Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Stadın tasarımında en önemli konular güneş pili çatı sistemi ve loca sayısı .

İkisinin yıllık geliri en az 20 milyon dolar . Ondan sonra Akyazı'dan merkeze çift yönlü yolcu taşıyacak tranvay hattı konusu var .

Takılmışız bir kapasiteye gidiyoruz . Öyle her şeye takılıyorsak madem , bir kere stadın Akyazı'ya yapılması hata . Madem yapılıyor , o zaman kulüp en çok nasıl para kazanır taraftar en çok nasıl rahat eder bunların derdine düşelim .

Yorum

• Günes Pili cati sistemi okadar gelir getirecegini sanmiyorum.
      TRABZONSPOR 1967

Yorum

• İlk olarak Xavi Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Günes Pili cati sistemi okadar gelir getirecegini sanmiyorum.
        Getiriyormuş . Bu işin fikir babası da Trabzonspor'a iki Hes kazandıran büyük Trabzonspor'lu , Elektrik üreticileri derneği genel başkanı ve sektörün en saygın isimlerinden biri Önder Karaduman'dır . Ne rakamlar ne de fikirin benimle bir ilgisi yok .

Taraftarca sahiplenilmesine çalışıyorum . Yeni enerji yasasına göre böyle bir yatırıma gitmemekte zaten önemli bir israftır , fırsatı tepmektir .

Yorum

• 45 bin 50 bin kapasiteli olup uyduruktan bir yapı olacagına 35 bin civarı olsun ama kaliteli olsun gören vay bee masraftan kaçınmamışlar densin ses sistemiyle görüş açısıyla konforuyla dev ekranlarıyla izleyenleri mest etsin yeter... olimpiyat stadı 80 bin kişilikte ne oluyor ? ucube bir yapı ne bir estetiği var ne bir görselliği boş bir büyüklük. bize kutu gibi bir stat lazım olursa üstüde kapansın varsın kapasitesi 35 bin olsun....
          u will need justice at the end..

Yorum

• İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Getiriyormuş . Bu işin fikir babası da Trabzonspor'a iki Hes kazandıran büyük Trabzonspor'lu , Elektrik üreticileri derneği genel başkanı ve sektörün en saygın isimlerinden biri Önder Karaduman'dır . Ne rakamlar ne de fikirin benimle bir ilgisi yok .
            Valla ilk defa duyuyorum güneş sistemi gelirli bir yöntem olduğunu. Almanyada bildiğim kadar sadece Freiburg stadının çatısında bu sistemden var, bunun sebebi de çevre korumasıdır.

En son Zafer Fidan tarafından düzenlendi; 02.04.2010, 01:07.
            TRABZONSPOR 1967

Yorum

• İlk olarak Xavi Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Valla ilk defa duyuyorum güneş sistemi gelirli bir yöntem olduğunu. Almanyada bildiğim kadar sadece Freiburg stadının çatısında bu sistemden var, bunun sebebi de çevre korumasıdır.
              Ben bu işlerle hobi düzeyinde ilgiliyim . O sebeple konuyu etraflıca bildiğimi iddia edemem . Ancak son yıllarda güneş pillerindeki verimlilik artşında büyük gelişmeler olduğunu söylemeliyim . yeni nesil panellerin birim alan başına enerji üretimi büyük oranda arttı .

Şu an dünyadaki en verimli modellerden biri , İsviçrede ki Stade de Suisse . Young Boys takımının kullandığı stadyum . Dünyadaki stadyumlardan örnekler başlığında detaylarını bulabilirsin .

İlk olarak farabi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Model alınması muhtemel stadlardan biri .

-Çatıyı biraz daha kaldırıp , loca katı eklendiğinde ortaya Trabzonspor için uygun bir stadyum çıkıyor .

Quick facts
              • Stade de Suisse, located in Bern, Switzerland
              • Consists of a total of 10′000 solar cells
              • Produces 1.3 megawatts of power and a total of 1.134 gigawatt hours of electricity annually
              • Produces enough electricity to power 350 four-person households

En son Serdar A tarafından düzenlendi; 02.04.2010, 01:11.

Yorum

• Arkadaşlar sanırım akyazı projesi kapsamında bir stad yapılacak. Buna göre stadyum olimpik mi yapılacak yoksa koşu pisti olmayan bir stadyum mu yapılacak. Bilgisi olan var mı?

Yorum

• İlk olarak ertuuu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  hollanda nın yarısı suyun üstünde. arap ülkeleri japonya falanda suyu doldurarak birşeyler yapıyo. biz niye yaparken endişe ediliyo. bu nasıl iştir. vay arkadaş ya...

Hmm onlarin ugrastigi denizin adi Karadeniz degil evlat, sebebi bu olsa gerek.

Karadeniz den bugun alirsin ama o da senden bir gun mutlaka geri alir.

Bosu bosuna Karadeniz dememisler buna.

Yorum

• Bern Stadyumunu biliyorum. Macda izlemeye gittim. Mükemmel bakis acasi. O A Süd yazan yer komple boydan boya alisveris merkezi.. Yani arti kira geliri var.

Yorum

• İlk olarak Mehmet Said Çelik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Bern Stadyumunu biliyorum. Macda izlemeye gittim. Mükemmel bakis acasi. O A Süd yazan yer komple boydan boya alisveris merkezi.. Yani arti kira geliri var.
                      Rezidans katları , iş merkezi ve kolej bölümleri de varmış . Gerçekten gezilip görülesi bir stadyum . Trabzon'da uygulanabilriliği açısından en önemli dezantajı loca tribünleri .

Bu arada ilgili haberi şimdi buldum . Rakamı yalnış hatırlamışım , 10 milyon dolar değilmiş .

Uzungöl HES I’in fikir babası Önder Karaduman, yeni bir projenin daha peşinde.Avni Aker’in çatışına yerleştirilecek güneş enerjisi panelleriyle Trabzonspor’a yıllık 12 milyon euro gelir kazandırılacak

Herkesin sustuğu zamanlarda konuşan Trabzonspor yönetim kurulu eski üyesi ve Elektrik Üreticileri Derneği Genel Başkanı Önder Karaduman Trabzonspor’un HES I enerji projesiyle büyük bir ivme kazanacağını söyledi. Karaduman’ın yeni müjdesi ise İsviçre’nin Trabzonla aynı iklime sahip Bern Şehri’ndeki Suissewankdorf Stadında gerçekleştirilen ve güneş enerjisi ile çalışan yeni bir proje...

- Sayın Karaduman siz Trabzonspor hassasiyetlerini ön plana alan, zor günlerde mutlaka ortaya çıkıp inandığınız gerçekleri söylemekten çekinmeyen birisiniz. Trabzonspor sizin hayatınızın neresinde bulunuyor?

Aslında ben inanıyorum ki esasen bütün Trabzonsporlular’ın söylediğiniz hassasiyetlere sahiptir. Özellikle zaten bu hassasiyetlerimiz olmasa böyle bir başarı yakalayamazdık. Böyle bir başarıyı yakalamamızın nedeni Trabzonspor sevdasıdır, kendimize olan güvenimizdir. Trabzonsporlu olmak bana göre hakikaten büyük bir ayrıcalıktır. Trabzonspor Türkiye’de bir ilki başarmış kulüptür. Türkiye’de sadece iki şehirden şampiyon çıkmıştır. Biri İstanbul diğeri Trabzon’dur. Trabzonspor kötü yönetildiği dönemlerde İstanbul’un büyük gayretleriyle unutturulmaya çalışılmıştır. Ancak Trabzonspor iyi yönetimle tekrar gündeme oturmayı becermiş bir takımdır. Geçtiğimiz yıllarda kötü bir yönetim gösterdik. Trabzonspor bunu hak etmemişti. 6 şampiyonluk 7 ikinciliğimiz var. Bu ikinciliklerin çoğunu masada kaybettik. 19 86 yılında şampiyonluğu yakalasaydık Türk futbolu çok farklı bir yerde olurdu. Bizim şampiyonluğu kaybetmemizle Türk futbolu kaybetti. Trabzonspor yine layık olduğu yere gelecektir.

- Trabzonspor olamadı, Fenerbahçe şampiyon oldu Türk futbolu kaybetti diyorsunuz. Niye böyle bir mukayese yaptınız?

1996 yılında şampiyonluğun kaçması nedeniyle birçok insanı suçladık. Yönetimden teknik heyete futbolcuya kadar herkes suçlandı. Yıllar sonra Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi’ne katılarak ekonomik yönden güçlendi. Popülaritesi arttı. Bizim ise yaramız büyüdü. O zaman Fenerbahçe Başkanı olan kişi bir açıklama yaptı. "O şampiyonluğu ben aldım" demişti. Türk futbolunun kaybı bence işte budur. Fenerbahçe 1996 yılında şampiyonluğu kazanarak yabancı yıldızları Türkiye’de yıldızlaştırdı. Trabzonspor Türk çocuklarını yıldızlaşacaktı. Trabzonspor kazansaydı dışarıdan Fenerbahçe’nin yüklendiği kadar dışarıdaki futbolculara yüklenmeyecekti. Trabzonspor kazansaydı bu ülkeye ne Roberto Carloslar gelirdi ne de buna benzer adamlar transfer edilirdi. Fatih Tekkeler, Gökdenizler gibi bizim dünya Avrupa’da futbol oynayabilecek çok sayıda futbolcumuz olurdu. Biz 1996’da şampiyonluğu yakalasaydık o kadroda olan Ogün, Abdullah, Şota gibi futbolcuların tamamını Trabzonspor kendi transfer edecekti. Bundan hem Trabzonspor hem de Türk futbolu kazanacaktı.

- Sayın Karaduman, Trabzonspor’da bir husus var. Kötü günlerde kimse konuşmak istemiyor. Kimse kötü adam olmak istemiyor. Önder Karaduman’ın böyle bir rahatsızlığı yok. Kötü gidişi yanlışı bütün çıplaklığıyla ortaya koyan bir yapınız var. Kötü adam olmak gibi bir kaygı taşımıyorsunuz. Yani herkes sessizlik içerisindeyken siz konuşuyorsunuz.

Ben beklentileri ve hesapları olmayan bir inanım. Trabzonspor sevgisiyle yanıp tutuşan bir insanım. Geçtiğimiz dönemde bu yönetimin gelmesi için Faruk Özak ile birlikte istişarede bulunan insanlardan biri de bendim. Sayın Özak’ı da rahatsız ettim bu konuda. Onun bakanlığıyla ilgilenmesi gereken dönemlerde Trabzonspor ile ilgili bir şeyler söylemesi gerektiği konusunda kendisini rahatsız ettim. İş bölümünden bana düşen
                      görev vardı. Sadri Bey’i ikna etmek benim görevimdi. Sadri Beyle ilk konuşan insan bendim. Ciddi çaba sarf ettim. Sadri Bey ile eski dostluğumuz arkadaşlığımız vardır. Ben yaptıklarımı Trabzonspor’un başarısı ve bugün yönetimde olan arkadaşların sevgilerinin ve hesap içinde olmadıklarını düşünerek yaptım. Ama gün geldi federasyon seçimlerinde çelişki yaşadık. Transfer sırasında sayın Hacısalihoğlu’na mesaj attım. Tebrik ediyorum son derece doğru hareketler yapıyorsunuz dedim. O tarihlerde kırgındık kendisine. Şunu söylemeye çalışıyorum Trabzonspor menfaatleri bizim kişisel ilişkilerimizi bir kenara koymamamızı gerektirir. Bunları birbirine karıştırmamak gerekir. Bu yönetimin doğru yolda olduğuna inanıyorum. Ama o gün yapılan hareketin de yanlış yapıldığına inanıyorum. Havuzun dağılımından şikayetçi olduğunu başkan söylüyor artık. Herhalde söyler. Çünkü orada senin haklarını savunacak temsilcinin doğru seçilmiş olması gerekiyor. Seçtiğin kişi bir takım yerlerden bir takım yerleri aracı edip kendini seçtirirse o takdirde senin de şikayet etmeye hakkın olmaz. Bu ayrı bir tenkit konusu. Ancak yapılan transferler, statla ilgili yatırımları takdir etmeyi bilmemiz lazım. Objektif olursak Trabzonspor’a zarar vermeden bu işi götürürüz. Trabzonspor’a mümkün olduğu kadar zarar verilmemesi hassasiyetini taşıyorum. Trabzonspor benim menfaatlerimin üzerinde bir kurumdur. Doğruları söylemekten çekinmememin sebebi iç hesabımın olmamasıdır. İkincisi bu şehirde yaşamak bir zorluk getiriyor. Herkes birbirini tanıyor. Birbirini incitmemeye çalışıyor. Ben şahsen yalnız kalacağımı da bilsem doğruları seslendiririm. 1996’dan sonra Mehmet Ali Yılmaz’ın kendi istirhamıyla yönetiminde yer aldım. Fakat yanlışları görüp daha sonra ayrıldım. Şunu demeye çalışıyorum. Yönetimde olmak bir şey ifade etmez. Ben şu anda kendimi yönetimin içinde hissediyorum. Önemli olan bunu hissetmektir.

- Sizin açık sözlülüğünüz, Trabzonspor hassasiyetiniz, eleştirel yaklaşımınız Fenerbahçe yönetimini ürküttü. Federasyona girmemenizin sebeplerinden biri bu. "Her haksızlık karşısında kamuoyu önüne çıkmasaydım şimdi federasyondaydım" gibi bir rahatsızlığınız oldu mu?

Aziz Yıldırım benim çok yakın dostumdur. Ama ben onların yaptıkları haksızlıkları da onların yüzüne söylemekten çekinmedim. Futbol federasyonu yönetim kurulu üyeliği için benim için makam mevki yeri değildir. Biz makam arabalarımızın kapılarının açılıp kapanmasından mutluluk duyan insanlardan değilim. Futbol Federasyonu üyeliğim ağır bir sorumluluktu. O görevde olsaydım görevin sorumluluğunu yerine getirmeye çalışırdım. Türk futbolunun geleceğiyle ilgili çalışmalar yaptım. Ben milli takımın milli maçları sırasında sayın Terim’in hareketlerini yadırgadım. Federasyonda olsaydım bunları dile getirirdim, ısrar ederdim. Almanya maçından sonra Terim açıklama yapıyor. Futbolcularla vedalaştı ve ayrılacağını söyledi deniyor. Arkasından o günkü Federasyon Başkanı Hasan Doğan "Hayır biz teknik direktörü bırakmayız" diyor. Söylenmesi gereken şey şudur. Terim’in popülaritesine söylenecek bir şey yok. Ama bu ulusal bir takımın teknik direktörlüğüdür. Bu sorumluluğu taşımak zorundasınız. İşveren benim, işveren futbolcular değil onlarla vedalaşamazsın. Bazı değerler birbirine geçmiş vaziyette. İstanbul basını bizim çocuğumuz Şenol Güneş’in isminin geçmesini arzulamıyor. Biz niçin sahip çıkmıyoruz? Bilgisinden mi endişemiz var. Efendiliği artı bir fazladır. Hiç şüphemiz yok. Bana göre Trabzonlu olduğu için hakkı yenmiş biridir.

- Yani siz yönetilen değil yöneten olacağından korkulduğunuz için yönetime alınmadınız.

Bana göre öyle. Benim için Trabzonspor yönetimin dik durmaması beni yaralamıştır. Aziz Bey’i de görebilirdim. Tenezzül etseydim sonuç alırdım. Belki de onlar bunu beklemiştir. Biz de yarın söylediklerimi yapsın diye düşünmüşlerdir. Onlar hangi takımsa ben de onlar kadar güçlü bir takımın taraftarıyım. Onların Fenerbahçeli olması benim için bir şey ifade etmiyor.

- Federasyonda olsaydınız havuz sistemi konusunda bugünkü sorunlar söz konusu olur muydu? Yoksa açılırdı ama istifa eder çeker giderdim mi dersiniz?

Sayın Demirel’in bir lafı vardır. Doğmamış çocuğa don biçmemek daha doğru. O günkü şartlar ne getirirdi bilemiyorum. Orada bulunan temsilcinin Trabzonspor hakkını koruması lazım. Bazı yöneticilerin Federasyonun vat ettiği 3,5 milyon doları aldığı zaman bunu reklam haline getirip federasyon temsilcimiz sayesinde 3,5 milyon doları aldığımızı söylemek üzüntü vericidir. İnsanları aptal yerine koymamak lazım. İnsanların temsil edebileceği temsil edemeyeceği yerler vardır. Temsil edemeyeceği yerde temsil edemeyecek gibi göstermek kuruma zarar verir. Eğer o arkadaş o işi yapamayacaksa size bir faydası olmaz.
                      - günebakış Gazetesi olarak Uzungöl HES’i konusunda bir yayın yapıyoruz. Kamuoyu oluşturmaya çalışıyoruz. Yatırıma sahip çıkmasını istiyoruz. Bunun fikir babası sizsiniz. Neler söyleyeceksiniz?

Fikir babası benim ama bunun aktive edilmesinde esas rol Tufan Aydoğan’ındır. Bu camiada Tufan Bey’i, Şadan Beyi ayrı takdir ederim. Trabzonspor sevgilerini kalplerine gömmüş insanlardır. Enerji projeleri ise Trabzon için bulunmaz nimettir. Trabzonspor biraz geç kalmasına rağmen yönetimin bizim aramızdaki duygusal sitemi tutmadan yapmasına teşekkür ediyoruz.

- O kalitede bir yönetim var. Buna katılır mısınız?

Federasyon konusunu bir kenara bırakmak koşuluyla gerek Sadri başkanı gerekse yönetimdeki diğer arkadaşları tebrik ediyor gönülden destekliyorum. Gönlümüzde bir takım yarattılar. Camia olarak birbirimize tutunmamız lazım. Şenol Güneş’i unutmamamız lazım. O çocuğun hakkını vermeliyiz. Enerji projeleri geç de olsa müracaat edildi. Arkasını getirmek lazım. Bazı şeyler araştırıyorum. Enerji Bakanlığıyla sayın bakanımızla yakın ilişkilerim var. Görüş alışverişinde bulunuruz. Serbest piyasanın oluşmasında benden bir takım şeyleri istediler. Güneş enerjisiyle ilgili bir takım çalışmalar bitti ve yayınlanacak. Trabzonspor için önemli bir bilgi bu. Stadın yapımı sırasında bu uygulamayı dünyada birkaç ülke yapmış. Statlarda üstü kapalı olan yerlere güneş enerjisini toplayan paneller yerleştiriliyor. İsviçre’de Suissewankdorf Stadı’nda 2808 panelle yılda 1.14 milyon kw saatlik enerji üretimi elde edip; bu enerjiyi hem stadın iç tüketiminde kullanıp kalanını da şebekeye verip devlete satarak çok ciddi gelir elde ediliyor. Tam bizim stadyum yapma aşamasında bu konu bizim için önemli. Arkadaşlarımla paylaşmak istiyorum. Yönetime detaylarını vermek istiyorum. Stadyumun projesi yapılırken üstünde güneş panelleri düzenlenmesiyle Trabzonspor’un yıllık 12 milyon euro gibi bir kazancı olabilir. Enerji şirketleri bünyesinde bu da yapılabilir. Trabzon’da çok miktarda enerji santrali yapılıyor. Yönetimin bu firmalarla konuşup üretimin belli miktarı kadar reklam geliri elde etmeleri lazım. Ciddi gelirleri var. Yaklaşık 250 milyon kw saat üretim olacaktır. Ciddi bir rakamdır. Yüzde 10’luk kısmını reklam geliri olarak Trabzonspor’a verseler bunun için fon bile oluşturulabilir. Ciddi bir kaynaktır. Yönetim çok ağır bir yük devraldı. Yönetim geçtiğimiz yıl çok ciddi çalıştı. Daha ancak bu tür şeylere kendilerini verebilecek durumdalar. İnanıyorum ki bunları da gündeme alacaklar.

En son Serdar A tarafından düzenlendi; 02.04.2010, 01:24.

Yorum

Rezidans katları , iş merkezi ve kolej bölümleri de varmış . Gerçekten gezilip görülesi bir stadyum . Trabzon'da uygulanabilriliği açısından en önemli dezantajı loca tribünleri .
                        Biz biraz yüksegini yapariz zaten Stad'ta müthis bir atmosfer olusur biz eger Trabzonda böyle bir Stad yaptira bilirsek.

Bakarmisiniz su görüntüye.

Bide ayri bir konu ise. Avni Aker'e en son Otelul Galati macin'da gidebilmisdim. Hatirladigim kadariylan. Giris ve direk Tribüne geliniyordu merdivenlerden.

Burada ise Tribüne cikmadan degisik Stand lardan geciyorsunuz. Bizde Torbada Cekirdek ve Su satiliken. Adamlar icine Dönerci bile acmis.

Bizde böyle Ihaleye verip Stadyum Icinden para kazanabilir. FC Basel'in St. Jakop Standi bir tanidik Dönerci acti. En az 40 tane öyle yer var. Birini de o almis. Inirmisiniz ortalama mac basina 10'000.- Isvicre Franki kirasi var. Bide oralarda konser düzenleniyor.

Eger zaten böyle birsey olsa bizde hemen bir Köse kaparim kendime. Degisik degisik Cekirdekleri dizerim paraya para demem

Bide temizlik acisinda. Adamlar 1 liralik suyu 4'e satiyor Plastik bardakda(Yarim Litre). Etrafi temiz tutmak icin. Bardagi geri getirirsen 2-3 lira geri veriyolar.
                        Avrupa Kupasi Almanya-Türkiye macinda bizat sahit oldum. Adam bilet parasini cikaracam diye ikiz kuleleri dikmis resmen bardaklar'dan. Bide elimdeki bardagi almaya calsdi utanmadan. Baya bir kiymete biniyor. Böyle dandtik Keitaya atilan Bardakar

Yorum

• Ne güzel stad şu üstteki bizimde böyle bir stadımız olucak mı günün birinde acaba... ?

Yorum

Çıkılacak ihale , zemin araştırması , dolgu tasarımı ve maliyet hesapları gibi konuları içeriyor . Yani bir kaç ay içerisinde inşaata başlanması bana da mantıklı grlmiyor . Ancak büyük bilgi kirliliği var . Dolgu alanının 660 bin metrekareye kadar ulaşan büyüklükte olması da mümkün . Belki 1/3'ü oranında olması da ...

Projede Avm'ler özel hastahaneler , iş merkezleri olmayabilir . Böyle olursa , proje başlangıcı ile birlikte imar planlarında değişiklik yapılması muhtemel gözde rant bölgesi akyazı da yapılacak özel yatırımların karlılığı düşer . Akyazı , bu güne kadar şehrin dışında kalabildiği için bu projenin başlangıcı ile birlikte tetiklenecek özel yatırımları da sayarsak dev bir şantiyeye dönebilir . Bu iş , akıllı şehir plancılarının namuslu bürokratların ve tecrübeli yapı mühendislerinin elinde Trabzon'un çehresini değiştirebilir . Dileğimiz böyle olması .

Bu projenin bana göre bir diğer önemli özelliği iptal aşamasına gelen , tozlu raflardaki söğütlü pelitli tranvay hattını yeniden gündeme getirme olasılığına sahip olması . Bunu çok sık tekrarlıyorum çünkü Türkiyede aynı büyüklükte başka hiç bir şehri tek bir taşıma hattı ile tüm merkezlerini birbirine bağlayamazsınız . Geçmiş yazılarımın birinde belirtmiştim . Devlet Demiryollarının orta vade planlarından biri , ana demiryolu hattını Trabzon'a ulaştırmak . Tüm projeler çıkarıldı , kazmanın vurulacağı gün bekleniyor . DOKAP projesinin en önemli ayaklarından biri bu .

Akın abi bu stadyum İsviçre takımı Young Boys'un maçlarını oynadığı 32.000 kişilik Stade de Suisse . Çatısı görülğü gibi güneş pillerinden oluşuyor . Yaklaşık 3000 panel . Bu da yılda yaklaşık 1.2 milyon kw elektrik üretimi sağlıyor . Stad tüm elektrik ihtiyacını buradan sağlıyor . Maç olmayan günler burada üretilen elektrik şehir şebekesine veriliyor .

Hatırlarsın bir kaç yıl evvel biraz tartışmalı da olsa yeni enerji yasası geçirildi . Yasa gereğince tıpkı Avrupa ülkelerinde olduğu Türkiyede de özel şirketlerin elektrik üretip devlete satılabilmesine yönelik mevzuatlar yürürlüğe kondu . Gelecekte Trabzon'un elektrik üretim kapasitesinin 200-250 milyon kw aralığında olacağını varsayarsak Bordo mavi elektrik üretim tic ltd. şti. 2 hes projesi ve başarabilirse bu entegre güneş enerjisi elektrik üretim tesisi ile bölgesinde sektörün önde gelen kuruluşlarından biri haline gelecek . Bana göre bölge şirketleriyle sert şekilde rekabete girmek doğru değil ancak bu üç proje tam kapasite hayata geçerse Trabzonspor yıllık gelirleri en az 30 milyon tl artış sağlayacak . Bu rakam , şu an ki maaş bütçesinin üzerinde bir değer .
                            Teşekkürler. İnşallah ihaleye kalmadan, stadı kiralayınca da bu işin tasarrufu otomatikman (Güneş enerjisi satışı) bizde kalır

Birinci sorun , oraya saatte 15 bin seyirci taşıyacak toplu taşıma modeli geliştirilemez ise Stad kapasitesinin sıkıntı yaratması muhtemeldir . Otogar orada olacak , Karadeniz transit yolu ülkede şehirlerarası otobüslerin en yoğun kullandığı güzergahlardan biri , her gün 100'ün üzerinde otobüs Trabzon Merkeze uğruyor . Otogar da Akyazıya taşınacak . Stad ile birlikte Akyazı'da büyük hızla gelişmeye başlayacak . Eğer sayın belediye başkanımız bunu akıl edemiyorsa , orada gerçekten fuzuli duruyor demektir .

Kapasite konusunda ; normal koltukların hiç bir önemi yoktur . Taşıma güzergahlarının kapasitesi ne kadar ise o kadar koltuk koyulabilir . 50.000 kişilik olması da bir problem değil . Asıl üzerinde durulması gereken loca ve vip tribünlerdir , parayı bu koltuklar kazandırıyor . Diğer koltuklar bakım temizlik bedelince satılırsa stadyum Türkiyenin hiç görmediği ortalamaya oynar .
                            Stadın projesini çizdirmek benim görevim olsa , 200 tane loca yerleştirilmesini sağlardım . Hatta daha fazla , ne kadar alabiliyorsa . Locaların ücretlerinin istanbul takımlarıyla bir olmasına gerek yok . Amaç Trabzon standartlarında kalbur üstü insanları istanbuldan maça gelen A ve A+ gelir grubu insanları loca kiralamaya teşvik etmek . Hepsini her sezon ful kiralamak zorunda da değiliz , ne kadar kiralayabilirsek .

Stadın üzeri çok büyük ihtimal ile güneş pillerinden oluşacak , konunun mühendisi değilim ancak neresinden bakarsanız bakın 12 milyon euro yıllık gelir gösteriyor .

Ondan sonra ver maratonu 2-3 tl ye ... Ne olacak ? Trabzon Kayseri ile bir değil.
                            Değerli tespitler
                            Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
                            Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
                            Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
                            Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• kardesim iyi güzelde.. stad olimpik olursa yani kosu pisti vs.. bi b.k olmaz o staddan.. yapmasinlar daha iyi o zaman..
                              Borussia Dortmund---- Napoli-----Deportivo La Coruna

Yorum

• Su stad isi bir cözüme baglansa iyi olacak. Kimsede bekleyecek sabir kalmadi gayri.
                                Nuri Albayrak ilk kazmayi 4 sene önce Ocak ayinda vuracaklarini söylemisti.
                                Öyle bir kazma vurdu ki kendi gitti biz hala kendimize gelemedik.
                                Sabirsizlikla bekliyoruz stad isinin ne olacagini.
                                Bizim çektiğimiz, adamlığın bedeli.

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X