Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Papara Park | Kapasite: 41.461

Daraltma
Bu sabit bir konudur.
X
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Başkan da açıklamasını yaptı az önce ...
    Devlet desteği olmadan olmuyor ve devlet desteği olmadan hiçbir firma işe yanaşmıyor...
    " Hayatının anlamı senin bakış açında gizlidir. "

Yorum

• Devlet hastaneden kesip Akyazı'ya versin Akyazı yapılmazsa insanlar hasta olacak

Akyazı Projesi Hakkında Konuştu

Sadri Şener, Akyazı Projesi ile ilgili radikal açıklamalar yaptı: “Akyazı yapılsa, tamamlansa ve bize verilse iftihar ederim. Kıyı Kenar Kanunu ayarlanmış, denizin kenarında modern bir stat olur.

Çok sevinirim. Yap-İşlet-Devret modeli ile burası ortay konabilir. Bir projeyi kağıt üzerine çıkarınca fizibıl çıkmıyor. Şimdi bir de kriz çıktı, Akyazı'yı yapmaya talipli bir firma yok. Devlet dolguyu yapmayı teklif etti. O da zor. Benim fikrim şu; devlet şu anda bütçe görüşmelerine başlamış, ihale eder 200 trilyon üzerinden yapabilir. Bunun tek yolu budur. 82 il var. Her ilin özel projeleri olur. Diyarbakır'da toplu konut, Konya'da çevre geçişi, Kars'ta mezbaha, İstanbul'da köprü yaparsın. Trabzon'da stat önemlidir. Karadeniz ödeneğinden kesip Akyazı'ya vereceksin. Hastaneyi biraz geç bitireceksin; Akyazı'ya vereceksin. Adam maça gitmezse hasta oluyor çünkü. Siyasi iktidarın işleri bunlar. Ben yapamam. Siyasetle ilgim yok. Benim kulübüm her partiye yakındır. Doğruyol Esik İl Başkanı var. CHP'li var, MHP'li var. AKP'li de var. Benim yönetimimde hepsi var. Bütçede milletvekilleri para yok derse vekiller bizim diğer yatırımlarımızdan kesip Akyazı'ya verin diyebilir. Maalesef devlet yap-işlet-devret'i gerçekleştiremedi. Akyazı da bunun için kağıt üzerinde bekliyor.”
      ...TRABZONSPOR...
      "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• ben bu satten sonra yapılcagına inanmam
        Eski kullanıcı adı: olikos61
        Memleketler içerisinde bir güzel memleketir Türkiye yedi bölge yedi iklim ama
        Trabzon'da futbol oynamak zor zanaat imkansız değil ama zor.....

Yorum

• Her ne kadar sayın faruk özak Avni Aker Olimpiyat oyunlarına yeter desede o oyunlar icin stadyum yapılması lazım. Ve ben stadyum yapılacagına inanıyorum ama herkes gibi somut birşeyler bekliyorum artık...
          TRABZON için 3G = Gıymalı, Guymak, Gaygana

BMN - SAMSUN

Yorum

• Akyazı Stat Projesi'yle ilgili konuşan Başkan Sadri Şener, bu projenin hayata geçirilmesini en çok kendisinin istediğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Bir Akyazı Projesi var. Deniz üstünde kazıklar üzerinde bir proje, çok olağanüstü. Türkiye'de ve dünyada bir örneği yok. Ancak şu anki ekonomik krizde bu projeyi Türkiye'de değil dünyada yap-işlet-devret modeli ile yapacak firma yok. Bunun hayalini kurup kimse bir birini kandırmasın."

"AKYAZI PROJESİ'Nİ ANCAK DEVLET YAPABİLİR"

Stat Projesiyle ilgili olarak "Devlet bu işe soyunmazsa bu stadyumu yapma imkânı yok" diyen Şener konuşmasını şöyle sürdürdü: "Devletin bütçesinden bu işe para ayrılması gerekiyor. Stat projesi Trabzonspor'un dışında, biz sadece destek verebiliriz. Ben bu stadyumun yapılmasına bayılırım. Nasıl yapılması gerektiğini anlatıyorum. Devletin buna para koyması gerekir. Özel sektörde bunda kar etmek ister. Baktığınızda ortaya rakamları koyduğunuzda özel sektör bundan kar edemiyor. Avni Aker'in yerini versek bir daire orada 300 bin YTL eder ama İstanbul Ali Sami Yen Stadyumun yerinde bir daire yaptığınızda 1 milyon dolar eder."

Konuyu Trabzon milletvekilleriyle konuştuğunu belirten Şener, bu konuda milletvekillerinin gerekli girişimleri yapmadığından yakınarak şunları dile getirdi: "Bu yılın bütçesine ödenek konulması için talepte bulundum. Ama bunu bütçeye koyduramadık. Bütçe görüşmeleri devam ediyor. Başbakan talimat verirse bu iş olur. "200 milyon YTL ilgili müdürlüğün bütçesine koyun" derse bu iş olur. Maliye Bakanı da buna itiraz etmez. Trabzon milletvekillerinin hepsine bunu gönderdik ama koyamadılar. Milletvekilleri sadece öğretmen tayinleri için seçilmez. Akyazı Projesini gerçekleştirmek için de seçilir. Trabzon'da yapılması gereken işlerden biri olarak stat projesi ilk sırada yer alıyor."

IHA
            ...TRABZONSPOR...
            "Bize Her Yer Trabzon"

Yorum

• Devlet Başka illere verdiği desteği verip yapsa şu stadı...
              " Hayatının anlamı senin bakış açında gizlidir. "

Yorum

• Umarım stad yapmış olmak için stad yapılmaz.
                Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
                Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün 2009 yılı bütçesi Meclis'te kabul edildi. Trabzon'un Akyazı Projesi, devletin kamu yatırımları arasında yer almamıştır. Hayırlısı neyse o olsun...

Yorum

• umutlarımız gittikçe daralıyor. sonunda avniakere gecekondu gibi kaçak kat atıp olimpiyatlarımızıda kendi çabalarımızla yapacağız. trabzon bu ülkenin üvey evlatıya. (ama devlette haklı trabzona kendi milleti bile sahip çıkmıyor. kolay yolu ,şehri terketme yolunu seçiyor.) hayırlısı hala ümidimde var stad konusunda.
                    YA SEV YA TERKET

Yorum

• Kimileri aksini düşünebilir fakat ben halâ stad'ın yapılmasının seçim sonuçlarına bağlı olduğunu düşünüyorum. Mevcut parti tekrar kazanırsa stad hayal olur. İktidar partisi kazanırsa stad için yol açılmış olur. Yani resmen siyasi tehdit gibi birşey. Yerel seçimler öncesinde miting için Tayyip gelir ve stad için kesin yapılacak gibi şeyleri tekrar söylerse hiç şaşırmam.
                      Get up, stand up: dont give up the fight!

Yorum

• Avni Aker bizim için türlü türlü hatırlar barındırıyor. Benim için Avni Aker in yerini modern bir stad dolduramaz zaten hükümetin de Trabzona stad yapacağı yok.
                        Hazır maraton tribünün çatısı yokken oraya kat atılsa kapasite arttırılmış olur daha sonra çatısı yapılır bu devre arasındaki süreçte yetişirmi bilmem ama olmasa bile sezon sonu yapılır.Hem bu projeyi hayata geçirmek maddi açıdan pek de zor olmaz diye düşünüyorum.
                        Bayraklar çıkarılsın stadlar donatılsın

şampiyonuz bu sene taraftar hazırlansın

Yorum

• bana nurinin yaptığı bi proje wardı
                          ilkiydi galiba avni aker in yerine o çok güzeldi bence ona dönelim

Yorum

• Bu proje inş. yapılır ama seçimlerden sonra belli olr bu ocak ayında temel atılmazsa bi 2 sene daha bekleriz

Yorum

• bu projenin 2011 e kadar bitmesi gerekiyor gençlik oyunları için ama hala bazı şeyler aşılmış değil nedenini anlamak mümkün gibi görünmüyor başkan her zaman aynı şeyleri sölüyor ama devlet büyüklerinden daha 1 söz duymadık bu konu ile ilgili
                              uff msglsn glba .s.s.s

Yorum

• Akyazı projesinin 2011'e kadar bitirilmesi gerekliliğini nerden çıkarıyorsunuz? 2011 Avrupa Olimpik Gençlik Festivali organizasyonu Trabzon'a verilirken, Akyazı projesi Türkiye tarafınca taahhüt edilmedi. GSGM eski genel müdürü Mehmet Atalay da bunu söylüyordu; şimdiki Bayındırlık ve İskân Bakanı da bunu söylüyor. Gerçi Sayın Atalay, mutlaka yapılacak; ille de yapılacak türevinde sözler de sarfediyordu...

Taahhüt ettiğimiz tesisler listesi için aşağıdaki sunumu indirin.
                                2011 Tesisler - Sunum (*.pps dosyasıdır; PowerPoint Viewer 2003 ile görüntülenebilir.)

Akyazı projesi bana göre bir ütopyaydı; gerçekleştirileceğini iddia edip, umut tacirliği yapanlar utanmalı diyorum sadece.

Sadri Başkan gibi realist yaklaşımlar sergilemelerini beklerdik. İyi ki Avni Aker kale arkası tribünleri yenilendi. Trabzonspor taraftarı şampiyonluğa kenetlendiyse, sezon öncesi yapılan bu tadilatın da payı vardır.

Yine son günlerde Sadri Başkan'nın Akyazı projesi ile ilgili demeçlerini okuyoruz. Kendisini bir kez daha tebrik ediyorum; hayal tacirlerinin peşini bırakmadığı ve hesap sorduğu için...

Ayrıca iktidar partisi Akyazı projesini seçim yatırımı olarak düşündüğü için erteleme yoluna gidiyorsa, adalet sözcüğünü parti isminden çıkarmalı...

Şu projenin yapılabilirliğini tez zamanda açıklasınlar. Olumsuz neticelenmesi durumunda Trabzon kendi iç dinamiklerine yönelmeli... Naçizane bir yol haritası çizmiştim. Burada! Belki zor ve uzun bir yol. Ancak en uzun yol bile ilk adımla başlarmış. Trabzon bu ilk adımı atabilirse, yolun sonuna başkalarının vasıtalarına gerek kalmadan, kendi de yürüyebilir.

Katılırsınız ya da katılmazsınız: Beklerken ömrümüzün tükenmesinden endişe ediyorum...

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X