Yavşak spor x in yavşak gazetecileri hala vay efendim azizi yıldırım büyük adam falan diyor..neyse saalayan yokta bizim başkan ve yönetim hala neyi bekliyorda diyemiyeceğim RTE çekmiş kulağını belli ondan işaret bekliyor. Sadri şener kadar olamadın İHO!
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
Daraltma
X
-
Benim kulubum simdiye kadar hernangi bir basvuru/islem yapmamasi beni kuskulandiriyor. Turkiyedeki hukuk sistemini bilmiyorum ama dava su an lehimizdeyken gerekli yasal yollara basvurulmali ve hakkimiz sonuna kadar aranmali. Bu beklemekle olmayacak.
Yorum
-
biraz havaya girelim http://www.youtube.com/watch?v=o4mhiePSlr02010-2011 Türkiye Spor Toto Süper Lig Şampiyonu TRABZONSPOR
Yorum
-
İlk olarak bitirim tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYani tüpçüyü ya fifa gönderecek yada rte yoksa bu adam koltuğa kene gibi yapıştıBİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?
Yorum
-
muhtemelen federasyon istifa edecek daha sonra ulusoy'u getirecekler (zerre haz etmem gs onun her şeyidir.) oda kupayı mecburiyetten iade edecektir ama tazminat v.s bana hikaye gibi geliyor bi şekilde tatlıya bağlayacaklar olayın üstünü kapatacaklar şikebahçeyi küme düşürme falan katiyen inanmıyorum onlarda o yürek yok hepsinin tanrısı para.sadece aşk bizimkisi
Yorum
-
UEFA ile TFF arasında aydınlar döneminde yapılan yazışmalar,pazarlıklar bugün yayınlandı.Fenerbahçelilerin şu meşhur infantino imzalı 1 sene cezadan başka ceza verilmeyecek belgeleri de var.Ama Fenerliler sadece o kısmı görmek istiyor sanırım.Anlaşmalarda şike yapan kulüplere -12 puan ceza,kazanılan ödüllerin,kupaların iadesi ve hakeden kulüplere verilmesi ibaresi de var.Ayrıca UEFA disiplin komitesi bağımsızdır,bu konuda karar alırsa bu anlaşma otomatik olarak geçersiz olur diyor.Çok .ilginç belgeler,UEFA da pazarlık yaparmış ama UEFA nın pazarlık tarzını sevdim.TFF UEFA ile yapılan anlaşmanın hiç bir hükmüne uymamış,Fenerliler diyor ki 1 sene ceza verilecekti,ee UEFA nın öbür istekleri ne olacak...
Yorum
-
İlk olarak fincher tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleUEFA ile TFF arasında aydınlar döneminde yapılan yazışmalar,pazarlıklar bugün yayınlandı.Fenerbahçelilerin şu meşhur infantino imzalı 1 sene cezadan başka ceza verilmeyecek belgeleri de var.Ama Fenerliler sadece o kısmı görmek istiyor sanırım.Anlaşmalarda şike yapan kulüplere -12 puan ceza,kazanılan ödüllerin,kupaların iadesi ve hakeden kulüplere verilmesi ibaresi de var.Ayrıca UEFA disiplin komitesi bağımsızdır,bu konuda karar alırsa bu anlaşma otomatik olarak geçersiz olur diyor.Çok .ilginç belgeler,UEFA da pazarlık yaparmış ama UEFA nın pazarlık tarzını sevdim.TFF UEFA ile yapılan anlaşmanın hiç bir hükmüne uymamış,Fenerliler diyor ki 1 sene ceza verilecekti,ee UEFA nın öbür istekleri ne olacak..."Ya biz 2010-2011 Şampiyonluk Kupasını alacağız, ya da o bizi"...
Yorum
-
İlk olarak wonderTS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleŞimdi arkadaşlar, olayın iç yüzü hemen hemen anlaşıldı. Çoğu laflara inanmamıştım ve nitekim bir bir ortaya çıkıyor. MAA nın uefa ile - puana anlaştık yalanı gibi!
En ilginç olan şey ise Burçak renktaşın 4 sayfa önce ilettiğ belgeler arasındaki TFF-FB-UEFA arasındaki taslak antlaşma. Bir kere bu anlaşmaya şikecilerden müdahil olan kim. Hani şekip bizim haberimiz yok diyor ya. Bir ikincisi o taslakta yazanlar nihai değil. Yani oradakiler uygulanıp her şey sonlanmıyor. MAA nın - puan ile anlaştık bu iş tamam dediği konular bunlar ise tamamen hikaye.
Taslak anlaşmanın, MADDE-2 sinin 4. paragrafında yazan şu. Disiplin kurulu bu anlaşmanın tamamiyle dışındadır, yapacağı yargılama sonucu disiplin kurulu ek ceza verirse bu anlaşma otomatik olarak iptal olur. Yani UEFA yargılamanın hızlı olabilmesi, CL ye halel gelmemesi için disiplin kurulu yargılamasının yetişemeyeceğini düşünerek tedbir anlamında bu anlaşmayı ortaya koyuyor. Ya da bizimkiler öneriyorsa kabul ediyor. Ancak hiç bir şekilde 1 yıl gitmez ve ceza tamamlanır ile bağlamıyor, nihai kararı disiplin kuruluna bırakıyor. Kısacası bu taslak antlaşma aslında DK yargılaması yapılana kadar '' suçlunun tutuklu yargılanması'' gibi bir şey.
Abi benim çok ilgimi çekti bu anlaşma, satır satır okudum, orjinal ingilizcesini de okudum bi tercüme hatası olabilir diye.
O anlaşmada UEFA disiplin kurallarına aykırı hiçbir şey yok. UEFA nın bi taviz vermesi, ya da bi ayarlama yapması söz konusu bile değil.
Taşları ben şimdi yerine oturttum. Benim anladığım olay şu, bizimkiler CAS davasını çekip UEFA dan sadece ek zaman istemişler. Bize 1 sene verin, yargıtaydan aklanıcaz, 1 sene sonra istediğiniz cezayı verin ama 1 sene bizi oynatın demişler. UEFA nın olayı aşırı ağırdan alması, ve Fenerbahenin geçen sene Avrupa da oynamasının sebebi de bu. Ama bu erteleme sadece bu anlaşmayla gelmiş bişey değil. TFF de zaten belgeleri geç göndererek UEFA nın erken karar alabilmesini engelledi. Yani tüm etkenlerin sonucu olarak bu gecikme geldi. CAS davasından ziyade, TFF nin tavrı daha belirleyici oldu.
Kısacası olayın özeti şu.
1-2012-2013 sezonu başlamadan mahkeme kararı çıktı ve UEFA hemen Fener e ceza vermek istedi. CAS davası çekildi, TFF olayı aşırı ağırdan aldı ve UEFA dan 1 senelik zaman alındı. İşte UEFA nın verdiği tek taviz buydu ve buna da bi nevi mecbur bırakıldılar.
2-Şike lobisi bu 1 sene içinde siyasi oyunlarla yargıtaydan aklanmayı, ve akabinde gelecek UEFA yargılamasında da yırtmayı planladı. Ayrıca bu sürede olayın soğması için de ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Medyaya sürekli herşey bitti haberleri yaptırdılar, Trabzonspor u karıştırmak için elleirnden geleni yaptılar, Sadri Şener i ve Şenol Güneş i gönderip Usta yı başa getirip TS yi de himayeleri altına almayı planladılar.Ama pislik o kadar büyüktü ki, bi türlü üzerini örtemediler. Ve bunda en büyük etken, başta Ender Kuyumcu ve BMN arkadaşları olmak üzere mail kampanyaları, telefon ve faxlarla UEFA nın rahat bırakılmaması oldu. UEFA nın bu kararı yüce TS taraftarının başarısıdır.
3-Şu an tüm kozlar elimizde ve o kupanın gelmesi kesinleşti. Şu an adamların tek derdi yargıtaydan yırtmak, ama bunun da kolay olmadığını görüyolar. Amaçları topluma gaz verip, Fener ceza alırsa ülke karışır imajı verip hükümetin yargıtaya baskı yapmasını sağlamak. Ancak şu an adamlar da dağılmış durumda, son çırpınışlarını yapıyolar ve olay kesinlikle kontrolleri altında değil.
4-Gelelim IHO ya. Bilerek mi yapıyo bilmeden mi bilmiyorum, hatta etik ve ahlaki olarak TS değerleriyle kesinlikle bağdaşmasa bile, İHO nun şu aralardki tutumu bizim lehimize görünüyor. kabul edelim, Türkiye Cumhuriyeti bir demokrasi değil, Recep Tayyip Erdoğanın ağzından çıkan bir lafla herşeyin oldu bittiye getirildiği bi ülke. O yüzden saatlerce kanunları okuyup hukuki analizler yapmak çok boş. RTE ne derse o olucak. Hoş, RTE Fener ceza almasın dese bile artık uluslararası kurumlar rahat bırakmaz, ama yine de bizim sinirlerimizi bozmaya, çözümü 1-2 yıl geciktirmeye yeterli olur. Şu an Başbakana şikecilerden daha yakın olmak, ülkedeki futbol ortamı için barışçıl takılmak (fener taraftarıyla maç izliycem filan), Fenerlilerin alehine, bizim lehimize şeyler.
SONUÇ: Aziz Yıldırım son hamlesini kongreyi 2 Kasıma alarak yaptı. Bu kadar geç tarih sürpriz değil. Yargıtay kararını bekliycek, o karara kadar elinden geleni yapıcak. Eğer aklanırsa tekrar başkan olucak, ki böyle bişey olmaz ama umudu bu. Bence 2 ay içinde tüm şikeciler ömür boyu futboldan yasaklanıcak ve biz kupamızı alacağız. Sadece İHO nun bu başbakan yalakalığını abartmaması lazım, şu an biraz dik duruş zamanı İHO, yetti bu kadar yancılık.En son calavera tarafından düzenlendi; 31.08.2013, 15:31.6+1 Şampiyonluk hayırlı olsun
Yorum
-
İlk olarak fincher tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleUEFA ile TFF arasında aydınlar döneminde yapılan yazışmalar,pazarlıklar bugün yayınlandı.Fenerbahçelilerin şu meşhur infantino imzalı 1 sene cezadan başka ceza verilmeyecek belgeleri de var.Ama Fenerliler sadece o kısmı görmek istiyor sanırım.Anlaşmalarda şike yapan kulüplere -12 puan ceza,kazanılan ödüllerin,kupaların iadesi ve hakeden kulüplere verilmesi ibaresi de var.Ayrıca UEFA disiplin komitesi bağımsızdır,bu konuda karar alırsa bu anlaşma otomatik olarak geçersiz olur diyor.Çok .ilginç belgeler,UEFA da pazarlık yaparmış ama UEFA nın pazarlık tarzını sevdim.TFF UEFA ile yapılan anlaşmanın hiç bir hükmüne uymamış,Fenerliler diyor ki 1 sene ceza verilecekti,ee UEFA nın öbür istekleri ne olacak...
Yorum
-
İlk olarak calavera tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAbi benim çok ilgimi çekti bu anlaşma, satır satır okudum, orjinal ingilizcesini de okudum bi tercüme hatası olabilir diye.
O anlaşmada UEFA disiplin kurallarına aykırı hiçbir şey yok. UEFA nın bi taviz vermesi, ya da bi ayarlama yapması söz konusu bile değil.
Taşları ben şimdi yerine oturttum. Benim anladığım olay şu, bizimkiler CAS davasını çekip UEFA dan sadece ek zaman istemişler. Bize 1 sene verin, yargıtaydan aklanıcaz, 1 sene sonra istediğiniz cezayı verin ama 1 sene bizi oynatın demişler. UEFA nın olayı aşırı ağırdan alması, ve Fenerbahenin geçen sene Avrupa da oynamasının sebebi de bu. Ama bu erteleme sadece bu anlaşmayla gelmiş bişey değil. TFF de zaten belgeleri geç göndererek UEFA nın erken karar alabilmesini engelledi. Yani tüm etkenlerin sonucu olarak bu gecikme geldi. CAS davasından ziyade, TFF nin tavrı daha belirleyici oldu.
Kısacası olayın özeti şu.
1-2012-2013 sezonu başlamadan mahkeme kararı çıktı ve UEFA hemen Fener e ceza vermek istedi. CAS davası çekildi, TFF olayı aşırı ağırdan aldı ve UEFA dan 1 senelik zaman alındı. İşte UEFA nın verdiği tek taviz buydu ve buna da bi nevi mecbur bırakıldılar.
2-Şike lobisi bu 1 sene içinde siyasi oyunlarla yargıtaydan aklanmayı, ve akabinde gelecek UEFA yargılamasında da yırtmayı planladı. Ayrıca bu sürede olayın soğması için de ellerinden gelen herşeyi yaptılar. Medyaya sürekli herşey bitti haberleri yaptırdılar, Trabzonspor u karıştırmak için elleirnden geleni yaptılar, Sadri Şener i ve Şenol Güneş i gönderip Usta yı başa getirip TS yi de himayeleri altına almayı planladılar.Ama pislik o kadar büyüktü ki, bi türlü üzerini örtemediler. Ve bunda en büyük etken, başta Ender Kuyumcu ve BMN arkadaşları olmak üzere mail kampanyaları, telefon ve faxlarla UEFA nın rahat bırakılmaması oldu. UEFA nın bu kararı yüce TS taraftarının başarısıdır.
3-Şu an tüm kozlar elimizde ve o kupanın gelmesi kesinleşti. Şu an adamların tek derdi yargıtaydan yırtmak, ama bunun da kolay olmadığını görüyolar. Amaçları topluma gaz verip, Fener ceza alırsa ülke karışır imajı verip hükümetin yargıtaya baskı yapmasını sağlamak. Ancak şu an adamlar da dağılmış durumda, son çırpınışlarını yapıyolar ve olay kesinlikle kontrolleri altında değil.
Yorum
-
İlk olarak fteotdgs tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBirkaç sayfa önce verilen üç belgeyi kastediyorsanız o belgelerin hiçbirinde eksi puan ile ilgili bir madde göremedim ben. Kaçırmış olabilirim. Gören varsa ve yerini gösterirse sevinirim.
Yorum
-
İlk olarak fteotdgs tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAyrıca, yine aynı belgede UEFA hem gizli anlaşma yapıyor, hem bunu 50-100 bin Euro gibi gayet muallak ve komik bir rakama "garanti" altına alıyor...
Halk diliyle KAŞINIYORLAR
Yorum
-
İlk olarak inadina61_08 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle2011-2012 sezonu için -12 puan silme cezası uygulanacaktır diye bir ibare var, 5.sayfa da
Yorum
-
İlk olarak Jackal Wile tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleben bu anlaşmada bir tuhaflık göremedim fenerbahçeyi kurtarmaya çalışmışlar bunlar daha utanmadan ne diye bunları kullanıyolar anlamadım.
Halk diliyle KAŞINIYORLAR
Yorum
Yorum