PGE Arena Gdańsk polonyada 43bin kişilik bizim stadyuma benzer yanları var fakat bizimkinin dış cephe kaplaması kötü keşke buna benzer bir şey olsaydı.
Tribün yapisida iyimis.
keske tezahuratlara sigsaydin sen,ve keske bir siirle anlatilsaydi renglerine olan askimiz...
pge arena gdańsk polonyada 43bin kişilik bizim stadyuma benzer yanları var fakat bizimkinin dış cephe kaplaması kötü keşke buna benzer bir şey olsaydı.
taraftarlar okadar söyledi stadın dış cephesi böyle olmasın değiştirelim diye. Ama aynısını direttiler bize. Trabzonsporun ileri gelenleri bu resme baktıkları zaman hiç düşünmediler mi bu stad trabzonspora yakışmaz diye. Niye itirazda bulunulmuyor. Yeni stad yapıyosun; stadı yapacağın şehre , taraftara sormuyosun bu sıtadımı yapalım yoksa başkasınımı. Bodoslama yapıp bitirecekler stadı. Maksat stad yapmış olalımda nasıl olursa olsun.
Eleştirilerin çoğu gereksiz, Stad bu kadarda kötü değil;
Kapasite ve tribün uzaklıkları: 41.967 ye tamamlanabilir, bunun için proje değiştirmeye bile gerek yok, ilerde yönetim ön tarafa bir sıra koltuk ekleyerek bu halledilir.
Stad dış cephesi: Serdar Atasoy'un dediği gibi stadın yan (dikey) bölümleri cam ile kaplanarak ışıklandırılabilir ve son derece mükemmel bir estetik yakalanır. Bunun içinde proje değişikliğine gerek yok stad tamamlandıktan sonra, tadilat ve yenileme olarak rahatlıkla yapılabilir.
Avni aker'e tadilat ve makyaj için ne kadar para gömüldüğünü bir düşünün...
Bence eleştiriler yerine hızlandırmak için mücadele verelim...
Ben bu stat'da 41967 kişinin hep bir ağızdan "SEN HAYATIMDA ANLAM" marşını dinlemenin hayalini kuruyorum...
İnşallah kısa zamanda nasip olur...
Bence de abartıldığı kadar kötü bir stad değil ama bi arkadaş tribün altlarının görünmemesi için o bölüm camla kaplansın falan demişti bence çok mantıklı ve yapılmalı. 41 bin kapasite Trabzon için çok uygun. Ayrıca 10 metre de aşırı uzak değil. Penaltı noktasıyla kale arasındaki uzaklıktan 1 metre az.
Gelecekte zemini alçaltma gibi bir şansımız olmayacak , oyun alanında da artık bir standart var , kafana göre büyütemiyorsun .
Yapılırken kale arkası ve maraton açıklıklarının minumumda tutulması gerekiyordu . Stadyum tasarımındaki onca hatadan biri .
bencede 41bin çok iyi bir rakam ve kocaelide yaşayan biri olarak birazda hoşuma gitti ama artık şu temel atlısın bu stad engeç ama engeç 2yılda bitemzse hiç başlamasınlar artık harbiden sabrımız kalmadı.
not birde orda 10bin kişilik güzelbir basketbol salonu yapılmasını istiyorum
Locaların görüntüsü ve sayısı benim hoşuma gitmedi daha simetri göze hitap eden şekilde olabilirdi...
Mesela çok anlamam ama şöyle;
Ne yalan söyliyeyim , görüntüsünde değilim , Trabzonspor'a maksimum gelir üretecek bir tasarım nasıl oluşabilir , en başından beri bunun kaygısı olmalıydı . Ama yok işte , yönetimde bu işte bir sorumlu var mı , muhatap var mı , yok . Öte tarafta herkes topu bir birine atıyor . Bizi muhatap alması gereken klüp yönetimi olmalıydı ve talepler ve iktisadi analizler doğrultusunda tribünlerin tasarımında müdahil olması gerekiyordu . Her şeyde kenara çekildikleri gibi , Akyazı'da da benzer bir tavır aldılar .
Kesintisiz iki kat halinde sıralınca 50 olan suit sayısı , senin grafikte nasıl 60 oldu pek anlayamadım . Bana kalsa stad kapasitesini bir kaç bin düşürmek pahasına , numaralı üst ve basın diye gösterdiğin , üst tribünü tamamen küçültüp sadece vip ya da vip+basın olarak tasarlayıp , loca katını 3'e çıkarırdım , olurdu 75 .
Biz bu stada , daha iyi gelirlere ulaşmak için taşınacak-tık .
Geldiğimiz nokta , Trabzonspor'un asgariyle yetinmeye mahkum edilişidir .
bencede 41bin çok iyi bir rakam ve kocaelide yaşayan biri olarak birazda hoşuma gitti ama artık şu temel atlısın bu stad engeç ama engeç 2yılda bitemzse hiç başlamasınlar artık harbiden sabrımız kalmadı.
not birde orda 10bin kişilik güzelbir basketbol salonu yapılmasını istiyorum
7500 kişilik salon verken 10 bine gerek yok bence.
Stadın yanına yapılacak spor salonu 3 bin kişilik olacak diyorlar.
Bana kalsa stad kapasitesini bir kaç bin düşürmek pahasına , numaralı üst ve basın diye gösterdiğin , üst tribünü tamamen küçültüp sadece vip ya da vip+basın olarak tasarlayıp , loca katını 3'e çıkarırdım , olurdu 75 .
ÜÇ BÜYÜKLERiN STATLARINDAKi LOCALARIN ÖZELLiKLERi
TÜRK TELEKOM ARENA
- 190 loca
- Yıllığı: 350 bin dolar
- 12 kişi girebiliyor
- LCD TV ve internet. Şirketler misafirlerini ağırlayabiliyor. Restaurant hizmeti. Konserler için öncelikli bilet sahibi olunuyor.
- 3 yıllık gelir: 90 milyon dolar
KADIKÖY ŞÜKRÜ SARACOĞLU
- 57 Loca
- Yıllığı: 100 bin Euro
- 10 kişi girebiliyor
- İçinde buzdolabı, tv ve bar var. Ayrıca restaurant hizmeti de veriliyor. Maç olmadığı zamanlarda da istenirse ofis olarak kullanılabiliyor.
- Yıllık gelir: 7 milyon Euro
BEŞİKTAŞ İNÖNÜ STADI
- 47 Loca
- Yıllığı: 100 bin dolar
- 10 kişi girebiliyor
- Kapalı devre internet ve TV var. 90 dakika boyunca büfe servisi. Restaurant hizmeti. Özel misafirler için özel koltuklar.
- Yıllık gelir: 3.5 milyon Euro
Burada bizim ölçeğe en uygun gelir BJK geliri gibi duruyor. Kanaatimce yıllık 3-4 m euro için zaten sıkıntılı olan stadyum tasarımını iyice Lviv Arena'ya çevirmeye gerek yok.
Yorum