İbrahim bu stadyum şantiye şefinin emri ile tasarlamasıyla olmadı. Bu aşamada bilgi açıklayamaması sence bilerek yaptığı bir tavır mı ? Eleştiri yaparken biraz daha akılcı eleştiri yapalım. Görev ve yetkisini aşıyorsa fazlasını beklememek gerek. Elinde olmayan bilgileri de bizle nasıl paylaşabilir bir insan ?
Bilgi açıklayamaması tabiki bilerek yaptığı bir tavır değil ama o kadar eleştiriye "kaplama bitince güzel olacak, beğenirsiniz" türü cevaplar vermesindeki niyeti anlamak için kahin olmaya gerek yok. Kısaca seve seve değilse başka türlü kabullenirsiniz demeye getiriyor.
Neyse oda haklı stad bittimi parasını alacak geçecek köşeye. Kıçı kırık beş parasız taraftarın fikirlerinin bir önemi yok. Yıka, yağla, sat, geç dereyi yapacak tabiki sayın şef...
Gesendet.
Milli Takımım TRABZONSPOR
Al aşaa, vur yukari, Dik Oyna!!! Helalin adı kaldı, onu gören yok.
Haram kapışıldı, hâlâ doyan yok. Yusuf Has Hacip
Bilgi açıklayamaması tabiki bilerek yaptığı bir tavır değil ama o kadar eleştiriye "kaplama bitince güzel olacak, beğenirsiniz" türü cevaplar vermesindeki niyeti anlamak için kahin olmaya gerek yok. Kısaca seve seve değilse başka türlü kabullenirsiniz demeye getiriyor.
Neyse oda haklı stad bittimi parasını alacak geçecek köşeye. Kıçı kırık beş parasız taraftarın fikirlerinin bir önemi yok. Yıka, yağla, sat, geç dereyi yapacak tabiki sayın şef...
Gesendet.
Yinede sen bilirsin de eleştirinin odağı şef olmaması lazım. Eminim ki eline onaylı proje geldiğinde bu bilgiyi bizlerle paylaşacaktır. Kendisiyle konuştum ben, burada çoğu kişiden çok daha heyecanlı ilgili proje için emin olabilirsin buna İbrahim.
Yinede sen bilirsin de eleştirinin odağı şef olmaması lazım. Eminim ki eline onaylı proje geldiğinde bu bilgiyi bizlerle paylaşacaktır. Kendisiyle konuştum ben, burada çoğu kişiden çok daha heyecanlı ilgili proje için emin olabilirsin buna İbrahim.
stadın kapasitesi ne kadar olacak ? tribünlerin yakınlığı ne kadar ?
En son jojuk tarafından düzenlendi; 25.02.2014, 02:47.
Stadyum üzerine güneş enerjisinden faydalanmak üzere PV paneller yerleştirilmesi konusundaki görüşümü defalarca dillendirmeme rağmen hiçbir şekilde kaale alınmadım.
Şimdi görüyorum ki hem Sivasspor hem de Beşiktaş'ın stadyumlarında bu teknolojiden faydalanılacak.
Gerek çizilen imaj, gerek güncel bir konuya yaklaşım, gerekse ekonomik katkısı sebebiyle enerji konusunun bu derece gözardı edilmesi beni gerçekten şaşırttı.
Gönül isterdi ki stadyumumuz böyle bir sisteme sahip olarak hem ülkenin enerji üretimine katkıda bulunsun, hem de maddi anlamda sürekli bir gelir sağlayacak bu yapıya sahip olsun.
Stadyum üzerinin membran kaplanacağı düşünülürse, sanıyorum ki böyle bir revizyona gitmek mümkün olmayacaktır.
"Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."
Benim anlamadığım; şu an şantiyede onaylı bir mimari proje yok ama şantiye şefi günde 18 saat çalışıyor.
Resimlerden, videolardan tribünlerin yükselmeye başladığını görüyoruz, giden arkadaşlar çok hızlı bir çalışmanın olduğunu söylüyor.
E arkadaş sormazlar mı o tribünleri hangi projeye göre inşa ediyorsunuz diye?
İnşa ettikten sonra elinize geçecek projeye uymadığı zaman yıkıp tekrar mı yapacaksınız ?
stadın kapasitesi ne kadar olacak ? tribünlerin yakınlığı ne kadar ?
Kapasite 41.461 yakınlık kale arkaları 7.5 metre yan tribünler 6 metre. Kapasite konusunu Erol Ağaoğlu, Yakınlık konusunu da gecen gün Almanya da yaşayan bir forum üyesi arkadaşımız vardı hatırlayamadım adını mazur gör Stadyumun mimarından bu cevabı almıştı.
Bende stadyumla ilgili eleştirilerimi dile getiriyorum.. Eleştirmek sizin ne kadar hakkınızsa Benim de bu eleştiri yaparken tek taraflı bakıyorsun bu açıdan haksizsin deme hakkım var..
Membran olmasın diyorsan, bu olmalı diyebilmelisin, hemde o dediğin ütopik olmaması gerekir , maliyeti göz önünde bulundurmalisin diyorum..
Localarin bir tarafta toplanmasınin artıları da olduğunu da belirtmelisin. Çok merak ediyorum Vodafone arena da loca uğruna tribünler resmen katledildi. Suan iki yönetim pazarlama stratejisiyle reklamlariyla göklere çıkarılan stad bize yapılsa neler söylenirdi...
Kimse elestiri yapılmasın demiyor.. En azından ben demiyorum zira bende yapılış süreci olsun
, bilgilendirme eksikliği olsun loca sayısı olsun, dış kaplamanın alta kadar indirilmemesi olsun bir cok konuda eleştiriyorum..
Bunlar olmazsa da stadyum berbat bir stadyum olmayacak Türkiyede yapılan stadyumlarin gerisinde kalmayacak !
Daha önceki açıklamalarda ; prekast tribün basamakları olcagi ve ikinci kat eğiminin 30° olduğu açıklanmisti.. ayrıca birçok stadyumda görülecek cafe ,ts club vs podyum diye tabir ettiğimiz yapının altında kalıp oluşabilecek karmaşık görüntüyu ortadan kaldırmasi gayet iyi bir fikir olarak duruyor . Beğenmeyende olabilir tabi... Ayrıca suan kapalı diye tabir ettiğimiz tribünun halini gördükçe orda localarin toplanması ve diğer tribünlerde o büyük tünellerin bulunmayacak olması bana göre iyi , sana göre kötü olabilir. Mutlak iyidir , mutlak kötüdür diye eleştirmek , bana göre eleştirilmeyi de hakeder!!!
Aramızdaki fark ben tercih konusu olabilecek eleştirilerin stadyum projesini aşağılamaya varan dayanaksız eleştirilere yol açmıyor ..
Evet kardeşim sen , ben , o gücümüzü değiştirebilecegimiz , güzellestirebilecegimiz konular üzerine kanalize etmezsek.. its2late olacak !!
İnşaat tekniklerindeki tercihlerin sadece kötü yönlerini gösterek , taraftarin zaten süreç dolayısiyla asgari seviyeye inen ilgisini yokedersin.. Soylemlerde Daha dikkatli olunmali gorusundeyim..
Bende turkiyedeki stadyumlar icinde cok ozel bir here sahip olacagini düşünüyorum...Sahaya yakınlık ve dış cephenin tamamen kaplanmasi durumunda cok daha iyi olacağını düşünüyorum..
Bu söylediklerimden Siz yine eleştiri yapmayalım mi sonucunu çıkarabilirsiniz .. Saygı duyuyorum
Siz buraya yeni üye olmuşsunuz. Mesajlarınız da bu başlıkta. Üye adınız da "Its2late" yani "Artık çok geç". Dolayısı ile aramızda güvenin oluşması zaman alacak.
Görüşlerinize elbette saygı duyuyorum. Ama katılmam zor. Siz de Mustafa Reşit Akçay gibi "Artık olan olmuş, eldekini sevelim" diyen görüştensiniz. Ben ise çirkin olana "Bu çirkindir, imkanlarımız var, daha iyisini yapalım" demeyi bırakmayanlardanım. Bundan vazgeçemem
Membran konusu iyi olur kötü olur bilemem. Fakat bu stadın bize özgü, ince düşünülmüş bir proje olmadığını, özensiz biçimde, kamuoyuna sunulmadan, stad projesi başka yere düşünülmüş, kompleks projesi kayıplara uğratılmış bir proje olduğunu söyleyebilirim. Bu eleştiriyi yapmam için de illa inşaat mühendisi olmam gerekmez. Buraya yazan Cihan İnce renkdaşımız stadın mimarıyla konuştuğunu söylemiş ve demişti ki "Asıl projede localar stadın etrafını çevreliyordu, ama sonradan değişime uğradı, tek tribüne koyuldu". Ben de bunu eleştiriyorum. Diyorum ki localar ne kadar fazlaysa onlardan elde edeceğin gelir potansiyelin de o kadar artar. 50 sene kullanacağın bir stada 50 senelik bir vizyon lazımdı. Halbuki rakiplerin 200'e yakın loca yaparken sen 50 tane yapıyorsun. Sebep? Trabzon'un imkanları belli. Kimse locaya o kadar para vermez. Trabzonspor Trabzon yerleşimli bir kulüptür. Fakat Trabzonspor Türkiye ölçeğinde bir kulüptür. Hatta uluslararası tanınan bir kulüptür. Siz bu işe vizyonsuz bakar iseniz 50 tane yaparsınız, ben de bunu eleştiririm. 200 yaparsanız ve kulübü büyütmek niyetindeysem kulübün pazarlama imkanlarının farkına varır, bu sayıyı doldurmanın imkanlı olduğunu bilirim. Ama siz diyorsunuz ki efendim loca tek tribün olunca diğer tribünlerde tüneller olmayacak. Bunu sevin diyorsunuz... Bu Polyannacılık oluyor ve ben kabul etmiyorum. Mustafa hocanın elinizdekini sevin lafını da sevemedim. Trabzonspor imkanlarının farkına varması gereken bir camia. Yoksa bugün biri çıkar "Daha stadınızı dolduramıyorsunuz, ben size 40 bin kişilik stad için neden uğraşıyorum" der, öteki yarın çıkar, size bu da fazla, şu neyinize yetmiyor der. Elbette şükretmeliyiz ama haklarımızın da farkına varmalı ve hakkımızın peşinde koşmalıyız
En son Travelair tarafından düzenlendi; 25.02.2014, 08:38.
Türkiye'nin zencileri Trabzon'dan çıkar----------------------------------BUGÜN
Trabzonspor şükretmedikçe şampiyon olamaz---------------------------TRABZONSPOR
Tüketirsen azalır, üretirsen çoğalır--------------------------------------İÇİN
Arslanın sırtlanı çok olur-----------------------------------------------NE YAPTIN?
Kapasite 41.461 yakınlık kale arkaları 7.5 metre yan tribünler 6 metre. Kapasite konusunu Erol Ağaoğlu, Yakınlık konusunu da gecen gün Almanya da yaşayan bir forum üyesi arkadaşımız vardı hatırlayamadım adını mazur gör Stadyumun mimarından bu cevabı almıştı.
Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca insanı ilgilendiren, Trabzon ilinin gelmiş geçmiş en pahalı yatırımı olacağı belli olan bir inşaatın detayları için verilen kaynakların, Almanya'da yaşayan bir forum üyesi ve tanımadığım ve yönetici olduğunu tahmin ettiğim bir arkadaş olması, sizi de rahatsız etmiyor mu? Hani bir tek Akyazı muhtarı ve ihtiyar heyeti yok kaynaklar arasında...
Düşünebiliyor musunuz... Real Madrid stat yaptırıyor ve ortada detay yok... Havada uçuşan tahminler var... Kaynak olarak da, Meksika'daki bir fast-food restoranında garson olarak çalışan taraftar gösteriliyor... Ne güzel... Seviyorum Trabzon'lu olmayı... Komik şeyler yaşatıyor çünkü...
sordum soruyu bekliyorum)))) kimsenin bir halt bildiği yok... amatörlükte sınır tanımayanlar... ne yaparlarsa yapsınlar ben bu muameleyi kendime hakaret sayıyorum reva görene de diyecek sözüm yok...
Adamlar ihaleyi almış projeye göre işlerini yapıyorlar. Bilgilendirme yapma zorunlulukları da yok.
Trabzonspor Kulübü bu aşamada ne yapmış ki onlardan bilgi istiyoruz.
Resmi siteden statın yapım aşamasıyla alakalı bilgi paylaşılamaz mı?
Aydınlatıcı bilgiler sunulamaz mı..
Kulüp bu kadar vurdumduymaz davranırken kimden ne bilgisi bekliyoruz ki...
2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
Gerçek budur. ☆
Adamlar ihaleyi almış projeye göre işlerini yapıyorlar. Bilgilendirme yapma zorunlulukları da yok.
Trabzonspor Kulübü bu aşamada ne yapmış ki onlardan bilgi istiyoruz.
Resmi siteden statın yapım aşamasıyla alakalı bilgi paylaşılamaz mı?
Aydınlatıcı bilgiler sunulamaz mı..
Kulüp bu kadar vurdumduymaz davranırken kimden ne bilgisi bekliyoruz ki...
Yorum