Türkiye'de siyasi hemen hemen her tartismada konu gelir 27 Mayis ihtilalinde tikanir. Çünkü tam da o noktada çok keskin iki ayrim vardir. O ihtilali demokratik kabul edenler ve etmeyenler diye.
Bu olayin üzerinden 30-40 sene geçse de hala her siyasi konunun ucu gelir ona dayanir. Çünkü onu tartismak kolaydir.
Bizde de son zamanlarda artik kemiklesmeye baslamis bazi ayrimlar vuku bulmaya basladi. Atay'cilar, MAY'cilar diye. Konu gelip dönüp dolasip oraya geliyor.
Ülkede Ordu hükümetle, YÖK hem ögrencilerle hem hükümetle, hükümet doktorlarla, Trabzonsporla, taraftarlar (hemen hemen her takimda) klüplerle, klüpler Federasyonla, Federasyon Trabzonsporla, Trabzonspor yönetimi taraftariyla, ...... herkes dalas halinde.
Yeter artik yahu! Yani ülkede gelistirilecek hiçbirsey kalmadi, her isimizi hallettik, disarida düsmanimiz kalmadi da, simdi birbirimize mi dalasmaya sira geldi.
Çok açik degil mi? Trabzonspor kötü yönetildigi bir dönemden geçiyor. Ortada kaynayan kazanlar ve pustan medet umanlar dolu. Taraftari kiskirtmak, kendi kendine düsman etmek isteyen bazilarinin senaryosunu uygulayanlar bizleri, sizleri bölüyor.Birileri çikip Trabzonspor'un evini yakiyor. Kendi evini yakiyor. Evet bu Trabzonspor'un karizmasi ve maneviyatini zedeliyor. Buna karsi gelinemez. KIMSE TRABZONSPOR'UN EVINI YAKAMAZ!
Ama Baskanimiz (ki benim hala onu destekledigimi bilen bilir) çikip da "Onlar parali asker!" deyince, olayi kurtarmis olmadigi gibi, çizilen karizmaya bir çentik de o atiyor. E bu da yanlis. Madem bu olaylar aile arasinda kalsin diyorsunuz, o zaman ne diye siz çikip da medyaya onlar parali asker diyorsunuz? O da biraz ayip oluyor.
Tekrar edeyim, beni asil çok üzen geçen sezon Avni Aker'e açilan Ulusoy Posteriydi. Bize en çok zarar veren de oydu. Ulusoy'un bu klübe ne menfaati olmustu ki, klübe emek veren onca kisi varken onun posteri açilmisti, hem de bir milli maçta.
Iste eger o kisiler ayni kisilerse (ya da ayni grupsa - bilemiyorum) iste o zaman onlara parali asker denmesi -medya önünde olmasa da- birileri tarafindan dile getirilmeliydi.
Belki tespit dogru, ama sekli zarif degil!Edited by: simal yildizi
Yorum