Abi arazi müsait olsa dediğin gibi bambaşka bir gelişim olur orada ama Akyazı çok biçimsiz bir yer gibi geliyor bana. Ne yapılabilir o sırtlara diye düşünüyorum aklıma villadan başka bişey gelmiyor
Senin aklında nasıl bir yapılanma var? Veya duyduğun bişeyler var mı?
Engebeli bir arazi ama kent planı yapılamayacak bir bölge de değil . Stadyum yapılabilirdi mesela .
Söylediğin mantıkla bakarsak Sera Gölünün karşısına da ancak 2-3 kat imara izin verilirdi . Gel gör ki Tokinin Karadenizde en çok para yatırdığı toplu konut bölgelerinden biri oldu , çıkılan kat sayısı ondan fazla .
İki vadi arasında kalan Akyazı sırtları konum olarak iyi bir pozisyona yükseldi , nitekim arsa fiyatları da uçtu . Arsalar bu kadar değerleniyorsa yeni planlar yolda demektir .
İhale-Sözleşme-Hakediş konulu bilgisayar programı modülü yazdım.
2009 yılında KİK ile TOBB'un ortak düzenlediği "Kamu Satın Alımları" konulu eğitimi ve sınavı yüksek başarı notu ile geçtim, bu alanda sertifikam var yani..
Bunlar yeterli mi sizin tarifiniz için?
Tamamdır abi. İnsan Kaynakları'yla bir görüşün isterseniz. Dolgun maaş, yol, yemek, kömür, odun parası... Bir şekilde anlaşırsınız artık.
Dolgudan sonra kazık çakılacak diye biliyorum...
Stadyum dolgunun içine çakılmış kazıklar üzerinde inşaa edilecek yanii..
Bir ara öyle bir bilgi vardı, ne kadar doğru bilemiyorum maalesef..
Kazık temelden bahsediyorsunuz sanırım.
Kazıklar şu alanlarda kullanılmaktadır:
1. Sağlam zemin derinlerde ise
2. Temel altındaki zeminin oyulma riski var ise
3. Temellerde büyük konsantre yük mevcut ise
4. Yapı farklı oturmaya hassas ise
5. Şevlerin sağlamlaştırılmasında
6. Kaldırma kuvvetlerinin ve yatay zemin itkilerinin karşılanmasında
7. Limanlar ve köprü ayakları gibi su içinde yapılan yapılarda
8. Su içindeki yapılarda palplanş perde yapımında
-----------
Yani kazıklarla alt temel oluşturup onun üstünü dolduracaz gibime geliyor.
Biz sevdadır Trabzon , yorozundan başlayıp ziganasında bitmeyen
Engebeli bir arazi ama kent planı yapılamayacak bir bölge de değil . Stadyum yapılabilirdi mesela .
Söylediğin mantıkla bakarsak Sera Gölünün karşısına da ancak 2-3 kat imara izin verilirdi . Gel gör ki Tokinin Karadenizde en çok para yatırdığı toplu konut bölgelerinden biri oldu , çıkılan kat sayısı ondan fazla .
İki vadi arasında kalan Akyazı sırtları konum olarak iyi bir pozisyona yükseldi , nitekim arsa fiyatları da uçtu . Arsalar bu kadar değerleniyorsa yeni planlar yolda demektir .
Eğer dediğin gibi orada bir şehirleşme başlarsa, hele bir de üniversite işi gerçeklebilirse, Gürbulak ve Yeşilova'nın da kısa sürede şehirleşeceğini öngörebiliriz. Bu gidişle bu iş bizim köye kadar uzanır, uygun arazi bulursak şimdiden alalım bari
Mehmet zeminin oturması ne kadar zaman alır ? taşları serince iş bitiyor mu yani ?
Albayrak'in sözlesmesinde ne var bilmiyorum. Eger sadece dolgu ise taslari serip biterecekdir ona düsen kismi. Üstündeki islemler sonraki firmaya kalir. Normalde ellerine plan proje ulasmidir, hangi kisim hangi yükseklikde ve hangi malzeme ilen kapli olacagi ilen ilgili.
Zeminin oturmasi süresi yok benim bildigim. Olsa insaat araclari üzerinde gezemez. Zaten Insaat baslayana kadar dinlenmis olur o zemin.
Kasım ayı içerisinde gerçekleştirilen dolgu vetahkimat ihalesini 36 milyon 950 bin liraya alan Öztaş-Sistem iş ortaklığı adlı firmaya yer tahsisi yapıldı.
-
Bu stadın temeli için yapılan çalışma sadece. Yanılmıyorsam.
Stadın oraya inşaa edilmesi bence, 5 ile 10 yıl arasını bulur. Çünki mevzu Trabzonspor olunca kimse bişey yapmıyor.
Dolgu işlemi için tabela bile söz verilen stad projesinden 3-4 sene sonra ancak dikilebildi. Şimdi bu rötarı göz önüne alırsak,
Yaklaşık 700 dönümlük alan , eminim Akyazı'da da yeni imar tasarıları var Buradaki toplam yapılaşma 1200 dönümün üzerinde bir alana yayılır .
Bu sıfırdan kurulacak , modern altyapısı ve benzersiz mimarı eserleri ile çağdaş bir kent demek .
İçinde hastahane , otogar , iş merkezleri , rekreasyon alanları , spor kompleksleri kongre merkezi , konut alanlarıyla hem Trabzon'un yeni merkezi olacak hem de Akçaabat Trabzon'u bağlayacak olması ile toplam şehir merkezi alanını fiziksel olarak iki katına çıkaracak .
540 günde dolgu hedefi çok iddialı bir rakam , demek bir çok sorun halledilmiş , paylaşım yapılmış . Proje bittiğinde cumhuriyet tarihinin en benzersiz yapılar bütünü özelliği kazanacak olması bir yana , Akyazı şimdiden bir çok yatırımıda kentimize çekeceğe benziyor .
şimdi proje bu mudur? yoksa daha belli değil mi nasıl bir stad ortaya çıkacağı?
şimdi proje bu mudur? yoksa daha belli değil mi nasıl bir stad ortaya çıkacağı?
EDİT: Burada bir resim vardı ama kaybolmuş =S
Galatasaray'a Türk Telekom Arena Stadı'nı yapan TOKİ'den ihaleyi alan şirketin dolgu için iş makineleri ile Maçka İlçesi'nden denize dolgu malzemesi taşıyacağı belirtildi.
Proje kapsamında; 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 1 adet doğal, 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı spor kompleksi yapılacak.
Galatasaray'a Türk Telekom Arena Stadı'nı yapan TOKİ'den ihaleyi alan şirketin dolgu için iş makineleri ile Maçka İlçesi'nden denize dolgu malzemesi taşıyacağı belirtildi.
Proje kapsamında; 40 bin kişilik stadın yanı sıra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binası, 3 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu, 1 adet doğal, 1 adet sentetik yüzeyli çim futbol sahası, 6 adet açık tenis kortu, 1 adet 3 bin seyircili centerkort (izleyici alanları bulunan tenis kortu), kamp eğitim merkezi binası ile çevresinde 3 adet doğal çim yüzeyli futbol sahası, 1 adet açık basketbol, voleybol ve tenis sahası ile sporla ilgili diğer sosyal donatı alanlarının yer alacağı spor kompleksi yapılacak.
buradan anladığım kadarıyla tt arena'ya benzeyecek. daha özgün bir mimarisi olsaydı keşke =/
Yorum