İlk olarak iso_4939 tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!
Daraltma
X
-
İlk olarak iso_4939 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleyaw saka bır yana beyler yarın kesınlıkle cas acıklacak mı yoksa yıne beklermıyız...
ayrıca 29'unda cl kuraları var. uefa ile kuralara kadar karar çıksın diye anlaşmışlardı
yarın kararın çıkmama şansı yok yani...Allah'm Niyet Ettik 9.Şampiyonluğa...
Onur Recep Kıvrak !
Yer Bordo Gök Mavi Biz Çıkınca Sahaya
Yorum
-
İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYok bu pat diye alınmış duygusal ani bir karar değil. Hatırını kırmak istemem, bilirsin, içten gelmeyince olmuyor. Taşıma su - değirmen misâli. Böyle şeylerin insanın kendi içinden gelmesi, istemesi lazım.2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>
<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>
Yorum
-
İlk olarak Enes Ünal Kaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülekendi resmi açıklamaları bu yönde.
ayrıca 29'unda cl kuraları var. uefa ile kuralara kadar karar çıksın diye anlaşmışlardı
yarın kararın çıkmama şansı yok yani
2010_2011 süperlig şampiyonu TRABZONSPOR
Yorum
-
İlk olarak calavera tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSaka gibi arkadaslar, 2 yildir bekliyoruz ve son 24 saate girmek uzereyiz. Cok karisik duygular icerisindeyim. Son 24 saat nasi gecicek bilmiyorumOscar CARDOZO
İlk olarak Manu61 tarafından gönderildiGerçek değeri gittikten sonra anlaşılacak olan bir sanatçı. Ortaçağ döneminde ''farklı'' olduğu için idam edilen insanlar gibi.
Yorum
-
Yarın bizim açımızdan bişeyin biteceği yok, öyle bir beklenti olmasın. Ancaaak;
Kesin olan birşey var ki yarın beklenen karar çıktığı anda bu pislikler Avrupa'dan tekmeyi yeyip atılmış olacaklar ve acı çekmeye , kendi içlerinde kargaşa yaşamaya başlayacaklar. Daha sonraki aşamaları beklemek bizim için biraz tatlı bir süreç olacak.
Yok Arsenal maçıydı yok fb şu torbadaydı, şu puanı aldı, hedefi şuydu, şu yıldız geliyor, ben artık bu aptal haberleri görmek istemiyorum. O açıdan yarın bir dönüm noktası.Bir lokma ekmeğe,Bir yudum su içmeye,
Yine de şükretmeye, Razıysan gel benimle..
Yorum
-
İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCAS'la, kupayla ilgisi yok kararımın.
Trabzonsporla, kongre üyeleriyle, taraftar gruplarıyla, yönetim şekliyle, şehrin kulübe bakışıyla ilgili.
Yorum
-
CAS da koyar geçer şüphem yok. Şimdi iyi bilen renktaşlar dan bilgi alalım. CAS Uefa'nın dediği cezayı verdi aynen diyelim veya arttırdı her neyse...
CAS'ın olayı burada bitiyor mu? Yaptırım uygulatabilir mi? Ya da UEFA işte CAS da attı çalımı bana gollük pas attı mı der topu boş kaleye yuvarlar mı yoksa gerilerden gelen henüz şikecilere gol atamamış FIFA ya gel bizim çok golümüz var bi tane de sen at bitsin bu maç mı der. Ne uzattım yav
Nedir yani FIFA mı koyacak illa onu öğrenmek istiyorum.Çünkü bu emek hırsızları küme düşmeden bu olay kapanmaz...facebook.com/bizeheryertrabzon
Şikebahçe düşsün ligtv alacağım =)
Yorum
-
İlk olarak duyurukcu tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleüstadım sen farkındamısın sen aslında hiç Trabzonsporlu olmamışsın...İnsan sevdiğini hiç terkedermi..7
"Her fikri savunma hakkın yoktur. Bilgi temelli fikri savunma hakkın vardır. Hiçkimse câhil kalma hakkına sâhip değildir." Harlan Ellison
Yorum
-
ÖZEL : CAS davasında ihtimaller ne?
Fenerbahçe, UEFA'nın men kararına karşın CAS'a yaptığı itirazın sonucunu bekliyor. Bu hafta açıklanacak olan karar öncesi ihtimaller ne?
Fenerbahçe'de CAS'a yapılan savunmaların ardından CAS'ın vereceği karar beklenmeye başlandı. Merak edilen ise CAS'ın UEFA'nın kararını onayıp onamayacağı. Şu anda herkes 3 Temmuz 2011'den bu yana yaşanan süreç sonrasında ortaya çıkan ihtimalleri konuşuyor.
CAS, UEFA Disiplin Komitesi’nin verdiği cezayı kısmi de olsa onaylarsa, ülke futbolunun 2 senedir içinden geçtiği karanlık süreç sonlanmış olacak. Bu aşamadan sonra artık, “şike yargılamasını zamana yayarak, yaptırımları ve cezaları engellemek” gibi bir durum da mümkün gözükmüyor zira UEFA'nın TFF'ye yeniden yargılama talebinde bulunması bekleniyor.
TFF, 2010-2011 sezonundaki yargılamasını acilen yenilemek ve UEFA ile paralel hale getirmek zorunda. PFDK ve Tahkim Kurulu kararları, UEFA kararına aykırı noktalar içerirse, bu durumda UEFA doğrudan devreye girerek FB’ye ve TFF’ye ligle ilgili ceza verebilir. UEFA’nın kendisini yetkisiz görmesi ve müdahale etmemesi halinde ise, UEFA açısından da riskli bir durum oluşur. Zira, FIFA müdahale ettiği taktirde, Fenerbahçe ve TFF’ye ek olarak, UEFA’ya dahi yaptırım uygulayabilir.
CAS’ın kararıyla birlikte UEFA kararı yürürlüğe girer. Dolayısı ile, bu karar, verildiği anda hukuki sonuçlarını doğurur. Fenerbahçe, bunu önlemek üzere, İsviçre Hukuk Muhakemeleri Kanunu’nun 261. Maddesine göre, İsviçre mahkemelerinden yürütmenin durdurulmasını talep edebilir. Bu talepte bulunulabilmesi için, haksız bir zarar riski bulunmalı ve bu zararın telafisi imkansız olması gerekliliği söz konusu. Fenerbahçe’nin bu muhtemel taleplerinin kabul görmesi oldukça zor gözüküyor. Çünkü, karar UEFA, UEFA temyiz komitesi ve CAS tarafından, yani 3 aşamada incelenerek verilmiş olacak.
Fenerbahçe, yürütmenin durdurulmasına ek olarak, İsviçre Federal Mahkemesi’nden, CAS kararının iptalini talep edebilir. Fakat, başvurusunun kabul görme imkanı yine güç gözükmekte. Çünkü İsviçre hukukuna göre başvuru sebepleri yalnızca 5 tane ve bunun 3 tanesinin de zaten bu konuda uygulanması mümkün değil. Kalan iki başvuru sebebinin ise, genel uygulama açısından kabul görme ihtimali çok düşük.
İsviçre Uluslararası Özel Hukuk Hakkında Federal Kanunu madde 190’a göre, karar kural olarak, tebliğ tarihinde kesindir ve uygulanır. İstisna olarak, sınırlı sayıdaki belirli sebeplere itiraz edilebilir:
1. Tek hakem varsa bu hakem, hakem heyeti varsa heyet hukuka aykırı şekilde tespit edilmişse: (FB’nin buna dayanarak başvurması güç çünkü FB ve UEFA hakemlerin tespit usulü konusunda anlaştılar)
2. Tahkim heyeti kendisi haksız şekilde yetkili veya yetkisiz görmüşse: (FB’nin buna dayanarak başvurması güç çünkü UEFA Disiplin Komitesi kararlarına karşı CAS’a başvurulması CAS Usul Kuralları’na göre mümkün. Zaten FB de bu imkandan yararlanarak başvurmuş)
3. Tarafların eşitliği veya beyanda bulunma hakkına uyulmamışsa (FB’nin buna dayanarak başvurması güç. Çünkü zaten hızlı yargılamayı FB baştan kabul etti.)
4. Tahkim mahkemesi kendisinden talepte bulunulmayan bir konu hakkında karar vermiş veya talep edilen konulardan biri hakkında karar vermemişse.
5. Karar kamu düzenine aykırıysa.
TurkFutbol.Com
Yorum
Yorum