Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Akyazı Stadyum Projesi | Stat Kapasitesi: 41.461

Burayi mac günleri disinda yasayan biyer haline getirmenin tek cözümü güzel bir alisveris merkezidir, cay bagcesi balikci malikci hikaye
    keske tezahuratlara sigsaydin sen,ve keske bir siirle anlatilsaydi renglerine olan askimiz...

Yorum

• Allianz arenadaki loca sayisi 106 = 1000>kisilikmis

Yorum

• İlk olarak brnclhn tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        çok iyi fikirler...daha da çoğaltılır bunlar... ama ne yazık ki yönetimde ve belediyede vizyon sıfır olunca hiçbirinin anlamı yok...akyazı sadece maçta hareketlenen bi yer olacak bu kesin...gerisi hayal...
        İlk olarak f1bekir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Bu projeden konu açıldığında 2 dakkada 2 penaltıyla 2 puan veren takım napacak stadı, başka işin mi yok gidip fotoğraf çekiyorsun demeyen, 5 yıl, 10 yıl, 50 yıl sonrasını düşünen insanların olması umudumu arttırıyor
        Bilmukabele

Burada daha önce yazılmıştır ama ( Locaların peşkeş çekileceğine nedense allah bir kadar inanmış arkadaşları tenzih ederek yazıyorum) stadyumun getirileri konusunda biraz somut şeyler göstermek istiyorum.

Veriler 2012-2013 sezonuna ait. Ama o günden bu güne bilet fiyatlarında bi artış olmadığından ve maç günü geliri anlamında ekstra bi yatırım olmadığından dolayı hemen hemen aynıdır diye düşünüyorum. Hatta bilet gelri geçen yıldan daha düşüktür muhtemelen.

Yıllık stad hasılatı ortada. Avni akerde geçirilen her yıl en az kemik 30 milyon lira kayıp demek. O da en kabaca hesapla. Aslında ben de gelecek yıl devre arasında Akyazı'ya geçilmesi taraftarı değilim, muhtemelen o zamana kadar bitmez de ama yarım sezonun bile zararı en az 15 milyon lira. Ki bu sadece bilet geliri üzerinden hesaplanmış çok çok çok kabaca bi rakam. Bilet dışındaki tüm stadyum gelirleri bu kalemin dışında. Yarım sezonluk kombine, loca, stadyum geliri hesaba katıldığında bu rakam en az 20-25 milyon lirayı bulur.

Yine maç günü gelirleri neredeyse sıfır. Karadeniz gazetesi bile bi yılda Trabzospordan daha çok kar ediyordur.

Şimdi bu noktada 49 locayla 130 loca arasında ne fark var?

Galatasaray'ın loca fiyatları ortalama150 bin dolar civarında yıllık. Hadi bizimkine de bedavadan biraz pahalı olan 40 bin dolar diyelim. Yani türk parasıyla kabaca 80 bin lira yapar.

Bi bileti 40 liraya satsan ortalama bir loca fazla satmak demek, 2000 bilet demek. Yani stadın gelir kapasitesi hop oldu sana 41.000ken 43.000. 10 loca fazladan satsan 20.000 fazladan bilet demek olur bu, 50 loca fazladan satmak demek trabzonsporun her maçını 141.461 kişiye oynaması demek yani trabzonsporun bırak 70-80 loca, yarım locaya bile ihtiyacı var.

Orijinaldeki 49 locanın arkadaşların dediği gibi 29unun peşkeş çekildiğini düşünelim kalan 20si de 40 bin dolardan satılsın. Yine çok ortalama 1.600.000 lira civarı bi para yapar. Peşpeş çekilmiş ve çok ucuza satılmış bi durumda elde edeceğimiz en az gelir bu.

Ama şimdi 130 loca var, bu locaların 50 tanesi peşkeş çekilse, tek kuruş almadan birilerine verilse ( ki bu oranda bi durumun mümkünatı yok) 80 loca kalır. 80 loca 40 bin dolardan çok çok çok kabaca 7.000.000 lira yapar.

En en en kabaca hesapla loca sayısının 130 olması demek fazladan neredeyse 6 milyon lira demek. Ki o locaların maç günleri ya da diğer günlerdeki tüm kişisel stadyum ( restorant vs. vs.) harcamaları bunun dışında.

Daha net bi hesap yapıldığında bu rakam 6 milyon değil eminim 10 belki 15 milyon lira gibi bi rakam olacak. Yani aradaki fark en en en az 10 MİLYON LİRA

Eğer bu localar bugün artmasaydı, projenin bittikten sonra revize edilemeyeceğini düşünürsek bu stadyum yıkılana kadar belki ( yani önümüzdeki 30 yıl) kulüp, rakiplerine göre her yıl kemik olarak 15-20.000.000 lira zarar edecekti.

İş böyleyken yav niye hala loca yapılıyor demek ya da ileride deli gibi ihtiyacın olacak bşey önümüzdeki 30 yıl için gerek yok diye veto etmek pek akıl karı değil sanırım.
        En son Hüseyin Ş. tarafından düzenlendi; 28.04.2014, 05:35.

Yorum

• inşallah stad güzel olur heyecanla bitmesini bekliyoruz birde burda basketbol maçları için 10binkişlik güzelbir kapalısporsalonu istiyoruz. basketbol ve diğer branşlarında buraya alınması lazım hem gerçekbir kompleks olur hemde taraftarlar için kolaylık olur.
          2010-2011 sezonu şampiyonu trabzonspor

Yorum

• stadin icinde bir ucube var..
            u will need justice at the end..

Yorum

• güzel güzel...

Yorum

• bu loca sayısı kaç oldu kesin bilen varmı 130 iyide 190 çok fazla olur bence
                2010-2011 sezonu şampiyonu trabzonspor

Yorum

• İlk olarak tahsinsever tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  bu loca sayısı kaç oldu kesin bilen varmı 130 iyide 190 çok fazla olur bence
                  Şantiyeden aldığımız bilgi 122.

Erol Ağaoğlu da 130'u bulacak gibi bişey söyledi. Belki düz hesap öyle söylemiştir.

Sonuç olarak bu civarlarda yani.

Yorum

• İlk olarak husahin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bilmukabele

Burada daha önce yazılmıştır ama ( Locaların peşkeş çekileceğine nedense allah bir kadar inanmış arkadaşları tenzih ederek yazıyorum) stadyumun getirileri konusunda biraz somut şeyler göstermek istiyorum.

Veriler 2012-2013 sezonuna ait. Ama o günden bu güne bilet fiyatlarında bi artış olmadığından ve maç günü geliri anlamında ekstra bi yatırım olmadığından dolayı hemen hemen aynıdır diye düşünüyorum. Hatta bilet gelri geçen yıldan daha düşüktür muhtemelen.

Yıllık stad hasılatı ortada. Avni akerde geçirilen her yıl en az kemik 30 milyon lira kayıp demek. O da en kabaca hesapla. Aslında ben de gelecek yıl devre arasında Akyazı'ya geçilmesi taraftarı değilim, muhtemelen o zamana kadar bitmez de ama yarım sezonun bile zararı en az 15 milyon lira. Ki bu sadece bilet geliri üzerinden hesaplanmış çok çok çok kabaca bi rakam. Bilet dışındaki tüm stadyum gelirleri bu kalemin dışında. Yarım sezonluk kombine, loca, stadyum geliri hesaba katıldığında bu rakam en az 20-25 milyon lirayı bulur.

Yine maç günü gelirleri neredeyse sıfır. Karadeniz gazetesi bile bi yılda Trabzospordan daha çok kar ediyordur.

Galatasaray'ın loca fiyatları ortalama150 bin dolar civarında yıllık. Hadi bizimkine de bedavadan biraz pahalı olan 40 bin dolar diyelim. Yani türk parasıyla kabaca 80 bin lira yapar.

Bi bileti 40 liraya satsan ortalama bir loca fazla satmak demek, 2000 bilet demek. Yani stadın gelir kapasitesi hop oldu sana 41.000ken 43.000. 10 loca fazladan satsan 20.000 fazladan bilet demek olur bu, 50 loca fazladan satmak demek trabzonsporun her maçını 141.461 kişiye oynaması demek yani trabzonsporun bırak 70-80 loca, yarım locaya bile ihtiyacı var.

Orijinaldeki 49 locanın arkadaşların dediği gibi 29unun peşkeş çekildiğini düşünelim kalan 20si de 40 bin dolardan satılsın. Yine çok ortalama 1.600.000 lira civarı bi para yapar. Peşpeş çekilmiş ve çok ucuza satılmış bi durumda elde edeceğimiz en az gelir bu.

Ama şimdi 130 loca var, bu locaların 50 tanesi peşkeş çekilse, tek kuruş almadan birilerine verilse ( ki bu oranda bi durumun mümkünatı yok) 80 loca kalır. 80 loca 40 bin dolardan çok çok çok kabaca 7.000.000 lira yapar.

En en en kabaca hesapla loca sayısının 130 olması demek fazladan neredeyse 6 milyon lira demek. Ki o locaların maç günleri ya da diğer günlerdeki tüm kişisel stadyum ( restorant vs. vs.) harcamaları bunun dışında.

Daha net bi hesap yapıldığında bu rakam 6 milyon değil eminim 10 belki 15 milyon lira gibi bi rakam olacak. Yani aradaki fark en en en az 10 MİLYON LİRA

Eğer bu localar bugün artmasaydı, projenin bittikten sonra revize edilemeyeceğini düşünürsek bu stadyum yıkılana kadar belki ( yani önümüzdeki 30 yıl) kulüp, rakiplerine göre her yıl kemik olarak 15-20.000.000 lira zarar edecekti.

İş böyleyken yav niye hala loca yapılıyor demek ya da ileride deli gibi ihtiyacın olacak bşey önümüzdeki 30 yıl için gerek yok diye veto etmek pek akıl karı değil sanırım.

Madem bu iş böyle oluyor loca sayısını 500 e çıkartalım, hiç bir maddi sorunumuz kalmasın.
                    Tengri Biz Menen

-Aga önemli olan memleket meselesi yani, yoksa varya...
                    -Tabi lan manyakmısın.

Yorum

• İlk olarak Derin Trabzon tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Madem bu iş böyle oluyor loca sayısını 500 e çıkartalım, hiç bir maddi sorunumuz kalmasın.
                      Zeka işi.
                      "Hakikati bulan, başkaları farklı düşünüyor diye, onu haykırmaktan çekiniyorsa hem budala hem de alçaktır. Bir adamın ‘Benden başka herkes aldanıyor’ demesi güç şüphesiz; ama sahiden herkes aldanıyorsa ne yapsın?" Cemil Meriç

Yorum

• İlk olarak husahin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Bilmukabele

Bana kabaca kayserinin neden ligde tutunamadigini anlatabilir misin? http://www.sporx.com/futbol/davetiye..._source=Google

Ilk sene max 50 loca satilir. Sonraki seneler istendigi kadar basirili olsun 20 tane satilir. Gercekci olalim burasi Trabzon.

Asgaride tuttugumuz 40 bin dolari loca olmadanda isteyebiliriz hersene. Yonetim cikar ister kac kisi verir sizce bu rakami?

Avea Turkcell Vodofone gibi sirketlerin sizden bi menfaati yoksa almazlar. O alir bu alir diyoruz insallah alirlar ne diyelim.
                        "İnandığı gibi yaşamayan, yaşadığı gibi inanmaya başlar"

Yorum

• İlk olarak Derin Trabzon tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Arkadaş her şeyi ''Tİ'' ye almak zorunda mısınız?

Adam insanca bir şey yazmış. İnadına ''GICIK'' cevaplar veriyorsunuz.

Düşüncelerinizi daha güzelce ifade etmek bu kadar zor mu?

Yapmayın Allah aşkına...

Sanki karşınızda düşmanınız mı var?

Yorum

• İlk olarak Mehmet BAŞ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Arkadaş her şeyi ''Tİ'' ye almak zorunda mısınız?

Adam insanca bir şey yazmış. İnadına ''GICIK'' cevaplar veriyorsunuz.

Düşüncelerinizi daha güzelce ifade etmek bu kadar zor mu?

Yapmayın Allah aşkına...

Sanki karşınızda düşmanınız mı var?
                            Neden ti ye almak olsun? 150 locanın 40 bin dolardan satılacağını söylemek ti ye almak olmuyorda loca sayısını 500 e çıkarmak mı ti ye almak oldu?

Şampiyonlar liginde finale kadar çıkacağımızı, ligte namağlup şampiyon olacağımızı garanti etsinler yinede 150 locayı 40 bin dolardan satamayız, burası Trabzon
                            Tengri Biz Menen

-Aga önemli olan memleket meselesi yani, yoksa varya...
                            -Tabi lan manyakmısın.

Yorum

• İlk olarak zahido tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bana kabaca kayserinin neden ligde tutunamadigini anlatabilir misin? http://www.sporx.com/futbol/davetiye..._source=Google

Ilk sene max 50 loca satilir. Sonraki seneler istendigi kadar basirili olsun 20 tane satilir. Gercekci olalim burasi Trabzon.

Asgaride tuttugumuz 40 bin dolari loca olmadanda isteyebiliriz hersene. Yonetim cikar ister kac kisi verir sizce bu rakami?

Avea Turkcell Vodofone gibi sirketlerin sizden bi menfaati yoksa almazlar. O alir bu alir diyoruz insallah alirlar ne diyelim.
                              Degerli Renkdasim,

Oncelikle Kayserispor ile karsilastirilmamiz gerektigini dusunuyorum. Soyle ki, Bir cirpida Trabzonspor taraftari olup her sene onemli miktarlar vererek Loca alabilecek capta 30-40 isadami aklima geliyor. Agaoglu, Ascioglu, Usta, Mehmet Ali Yilmaz, Sener Kardesler, Varlibas, Mehmet Nazif Gunal'in Ailesi, Bozoglu, Imamoglu, Emre Aksoy (AKS Insaat), Jet Fadil vs... Bu kisiler kombine almazlar ama boyle bir locayi sirf takima destek olsun diye alirlar. Gelmeseler bile bir sekilde kullanirlar. Bu localari Trabzon'da olanlar satin almayacaklar. Yanilgiya dusmeyelim.

Sonra sponsorlariniza daha konforlu ortamlar hazirlamaniz lazim. Simdi egri oturup dogru konusalim, hangi sponsorumuz onemli misafirini alip Avni Aker'de mac izlemeye getirir. Ama bir locasi olursa ve stat guzel olursa bunu yapabilir.

Takima aidiyet duyan, maddi gucu yerinde olan kisiler yapar bunu. Ben bile yurtdisindan gidemeyecegimi bile bile gecmis yillarda kombine almissam, bunu bircok isadami da yapacaktir. 120-130'u belki satamazsiniz ama ben 75-80 adetten asagi dusecegini de sanmiyorum.

Sezonluk 25 bin kombine ve 80 loca ile (ortalama 500 tl; 25.000*500=12.500.000 TL + 80*80.000=6.400.000 - toplam 18.900.000 TL) 6.300.000 Euro sezon basinda kasaniza koyma imkaniniz var. Eger buyuk takimiz diyorsak ve bunu da beceremiyorsak zaten kendimizi ayri kategoriye alma zamanimiz gelmistir.
                              En son UğurB tarafından düzenlendi; 28.04.2014, 14:36.
                              Istanbul'un eziklerine bir Istanbullu olarak "TRABZONSPORLUYUM" demenin gururunu her zaman yasadim, yasiyorum ve sonsuza dek yasayacagim...
                              You'll Never Walk Alone...
                              https://twitter.com/UgurBerkin

Yorum

• İlk olarak zahido tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

kayseriyle ts'yi kıyaslaman çok yanlış. sportif başarı olduğu sürece leblebi gibi satılacaktır o localar. pazarlama stratejisi çok çok önemli.

Yorum

Çalışıyor...
                                X