Büyük camiayız diyoruz ama camianın %99 u saha skoruna maça bakıp tv yi kapatanlardan oluşuyor.
Stad konusunda herhangi bir toplu ititraz gösteri eylem gördük mü hayır..
Devlette bir gerçek vardır ağlamayana mama yok...
Deniz kiyisina yapilacagina göre insallah rüzgar etkisini iyi hesap ederler. Benim korktugum mesele stadyumun ve orda bulunacak olan kompleksin cok rüzgar alabilecek olmasidir. Insanlari rahatsiz edebilecek ne kadar etken varsa hesaplanmak zorundadir, yoksa bir fiyasko ile sonuclanir. Stadyumun tasarimi, görünüsü, kullanisligi, ses atmosferi disinda en önemli mesele su rüzgar meselesidir bence.
Benim de en çok kafamı kurcalayan mesele idi rüzgar meselesi,
ist.olimpiyat satadından da biliyordum ne büyük sıkıntılar çıkarabileceğini,
burada yazdım daha önce,
renktaşın birisi ne ayaksın abi sen gecekondu yapmıyoruz 4 tarafı kapalı bir stad yapılacak rüzgar istediği kadar essin bişi olmaz dedi,ben de o gün bu gün dür susarım,konuşmam rüzgar konusunda
Şike yapanın,şikecileri kollayanın,şikeye şike diyemeyenlerin Allah bin türlü belasını versin inşallah.
Bizim icin en önemli konu bu ama günde 1 veya 2 kişi belirli kişiler takip ediyoruz önce kurumsallaşmayı sağlamamız gerekki ondan sonra sportif başarı istikrar olsun bizde bu vurdum duymazlık olduktan sonra adamlar istediği zaman yapar yıkar ama biz koyunun kaval dinlemesi gibi bakar bakar dururuz koskoca forumda bir tane mühendis veya bu işlerden anlayan bir kişi yokmu niye hep ensona trabzon kalıyor lütfen bir düşünelim....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Şimdi dolgu yapıldı, üzerine hemen stad yapılabilecek zannediyorsak yanılıyoruz.
Yapılacak her binanın altına, her temelin altına kazık çakılacak, zeminin bir oturması beklenecek...Karayolları şartnamesinde zemin cinsinede bağlı olarak sıkıştırma yapma işlemi 15-30 cm katmanlara halinde büyük tonajlı silindirlerle yapılır...Peki denizde bu sıkıştırma nasıl yapılıyor??? Yukarıdan Allah ne verdiyse ki inşallah killi malzeme ile doldurma yapmamışlardır, (Örnekleri çoktur bunun) kamyon kamyon malzeme boşaltıldı, bu malzemenin oturmasını beklemek zorundasınız ....
Ya da enjeksiyon, ya da....ama hepsi para...
Teknolojik olarak herşey mümkün ama bunların hepsi, hele bizim stad projesinin bulunduğu kompleksi görünce inanılmaz bir para görüyorum ben orada. Bu da esasen projenin imkansız olduğu ve sadece siyasilerin bizleri kandırdığının bir göstergesi olarak hayalimde duruyor sadece...
Ama çok garip bir milletiz biz, tepki koymayız...Takım tutar gibi siyaset partisi tutarız...(Ne papatyalar gördüm ben, hani neredeler şimdi kim hatırlıyor, ama Trabzonsporum hala duruyor). "Trabzon milletinin vekilleri görevlerini yerine getirememiştir, Trabzon halkından aldıkları vekilliklerini Trabzon halkının haklarını koruyamamıştır, derhal aldıkları vekillikleri geri iade etmeleri gerekmektedir" dedim, ne alakası var şike ile millet vekilliğinin dediler...Ama öküzlere bak "MİLLET VEKİLİ" ne demek, ya arkadaş ben gidemiyorum benim yerime sen git, seni vekil tayin ettim demektir. Peki vekil tayin ettiğim adamlar ve hanımlar benim hakkımı savundu mu ? yok ...e o zaman ver bana sana verdiğim vekilliğimi geri...
Ne stad, ne şike ...çoktan bütün partilerden olan Trabzon milletvekilleri istifa etmeleri gerekmekteydi...Duruş bu olmalıydı. Ve Trabzon halkından özür dilemeleri gerekmekteydi...Vekillik bu gerektirmekteydi...
Biz hiç bir konuda anlaşamayız, kötü günde birlik olamayız, o yüzdendir evlerimiz hep uzaktır birbirine.....
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFARRUATTIR
SAVAŞ, BAĞIMSIZLIK SÖZ KONUSU OLMADIKÇA CİNAYETTİR
Bizim icin en önemli konu bu ama günde 1 veya 2 kişi belirli kişiler takip ediyoruz önce kurumsallaşmayı sağlamamız gerekki ondan sonra sportif başarı istikrar olsun bizde bu vurdum duymazlık olduktan sonra adamlar istediği zaman yapar yıkar ama biz koyunun kaval dinlemesi gibi bakar bakar dururuz koskoca forumda bir tane mühendis veya bu işlerden anlayan bir kişi yokmu niye hep ensona trabzon kalıyor lütfen bir düşünelim....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ben İnşaat Mühendisiyim ve hatta Olimpiyat Satdı projesinde 36 ay çalıştım...Proje aşamasından sonuna kadar bilgim var,...söyledik yazdık çizdik ama ipleyen olmadı ne yazık ki...
SÖZ KONUSU VATAN İSE GERİSİ TEFARRUATTIR
SAVAŞ, BAĞIMSIZLIK SÖZ KONUSU OLMADIKÇA CİNAYETTİR
Bakanın her zamanki kalıplaşmış cümleleri.Ya hiçbir şey hazır değil de projenin ne olduğundan bahsetmiyorlar gene (oy)alama politikası yada o videodaki dünya harikası diye gösterilen çadırı yapacaklar zaten gösterdik diyecekler.Arka sayfada inşaat mühendisi bir abimiz açıklamaları yapmış hemen stat yapılmaz diye bunlar yapacağız diyor.Yapacaklar bir gecekondu ya denizin dibine boylayacak yada havaya uçacak bu gidişle.Bize her şey müstehak.
Yorum