Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Şike Davası | Şike Tescillendi! UEFA, CAS ve İFM Onadı!

Daraltma
X

• Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak cagdasdeniz4242 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    bu karar anayasa değişmeden önceki karar değil mi
    Anayasa değişmeden Anayasa Mahkemesi neyi iptal etsin ki anlamadım.Bir değişiklik olmalı ki Anayasa Mahkemesi bunu iptal etsin..

Bu yüzden Anayasa Mahkemesi,Anayasa veya kanun değişikliklerinden sonra iptal hakkını kullanabilir..

İlgili kararla ilgili gazete haberleri:

Anayasa Mahkemesinin, 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un, Tahkim Kurulu kararları aleyhine yargı yoluna...

Yorum

• İlk olarak Zafer Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Aklima tek su Emre-mesaj olayi geliyor.
      Ugur Ucar a direk sike teklif edildi kabul etmedi. O mac tesebbus bence
      6+1 Şampiyonluk hayırlı olsun

Yorum

• İlk olarak calavera tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Ugur Ucar a direk sike teklif edildi kabul etmedi. O mac tesebbus bence
        Hmm buda olabilir. tskler
        TRABZONSPOR 1967

Yorum

• İlk olarak Zafer Fidan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Aklima tek su Emre-mesaj olayi geliyor.

Gerekçeli karar açıklandığında öğreniriz...
          Adalet Yoksa, Barış da Yok...

Yorum

• 2012 yeni beste Trabzonspor

şu beste nasıl yayılmaz nası dinlemez allahım ya inanamıyorum,
            ,

Yorum

• İlk olarak TekfurÇayır 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Bence aramıştır, işi gücü yok çünkü.
              O anlamda demek istemedim aslinda, 80 küsür yasinda adam, futbola bile pek ilgisi yok, hic bir zaman olmadi, bildigim kadari ile bjk sempatizani, Azizi bugüne kadar hayatinda dogru dürüst görmemisdir bile. Eski siyaseticileri seversiniz sevmezsiniz orasi ayri konu, ama spor'la yada futbola ahlakalari hic bir zaman olmadi. Girmediler bu islere. Sadece Özal zamaninda Semra Özal baya bir aktif olmusdu, oda sadece bir "esdi" diyelim. Tayyip kadar bu islere özenen adam olmadi.

Ben Demirelin Azizi arayacagini sanmam ve inanmam

Baykal? Vallahi o herkezi arar

Azizi büyütmeye calisiyorlar. Azizin sayesinde rant saglamak isteyen kisiler anca "yalamalik" yapar
              En son Ali Mert tarafından düzenlendi; 04.07.2012, 13:13.

Yorum

• İlk olarak Yiğit SARI tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

bu videoları izleyince Trabzon'umu özlediğimi anladım.
                KACANDAN

Ben bu takımın taraftarı değilim.
                Ben bu şehrin de takımın da sevdalısıyım.

Yorum

• beyler başkanı karsılamaya gidebilen gitsin

Yorum

• İlk olarak Ali Mert tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    O anlamda demek istemedim aslinda, 80 küsür yasinda adam, futbola bile pek ilgisi yok, hic bir zaman olmadi, bildigim kadari ile bjk sempatizani, Azizi bugüne kadar hayatinda dogru dürüst görmemisdir bile. Eski siyaseticileri seversiniz sevmezsiniz orasi ayri konu, ama spor'la yada futbola ahlakalari hic bir zaman olmadi. Girmediler bu islere. Sadece Özal zamaninda Semra Özal baya bir aktif olmusdu, oda sadece bir "esdi" diyelim. Tayyip kadar bu islere özenen adam olmadi.

Ben Demirelin Azizi arayacagini sanmam ve inanmam

Baykal? Vallahi o herkezi arar

Azizi büyütmeye calisiyorlar. Azizin sayesinde rant saglamak isteyen kisiler anca "yalamalik" yapar
                    Alemsiniz valla. Futbolla ilgisi olan zaten niçin Azizi arasınki
                    Trabzonda 70 yaşındaki nine bile Trabzonspor'u konuşur. Bu durum dünyanın başka hiç bir yerinde yok. JOHN BENJAMIN TOSCHAK

Yorum

• 5894 sayılı Kanunun Başbakanlık Mevzuatta yer alan 6 ncı maddesi:

Tahkim Kurulu
                      MADDE 6 – (1) Tahkim Kurulu, bu Kanun uyarınca bağımsız ve tarafsız bir zorunlu tahkim mercii olup TFF’nin en üst hukuk kuruludur ve TFF Statüsü ve ilgili talimatlarda belirtilen nitelikteki uyuşmazlıklar ile ilgili nihai karar merciidir.
                      (2) Tahkim Kurulu, TFF Statüsü ve ilgili talimatlar uyarınca karar verme yetkisine sahip kurul ve organlar tarafından verilecek kararları nihai olarak inceleyerek münhasıran karara bağlar. Tahkim Kuruluna başvuru süresi TFF talimatlarının yayımından veya itiraz edilen kararın tebliğinden itibaren yedi gündür.
                      (3) Tahkim Kurulunun oluşumu, görev, yetki, hak ve sorumlulukları ile üyelerinin sahip olması gereken nitelikler TFF Statüsünde belirlenir. Tahkim Kurulunun işleyişi ve usul kuralları TFF tarafından çıkarılacak talimatta yer alır.
                      (4) Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar (…).(1)
                      (5) Tahkim Kurulu üyeleri de bu Kanunun 5 inci maddesinin altıncı fıkrası hükümlerine tabidir.

1 Bu fıkrada yer alan “… ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz” bölümü Anayasa Mahkemesi’nin 6/1/2011 tarihli ve E.: 2010/61 K.: 2011/7 sayılı Kararı ile iptal edilmiştir.

Yorum

• İlk olarak seyduna_efil tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Anayasa değişmeden Anayasa Mahkemesi neyi iptal etsin ki anlamadım.Bir değişiklik olmalı ki Anayasa Mahkemesi bunu iptal etsin..

Bu yüzden Anayasa Mahkemesi,Anayasa veya kanun değişikliklerinden sonra iptal hakkını kullanabilir..

İlgili kararla ilgili gazete haberleri:

Anayasa Mahkemesinin, 5894 sayılı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun'un, Tahkim Kurulu kararları aleyhine yargı yoluna...

http://www.turkspor.net/default.asp?o=1&id=63385
                        anayasa mahkemesine sadece anayasa maddesi değil kanunların da iptali için başvurulabilir.ancak söylediğin doğru
                        En son Çağdaş DENİZ tarafından düzenlendi; 04.07.2012, 13:23.
                        "Eğer yasalara saygı gösterilmesini istiyorsak, önce saygı gösterilecek yasalar yapmak lazımdır."
                        Louis D. Brandeis

Yorum

• İlk olarak holaysa61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          5894 sayılı Kanunun Başbakanlık Mevzuatta yer alan 6 ncı maddesi:

Tahkim Kurulu
                          MADDE 6 – (1) Tahkim Kurulu, bu Kanun uyarınca bağımsız ve tarafsız bir zorunlu tahkim mercii olup TFF’nin en üst hukuk kuruludur ve TFF Statüsü ve ilgili talimatlarda belirtilen nitelikteki uyuşmazlıklar ile ilgili nihai karar merciidir.
                          (2) Tahkim Kurulu, TFF Statüsü ve ilgili talimatlar uyarınca karar verme yetkisine sahip kurul ve organlar tarafından verilecek kararları nihai olarak inceleyerek münhasıran karara bağlar. Tahkim Kuruluna başvuru süresi TFF talimatlarının yayımından veya itiraz edilen kararın tebliğinden itibaren yedi gündür.
                          (3) Tahkim Kurulunun oluşumu, görev, yetki, hak ve sorumlulukları ile üyelerinin sahip olması gereken nitelikler TFF Statüsünde belirlenir. Tahkim Kurulunun işleyişi ve usul kuralları TFF tarafından çıkarılacak talimatta yer alır.
                          (4) Tahkim Kurulu kendisine yapılan başvuruları kesin ve nihai olarak karara bağlar (…).(1)
                          (5) Tahkim Kurulu üyeleri de bu Kanunun 5 inci maddesinin altıncı fıkrası hükümlerine tabidir.

1 Bu fıkrada yer alan “… ve bu kararlar aleyhine yargı yoluna başvurulamaz” bölümü Anayasa Mahkemesi’nin 6/1/2011 tarihli ve E.: 2010/61 K.: 2011/7 sayılı Kararı ile iptal edilmiştir.
                          1-2 sayfa öncede ben yazdım,hatta ANAYASA MAHKEMESİ İPTAL kararını da ekte paylaştım ama insanları inandırmak zor renktaşım..

Tekrar yazıyorum..

ŞUAN HER TÜRLÜ SPOR TAHKİM KARARLARINA KARŞI YARGI YOLU AÇIKTIR..

ANAYASA MAHKEMESİ,YARGI YOLUNU KAPATAN KARARI İPTAL ETMİŞTİR VE BU KARAR 26 ŞUBAT 2012 TARİHİNDE YÜRÜRLÜĞE GİRMİŞTİR..

ANAYASA MAHKEMESİ KARARINI TEKRAR PAYLAŞIYORUM:

Yorum

• Arkadaşlar seyduna_efil in söylediği doğru sanırım hadi bakalım gözümüz aydın...
                            "Eğer yasalara saygı gösterilmesini istiyorsak, önce saygı gösterilecek yasalar yapmak lazımdır."
                            Louis D. Brandeis

Yorum

• İlk olarak Delibas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              Bir gizli tanık vardı, ona ne oldu? Ondan hiç haber alamayacakmıyız, ne anlattığı hakkında? Gerekçeli kararda yazılır mı acaba?
                              çok gizli olduğundan yerini bilen yok
                              2010 - 2011 Süper Lig Şampiyonu <<< Trabzonspor >>>

<<< Ey düşmanım, sen benim ifadem ve hızımsın. Gündüz geceye muhtaç, sende bana lazımsın. >>>

Yorum

• İlk olarak iril tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Alemsiniz valla. Futbolla ilgisi olan zaten niçin Azizi arasınki
                                Ilhan Cavcav daha bundan bir kac yil önce Azize terörist derken simdi Aziz icin dualar ediyor

Yorum

Yükleniyor...
                                X