Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Fatih Ç tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    50 tl değilde 100 olur kale arkaları, Maratonda 500 değilde 350 olur. Bu fiyatlarda 20.000 kombine satarsın geriye kalan 18.000 bileti maç başı satışa çıkarırsın. 2.000 kişide zaten gazeteci protokol, Özürlü taraftarların.
    Ozurlu yerine engelli demek cok mu zor ?
    u will need justice at the end..

Yorum

• İlk olarak only ts tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Engelli ile özürlü arasındaki farkı bana söylermisin ?
      Yani arasında nasıl bir fark gördün ki hakaret olarak algılıyorsun bunu anlamadım ben, bana bu durumu açıklarsan sevinirim.
      En son Fatih Ç tarafından düzenlendi; 11.09.2015, 12:55.

Yorum

Bu mevzu aslında kafamızda çözmemiz gereken bir konu. Önceleri engelli deniyordu sonra bu kelime çok kötü dediler özürlüye çevirdiler, şimdide tekrar engelliye döndük. Saçma sapan bir takıntı, vicdanları rahatlatmak için kelimeyi yumuşatma çabasını, engellilerin sorunlarını çözmeye harcarsak her şey düzelecek.
        Cehalet ne güzel şey, her şeyi biliyorsun.

Yorum

Özürlü ve engelli farklı kavramlardır fiziksel olarak yeterliliği bulunmayan kişilere özürlü denir. Engelli ise fiziksel özrün neden olduğu iş yapmama halidir. Örneğin baacakları kırık olduğu için işe gidemeyen bir kişi engelliyken bir bacağı bulunmayan kişi özürlüdür.
          "...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."

Yorum

• aslında bu konu çok farklı ... dünyada bu işle uğraşan insanlar farklı gelişen yada özel yardıma muhtaç kişiler olarak değerlendiriyor. tartışmanın bir anlamı olmadığı kansındayım ancak ... engelli ve özürlü kelimeleri bana da çok ama çok fazla itici geliyor.
            Biz Trabzonsporluluğu Sizden Öğrenecek Değiliz...

Yorum

• Aslında en uygun tabir "normal fiziksel veya zihinsel yeterliliği olmayan kişiler" olmalı ama uzun olduğu için kullanılacak bir öbek değil.
              "...Gelen Karadeniz'den Dalga Dalga Fırtına..."

Yorum

• kendinizi suclu his etmeye bir neden yok
                engellide özürlüde son derece nazik bence

almanca ve ingilizcede engelli kullaniyor
                ama ben sahsen türkcede özürlüyü kullanmayi tercih ediyorum
                bana daha nazik geliyor, ve diger dillerde bu derece naziklikde söz bulunmamasi benim icin bu versiyonu daha öne cikarir
                bu tür konularda dilimiz digerlerinden cok üstün
                özellikle almancada engelli sözünlen inanilmaz dalga geciliyor ve küfür olarak kullaniliyor
                bu yönden dilimizide bu güzellik
                "Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."

Ünal Karaman

ONUR KALACAK ONURSUZLAR GIDECEK

Yorum

• bizim bir kale arkasında loca yokmu .. yoksa ikisindede loc olacak mı kale arkalarının ???

Yorum

• Ben de engelli denilmesi taraftarıyım. Özürlü kelimesinin anlamı bizim gündelik kullanımımız nedeniyle nezaket veya naifliğini çoktan kaybetmiş durumda. Birçok engelli de özürlü kelimesinden rahatsız oluyor.

Yorum

• İlk olarak pablo_escobar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      bizim bir kale arkasında loca yokmu .. yoksa ikisindede loc olacak mı kale arkalarının ???
                      her tribünde var

Ünal Karaman

Yorum

• Arkadaşlar amacım Hakaret ve aşağılama değil engelli yerine özürlü kelimesini kullandım sadece. Özürlü kelimesi de hakaret değildir yukarıda Fatih Çelik ve Selçuk uygun bir dille konuyu değerlendirdiler teşekkür ederim kendilerine.
                        Tekrar ediyorum amaç hakaret değil tercihtir.
                        En son Fatih Ç tarafından düzenlendi; 11.09.2015, 15:22.

Yorum

• "Engelli" ve "Özürlü" kavramı tartışmasına bu alanda çalışan bir Sosyal Hizmet Uzmanı olarak açıklık getirmek isterim.

Bu iki kavram, belli tez avantajları olan insanları tanımlamak için kullanılıyor.

Ülkemizde bu tez avantajlı kitleyi ifade etmek için öncelikle "Özürlü" kavramı kullanılmıştır.

Devletimiz de eskiden bu kavramı tercih etmişti.

Fakat bu hitap şekli, tez avantajlı bu insanlarımızı yaralamaktaydı.

Çünkü "Özürlü" kelimesi toplumuzda; kusur, defo, bozukluk manalarına gelecek şekilde kullanılmaktadır. Hatta halk arasında dalga geçmek için bile kullanılmaktadır.

Sosyal Hizmet Uzmanları olarak engelli insanlarla yaptığımız görüşmeler ve çalışmalar neticesinde bu kavramın doğru olmadığı konusunda görüş birliğine vardık.

Ve daha sonra engelli insanlarımızın da görüşleri doğrultusunda "Engelli" kavramı tercih edildi.

Günümüzde devlet tarafından, resmi kurumlarda "Engelli" kavramı kullanılmaktadır.

Siz değerli arkadaşlarımızın da "Engelli" kelimesini kullanması daha doğru olacaktır.
                          En son Mehmet BAŞ tarafından düzenlendi; 11.09.2015, 15:27.

Yorum

• kale arkasında loca mı olur allah aşkına ne saçma...stad ambiyansınıda bozacak.. konya stadına bakılırsa kale arkalarında yok ve taraftar grupları orada ıstediği kareografiyi falan yapabiliyor.. bizim stad loca yuvası mubarek sanki kim alacaksa onları

Yorum

• İnşaat Mühendisleri Odası Trabzon Şubesi Başkanı Mustafa Yaylalı, yaklaşık 5 yıl önce, proje henüz inşaat aşamasına gelmeden yaptıkları uyarıyı kimsenin dikkate almadığını vurgulayarak, "Akyazı Projesi, kıyı ile bütünleşmiş olarak değil, ada benzeri bir yapı olarak inşa edilmeli, proje ile sahil yolu arasında mutlaka geniş bir su yolu bırakılmalıdır. Bu sayede güneydeki yamaçlardan aşını yağmur sonucu oluşan yüzey akışları için koruyucu önlem alınmış olacaktır. Bu uyarıları son 5 yıl içinde bir araya geldiğimiz yetkililerle de defalarca paylaştık" dedi.

Önemli ve üzerinde durulmaya değer bir konu.TOKİ'nin umurunda mı acaba ?
                              Beklemeyi bilen amacına ulaşır. JOSEPH DE VILLELE.

Yorum

• İlk olarak pablo_escobar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                kale arkasında loca mı olur allah aşkına ne saçma...stad ambiyansınıda bozacak.. konya stadına bakılırsa kale arkalarında yok ve taraftar grupları orada ıstediği kareografiyi falan yapabiliyor.. bizim stad loca yuvası mubarek sanki kim alacaksa onları
                                kat arasinda localar oldugundan bir fark olmayacakki
                                sen yine istedigin koreografiyi yap

dünyanin en ünlü stadlari 2 kat locali stadin her tarafi
                                bizde kat arasinda oluncami dert oluyor

,elestirilecek son sey localar
                                onlar sayesinde 20tl ye kale arkasina taraftar girebilecek
                                diye düsünüyorum

Ünal Karaman

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X