Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Yusuf BALCI tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    ama yanında şemsiye getiriyor demeyi unutmuşlar
    2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>

<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>

Yorum

• Selam vermem diyen Rıdvan ne yapacak? / VİDEO

Giriş: 04 Temmuz 2012 12:019,055 OkunmaGüncelleme: 04 Temmuz 2012 12:2518 Yorum

Rıdvan Dilmen'in daha önce katıldığı bir televizyon programında Aziz Yıldırım için söylediği sözler sosyal paylaşım sitelerinde hala dolaşıyor.
      VİDEO İÇİN TIKLAYIN

Programda yorumculuk yapan Rasim Ozan Kütahyalı, Rıdvan Dilmen'in Aziz Yıldırım için ''Hiç birşey yapmamıştır suçsuzdur'' dediğini iddia etmişti.

Bunun üzerine Dilmen'de iddialara cevap vererek, yanlış anlaşıldığını söylemiş ve ''Aziz Yıldırm eğer şike yapmışsa selam bile vermem'' demişti.

Rıdvan Dilmen, 2 Temmuz pazartesi günü tahliye olan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ilk ziyaret eden isimdi.
      İşte Rıdvan Dilmen'in o sözleri

Kaynak: Haber7
      Ya bir yol bul, ya bir yol aç, yada yoldan çekil.....

Yorum

• İlk olarak Cem Kıran tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Ne dedi ki?
        Tahkim kararlarının son karar olma özelliğini Anayasa Mahkemesi iptal etti(tff tahkim kurulu açısından)YAŞASINNN!!!!!!!!

bU DURUMDA TAHKİM KURULUNUN ŞİKE KARARLARINI YARGIYA TAŞIYABİLECEĞİZ
        "Eğer yasalara saygı gösterilmesini istiyorsak, önce saygı gösterilecek yasalar yapmak lazımdır."
        Louis D. Brandeis

Yorum

• ARKADAŞLAR EN ÖNEMLİ HABERİ ATLIYORSUNUZ: @seyduna_efil

ŞUAN HER TÜRLÜ SPOR TAHKİM KARARLARINA KARŞI YARGI YOLU AÇIKTIR..

ANAYASA MAHKEMESİ,YARGI YOLUNU KAPATAN KANUNU 06.01.2011 TARİHİNDE İPTAL ETMİŞTİR VE BU KARAR 26 ŞUBAT 2012 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR..

ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI TEKRAR PAYLAŞIYORUM:

"Eğer yasalara saygı gösterilmesini istiyorsak, önce saygı gösterilecek yasalar yapmak lazımdır."
          Louis D. Brandeis

Yorum

• Savcıdan şok itiraz
            İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin şike davası ile ilgili kararına, duruşma savcısı Ufuk Ermertcan itiraz etti

Savcı Ufuk Ermertcan, kararı temyiz ettiğini belirten “süre tutum" (müddet-i muhafaza) dilekçesini mahkemeye sundu. Savcı Ermertcan, mahkemenin gerekçeli karardan sonra itirazının gerekçesini de belirteceğini kaydetti.

SANIKLARDAN DA İTİRAZ
            Savcının itirazının yanı sıra sanıkların bazıları da mahkemenin kararına itiraz etti. Dava sonunda 7 ay 15 gün hapis cezası alan futbolcu Ümit Karan’ın avukatı Ayhan Sağıroğlu da mahkemeye “süre tutum" dilekçesini sundu. Sağıroğlu da, gerekçeli kararın ardından itirazlarının gerekçelerini sunacağını bildirdi. Kararda 1 yıl 6 ay 22 gün hapisle cezalandırılan Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz’ın avukatı Serhat Çetin de mahkeme kararına itiraz etti. Avukat Savaş Adalet de, 1 yıl 3 ay hapis alan Kaleci Korcan Çelikay ile 1 yıl 15 gün hapisle cezalandırılan İskender Alın adına karara itiraz etti. Şike davasında 48 sanık ceza alırken 44 sanık ise beraat etmişti.

Selahattin GÜNDAY İSTANBUL DHA

şimdide gerekçeli kararı mı bekliyoruz ?

Yorum

• UEFA neyi bekliyor?

Bu soruya şu an cevap verebilen yok. Artık şüphelenmeye başladım bu UEFA'dan. Bir toplanıp karar veremiyorlar.

Yorum

• İlk olarak seyduna_efil tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                1-2 sayfa geriden başlayarak yeniden okumanızı tavsiye ediyorum..

Yazdıklarımız okunmuyor galiba..Olsun yine yazalım..

ANAYASA MAHKEMESİ,YARGI YOLUNU KAPATAN KANUNU 06.01.2011 TARİHİNDE İPTAL ETMİŞTİR VE BU KARAR 26 ŞUBAT 2012 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR..

http://www.anayasa.gov.tr/index.php?...=2923&content=
                emeğine ve araştırmana sağlık. ancak böyle bir bilgi niye kimsenin gündeminde değil. kaçırdığınız bir nokta mı var? şüpheciliğim için kusura bakmayın

Yorum

• İlk olarak seyduna_efil tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  1-2 sayfa öncede ben yazdım,hatta ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL kararını da ekte paylaştım ama insanları inandırmak zor renktaşım..

Tekrar yazıyorum..

ANAYASA MAHKEMESİ,YARGI YOLUNU KAPATAN KARARI İPTAL ETMİŞTİR VE BU KARAR 26 ŞUBAT 2012 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR..

http://www.anayasa.gov.tr/index.php?...=2923&content=
                  süper haber...bizim avukatlar bunu biliyor mu acaba...

Yorum

• İlk olarak Hüseyin Bağdat tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Şikecibaşı inşALLAH yurt dışına kaçar. O zaman yalakaları ne diyecek merak ediyorum...
                    60 yaşında olan birisi,1 yıl ceza evinde yattı bakın ne hale geldi.Bundan sonra 1 dakika bile durmak isteyecektir hapiste.İlk gün söyledim bunu,yanılmayacağımı düşünüyorum.

Yorum

• Ek 9. maddenin yedinci fıkrasının beşinci tümcesinde Tahkim Kurulu tarafından verilen kararların kesin olduğu belirtilmiştir.

Anayasa’nın hak arama özgürlüğüne ilişkin 36. maddesiyle güvence altına alınan dava yoluyla hak arama özgürlüğü, bir temel hak niteliği taşımasının ötesinde, diğer temel hak ve özgürlüklerden gereken şekilde yararlanılmasını ve bunların korunmasını sağlayan en etkili güvencelerden birini oluşturmaktadır. Kişinin uğradığı bir haksızlığa veya zarara karşı kendisini savunabilmesinin ya da maruz kaldığı haksız bir uygulama veya işleme karşı haklılığını ileri sürüp kanıtlayabilmesinin, zararını giderebilmesinin en etkili ve güvenceli yolu, yargı mercileri önünde dava hakkını kullanabilmesidir. Kişilere yargı mercileri önünde dava hakkı tanınması adil yargılamanın ön koşulunu oluşturur. Öte yandan, Anayasa’nın 125. maddesinde belirtilen idarenin her türlü eylem ve işlemine karşı yargı yolunun açık olması ilkesine göre, idari işlemlere karşı yargı yolu, Anayasa’da belirtilen kimi ayrık durumlar dışında yasalarla sınırlandırılamaz.
                      Louis D. Brandeis

Yorum

• İlk olarak cagdasdeniz4242 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        şuan metni 2. kez okuyorum renkdaş.dikkatimi çeken bazı noktalar var mesela:

anayasanın 123. maddesi ve yine anayasanın 7 ve 9. maddeleri çok önemli
                        Anayasanın 7.maddesi: Yasama yetkisi Türk Milleti adına Türkiye Büyük Millet Meclisinindir. Bu yetki devredilemez(İstisnaları vardır:KHK gibi)

Anayasanın 9.maddesi: “Yargı yetkisi, Türk Milleti adına bağımsız mahkemelerce kullanılır.”

(Tahkim kararlarının nihai merci olması, bu anayasa maddesi ile ciddi şekilde çeliştiği için iptal nedeni olmuştur)

Anayasanın 123.maddesi: İdare, kuruluş ve görevleriyle bir bütündür ve KANUNLA düzenlenir.

Yorum

• İlk olarak Yusuf BALCI tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Şemsiyeyi sopadan saymıyorlar sanırım
                          Trabzonda 70 yaşındaki nine bile Trabzonspor'u konuşur. Bu durum dünyanın başka hiç bir yerinde yok. JOHN BENJAMIN TOSCHAK

Yorum

• III- YASA METİNLERİ

A- İtiraz Konusu Yasa Kuralı

5.5.2009 günlü, 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun’un itiraz konusu kuralları da içeren 6. maddesi şöyledir:

“MADDE 6- (1) Tahkim Kurulu, bu Kanun uyarınca bağımsız ve tarafsız bir zorunlu tahkim mercii olup TFF’nin en üst hukuk kuruludur ve TFF Statüsü ve ilgili talimatlarda belirtilen nitelikteki uyuşmazlıklar ile ilgili nihai karar merciidir.
                            (2) Tahkim Kurulu, TFF Statüsü ve ilgili talimatlar uyarınca karar verme yetkisine sahip kurul ve organlar tarafından verilecek kararları nihai olarak inceleyerek münhasıran karara bağlar. Tahkim Kuruluna başvuru süresi TFF talimatlarının yayımından veya itiraz edilen kararın tebliğinden itibaren yedi gündür.
                            (3) Tahkim Kurulunun oluşumu, görev, yetki, hak ve sorumlulukları ile üyelerinin sahip olması gereken nitelikler TFF Statüsünde belirlenir. Tahkim Kurulunun işleyişi ve usul kuralları TFF tarafından çıkarılacak talimatta yer alır.
                            (4) Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz.
                            (5) Tahkim Kurulu üyeleri de bu Kanunun 5 inci maddesinin altıncı fıkrası hükümlerine tabidir.”

B- Dayanılan Anayasa Kuralları

Başvuru kararında, Anayasa’nın 7., 9., 10., 36., 38., 125. ve 138. maddelerine dayanılmıştır.
                            Louis D. Brandeis

Yorum

• ya beyler beklemenin son tarihi belli 20 temmuz.. eger o tarihte fener kuralara katılırsa bu iş burda biter .......

Yorum

• İlk olarak Delibas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                UEFA neyi bekliyor?

Bu soruya şu an cevap verebilen yok. Artık şüphelenmeye başladım bu UEFA'dan. Bir toplanıp karar veremiyorlar.
                                UEFA'nın süreci hızlandırmamasında kulup düzeyinde bir başvurumuzun (şimdilik dava açma değil, bilgilendirme ve gereğini yapmanızı bekliyoruz kabilinden bir başvuru) olmaması da bir etken olabilir mi?

Yorum

Yükleniyor...
                                X