Bu ilk ziyaretinizse, önce bağlantıya tıklayarak SSS bölümünü kontrol etmeyi unutmayın.
Mesaj göndermeden önce kayıt olmanız gerekebilir: devam etmek için önce kayıt linkine tıklayın.
Mesajları görüntülemeye başlamak için, aşağıdaki seçimden ziyaret etmek istediğiniz forumu seçin.
1-Oturup hesaplamak gerek. Düz bir (yahut eşkenar dikdörtgen formlarındansa) yüzeydense bu geometrik derinlik bazı kolaylıklar sağlıyor.
2-Hesaplanmayan hiç bir şeyin akustiğe faydası zararı konuşulamaz. Ses şiddetinin yapay olarak(kaynağı dışında) hissedilir etkisinin arttırılması bir ses bilimi alanı olduğu gibi ; akustiğin asıl önemli çalışma alanı ses kaynaklarından çıkan kaynak sesin , uygulama alanında anlaşılamaz gürültüye dönüşmesini azaltmaktır. Yani bir şeyin akustiğe faydasının olmuyor oluşunun her koşulda ve rasyonel biçimde oluşturulan sesin şiddeti ile ilişkilendirmek hatalı bir sonuçtur.
3-Bu farkı tribünün içinden hissedebilirdin ama sahanın orta noktasında hissedemeyebilirsin.
4-Hayır , etkisi var ancak bu tek başına yeter kriter değil.
teşekürler peki sizce şu 4 stad arasında trübün yapısı ve çatı yapısına dış kaplamaya bakınca en etkili ses ambiansı fuul dolu trübünlerde hangisinde olur sırayla yazarsanız stadlar şunlar bursa-trabzon-bjk-konya bir açıklama yapmanıza gerek yok bir şu 2 şu 3 şu diye
En son Misafir tarafından düzenlendi; 12.03.2015, 03:17.
kaçkere daha yazıcam bilmiyorum ki burda kimseyi tanımam daha önce bir üyelik açmışlığım kesinlikle yok üyelik açış tarihimde beli neyse takmıyorum bu yazdıklarınızı yok oymuşum buymuşum ben bir trabzponspor sevdalısıyım o kadar
Fikir vermesi açısından 2 büyük takımın stad konseptine uygun bakış açısı şu şekildedir.... "Visca Barca, visca el Cataluna" (Barca kazanınca, Katalonya kazanır) neu camp da 97.000 barca taraftarı bu şekilde bağırır..
"Boca es mi religion, Maradona es mi dios, La Bombonera es mi iglesia" (Dinim Boca, Tanrım Maradona, Mabedim La Bombonera)
Boca Juniors'un stadyumu La Bombonera'nın giriş kapısında yazan cümledir...
sıra bizde millet....siz olsanız ne derdiniz...
En başta; "Allah Boca taraftarına akıl fikir versin" derim.
Sonra da stad için; "Günahlar Ülkesinin, Dışlanmış Şehrinin Stadyumuna Hoşgeldiniz" derim.
"İngiltere'de böyle stadlar var" cümlesine iyi örnekler vermişsin ama gerçekten 1 ve 3 hariç yatay olanlar iğrenç olmuş. Arkadaş haklı olabilir. İlk kat daha dik olsaydı güzel olurdu ama üst katın en uç noktası sahaya şimdikinden daha uzak olurdu. Hangi seçenek daha iyi çözemedim ama allahtan şu verdiğin fotolardaki stadlar gibi yapmamışlar. O ne öyle play station mu oynayacaklar orda tribün mü yapacaklar. Tek kelimeyle yatay stadlar berbat.
kaçkere daha yazıcam bilmiyorum ki burda kimseyi tanımam daha önce bir üyelik açmışlığım kesinlikle yok üyelik açış tarihimde beli neyse takmıyorum bu yazdıklarınızı yok oymuşum buymuşum ben bir trabzponspor sevdalısıyım o kadar
TRABZONSPORu yazamayan, trabzonspor sevdalisi vay be.. Sizi bilmemde ben şahsen trabzonsporu yazarken kontrol ederim hep.
Borussia Dortmund---- Napoli-----Deportivo La Coruna
TRABZONSPORu yazamayan, trabzonspor sevdalisi vay be.. Sizi bilmemde ben şahsen trabzonsporu yazarken kontrol ederim hep.
afferin sana madalya istermisin cımbızla açığımı çekip yakalamışsın hızlı yazarken bir harfi yazmayı unutmuşuz önemli olan niyettir doğru yazmak yada yazmamak değil kardeş
"İngiltere'de böyle stadlar var" cümlesine iyi örnekler vermişsin ama gerçekten 1 ve 3 hariç yatay olanlar iğrenç olmuş. Arkadaş haklı olabilir. İlk kat daha dik olsaydı güzel olurdu ama üst katın en uç noktası sahaya şimdikinden daha uzak olurdu. Hangi seçenek daha iyi çözemedim ama allahtan şu verdiğin fotolardaki stadlar gibi yapmamışlar. O ne öyle play station mu oynayacaklar orda tribün mü yapacaklar. Tek kelimeyle yatay stadlar berbat.
cirkin gözükebilirler
ama bir stadi stad yapan atmosferdir
atmosferide yaratan taraftarlan stadin karakteridir/ruhu
ben öncedende buraya mac yasadigim stadlardan tecrübelerimi aktardim
herkesin begendigi juventus stadyumunun atmosferi yari dolu giuseppe meazza kadar etmiyo
allianz arena inanilmaz depressiv stad, heycan hisetmede zorlaniyorsun, schalkenin stadi bildigin spor salonu, taraftari okadar asik olmasa kulübe o stad takimi küme düsürür
red bull arena ruhsuz, sikici, bildigin sinema
ernst happel kosu pistine ragmen insani maca sokuyor, sahayi gördügün an seni sihiri aliyor
westfahlen stadi(signal iduna park) taraftarlan muhtesem bir yasam bicimi
westfahlen stadi ve borsig alani yasnmasi gerek yerler
avni aker benim icin bogucu bir stad, zevkini yasayamiyorsun, belkide hep daha cok istememizin nedenidir
tabi bunlar benim tecrübelerim, yasadiklarim
diyebilecegim tek sey ingilizler o stadlarlan dünyanin en büyük ligi oldu
var demek o stilin bir cekiciligi, insana heycan vericiligi
amerikalilarinda stadlarinin cogunun ilk kati yataydir, sporda basarilari inanilmaz
stadimizin eksigi bol olsada positiv karakteri olacagina inaniyorum, sehirin atesinle beraber yine bütün türkiye kiskanacaktir bizi
"Şairin dediği gibi, ben artık şarkı dinlemek değil, şarkı söylemek istiyorum."
Ayrıca yerleşkenin sadece futbola değil tüm sporlara elverişli hale getirilmesi gerek. Koşu pisti, bisiklet parkuru, tenis alanları gibi. Hatta milli sporcular Trabzon'un temiz havasında kamp yapabilmeli.
Arkadaşlar antalya stadının catisi netleşti.metal bir bölümden sonra şeffaf bir bolum var.bakinca goze hos geliyor.bizim stadın maketinde böylesi şeffaf bolum yok gibi.yani çatı olduğu gibi tek parca bez olacak.bu durumda seyirciyi yağmurdan korumak için çatının bayağı bi sahaya yakin olması gerekecek.
YA DIŞINDASINDIR ÇEMBERİN YA DA İÇİNDE YER ALACAKSIN.KENDİN İÇİNDEYKEN KAFAN DIŞINDAYSA ÇARESİ YOK KARDEŞİM.
iyiki kimse Trabzonspor hamsi arena falan demiyor burda.. oyleya bir ara hamsi sevmiyorum diye o bizim milli yiyecemiz nasil dersin falan demislerdi. o kisiler nerde ? hamsi sevmezmi oldular artik..
Yorum