Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Merak ettiğim bir konu;

Stadımız Uefa Kriterleri'ne uymadığı halde onca ön eleme maçını nasıl oynayabildik?
    "İzin ver Selim biraz,Hegel,Fichte diyelim,
    Felsefeyle ilişkin bir de ekmek yiyelim."

Yorum

• Ali Samiyen Uefa kriterlerine uyuyorsa bizimki de uyuyor bence şampiyonlar ligi ön elemelerinde falan hiç sorun olmadı bence bir sorun yok.Teşke olsa da yenisini yapsalar gerçi.Haaa bi de ordan kopmak daa zorr yaa vallaah tarih yatıyor Avni Akerde

Yorum

• 200 milyon dolar veren yok
        Akyazı beldesinde, denizin üzerine yapılması planlanan yeni stat için işadamları isteksiz kaldı. Bordo-Mavililer'in hayati önem taşıyan projesine karşılık verilmesi düşünülen Avni Aker Stadı'nın arazisi, yatırımcıları kesmedi

Ligde şampiyonluk hesapları yapan ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen Trabzonspor'da yeni stat projesi, krize takıldı. Akyazı beldesinde, denizin üzerine yapılması planlanan stat için gereken 200 milyon doları veren çıkmayınca Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), yeni stat için cazip teklifler sundu ve Avni Aker Stadı'yla çevresindeki sportif alanların, stadı yapmaya talip olacak firmalara verileceği ifade edildi. Ancak Trabzon'un en iyi yerindeki bu arazi bile yatırımcıları kesmedi. Firmalar, bu arazi karşılığında sadece stadın inşasını yapabileceklerini belirtirken kompleks içerisinde olması planlanan diğer spor alanları, salonlar, yüzme havuzları, tenis kortları, restaurantlar ve alışveriş merkezleri, firmalara ağır geldi. Böyle bir yatırım için en az 200 milyon dolar gerektiğini vurgulayan firmalar, dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz ortamında bu kadar parayı ayıramayacaklarına dikkat çektiler. Bu gelişmelerin ardından GSGM yetkililerinin, yeni finansörler bulmak için yoğun bir çaba içerisine girdiği öğrenildi. Ayrıca Trabzon, 2011 yılında düzenlenecek olan Gençlik Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacağından bu projenin önemi bir kat daha artıyor.

Murat TARHAN (Akşam)

----

Ben halen bu işin tek bir yatırımcının üzerine yıkılıp yaptırılamayacağına inanıyorum. Ve çözüm önerimi yineliyorum. Sayın Bakan'a da yolladım hazırladığım sunumu:

Sunumu, Microsoft Power Point Viewer programı ile görüntüleyebilirsiniz:
        http://rapidshare.com/files/197967365/TrabzonAkyaz__305_Projesi.pps.html

İndirmeden bakmak isteyenler için:
        http://www.swfupload.com/view/117151.htm

Yalnız sadece resimlere bakılıp yorumlamamak lazım, içeriği de okumak lazım.

Yorum

• İlk olarak hknsngr tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bencede sporsorluk anlaşması ile bu sdat yapılır hatta yayıncı kuruluşlarla ayrı bir anlaşma yapılıp stadın loca kısımları biraz daha aşada tutulup onların önendeki duvaralara elektronik reklam panoları konulup gelir devamlılığı artar. Birde yönetim tarafından kulübe stadın etrafındaki bina ve evlerin bir kısmı alınırsa istediğimiz herşeyi yaptıra biliriz. Stadın etrafından geçen yollar stada yaklaştığında tünellerle stadın altına sokulursa yapılacak otoparkların çıkışıda kolaylaşır.

Bu hükümette bu tünel yapma işine elini soksun artık. İstanbulda bildikleri en iyi iş tünel ve viyadük yapmak

Yönetim stadın yerini değiştirmeden sponsorluklarla bu işi çözebilir. Hatta stadın altına otel ve alışveriş merkezi bile yapılabilir. Buda ek bir gelir.

Yorum

• Zaten yapılması imkansızdı.....

krizde üzerine tuz biber ekti..kimse bu kadar büyük üstelikte geri dönme garantisi çok az olan bu projeye destek olmaz...

kaldıki hala 4 sene öncesindeyiz kanunu bile değişmediii.

stadyum işi şu anda sadece kuru bir hayal...

haklı çıktım demek istemiyorum ama her şey tamda dediğim gibi çıktı....
            Ne mutlu Türk olana değil , Ne mutlu Türk'üm diyene !

"Cahilin karşısında kitap gibi sessiz ol." Mevlana

Yorum

• İlk olarak hknsngr tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              200 milyon dolar veren yok
              Akyazı beldesinde, denizin üzerine yapılması planlanan yeni stat için işadamları isteksiz kaldı. Bordo-Mavililer'in hayati önem taşıyan projesine karşılık verilmesi düşünülen Avni Aker Stadı'nın arazisi, yatırımcıları kesmedi

Ligde şampiyonluk hesapları yapan ve bu yolda emin adımlarla ilerleyen Trabzonspor'da yeni stat projesi, krize takıldı. Akyazı beldesinde, denizin üzerine yapılması planlanan stat için gereken 200 milyon doları veren çıkmayınca Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM), yeni stat için cazip teklifler sundu ve Avni Aker Stadı'yla çevresindeki sportif alanların, stadı yapmaya talip olacak firmalara verileceği ifade edildi. Ancak Trabzon'un en iyi yerindeki bu arazi bile yatırımcıları kesmedi. Firmalar, bu arazi karşılığında sadece stadın inşasını yapabileceklerini belirtirken kompleks içerisinde olması planlanan diğer spor alanları, salonlar, yüzme havuzları, tenis kortları, restaurantlar ve alışveriş merkezleri, firmalara ağır geldi. Böyle bir yatırım için en az 200 milyon dolar gerektiğini vurgulayan firmalar, dünyayı etkisi altına alan ekonomik kriz ortamında bu kadar parayı ayıramayacaklarına dikkat çektiler. Bu gelişmelerin ardından GSGM yetkililerinin, yeni finansörler bulmak için yoğun bir çaba içerisine girdiği öğrenildi. Ayrıca Trabzon, 2011 yılında düzenlenecek olan Gençlik Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacağından bu projenin önemi bir kat daha artıyor.

Murat TARHAN (Akşam)

----

Ben halen bu işin tek bir yatırımcının üzerine yıkılıp yaptırılamayacağına inanıyorum. Ve çözüm önerimi yineliyorum. Sayın Bakan'a da yolladım hazırladığım sunumu:

Sunumu, Microsoft Power Point Viewer programı ile görüntüleyebilirsiniz:
              http://rapidshare.com/files/197967365/TrabzonAkyaz__305_Projesi.pps.html

o zaman madem dıger kompleks ler yapılmıyo bare su stadı yapsınlar temelede gerek yok kazıklar ustune yapılıyor... bir ara gundemdeydi

u will need justice at the end..

Yorum

• Haberin sallama olduğunu düşünüyorum o saydıkları tesisler zaten 200 milyon dolardan fazla eder hemde alışveriş merkezi yapmak için gerekli kanun yok sadece konaklama için izin var o da uluslararası bir organizasyon sayesinde olabilir.
                Hayat bir gündür o da bugündür.

Yorum

• Ben o kazıklı projenin maliyetini bilmiyorum, siz biliyor musunuz? Bir de Avni Aker arazisinin ederi ne kadar?

only ts, şimdi şöyle bir hesap yapalım. Kayseri Atatürk Stadı arazisi 100 milyon Lira'ya satıldı. Avni Aker 80 milyon Lira'ya satıldı diyelim. (Gerçek maliyetini bilen çıkarsa, daha farklı da yorumlayabiliriz tabii.) "Kazık üzerine stat yapma"nın maliyeti, "dolgu+stat yapma"nın maliyetinden azdır. Ancak "toprak üzerine stat yapma"nın maliyetinden de fazladır. Yine stadın yanına katlı otopark kazıklar üzerinde yapılacak bu da maliyeti arttırır.

Örneğin Kayseri Stadı'nın altına otopark yapılınca toplam maliyete epey etkiyormuş. O nedenle sadece bir bölüme otopark yapılmış. Yine aynı şekilde Aslantepe'de deprem riski nedeniyle kazıklar, taşıyıcı kolonlar yeniden hesaplanmış bu da maliyete yansımış.

Ben o sunumda ne öneriyorum?
                  Arkadaşlar son çizimden etkilenip stadı yerinde yenileyim diyorlar ama ben tam tersini söylüyorum:
                  Avni Aker arazisi ile, dolgu masrafını karşılıyalım. Artık Avni Aker arazisi satılır mı, TOKİ'ye mi verilir orasını bilemem. 2011 filan hikaye... Hedef 2016 olmalı. Olası bir ev sahipliğinde konaklama tesislerini artırmak gerekmiyor mu şehirde? TOKİ aldı diyelim araziyi, 600 dönümü dolduracak. Dolgu işi bittikten sonra 2-3 sene Avni Aker'e dokunmayacak. Bu süre dolduğunda stadı yıkıp otelini, alışveriş merkezini neyse artık yapacak. Şehir konaklama tesisi kazandı işte... Bu sırada 600 dönüm arazide yapılacak stat için yetkililerin de eli armut toplamasın elbette... Stadı ne şekilde finanse edecekler? En kolay yolu, projede belirlenmiş konaklama tesisleri yani otellerin yer aldığı araziye karşılık, stadı yaptırabilirler. Yine 2016 için bir ihtiyaç karşılanmış oluyor. Zaten çıkan yasada da zorunlu hallerde konaklama tesisi yapılabilir demiyor muydu? Ha olmadı, sponsor aramak suretiyle bölüm bölüm inşaa edilebilir stat. 42 bin kişilik bir stat! Tribün katlarının örnek verdiğim Köln Stadı'ndaki gibi homojen dağılması söz konusu olursa bir maraton, bir kale arkası yapıldığında dahi 21 bin kişilik kapasite ortaya çıkıyor. Yani şu anki Avni Aker'den farkı yok. Trabzonspor'un maddi kaybı olmayacak yani. Yapılanın sadece tribünden ibaret olmadığını da hesap edersek, yeni localar da bu gelirleri artıracak.

Trabzon şehrinin yatırım alması, Trabzonspor'un modern stada kavuşması için Akyazı Projesi'nin gerçekleşmeşi önemli bence...

Yorum

• İlk olarak Semih Albayrak tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Merak ettiğim bir konu;

Stadımız Uefa Kriterleri'ne uymadığı halde onca ön eleme maçını nasıl oynayabildik?
                    O zamanlar toprak olan yavuz selim sahasıı otopark olarak gösteriliyordu.
                    Bir Gün Mutlaka!!

Yorum

• İlk olarak Remzi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      O zamanlar toprak olan yavuz selim sahasıı otopark olarak gösteriliyordu.
                      sımdıde gosterırler toz kalkmasın dıye halı serdik
                      u will need justice at the end..

Yorum

• Yurt dışında bildiğim kadarıyla konsolosluktan oy kullanabiliyorsunuz

Stad konusunda belli ki bu proje kulübün boyunu aşıyor. Zaten yapılan stadyumlar devlete ait. Yani burda iş devlette bitiyor. Denizden arazi vermenin ne kadar mantıksız olduğu yeni yeni ortaya çıkıyor. Dolgu masrafından kaçmak için düşünülen kazıklı stadyumun da çekilen zahmete değmeyeceği de ortada.

Bu proje madem bu kadar büyük; restorant, otel, spor tesisleri... O halde ya kıyı kanununda bir değişiklik daha yapılıp dolgu alanında başka ünitelere de yer açılmalı.

Örneğin yazılım firmaları, teknoloji firmaları

Temiz sanayi diyebileceğimiz, geleceğimiz olan hizmet sektöründeki bu kategori firmaları Türkiye'ye, Trabzon'a çekmek şehri çok değiştirir. Zaten şehrin belli bir geçmişi kültür yapısı var.

Eğer onlara denirse ki siz eğer bu alanı doldurursanız sizden şu kadar sene vergi alınmayacak, o araziyi şu kadar sene de kullanabileceksiniz.

Pakistan senelerdir milyar dolarlarca gelir elde ediyor bu işten. Amerika'nın meşhur "Silikon Vadisi" ni ve Amerika'ya katkılarını da bilirsiniz. Arap ülkeleri de bu konuda oldukça yol katetmeye başladılar.

Biz oraya pekala Rusya'nın, Ukrayna'nın, Orta Asya ülkelerinin, ortadoğunun yetişmiş beyin gücünü çekebiliriz, Amerika'ya, Avrupa'ya giden beyin göçünü geri getirebilir tersine göç başlatabiliriz. Yeter ki yeterli teşvikler verilsin.

Şehri baştan başa değiştirir böyle bir proje
                        Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                        Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                        Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                        Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• İlk olarak _KaaN_ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          faruk özak salı akşamı spor programına katıldı..stad için yabancı ülkelerden girişimciler hala aranıyormuş....görüşmeler var galiba..stad olmazsa ve avrupa ya gidersek atış poligonun oralar yıkılacakmış ve otopark yapılacakmış..tabi ki tribünlerin üstüde kapanacak...

Başka bir başlıktada yazmıştım . Marsilya kulübünün kullandığı stadyum olan Veledrome'un modernizasyon ve çatı inşaatı oldukça göz alıcı . Tribünler olduğu gibi korunuyor , her hangi bir yıkım yok . Satdyumun mevcut hali ise şu şekilde :

Yorum

• Yönetim Kurulumuz Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu ziyaret etti.

Başkanımız Sadri Şener, Asbaşkanımız Hayrettin Hacısalihoğlu, Başkan Yardımcımız Necmettin Aytekin ve Yönetim Kurulu Üyemiz Mehmet Tunç, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu’nu makamında ziyaret ettiler. Trabzonspor’a verdiği destek nedeniyle Başkanımız Sadri Şener, Canalioğlu’na teşekkür ederken, meclis üyelerine de bu nedenden ötürü birer plaket vermek istediklerini belirtti. Çatı projesi çizilme aşamasında olan Hüseyin Avni Aker çevresindeki binaların sahiplerinin mağdur edilmeden istimlak edilmesi ve atış poligonunun bulunduğu alanın kapalı otopark yapılması konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, uzun vadede stadı sahile bağlayan bir tranvay projeleri olduğuna dikkat çekerken, bu sayede maç izlemeye gelecek olan taraftarların sahil yolu çevresindeki 6 bin araçlık otoparklardan da yararlanabileceklerini ifade etti.

resmi site
                            ...TRABZONSPOR...
                            "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• Müjdeler olsun; Trabzon 2016'da yok!

Yorum

• bu stad işinden iyice ümidimi kestim
                                bu konuda başkanımıza olan güvenim devlete olan güvenimden daha fazla
                                avni aker modernize edilir mesele ortadan kalkar
                                ...olay sonzuza dek yaşamak değil,esas olay hayatla barışık olmak...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X