Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi 41.461

İlk olarak BordomaviStrom tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    trabzonda bu hadise nedense hiç konuşulmadı..''Biz neyiz ki ,biz kimiz ki devletÜmÜz yapıyor saolsun allah razı olsun ,sesimiz çıkarmayalım yoksa iptal ederler'' mantığıyla hareket edildi..Gerçekten çok saf ve kandırılmaya müsait bir toplumuz..
    Tokinin bize stad yapacağı dedikoduları ile kıyı kanunu çıkarma dışında hiç bir zaman gündem olmadı doğru dürüst bu stadyum. Ta ki Başbakan Trabzona gelene kadar. Birden bire bilboardlara platformsuz haliyle coface yazısı silinerek asıldı, ihale tarihi verildi. Eski başkanımızın alaycı, umursamaz tavrı da bunlara eklenince tere yağından kıl çeker gibi kakaladılar bize mete aratın artığını. Sonradan her şeyini değiştirseler bile bir türlü şu çatı dizaynına dokunmadılar.
    Milli Takımım TRABZONSPOR
    Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!!
    Helalin adı kaldı, onu gören yok.
    Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip

Yorum

• İlk olarak ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Tokinin bize stad yapacağı dedikoduları ile kıyı kanunu çıkarma dışında hiç bir zaman gündem olmadı doğru dürüst bu stadyum. Ta ki Başbakan Trabzona gelene kadar. Birden bire bilboardlara platformsuz haliyle coface yazısı silinerek asıldı, ihale tarihi verildi. Eski başkanımızın alaycı, umursamaz tavrı da bunlara eklenince tere yağından kıl çeker gibi kakaladılar bize mete aratın artığını. Sonradan her şeyini değiştirseler bile bir türlü şu çatı dizaynına dokunmadılar.
      %yüz katılıyorum kardeşim çok haklısın ..Trabzonda en büyük partinin trabzonspor olduğunu zannederdim ama değilmişş..bu tasarıma kimse ses çıkarmadı,bizim gibi duyarlı ve trabzonsporun hakkını savunan azınlık taraftarıda kimse takmadı..

Yorum

• akyazı Türkiyenin en iyi stadyumu olmayabilir ama timsah arenadan her türlü iyidir.
        hayat nedir diye sorarsan, bilmiyorum evlat; sormazsan biliyorum haraptarlı nafi (Hasan Ali Toptaş) Bin hüzünlü haz...

Yorum

• İlk olarak fanatikdevri tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Al işte resimlerden de gördüğün gibi ikisinin de numaralası 3 katlı,maratonlar iki katlı ve kale arkaları tek katlı,ikisi de oval stad.Simetri hak getire.Atatürk kale arkalarından giriş çıkış yok en azından daha bir şey görünüyor,diğeri köstebek yuvası gibi.
          Şimdi bunların birisi futbol için yeni,diğeri de olimpiyat oyunları için 25 yıl önce yapılmış ama konsept olarak aynı bina.
          Ee,Timsah'ın kafasına bir de balkonlu loca koymuşlar,artık aşağı bir şey atmazlar umarım oralardan.Sakat iş.
          Bir de timsah konsept yapmışlar,bana göstersene bir tane bu şekil hayvanlı mayvanlı futbol stadı?Var mı böyle bir ucube yapı,çocuk parkı mı,sirk mi nedir belli değil.
          Dur ben bi şükür namazı kılıcam Allah sana mimar olmayı nasip etmedi diye.
          Gülerek okudum yazdıklarını.

Kat sayısıyla mimarinin alakası ne ya? İkisinin ovalliğini bir tutman komedi gerçekten Olimpiyatın kale arkası tribününün uzaklığı koşu pisti olmasa bile Timsah Arena'nın 2-3 katı.

Sen Timsah Arena'nın oval kenarlarından dolayı bütün stada nasıl oval diyosun acaba? Olimpiyatın tüm tribünleri oval.

Tek kat kale arkası demişsin Timsah arena'da Kale arkası diğer tribünlerle aynı seviyede olimpiyatta 3te biri boyutunda.

Köstebek yuvası demişsin tamam süper bir görüntü olmuyor ama o kadar insanı nasıl sokacaksın koca kale arkasına 3-4 girişle.

Simetriye laf etmişsin ama simetri kelimesinden ne anladığını anlamadım doğrusu.

Timsah kafası gibi şekiller daha önce uygulanmadı diye bu tasarımın kötü olduğu anlamına gelmez. Aksine mimarlıkta aslolan fark yaratmaktır. Standart şeyleri herkes yapar.

Sen tamamen rakip takımın stadı olduğu için saçma sapan bi bakış açısıyla bakıyorsun stada. Aklı başında bir mimara sorsan kesinlikle Bursa'nın stadının mimarisinin kat be kat daha iyi olduğunu sana söyler.
          Bize Her Yer Trabzon

Yorum

• İlk olarak Antonio tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            akyazı Türkiyenin en iyi stadyumu olmayabilir ama timsah arenadan her türlü iyidir.
            hahahahahahahahahaha komik
            Bize Her Yer Trabzon

Yorum

• İlk olarak sakoglu61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Dur ben bi şükür namazı kılıcam Allah sana mimar olmayı nasip etmedi diye.
              Gülerek okudum yazdıklarını.

Kat sayısıyla mimarinin alakası ne ya? İkisinin ovalliğini bir tutman komedi gerçekten Olimpiyatın kale arkası tribününün uzaklığı koşu pisti olmasa bile Timsah Arena'nın 2-3 katı.

Sen Timsah Arena'nın oval kenarlarından dolayı bütün stada nasıl oval diyosun acaba? Olimpiyatın tüm tribünleri oval.

Tek kat kale arkası demişsin Timsah arena'da Kale arkası diğer tribünlerle aynı seviyede olimpiyatta 3te biri boyutunda.

Köstebek yuvası demişsin tamam süper bir görüntü olmuyor ama o kadar insanı nasıl sokacaksın koca kale arkasına 3-4 girişle.

Simetriye laf etmişsin ama simetri kelimesinden ne anladığını anlamadım doğrusu.

Timsah kafası gibi şekiller daha önce uygulanmadı diye bu tasarımın kötü olduğu anlamına gelmez. Aksine mimarlıkta aslolan fark yaratmaktır. Standart şeyleri herkes yapar.

Sen tamamen rakip takımın stadı olduğu için saçma sapan bi bakış açısıyla bakıyorsun stada. Aklı başında bir mimara sorsan kesinlikle Bursa'nın stadının mimarisinin kat be kat daha iyi olduğunu sana söyler.
              Bursa bizim rakibimiz mi?Bugün Trabzon şampiyon olamayacak kim olsun deseler direkt Bursa derim,neden anlamıyorsun bilmiyorum ama oval bir futbol stadı fikri bile iğrenç.

Olimpiyat ile olan benzerliği ve stadın tribünleri arasındaki simetri bozukluğunu göremiyorsan,gerçekten git göz doktoruna başvur,yeterli değil bol bol güzel sanat eserleri,resimleri falan incele,sanat müzelerine git.
              Sonra kale arkalarına o kadar adam nasıl girecek,bana ne nasıl gireceğinden ben o köstebek yuvası girişleri stadımda istemezdim,sonuçta aynı sayıda insan bizim kale arkalarına da girecek ama gördüğün gibi alt kat dümdüz.

Peki o localar en tepede olmuş mu,kakül gibi önüne de balkon eklenmiş,Allah korusun ordan bir şişe falan atılsa yanlışlıkla?Orda kimse rahat rahat maç izleyemez o balkonların korkusundan.

Bir futbol stadın arayacağın birinci özellik,kutu gibi olmalı,alt katlar belli bir yatalıkta olmalı ki tribünün derinliği artsın,giriş ve çıkışlar da olabilecek en az seviyede olmalı.

Çatısı zaten ayrı alem,Disneyland sanki,timsah arena ismi ayrı bi komiklik bence.
              Sen sevebilirsin bu olimpiyat kırması stadı sorun yok,bence beş para etmez,hele o kale arkaları dolmazsa sen o zaman görürsün komediyi.
              FORMANIN ÖNÜNDEKİ ARMAN İÇİN OYNA ARKASINDA YAZAN İSMİ HATIRLAYACAKLARDIR.

Yorum

• Stadyumumuzun Tasarım Mimari Mete Arat kimdir ?

Her yoruma saygılıyım lakin bazı yorumlar bence fazla kesin hükum içeriyor. Zevkler ve renkler tartışılmaz deyip estetik değerler için yapılan yorumlara çok karşı çıkmam ama böyle birmimar için "hiç emek harcamamış, baştan savma" gibi yorumlar fazlasıyla komik kaçıyor bana göre. Almanya gibi mühendislik ve mimarlık konusunda isim yapmanın çok zor olduğu bir ülkede böylesine büyük projelerin baş mimarı olan bir mimar için hiç emek harcamadan stad tasarlamış demek biraz haksızlık olmuş. Stadın mimari projesi gayet güzel. Özellikle işlevsel açıdan tribünlerin eğimi çok yerinde hesaplanmış. Bu forumda dünyanın şuan için yaşayan en iyi mimarı olarak gösterilen Zaha Hadid'in ödüllü projesine "bu ne lan, böyle stadmı olur ?" diyen bir çok insanda oldu. Bence bu kadar kesin hükümleri bu kadar erkenden yapmayın.
                https://twitter.com/#!/design_bcb

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

İlk olarak Cem tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Stadyumumuzun Tasarım Mimari Mete Arat kimdir ?

Her yoruma saygılıyım lakin bazı yorumlar bence fazla kesin hükum içeriyor. Zevkler ve renkler tartışılmaz deyip estetik değerler için yapılan yorumlara çok karşı çıkmam ama böyle birmimar için "hiç emek harcamamış, baştan savma" gibi yorumlar fazlasıyla komik kaçıyor bana göre. Almanya gibi mühendislik ve mimarlık konusunda isim yapmanın çok zor olduğu bir ülkede böylesine büyük projelerin baş mimarı olan bir mimar için hiç emek harcamadan stad tasarlamış demek biraz haksızlık olmuş. Stadın mimari projesi gayet güzel. Özellikle işlevsel açıdan tribünlerin eğimi çok yerinde hesaplanmış. Bu forumda dünyanın şuan için yaşayan en iyi mimarı olarak gösterilen Zaha Hadid'in ödüllü projesine "bu ne lan, böyle stadmı olur ?" diyen bir çok insanda oldu. Bence bu kadar kesin hükümleri bu kadar erkenden yapmayın.
                  Bu yinede bizimkinin sade ve baştan savma olduğu gerçeğini değiştirmiyor. İsterse daha güzelini yapabilirdi. Dört tribün çizip tepesini ondan bağımsız bir çatı konseptiyle herkes tasarlar. Bunun için dünyanın sayılı mimarlarından olmak gerekmiyor.

Elinde bir proje ile ortalığa düşmesini, bu projeyi Türkiyede sadece daha önce çalışmış olduğu yakın dostuna pazarlayabildiği gerçeğini de değiştirmiyor.

Trabzonspora daha ihtişamlı bir proje yakışırdı. Ve bu konuda sınıfta kalmıştır bu mimar.
                  En son ibrahim tarafından düzenlendi; 19.03.2015, 22:21.

Yorum

• Baştan savma proje nedir ? Görünüm olarak "size göre kötüyse" baştan savmamı olur proje. Yani sadece görüntüsünemi bağlı bu olay.

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

Baştan savma proje nedir ? Görünüm olarak "size göre kötüyse" baştan savmamı olur proje. Yani sadece görüntüsünemi bağlı bu olay.
                      Bir kaç mesaj yukarda da yazdım. Bi diğer stadyuma bakıyorum dış görüntüsündeki inceliklere, birde bizimkisinin o ıssız havasına. Bir yapıyı vitrine çıkaran ilk unsur dış görünümüdür, canlılığıdır bana göre. Konfor, giriş çıkışlardaki rahatlık, tribün eğimi vs. ondan sonra geljyor.

Bizimkisine baktığımda gördüğüm ilk şey o kaplamadaki boşluk, tek renklilik ve ruhsuzluk. Issız bir havası var ve kesinlikle canlı değil. Diğerine bak nasılda ışıldıyor mesela. Görüntüyü komple dolduruyor.

Yorum

• Ayrıntılı görmek isteyenler Akçaabat otobüsüne binebilir,zaten yol da kapalı,dolgunun içinden 1 saar boyunca her türlü ayrıntıya bakabilirsiniz
                        Bordo Mavi bayrağım kanatlansın sonsuza.
                        Genç, yaşlı, erkek, kadın; verdik omuz omuza.

Yorum

• İlk olarak ibrahim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Bir kaç mesaj yukarda da yazdım. Bi diğer stadyuma bakıyorum dış görüntüsündeki inceliklere, birde bizimkisinin o ıssız havasına. Bir yapıyı vitrine çıkaran ilk unsur dış görünümüdür, canlılığıdır bana göre. Konfor, giriş çıkışlardaki rahatlık, tribün eğimi vs. ondan sonra geljyor.

Bizimkisine baktığımda gördüğüm ilk şey o kaplamadaki boşluk, tek renklilik ve ruhsuzluk. Issız bir havası var ve kesinlikle canlı değil. Diğerine bak nasılda ışıldıyor mesela. Görüntüyü komple dolduruyor.
                          Mimara görede stadın bu hali "Karadeniz'in saf beyaz incisi gibi" olabilir. Tabiki herkesin zevki farklı olacağı için biri sever diğeri hiç sevmez. Bu konuda niye sevmiyorsunuz gibi bir yorumda bulunamam zaten. Bence stadın kendinden çok çevresindeki tesisler eleştirilmeli. Takımın başarısını bizzat etkileyecek o tesisler.

Yorum

Mimara görede stadın bu hali "Karadeniz'in saf beyaz incisi gibi" olabilir. Tabiki herkesin zevki farklı olacağı için biri sever diğeri hiç sevmez. Bu konuda niye sevmiyorsunuz gibi bir yorumda bulunamam zaten. Bence stadın kendinden çok çevresindeki tesisler eleştirilmeli. Takımın başarısını bizzat etkileyecek o tesisler.
                            Benim tek isteğim orta ve doğu Karadenizin cazibe merkezi olabilecek bu kompleksin stadının da komplekse uygun olması. Yukarda da bahsettiğim bu renksizlikten ve ıssızlıktan korkuyorum. Zaten tesis bazında eksikliklerimiz çok. Fitness veya spor salonu bile yok, bari bu stad herşeyiyle dört dörtlük olsun istiyorum. Tıpkı diğer eleştirenler veya bu stadı beğenenler gibi. Niyetim kesinlikle hır çıkarmak falan değil.
                            En son ibrahim tarafından düzenlendi; 19.03.2015, 22:54.

Yorum

• İlk olarak u.sadıkoğlu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              değerli arkadaşlar akyazı stadyumunun sizce gelecek seneye yetişmesi % kaç ihtimal? Ben 1' bile görmüyorum...
                              İlk olarak 28ts61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              üstelik mühendis gecenlerde üstüne basa basa, normalde kasim 2015'te bitecek ama biz stadi ve diger tesisleri kesin ve kesin agustos 2015'te bitirip teslim edecegiz dedi.

Buna cidden inanan var mi?
                              08.11.2011

İlk olarak 28ts61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              burda kac kere arka sayfalarda yazdik durduk. Bu dolgu ve stad asla dedikleri tarihe yetismez diye.
                              Kimse hayal kurmasinda yetisir diye.

2012 senesi yaklasti, dolguya baslasalar. En kötü 2 senede bitirirler. Kötü hava ve diger engelleyici sartlarda düsünülürse ettimi 2014. 2014te ilk kazmayi vursalar yaklasik 2-2,5 sene stad sürdü diyelim. Tüm engelleride hesaplarsak en kötü 2016 yazinda stad biter ve 2016-2017 sezonu ile yeni stadimiza kavusmus oluruz.
                              En son 28TS61 tarafından düzenlendi; 19.03.2015, 22:56.

Yorum

Bursa stadi bize yapilsaydi yine cok elestiri alirdi. Cunku bizim millet kadar elestiri yapan bir toplum henuz gormedim duymadim.

Begenmeyebilirsin ama tartisma uslublari cok igrenc.

Ben stadin bitmesini bekleyecem ve sonrasinda yorumu mu yapacam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X