Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Burçak tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Karayolları değil TRAFİK BÖLGE olacak sağ taraftaki yanlış yazmışım
    Aslında o gösterilen yer doğruda onun solunda Trafik Bölge var önce
    Yahu düsünüyor düsünüyorum ama, burayi nasil dolduracaklar anlamiyorum. Eger söylendigi gibi Stad+Tesis+Kültürel Faliyet vs. seklinde Düsünülüyorsa müthis bir alan doldurulmasi gerekiyor.

Arti Dolgu alanina Yol Baglanmasi da cok zor duruyor. Mesela benim bildigim kara Yollari Müdürlügü Deniz seviyesinden net bir sekilde daha yüksekte

Kafam karisti...
    Trabzonspor
    FC Barcelona MSV Duisburg
    Ganimetleri paylasanda Hirsiszdir!

Yorum

• 27-44 durmak yok devam usaklar.
      iho istifa.

Yorum

• stad alanı varda stad yok ne yapalım stad alanını yapmazlar stad falan kaç senedır yapacaklar ama daha 1 civi bile cakmadılar

Yorum

• İlk olarak Murat Erdem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Akyazı projesi ile ilgili geçmişte yazdığım bir kaç mesaj :

Akyazı için harcanacak paranın 10/1 i A.Aker'in çevresinde yapılacak kamulaştırma için harcansa ve stad olduğu yer de tekrar hayat bulsa ?

Ben şu kıt aklımla bir üniversite tarafından yapılmış zemin etüdünü ve çıkacak sonuca göre yapılmış projeyi görmeden bu dolgu işine kafam basmaz.
          Öyle seçime beş kala gaz verip, kamyonla taş dökmeyle olmaz bu iş.

Geçen de söyledim. Hasbelkader 35 yaşına geldik, bu yaşıma kadar edindiğim en büyük tecrübelerden biriside, zorlama ile hatırla, gönül koymayla yaptırılan, yapılan işten hayır gelmez.
          Bu projeyi özel sektör inceledi ve olmaz dedi. Kendimiz yapamıyoruz zaten. geriye zoraki yol, başbakanın seçim vaadi sonucu "tükürdüğümü yalamayayım" hesabı, bizim ağzımızı kapatmak için TOKİ ye "yapın bunu da sussunlar" türü bir yola giriyoruz.
          Benim korkum sırf bizi susturmak için gerekli özen gösterilmeden yapılacak ve bize teslim edilecek bu proje yüzünden "atsan atılmaz, satsan satılmaz" tarzı bir durumla karşı karşıya kalmak.
          Ondan sonra da serzeniş şansımız kalmayacak. Alacağımız cevap belli. "istediniz, ağladınız, biz de yapıverdik. daha ne istiyorsunuz"

Deniz doldurulmuş çeşitli şehirlerde defalarca...ama yapılan dolgunun üzerinde hep yol yapılmış, park yapılmış.

Buraya koca stad yapılmasından bahsediliyor.

Devasa bir yapı devamlı deniz etkisine maruz kalacak. Rüzgar devamlı tuzlu deniz suyunun nemini taşıyacak bu yapıya. Yaşanacak korozyon falan, bir sürü yan etkiler var hesap edilmesi gereken.

Gözden çıkarılan bu büyük bütçenin 4/1 ile A.Aker'in çevresinde kamulaştırma yapılabilir.

Ya da yukarda Akyazı sahilinin resmi var. Oto yolun içinde kalan yamaçda hafriyat yapılarak arazi kazanılabilir.
          Aynen katılıyorum. Bu iş bana da pek sarmıyor. Ben de İnşaat müh. öğrencisiyim boğaziçinde.

Yapılmaz diye bir olay yok Japonlar denize havaalanı yaptılar 3 dağ hafriyatla ama 20 milyar dolar maliyetle...

Yani, dediğiniz gibi, tüm hesaplar dikkate alınarak bu stadyum yapılırsa maliyet çok üst noktalara gelir. Devlet bunu doğru düzgün yapacaksa diyecek lafım yok ama taşıdığınız endişeleri ben de taşıyorum.
          -I fell in love with football as I was later to fall in love with woman;
          suddenly, inexplicably, uncritically, giving no thought to the pain or
          disruption it would bring with it
          -

Yorum

• akyazı projesi 20 gün içinde ihaleye çıkacakmış .bakalım kim verecek o paraları...

Yorum

• TRABZONSPOR 1967

Yorum

• Benim iletimden sonra bir yanlışlık olmuş, ben Polis Kampı'ndan Otel Uzunkum'un olduğu yere kadar 20 - 25 dakikada yürünerek gidilebileceğini söylemiştim bir arkadaşa sorusu üzerine. Yoksa Akyazı denilen yer yukarıdadır, kırandadır.

Yorum

• İlk olarak cem arin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  ...
                  2 yıldan bu yana Akyazı ile ilgili yazdıklarım sabittir . Burada sayfa sayfa kopyalayacak değilim . Burada sizin ele aldığınız ve gözden kaçırdığınız onlarca daha konuyu tek tek irdelemiş birisiyim . O açıdan gönlüm rahat , öpülecek el yokken sıramızı savdık . Bu iş için canını dişine takanların isimlerine saygımızı sunduk .

Dolgu işi öyle bahsettiğiniz gibi oldu bittiye getirilecek hadise değildir . Google earth'i boş verin , bir gün Samandıra'daki santralime gelin size mühendislerimden biri olayı izah etsin . Mendirek inşaa etmiyoruz , bu zeminin üzerine binlerce tonluk yapılar temellendirilecek , Bu kış saatte 100 kilometre rüzgar ile birlikte Karasu'ya vuran dalgaların bir kış Trabzon'a vurabileceği de hesap edilecek .

Bu projenin gerçek dolgu maliyeti ile ilgili kesin bir rakam henüz telafuz edilmedi . Oldukça rakam speküle edildi , bazıları 160 milyon tl yi buldu . Eğer meclis kayıtlarına giren Bütçe komisyonundaki Akp bakanı Faruk bey , Chp Trabzon vekili Mehmet Akif bey arasındaki tartışmada geçen rakamları baz alırsanız , 660bin metrekarelik alanın inşaata hazır dolgu maliyetinin 100 milyon dolar olduğunu görürsünüz. Siz benim büyüğümsünüz , ben sizi google'a göndermem , buyrun linki . http://www.tbmm.gov.tr/develop/owa/d...bk14112008.htm Proje revize edildi ise ( ki son görünen proje direkler üzerindeydi , dolgu ihalesi olacaksa görmediğimiz bir şeyler var ) , misalen dolgu alanı 1/3 oranında ise , maliyeti de kabaca bu oranda olacaktır .

Burada kimse kimsenin adamı değil . Bazılarımızın böyle bir paranoyası olabilir , o da benim problemim değil . Bağımsız bir platformun parçası olarak , olayları eğrisi ve doğrusuyla konuşanlardan olmak en büyük arzumdur . Sıklıkla da öyle olanların yazdıklarını okumak için foruma girerim .

Namussuz bir davranışı " aman benim işim oluyor nasıl olsa " diyerek , görmezlikten gelmek , benim şeref haysiyet tanımlarıma uymaz . Midem o kadar sağlam değildir yani . Herkes istediği gibi davranabilir , ancak forumda denk geldikleriyle karakter tahlili yapmak , hatta dereyi karşıya geçip rantı kıskananlar rant olsa ağzı kapanacaklar diye itham etmek son derece alçakça ve hadsizce bir davranıştır .

Ayıptır, biraz sakin olun .
                  En son Serdar A tarafından düzenlendi; 31.03.2010, 20:24.

Yorum

• İlk olarak Xavi Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Nerden buldun bu resmi gerçekten böyle mi yapmayı düşünüyorlar? Olursa güzel olur..Ama bnm tek anlamadığım o kadar büyük bir yer bu kadar binaları kaldıracak dolgu nasıl olacak
                    #LiverpooL#
                    -GünahLarın Takımı Şikebahçe-

Yorum

• Benim tek düşündüğün nokta.Rakip takımlar şehrin içine girdiğinde kendilerini biraz daha baskı altında hisseder şehrin heyecanı üzerine gelir.Ama burda adamlar direk sahaya gidecek hiçbir baskı, heyecan hissetmeden ben mi yanılıyorum bilmem.Gerçi son zamanlarda eski baskıyı hissettiremiyoz ama olancasıda gidecek.
                      #LiverpooL#
                      -GünahLarın Takımı Şikebahçe-

Yorum

• İlk olarak StRoNG-Ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Nerden buldun bu resmi gerçekten böyle mi yapmayı düşünüyorlar? Olursa güzel olur..Ama bnm tek anlamadığım o kadar büyük bir yer bu kadar binaları kaldıracak dolgu nasıl olacak
                        Ben yaptim Böyle olacak diye birşey yok..
                        TRABZONSPOR 1967

Yorum

• resimler müthiş,akyazı oldi bizim için karayazi malesef yazın kesinlikle bu stad olayının üzerine gidelim gerekirse yüreyelima rkadaşlar,,
                          @zafercalikoglu
                          @trabzonspor

Yorum

• bu stadın en az 42000 kişilik olması lazım.aşağısı kurtarmıyor...

Yorum

• Avni Aker Stadı'nın yıkılıp çevresinin kamulaştırılarak yeni stadın burda yapılması konusunu artık kapatalım. Bu ihtimal artık yok.

Bu projenin takipçisi olmak lazım. Böyle bir proje başka şehire yapılsa demediğimizi bırakmazdık bize niye yapılmıyor diye. Dolgu alanına yapılacak yapıları dolgu alanı kaldırır mı konusunda şunu söylemek lazım. Dolgu alanının üzerine yapılacak büyük yapılarda kazık sistemi kullanılacaktır, aksi durumunda sıkıntı olabilir.
                              Bazen Sevinç Bazen Keder, Trazonsporlu Olmak Yeter!
                              (Hepimiz TÜRKÜZ Ulan!)

Yorum

• Faruuk, yemek borcun var, hatırlatayım
                                ODTÜ'lü bir hocanın Trabzonspor atkısıyla dolaşan Trabzonsporlular hakkındaki yorumu;
                                "Hocam onlar Trabzonsporlu. Onların sevgisi, derdi bir başka. TRABZONSPOR onlar için bir var olma nedeni. TRABZONSPOR'a küsemez, kızamaz ondan utanamazlar çünkü o zaman şehirlerine küsmüş, şehirlerinden utanmış olurlar''

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X