Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Atalay tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Toki oraya stadyum filan yapmaz....

Toki ticari bir kuruluş..

Babalar gibi tüccar...

Seyrantepeyi yapan toki galatasarayın 49 yıl üst kullanım hakkı olan Mecidiyököydeki 1.2 milyar dolarlık yeri aldı yerine 100 milyon dolarlık stadyum vede yapılacak olan residanslardan avm lerden gelecek gelirden küçük bir pay verecek...

Yani toki Galatasaraya kazığı basmıştır arkadaşlar...

Şimdi Avni Akerin olduğu yer bile bizim değilken yani kulübün.. bize stadyum yapmaz toki yaparsa devlete yapar Devlette bize kiralar...!!

Yani şu andaki stadın bulunduğu alandaki arazide hiç bir söz hakkımız yok...

Ben şunu anlamıyorum. Sami yen arazisi devletin ve 49 yıllığına gs nin..

Devlet gs ye kiralıyor, sonra gs devlete burayı seyrantepe karşılığında satıyor.

Yahu kiracının nerde görülmüş ev sahibine evi sattığı ?

Peşkeş çekiliyor ve de bu saçma bir şeye dayandırılıyor.

Toki kimdir, devlettir devlet
    Başkalarını affet, ama kendini asIa..

Yorum

• akyazı yapılacak kardeşim bal gibide yapılacak yapılmak zorunda. burada bazılarıda yok yapılmasın tuzlu su vurur ruzgar vurur fırtına alır tsunami göturur dıyor uleynn bızımkı denizde allahın dubailisininki deniz değilmi onlarınki tatlı su mu ?? onlarda rüzgar esmezmi ?? adamlar uydudan görünecek şekilde palmiye adaları yaptılar üstelik tamamı denizden çıkartılan kum çakıllarla....

Renklerini Koruyarak Gelişen Şehir Amacımız, insanı merkeze alan, istişareye açık, kapsayıcı ve ortak aklı önceleyen örnek gönül belediyeciliği anlayışımız ve sunacağımız kaliteli kamu hizmetleri ile güçlü ve müreffeh bir Trabzon inşa etmek.
      u will need justice at the end..

Yorum

• İlk olarak only ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        akyazı yapılacak kardeşim bal gibide yapılacak yapılmak zorunda. burada bazılarıda yok yapılmasın tuzlu su vurur ruzgar vurur fırtına alır tsunami göturur dıyor uleynn bızımkı denizde allahın dubailisininki deniz değilmi onlarınki tatlı su mu ?? onlarda rüzgar esmezmi ?? adamlar uydudan görünecek şekilde palmiye adaları yaptılar üstelik tamamı denizden çıkartılan kum çakıllarla....

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2010/0403Akyazi.html
        Verdiğin örnekler hep en uç örnekler.Bu kadar yakından örnek vermeden çok çok uzaklara gidip çağlar ötesinden örnekler de verilebilir.Mısır pramitleri.Hala nasıl yapıldıklarını kimse açıklayamıyor.Senin verdiğin örneklerin asıl dayanağı Arapların bol buldukları yağları nerelerde kullandıklarının kanıtıdır.Onların yaptığı işler (Buna çölün ortasında kayak tesisi de yapmak dahil) ihtiyaçtan,gereklilikten veya zorunluluktan değil tamamiyle zevkine yapılan işlerdir,israftır.Günümüzde herşeyin imkanı vardır.Ama önemli olan şey "minimum maliyetle maksimum verim elde etmektir."Yoksa verirsin parayı heryere herşeyi yaparsın.
        İşin tekniğini,verimliliğini v.b. bütün etkenleri araştırıp en iyisini yapmak lazım - ki bu ülkede bunun yapıldığını hiç görmedim duymadım da - Denizi doldurup futbol sahası yapma fikrinin ne derece verimli olacağını yada en verimlisinin bu olup olmadığını araştırmadan,incelemeden yorumlamayalım.Herşeyin bir tekniği yolu yordamı vardır.
        Ama benim şahsi fikrim Akyazının yapılması yada yapılmaması değil "yapılamayacağıdır".Baksanıza,hiç incelemeden araştırmadan başbakan bile "Avni Aker'in kısım kısım inşaa edilmesini pek randımanlı bulmamış."Bu sonuca nerden ulaşmış acaba?Bununla ilgili hangi araştırmayı okumuş,döküman karıştırmış v.s.
        Son olarak şunu söylemek istiyorum.Kayseri Kadir Has stadı.Geçmişinde şampiyonlukları olmayan,en büyük başarısının bile ne olduğu bilinmediği bir takımın sahip olduğu stada bakın,belki rastlantı diyeceksiniz ama stad yapıldı ve daha ilk sezonlarında adlarından bahseder olduk.
        Serhat KIRKAYAK kardeşimin dediği gibi "Bordoyla Mavi kefenim olsun,Trabzonum bu sene şampiyon olsun"

Yorum

• İlk olarak gabric tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Ben şunu anlamıyorum. Sami yen arazisi devletin ve 49 yıllığına gs nin..

Devlet gs ye kiralıyor, sonra gs devlete burayı seyrantepe karşılığında satıyor.

Yahu kiracının nerde görülmüş ev sahibine evi sattığı ?

Peşkeş çekiliyor ve de bu saçma bir şeye dayandırılıyor.

Toki kimdir, devlettir devlet

Bir şeyi iyi anlayalım. Yeni yapılan stad gs'nin değil devletin olacak eskisi gibi. Yine kiralanacak gs ye yani.

Devlet diyorki gs ye ben yeni stad yapayım sen orda oyna maçlarını, bende eski stadın yerini değerlendireyim. Neden gs ile anlaşmak zorunda olduğuna gelince, gs'nin şimdiki stad üzerinde kiradan dolayı bir hakkı var. İstese çıkmaz ordan.

Burda toki zarar etmiyor, kar ediyor.

Yorum

• gs'nin yöneticileri işi biliyor. Kiralıyorlar 49 yıllığına. Bence bilerek yapıyorlar bunu. 2 sene sonra Seyrantepe meselesi ortaya atılıyor, o üst kullanma hakkını verip devlete stad vs yaptırıyorlar. Madem devlet kara geçmek istiyordu kiralama hakkını uzatmasaydı? Yani gs sırf bir imzayla devlete yeni bir spor kompleksi yaptırmış oldu. Bana öyle geliyor.

Benzer şekilde, Riva arazisini tarla statüsünde almışlar. Şimdi imar iznini çıkarttılar. (Üstelik izin verilmiyordu diye biliyorum. Dere yatağı değil mi? gs aldıktan sonra işler mi değişti? ) Yetmedi 3. köprü güzergahı da ordan geçiyor. Durduk yerde fiyatı 70-80 milyon $ iken şimdi 200'e çıktı. Belki daha da

Şimdi Florya'dan taşınıyorlar. Büyükçekmece'de göl kıyısı 106 dönüm araziye tesis yapacaklar. Belediyeden kiralama bedeli aylık sadece 1000 TL. 30 yıllığına kiraladı. Kimbilir Florya'daki 80 hektar Metin Oktay tesislerine de bina / alışveriş merkezi yapıp satarlar / işletirler... Sonra bir bakarsınız başka yerden aylığı 500'e kiralarlar, Büyükçekmece'ye villa kondurup satarlar...

Yani gs bu işleri iyi biliyor ama ben bu işleri tasvip etmiyorum, ayıplıyorum açıkçası
            En son Travelair tarafından düzenlendi; 06.03.2010, 10:03.
            Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
            Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
            Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
            Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?

Yorum

• - Toki Başkanı " Trabzonspoluluğum tartışılmaz "........ senin gibi Trabzonluları çok gördük malesef...
              Trabzonspor demek inancın zaferi demektir ''Ben Trabzonspor'un kaptanıyım, başka bir kaptanın arkasından, başka bir takımın formasıyla sahaya çıkmam'' Dozer CEMİL Hopa & Beşikdüzü & Şahmelik
              Trabzonspor Trabzonspor Trabzonspor !
              ....................................................................................................TERTEMİZ82

Yorum

• Seyrantepe işinde ne Galatasaray kazık yemiştir ne de TOKİ.

Çok değerli olan Sami yen arazisini değerlendirmek suretiyle hem Galatasaray yeni bir stada kavuşmuş, hem gsgm kasasına para girmiş, hem de TOKİ bu işten karlı çıkmıştır. Stad konusunda Galatasaray'ın yaptığı bir cinlik yoktur yani. Stadınızın yeri yeni bir stadı karşılayacak kadar değerliyse devlet eski stadın yerini hemen veriyor zaten. Hatta özel şirket, TOKİ ayırmıyor. Siz yeter ki stad yapın, biz yeri veririz diyor.

Ancak burada şu sorun ortaya çıkıyor. Galatasaray'ın bulunduğu arazi çok değerli olduğu için yeni stadı rahatça yapabiliyorlar ama bizim yerimiz para etmediği için yeni stad yapımına yetmiyor. Burada haksız rekabet ortaya çıkıyor. Devlet görünürde iki takıma da eski stadın arazisini hediye ediyor ama Galatasaray'a hediye edilenin finansal büyüklüğü bizimkinden kat kat fazla. Yani, sizin şehir küçük, arazi para etmiyor, şansınıza küsün deniyor.

Ama böyle olmamalı. Sonuçta Sami Yen'in arazisi devletin ve o arazide 70 milyonun hakkı var. Bu işe girdiyseniz eğer, ne yapıp edip isteyen bütün şehirlere stad yapmak zorundasınız. Eski stadın arazisi maliyeti karşılamıyorsa, bizzat finansal destek vermelisiniz. Bu işin başka yolu yok.

Diğer bahsedilen arazilerle ilgili net bilgim olmadığı için yorum yapamayacağım, oralarda ali-cengiz oyunları olması muhtemel tabi.

Yorum

• İlk olarak shcebi tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Bir şeyi iyi anlayalım. Yeni yapılan stad gs'nin değil devletin olacak eskisi gibi. Yine kiralanacak gs ye yani.

Devlet diyorki gs ye ben yeni stad yapayım sen orda oyna maçlarını, bende eski stadın yerini değerlendireyim. Neden gs ile anlaşmak zorunda olduğuna gelince, gs'nin şimdiki stad üzerinde kiradan dolayı bir hakkı var. İstese çıkmaz ordan.

Burda toki zarar etmiyor, kar ediyor.
                  Evet, aynen böyle. Yukarıdaki yazımda eski stadın arazisi takımlara hediye ediliyor diye yazmıştım ama aslında hediye de edilmiyor. Devlet eski stadını yıkıp yeni bir stad yapıyor ve kullanım hakkını da eski stadı kullanan takıma veriyor. Aslında burada kağıt üzerinde bir usülsüzlük bulmak mümkün değil ama net olan bişey var; GS, arazisi değerli olan stadı kullandığı için şimdi çok daha büyük ve locaları olan ve böylelikle daha fazla gelir elde edebileceği bir stadın kullanım hakkına sahip oluyor. Oysa bizim kullandığımız stadın yeri değersiz olduğu için yeni stad bir türlü yapılmıyor ve eski stadı kullanmaya mahkum oluyoruz..

Burada yasal olarak bir adaletsizlik yok belki ama vicdanen bir adaletsizlik olduğu kesin. Devletin bunu dikkate alması gerek.
                  En son f1bekir tarafından düzenlendi; 06.03.2010, 10:55.

Yorum

• Eğer denizin üstüne stad yaparsak dünyada bu alanında tek olacak sanırım...

Yaz Olimpiyatlarını da alırız demedi demeyin
                    t @Selim_Turan

Yorum

• devlet sağlık spor güvenlik eğitim tesislerinde kar zarar hesabı güdemez. böyle bir zihniyet adaletsiz ortamın yaratılmasını sağlıyor. kar zarar hesabı sosya devletin değil, tüccar devletin işidir.

Yorum

• İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Abi öyle bir dalıverdik, hep bordo61'in yüzünden, rahat bıraksana şu Tabakhane'yi
                        Tabakhane olmazsa değirmendereyi istiyorum.

Boşaltın orayı stat yapacağım
                        Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen

Yorum

• İlk olarak Selim Turan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Eğer denizin üstüne stad yaparsak dünyada bu alanında tek olacak sanırım...

Yaz Olimpiyatlarını da alırız demedi demeyin
                          Aslında milletin bize Olimpiyatları vermesini bekleyeceğimize

Kendi Olimpiyatımızı Trabzon Olimpiyatları yapalım 4-5 senede bir

Karadeniz Oyunları gibi tabi çok daha büyüğü olmpiyat tarzında

Dünyada ilk olur (sanırım).

Hayallerimden biride budur.

Eğer fırsatım olursa böyle bir projeyi yürütmekten mutluluk duyarım

Yorum

• İlk olarak only ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            akyazı yapılacak kardeşim bal gibide yapılacak yapılmak zorunda. burada bazılarıda yok yapılmasın tuzlu su vurur ruzgar vurur fırtına alır tsunami göturur dıyor uleynn bızımkı denizde allahın dubailisininki deniz değilmi onlarınki tatlı su mu ?? onlarda rüzgar esmezmi ?? adamlar uydudan görünecek şekilde palmiye adaları yaptılar üstelik tamamı denizden çıkartılan kum çakıllarla....

http://www.trabzon.bel.tr/Gazete/2010/0403Akyazi.html
                            Dubai ile Karadeniz'i karşılaştırmak teknik olarak saçmalık olur benim bilgilerime göre

Tabi birisi çıkar anlatır ikna ederse olur.

Ama dubaininki deniz bizimki değil mi sözlerle inşaat yapılmaz.

Sonuçta milyon dolarlık yatırım.

Yorum

• İlk olarak gerenimo tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              devlet sağlık spor güvenlik eğitim tesislerinde kar zarar hesabı güdemez. böyle bir zihniyet adaletsiz ortamın yaratılmasını sağlıyor. kar zarar hesabı sosya devletin değil, tüccar devletin işidir.

Hocam ne yaptın sen..

Bizim hükümetin en iyi yaptığı iş satmak olduğuna göre tüccar devlet oluyoruz. Şimdi sosyal devlet filan zor gelir bize.

Yorum

• Bana göre devlet sağlık ve eğitimde kar zarar hesabı güdemez de; sporda kar zarar hesabı yapmasından daha doğal ne olabilir?

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X