayalim önce! Bu dolgu dediginiz sey öyle sizin bahsettiginiz gibi büyütülesi bir sey degil!
                              Acin bilgisayari girin google Earthe arap yarimadasinin önünde ortaya cikan palmiye adalarina bir bakin! Bu adalar ki kumdan insa edilmis! Kumdan diyorum tastan,topraktan degil!
                              Karadenizin heryerinde var bu dolgulardan! Ölcekleri farkli olmasina ragmen bu dolgu alanlari cok kisa sürede bitirilebilecek isler! hani en basta dag dedim ya! Sorunun cevabi da o daglarda yatiyor! o daglardan koparilacak taslar dolguya aktarilacak! Isin teknik yönüne girmeden gözünüzün önüne dagda hafriyat yapan buldozerler,topragi,kayayi tasiyan kamyonlar ve tasinan malzemeyi denize yerlestiren baska buldozerler getirin!
                              Sayet niyeti ciddiyse er kisinin bu dolgu dedigimiz sey öyle korkulasi birsey degil! Öcü hic degil!
                              Dolgunun maliyetini de söyle düsünün!
                              Dagdan kopracagin tasa,kayaya para saymayacagin icin,dolgunun maliyeti senin harcayacagin yakitla,o yakitin kullanilacagi arac,ekipman ve calisan giderleriyle sinirli kalacak! Öyle bahsedildigi üzere stadyumun kendisinden pahali bir yatirim degil dolgu yatirimi!
                              bu Projenin rantla alakasini kurmaya claisan arkadaslarin cekincelerine anlam veremiyorum! Sayet bu durum stadyumun insaasi ile ilgili bir durum ise bu sanirim bozüglu insaat gs stadyumuna teklif vermisti aynisini kendi topraklarinda bir stadyum insaati icin yaparlar mi bilemiyorum! ancak! Dolgu calismasi biten bir projenin toki destegini de arkasina almis olmasi bir cok firmanin istahini kabartacigini bize cok iyi tekliflerle geleceklerini de aslinda en iyi bizler biliyoruz!
                              Gecikmeyle ilgi söyleyebilecegim sey ise! ilk olmamak bazen iyidir!
                              nedeni ise senden önce yapilanlardan ders alabilir,onlarin düstükleri hataya düsmeyebilirsin!
                              Örnegin gs stadyumunda yasananlarin bizim insaatimizda tekrarlanmamasi icin neler yapilmamasi gerektigini simdi bizler ynai yönetim daha iyi biliyor!
                              ya da kadir has stadyumunda yasanan problemlerin aksakliklarin da ortaya cikmasini engellemek gerekiyor!
                              simdi bazi arkadaslarin baska cekinceleri de var! Örnegin deniz suyunun verecegi tahribat vs. Yahu arkadaslar sanki deniz suyu stadyumu sehrin icinde arkalara biryere yapsak etkisini azaltacak! Karadenizin etkisini yaylalarda dahi hissederken simdi bu ucuza kacan kolaycilikla aciklama sevdasi neden!
                              Denizin suyu zarar verecekse alacaksin önlemini bitecek olay...
                              Olayin bir de prestij yönü var tabi ki!
                              Böyle bir projeyle birlikte artik trabzonsporun gercek anlamda sinif atlamasi gerceklestirilmis olcak!
                              ve ekonomik geitirisi! en basit örnegiyle artik stadyumun etrafinda gelir getiren ne varsa,gelirinden bir bölüm trabzonsporun kasasina girecek! ve bahsettigim sey sadece bizim staduymumuza özel bir sey olacak!
                              dönercisinden,ahmsi tavacisina,spor malzeme saticisindan ayrancisina caycisina,otelinden lokantasina,cafesine kadar her ne insa edilecekse bu yarim adaya trabzonspora para ödemek zorunda kalacak.
                              Benim kanimca bu stadyum 3 yil gibi bir sürede bitirilir ve biz de ilk macimizi 2013 yilinda falan oynariz bu stadyumda! Sayet tebligi yollayanlar maksatlarinda ciddilerse!

Ben bir kez daha bu projede emegi gecne herkese tesekkür etmek isterim! Proje bittikten sonra el öpen cok olur da baslarken de bir tesekkürü cok germemek gerek...

Yorum

• İlk olarak Murat Erdem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Veysel abim, bu da başka bir mesajım...

Neyse, yukarda Recep'in de dediği gibi bende Trabzon'u görmemiş bir insanım. Bu yüzden bazı söylediklerim hava da kalıyor olabilir.
                                Taaa Alanya'dan ahkam kesiyor gibi olmayayım. Trabzon'lu arkadaşlardan özür diliyorum.
                                Ama düsturumuz Trabzon'un ve Trabzonspor'un iyiliğini istemekten başka bir şey değildir...bu da böyle biline.
                                Ben seni biliyorum,karıştır oralardan memlekti dur sen..

Ayrıca,sana "ilmühaber" çıkar demiştik,kaydedecektik ya..

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X