Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Çaykur Rizespor

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• 27.9.2009 gittiğimiz ,Rizespor-Altay maçı sonrası izlenimlerimi yazmıştım.

İlk olarak Seyit Hoca tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    İnşallah Trabzonspor transfer komitesinden de birileri bu maçı izlemiştir. . Yattara'nın 90 dakika koşan versiyonu Altay'daki 24 numaralı Burak ÇALIK .Erzincanlı imiş.20 yaşında ve U21 de de oynamış. . Bayıldık . İnternettten araştırdım ..Bir alıntı..

4 yil Erzincan altyapisinda oynadim. Sirasi ile Minik, Yildiz, B Genç ve Paf liglerinde gol krali oldum. Bir sonraki sezonun ortasinda, 17 yasimda profesyonel oldum ve Erzincan A takimda oynamaya basladim. Ilk maçim öncesi sut çalismasi sirasinda menüsküsüm yirtildi, iki ay futbol oynayamadim ve sezonu kapattim. Sakatlik sonrasi Erzincanspor’da gösterdigim performansla birçok kulübün listesine girdim. Bu kulüplerden biri de Altay’di.
    * Baska Hangi Kulüpler Vardi?
    Ankaraspor, Gençlerbirligi, Boluspor, Trabzonspor

Kaçırmışız elimizden yani..
    .

Bugünün haberi.....

Altaylı Burak GS'nin kıskacında

Bank Asya 1. Ligi'nde Altay'da forma giyen Burak Çalık'ı Galatasaray, yakın takibe aldı.

kaynak: Tümspor
    ....................Celliac ..................

Yorum

• Rizenin Altayla yaptığı maçı Seyit hocamla beraber canlı izleyen kişilerdenim ve istisnasız herkesin dediği kim bu uşak.Gerçekten Burak çok yetenekli bir oyuncu.Daha sonra bir maçını daha tv den izledim yine maça damgasını vurdu.Bilmiyorum İzmir taraflarından arkadaşlar varsa daha detaylı bilgilendirme yaparlar ama bence değerlendirilmesi gereken bir isim Burak.
      Sen ağlat biz severiz seni...
      Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
      ts_mania

Yorum

• İlk olarak mustafa özdemir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        başka şansı varmıki...
        Papy de gitmek istememişti Rizeye ve istediğini aldı.Eğer Barış ta gitmek istemezse zorla mı göndereceğiz.Hadi gönderdik.Barış gibi aklı havada bir oyuncu zorla gönderildiği bir yerde ne kadar başarılı olur sizce.
        Sen ağlat biz severiz seni...
        Aşkın rengi:BORDO-MAVİ
        ts_mania

Yorum

• İlk olarak ts_mania tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Bilmiyorum İzmir taraflarından arkadaşlar varsa daha detaylı bilgilendirme yaparlar ama bence değerlendirilmesi gereken bir isim Burak.
          Altay'da hep merak ettiğim Burak Çalık'ı ilk kez 90 dakika izlemiş oldum, çok da beğendiğimi söyleyebilirim. Süper Lig'e transfer yapabilecek bir oyuncu, önümüzdeki yıllarda adını duyabileceğimiz bir genç yetenek olduğunu 1. Lig'i veya Altay'ı takip eden herkes biliyor zaten, ben de bir kez daha az çok izleme şansım olan bu yeteneği canlı canlı izleyip emin oldum.
          Bu da Altay'ın İzmir'de Samsun ile oynadığı maç sonrası yapılan bir yorum Fatih abi. Maçtan sonra sıcağı sıcağına okumuştum, şimdi nette karıştırırken eski yazıları tekrardan gözüme çarptı. Burak hakkında kısa bir yazı diyebiliriz...

Yorum

• rize'ye topçu filen vermeyin onlar gitsinler fenerbahçeden topcu alsınlar nasıl olsa kardeş klüpler
            Jackson Avelino Coelho Jajá

Yorum

• İlk olarak Barış Mayda tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              rize'ye topçu filen vermeyin onlar gitsinler fenerbahçeden topcu alsınlar nasıl olsa kardeş klüpler
              Kaç Kere Fenerbahçeden Futbolcu Aldık ?
              Rizespor Rizelilerin değil Rizesporlularındır !

Yorum

• Ç.Rizespor teknik direktörü Oktay Çevik görevlerinin başında olduklarını söyleyerek” Bazı oyunlar oynandığının farkındayız. Ancak biz bu oyunları bozacağız” dedi.

—Ç.Rizespor teknik direktörü Oktay Çevik Konya maçı sonrasında 3 haftadır tek puan alamadıklarını söyleyerek” 3 haftadır 18 in içine girmiş değiliz, tek pozisyonumuz yok, Rizespor bu değildi. Bu kadar kötü bir takım olamaz. Konya maçında 1–0 mağlup durumdan 2–1 öne geçen ve sayısız gol kaçıran bir Rizespor varken bugün bu takım ortada yok, bu takım üzerinde bazı oyunlar oynanıyor. Bu oyunları bozacağız. Bizi kimse Rizespor dan uzaklaştıramayacak” dedi.
                3–4 OYUNCU YER DEĞİŞECEK
                —Ç.Rizespor teknik direktörü Oktay Çevik takım içinde bazı değişikliklere kesin olarak gideceğini söyleyerek” Takım içinde bazı oyunculara özerklik verdim, bunları sahaya tutmak istedim, oyuncuları kazanma adına bunu yaptım. Ancak son haftalarda aldığımız sonuçlar bizi üzdü, artık takım içinde bazı mevkilerde değişikliklere gideceğim. Asla sabotelere izin vermeyeceğim. Rizespor Rizelilerin öz değeridir. Bu değerleri korumak için takımın başındayım” dedi.
                4 HAFTADA YERİMİZİ ALACAĞIZ
                —Karşıyaka maçı hazırlıklarına başladıklarını söyleyen teknik direktör Oktay Çevik” Önümüzde kendi evimizde oynayacağımız iki önemli maç var, Karşıyaka ve Mersin İdman Yurdu maçları, bu maçlar bizim için önemli ligin ilk yarısının bitimine 4 hafta kaldı. Bu 4 haftada zirvedeki yerimizi almak zorundayız. 30 puanın üzerinde puan hedefliyoruz. Ligin ilk yarısının sonunda takım içine bakarak kendimize çeki düzen vereceğiz. Bazı mevkilerde oyuncu talebimiz olacak” dedi.
                POZİSYONUMUZ YOK
                —3 haftadır tek pozisyon üretemediklerini söyleyen teknik direktör Oktay Çevik ”Ordu, Kartal ve Karabük maçlarına baktığımızda tek pozisyonumuz yok, bu takım bol pozisyon üreten bir takım di, ancak son 3 haftada değil pozisyon üretmek ceza alanına bile giremiyoruz. Bunun nedenlerini biliyorum. Bu nedenlere bakacağız. Bizim ayağımızı kaydırmak isteyenler var, ancak biz görevimizin başındayız., hiçbir şekilde takımdan ayrılmayı düşünmüyorum. Biz buraya savaşmaya geldik, savaştan kaçmayız. Taraftarlarımız bizi suçlu görebilir. Her şeyi konuşamıyoruz, ama zamanı gelecek, şu an işimizin başındayız ve Rizespor u hedefe ulaştıracağız” dedi.

Yorum

• Rize ve Rize spor tarihi üzerine yaptığı arşiv-araştırma çalışmalarıyla tanınan Fatih Sultan Kar, on beş yıllık çalışmanın ürünü olan 450 sayfalık ‘Rize Spor Tarihi’ kitabını tamamladı.

Kitap, önümüzdeki günlerde Rize Vitrini Ajansı’nın ilk yayını olarak raflardaki yerini alacak.

Rize ve Rize spor tarihi üzerine yaptığı arşiv-araştırma çalışmalarıyla tanınan Fatih Sultan Kar, on beş yıllık çalışmanın ürünü olan 450 sayfalık ‘Rize Spor Tarihi’ kitabını tamamladı. Kitap, önümüzdeki günlerde Rize Vitrini Ajansı’nın ilk yayını olarak raflardaki yerini alacak.
                  Yazarın on beş yıl boyunca Rize, İstanbul ve Ankara’da yaptığı alan çalışmaları sonucu ortaya çıkan ve özgün yayın kalitesiyle prestij eserler arasında yer alan kitap, Rize spor tarihinde daha önce gün ışığına çıkmamış fotoğraf ve belgeleri içeriyor. Kitap aynı zamanda Çaykur Rizespor Kulübü için de kurumsal kimlik özelliği taşıyor.
                  Kitabın ana ekseni futbol üzerine oturmakla birlikte idari ve mali etkinlikleri de içeriyor. Fatih Sultan Kar’ın kaleme aldığı Rize Spor Tarihi 1’den 1000’e kadar numaralandırılarak prestij kitaplar kategorisinde yayınlanacak.

Kitap hangi aşamalardan geçti?
                  Çalışma sırasında yıllarca birçok sahaftan materyal toplandı. Gazeteler baştan sona tarandı. Yeni bilgiler derlendi. Kitabın yazımı ve tasarımı nesnel ve bilimsel bakış açısıyla tamamlandı.

Kitapta hangi sorulara cevap bulacaksınız?
                  Rize’de futbolun başlama vuruşunu yapan ve 1919 yılında Rize İdman Yurdu adıyla kurulan kulübün faaliyetleri nelerdi? Bu kulübün kurucuları ve Rize’nin ilk futbolcuları kimlerdi? Rize’de futbolun şifresi, Halkevi ve Şarspor’un mimarı: Uzun Yusuf Marşan kimdir? İlk futbol maçlarının arenası Buhti’nin Düzü adını nereden alıyor? Bir şemsiye karşılığı Güneşspor’a transfer olan ve ileriki yıllarda ‘Manchester Fatihi’ olarak da ünlenen, Fenerbahçe’nin eski kalecilerinden Yavuz Şimşek’in transferi nasıl gerçekleşti? İran Üniversiteliler Karması’nı göz kamaştırıcı bir oyunla 2-0 mağlup etmeyi başaran Fener Genlik Kulübü’nün kendi futbolcusu gibi sahaya sürdüğü ve İranlılar’ın “Bizde Türkiye denince; akla önce Atatürk, sonra o gelir. Siz bizi oyuna getirdiniz” dediği efsane futbolcu kimdir? 13 Mart 1950 tarihinde Beşiktaş sempatizanı Rizeliler tarafından kurulan Rize Beşiktaş Gençlik Kulübü’nün kurucuları kimlerdir? Lefter Küçükandonyadis, Rize’de bir mahkûmun hayatını nasıl kurtardı?
                  Tamamı ilk kez bu çalışmada yayınlanan Rizespor Nizamnamesi kaç maddeden oluşmaktar ve hangi maddeleri içermektedir? Rizespor kurucusu Atıf Taviloğlu’nun bahçesinden söküp getirdiği ve Rizespor’un kurulması için açık artırmaya çıkardığı “bir limon fidanı” kaç liraya satılmıştır? Rizespor’un renklerinin yeşil-mavi olmasını öneren kimdi? Söz verdiği halde Rizespor’u 2. Lig yerine 3. Lig’e dahil eden dönemin Futbol Federasyonu Başkanı kimdir ve Rizespor’a neler yaşatmıştır? 1973-74 sezonunda İkinci Lig Kırmızı Grup’ta şampiyon olan Rizespor’un başarısının sırrı neydi? Bir inek bir futbol sezonunun kaderini nasıl değiştirir?

Dokuz ana başlıkta sayısız konu
                  Rize Spor Tarihi, Rize’de Futbolun Başlama Vuruşu, Amatör Futboldan İzler, Rizespor Kuruluyor, Profesyonel Lige İlk Adım, Sezonlar, Söyleşiler, Rizespor’u Yönetenler, Teknik Direktörler ve İstatistikler ana başlıklarından oluşuyor,
                  Kıtlık zamanı futbolcuları
                  Rize’de Futbolun Başlama Vuruşu bölümünde Rize İdman Yurdu, Şarkspor, Halkevispor, Şarspor, Güneşspor, Fener Gençlik, Rize Beşiktaş, Çayspor, Çayelispor ve Pazarspor Kulüplerinin kuruluş hikâyeleri liglerdeki serüvenleri, sporcuları ve yöneticileri anlatılıyor.
                  Rize’de amatör futbol yansımaları
                  Amatör Futboldan İzler bölümünde Sokak aralarında üç direk bir araya getirilerek oluşturulan kaleler arasından birçok yıldız yetiştiren Rize ilinin amatör futbol kulüpleri Ardeşen Gençlikspor, Derepazarı Gençlik, Esnafspor, Gündoğduspor, İslampaşaspor, Gülbaharspor, Müftüspor, İyiderespor, Rize Gücü ( Köy Hizmetleri –YSE ), Kalespor, Kalkanderespor’un mücadelesi gözler önüne seriliyor.
                  Rizespor’un kurumsal kimliği ortaya çıkıyor
                  Rizespor Kuruluyor, Profesyonel Lige İlk Adım, Sezonlar, Rizespor’u Yönetenler, Teknik Direktörler ve İstatistikler bölümlerinde Rizespor’un kuruluş, liglere katılışı, başkanları, yöneticileri, teknik direktörleri, antrenörleri Kadroları, istatistikleri, maçları, başarıları sezon sezon yer alıyor.
                  Tarihe ışık tutan söyleşiler
                  Söyleşiler bölümünde Lefter Küçükandonyadis, Şenol Birol, Hüsnü Kürkçü, Yakup Kazdal, Recep Ali Ayvaz, Mehmet Ali Karaca, Kahraman Kartal, Hasan Vezir, Yaşar Elmas, Ergün Öztuna, Ergün Kolçak, Fehmi Ekşi, Mustafa Zeki Rakıcıoğlu, Cengiz Sarıoğlu, Nuri Akbulut, Cevat Öztürk, Ömer Akmehmet, Lokman Koçan, Harun İlik, Cemal Aydoğdu, İsmail Çoşkun, İsmail Demircioğlu, Hüseyin Hemşinlioğlu, Hasan Kemal Yardımcı, Köksal Mataracı, Hakan Tecimer, Musa Dal, Hasan Fehmi Durmuş, Muharrem Vezir ve Av. Hüseyin Karaahmetoğlu ile Fatih Sultan Kar’ın Rizespor Tarihi üzerine yaptığı söyleşilere yer verilmiş, ayrıca bu bölümde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eski Başbakan Ahmet Mesut Yılmaz, Bakan Faruk Nafız Özak, Esnafspor, Osman Kavrakoğlu,Rizespor’un yıldızları, Osman Nuri Şahin, Oktay Çevik, Topal Mehmet Salih, Yiğit namı ile anılır başlıkları altında yazılar bulun maktadır.

Fatih Sultan Kar Kimdir?
                  1971 yılında Rize Gündoğdu Ketenli Köyü’nde doğdu. İlk ve ortaöğrenimini Gündoğdu’da tamamladı. Rize’de gazetecilik yaptığı yıllarda çeşitli gazetelerin Rize Temsilciliği görevini yürüttü. Bir dönem Rize Televizyonu Haber Servisi’nde görev yaptı. Ulusal ve yerel bazda yayın yapan birçok gazete ve dergide yazıları ve şiirleri yayımlandı. Aynı zamanda söz yazarı olan Kar, Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) üyesidir. Kar, 150’yi aşkın Karadeniz türküsüne söz yazarı olarak imza attı. Karadeniz bölge tarihi üzerine aralıksız sürdürdüğü arşiv-araştırma çalışmaları sayesinde hatırı sayılır miktarda materyale sahip olan Kar, Fatih Sultan Kar Koleksiyonu’ndan Seçme Karelerle Evvel Zaman İçinde Rize, Yeşil Çayın Siyah Beyaz Serüveni ve Bir futbol efsanesi Şenol Birol Gol isimlerini taşıyan üç tarihi fotoğraf sergisi açtı.
                  Rize’de Yaşanmış Fıkra gibi Olaylar , Likapanın moruna, Rize’nin yeşiline, Yeşile Adanmış Dizeler – Rize Şiirleri, Bir limon fidanının hikâyesi: Çaykur Rizespor Tarihi ve Bir Futbol Efsanesi: Şenol Birol Gol isimli kitapları yayınlandı. Kar, Çaykur Rizespor Kulübü’nün resmi dergisinin tarih bölümünü hazırladı. Rize Vitrini ( 2000 Ünlü Rizelinin Biyografisi ), Rize Eğitim Tarihi, Evvel Zaman İçinde Rize ( Rize Tarihi Fotoğraf Albümü ), Rize Belediyesi Tarihi konulu kitaplar üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.1998’den bu yana İstanbul’da yaşıyor ve İETT Genel Müdürlüğü’nde Fotoğrafçı olarak görevini sürdürüyor

Yorum

• Her Sene Revizyon , Her Sene Revizyon ; Yine BankAsyadasın.

Yorum

• OKtay Çevik İstifa etmiş.

Oktay Hoca daha önceki bir açıklamasında Rizede Rizelinin başarılı olmasını istemezler demişti.Bu tespiti doğru çıktı.
                      Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
                      Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

• rizespor artık havluyu atmış demektir...

Yorum

• İlk olarak Misina tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          OKtay Çevik İstifa etmiş.

Oktay Hoca daha önceki bir açıklamasında Rizede Rizelinin başarılı olmasını istemezler demişti.Bu tespiti doğru çıktı.
                          Ne Alakası Var Anlamadım .. Rizelilerin Başarısıyla Ben Gurur Duyuyorum .. Herkes Öyledir .. Hadi Oktay Çevik Öyle Demiş .. Oktay Çevik Başarımı Yaptı Takım'dada Kimse İstememiş Başarısını ..

Yorum

• Çaykur Rizespor'da ayrılık!
                            Bank Asya 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor'da, teknik direktör Oktay Çevik ile yollar ayrıldı..

Kulüp basın sözcüsü Fikri Cevahir, ligde son olarak kendi sahalarında Karşıyaka'ya 2-0 yenildiklerini hatırlatarak, maçtan sonra, teknik direktör Oktay Çevik ile son haftalardaki başarısız sonuçları değerlendirdiklerini söyledi.

Cevahir, takım için bir kan değişikliğinin faydalı olacağını düşündüklerini belirterek, ''Teknik direktör Oktay Çevik ile görüşerek, karşılıklı yollarımızı ayırdık'' dedi.

Yönetimin bu gelişme nedeniyle salı günü İstanbul'da toplanacağını ifade eden Cevahir, ''Salı gününe kadar teknik direktör arayışlarımızı sürdüreceğiz. Yeni teknik direktörümüzü belirleyip, bir an önce göreve getirmek istiyoruz'' diye konuştu.

Yorum

• Bank Asya 1. Lig'de sahasında Karşıyaka'ya 2-0 yenildikten sonra teknik direktör Oktay Çevik ile yollarını ayıran Çaykur Rizespor'un başkan yardımcısı Hasan Kemal Yardımcı, Çaykur Rizespor'da daha önce görev yapmamış teknik direktör ile çalışmak istediklerini söyledi.

Yardımcı, yaptığı açıklamada, öze dönüş çalışmaları kapsamında sezon başında Oktay Çevik ve ekibine görev verdiklerini belirterek, ''Rizeli olanlara güvenerek şans verdik. Maalesef son 4 haftadır aldığımız mağlubiyetler taraftarımızın da sabrını taşırdı. Maç sonrası bir gurup taraftar tesislere gitti ve protesto gösterisi yaptı. Rize halkı başarısızlığı asla kabul etmez. Rizeli teknik direktörler haklarını iyi kullanamadı. Çevik maalesef başarılı olamadı'' dedi.

Çaykur Rizespor'da her yıl hoca değişikliği yaşandığını ifade eden Yardımcı, ''Biz bu yıl böyle bir değişikliğe gitmek istemiyorduk. Ancak, başarısızlık sonrası hocamız ve ekibinin bu yönde bir tercihi oldu. Rize'nin kaderi bu ve artık yeni hoca arayışımıza başlayacağız. İstanbul'da yönetim kurulu olarak biraraya gelerek çeşitli isimler üzerinde değerlendirmeler yapacağız'' diye konuştu.

Kulübün ekonomik anlamda yükünü hafifletmeye çalıştıklarını da anlatan Yardımcı, şöyle devam etti:

''Elbette ekonomik anlamda istikrarlı bir gidiş yakaladığımız dönemde bu değişikliğin olumsuz etkileri olacaktır. Ancak Çaykur Rizespor teknik direktörsüz kalacak değildir. Yönetim kurulumuz görev yapmak istediği isimler üzerinde fikir alış verişinde bulunacaktır. Öncelikle, Çaykur Rizespor'da görev yapmamış teknik direktör ile çalışmak istiyoruz. Çaykur Rizespor'a en iyisini bulmak için çaba harcayacağız.''

-SAĞLAM VE UYGUN, DEĞERLENDİRİLECEK-

İstanbul'da Metin Kalkavan başkanlığında toplanacak olan yönetim kurulunun Nurullah Sağlam ve Bülent Uygun gibi isimleri değerlendireceği ve bu kişilerin Çaykur Rizespor'da görev alması için iş adamlarının da devreye gireceği öğrenildi.

Geçmişten kalan borçları nedeniyle, bu yıl bir çok alanda tasarrufa giden ve geçen yıl 24 milyon lira olan borcunu 9 milyon liraya kadar indiren yeşil-mavili ekibi, yeni teknik direktör belirleninceye kadar alt yapı antrenörlerinin çalıştıracağı belirtildi.

Yorum

• Ölünün Arkasından Konuşulmaz!!

Ligde arka arkaya Kartal, Ordu ve Karabükspor’a yenilen Ç.Rizespor bu maçlarda değil gol atmak, pozisyona bile girememiş; rezil, ruhsuz, mücadeleden yoksun futboluyla taraftarını kurban bayramı öncesi çok üzmüştü. Bayramın 3’ncü günü kendi evinde karşılaştığı Karşıyaka maçını yeniden bir çıkış maçı olarak gören takımımız bu maçta da taraftarlarına ızdırap dolu bir futbol seyrettirdi. Adeta bayramı zehir edip son sürat paraşütsüz düşmeye devam etti..

Ç.Rizespor’un Kartal maçı ile başlayan inişi aradan bir ay geçmesine rağmen bir türlü bitmemiş. Üstelik bu bir aylık sürenin en az 15 günü maç yapmadan geçildi. Toparlanma ve eksikleri gidermek, yaraları sarmak için her türlü fırsat vardı. Oktay hoca Karşıyaka maçına kadroda revizyon yaparak çıktı. Ancak görüldü ki takım; Eski tas eski hamam… Yani değişen birşey yoktu! Doğrusu, ister istemez Oktay hocanın bu bir aylık sürede ne yaptığını merak ediyoruz.

Ben artık Ç.Rizepor’u tanıyamaz oldum

Maçı izlerken tanıyamıyorum artık bu takımı. Sezon başında pres yapan, koşan, mücadele eden, iyi pas yapan, girdiği gol pozisyonlarını biraz da şansının yardımıyla değerlendiren Ç.Rizespor nerede? Bir takım nasıl bu kadar değişir? Ç.Rizesporlu futbolcular futbolcu olduklarını unutmuş, ne yaptıklarını bilmez hale gelmişler; bu kadar vurdumduymazlık olur mu? Size söylüyorum eyyy Ç.Rize formasını giyen futbolcular..

Futbolda koşacaksın!

Futbolda koşmazsan, mücadele etmezsen, kuvvetli olmazsan sahada ayakta kalamazsın. Sadece teknik beceriyle maç kazanamazsın. Karşıyaka maçında ayakta kalamayan, rakiple boğuşamayan, pozisyon üretemeyen ve yenilgiyi de hak eden bir Ç.Rizespor izledik.

Futbolcuların hepsi orgeneral, bir tek korgeneral bile yok!!

Bizim takımda sezon başında bir çok koşan asker vardı; çoğu maçlarda savaşarak oynuyor, tekmeye kafa sokuyorlardı. Şimdi takımın en savaşcısı Diakhate bile orgeneral olmuş! Haftalardır elleri belinde, koşmaya mecali kalmamış; alıyor, iki metre sağa veya sola pası atıyor, hiçbir sorumluluğa girmiyor… Kardeşim, onu nenem de yaparrr!!

Bu maçta da kaybettik!

Hiçbir şey ortaya koyamayan ve sahada ne yaptığı belli olmayan bu takım ne yazıktır ki bu maçta da kaybetti.

Gol yemezse kurban kessin!

Maça gelince; karşılaşmanın ilk dakikalarında Karşıyaka takımı tanıdık yüz Okan Öztürk’le mutlak gol kaçırarak başladı, bizim takım uyanmadı! Dakikalar ilerledikçe pozizyonları bulan deplasman takımına direnen tek oyuncu kalecimiz Yavuz oldu. İlk yarının son dakikalarında maçı yanımda izleyen arkadaşa dedim ki; ‘Bizim takım eğer devreyi gol yemeden kapatırsa Oktay hoca gidip kurban kessin.’ Bunu dememden bir dakika sonra kalemizde golü gördük. Bu golde defans oyuncusu Murat ‘ın bariz hatası vardı.

İkinci devre oyuna Kemal Aslan’ın yerine Özgürcan’ı alarak başlayan ekibimizde adete ‘Şark cephesinde değişen birşey yok’ misali yeşil-mavi formalar içindeki futbolcular sahada boş boş gezinip durdular. E be kardeşim, o kadar koşmayı “Düğün arabasının peşindeki çocuklar da yapıyor”!!

Dakikalar ilerledikçe konuk Karşıyaka Kıvanç ve Erçağ’la ikinci gole yaklaşıyor, kalecimiz Yavuz bu pozisyonlarda da başarılı oluyordu.

Yok mu Bu Takımın Sahibi?

Nerede federasyonda başkan yardımcısı Servet Yardımcı, nerede A.Ş, nerede milletvekilleri, nerede başbakanımız? Yok mu bu şehrin sahibi! Biz demiyoruz ‘hakemler bizi kollasın, bizim lehimizde düdük çalsın.’ Sadece maçımızı ortada yönetsin. Sevgili yöneticilerimiz, bu işler iş gezilerinde fıkra anlatmakla olmuyor. Bu tesisler, bu stat, bu muhteşem taraftara yazık oluyor. Yoksa uyutuluyor muyuz!!

Rahmetli Hasan Doğan başkanlığından beri bir tane lehimize düdük çalındı mı? Son sürat bizim üstümüze oynanıyor ve başarıyorlar da… Almış Bursalılar sazı, istedikleri gibi çalıyor ve oynuyorlar! Bizimkiler de hala Bursalı ve İzmirlilerin gönderdiği dansözlere para yapıştırıyor, arada da bizlere bir fıkra anlatıyorlar!Hepsini geçelim, sadece son iki haftaya bakalım. Karabük deplasmanında bembeyaz topu simsiyah koluyla alan ve golü atan Emenike, bu maçta 68.dakikada Özgürcan’ın boş kaleye gönderdiği kafa şutunu elle tokatlayan Karşıyakalı Taha… Tüm Türkiye ekranları başında gördü, binlerce taraftar statta gözleriyle şahitlik yaptı ve hep bir ağızdan şu haklı cümleleri söylediler: ‘Nenem Lailaheillellah..!’ Yok mu bu takımın sahibi, neden hep bizim canımız yanıyor, kim dur diyecek buna? Rizeli bu konuda bir “Açılım” bekliyor !!

Meşhur Konyaspor-Fenerbahçe maçında Anelka’nın eliyle attığı golü veren bu maçın orta hekemi Özgüç Türkalp bu pozisyonda az biraz vicdan azabı çekince biraz yalakalık yaptı bize; olmayan firikik çaldı 18 in üstünde. Bunu neden yazdım biliyor musunuz? Ç.Rize serbest vuruş yapacak, kalecimiz Yavuz 80 metre depar atıyor, barajın içinde duracak topçumuza nerede duracağını gösteriyor! Dönüyor kalesine Yavuz, bakıyor yine yanlış yerde duruyor, tekrar bir depar daha; 80 metre geliyor, barajdaki oyuncuyu uyarıyor!! Bu olay bile bir takımın nasıl çalıştığını, Hocanın nasıl pasif kaldığını gösteriyor..

Maçın sonlarına doğru Karşıyaka’nın bu sezon başı Luleburgaz Amatör takımından aldığı Erçağ’ın sağdan Anamur muzu ortasına Okan’ın kafası ile top, kalemize ikinci gol olarak gitti.

Ölünün arkasından konuşulmaz!

Netice itibariyle, geçen haftaki yazımın sonunda ifad etmiştim; Ç.Rizespor bırakın maç kazanmayı, rakiplerini zorlayamaz bile… Maalesef bu hafta da değişen bir şey yoktu ve bir yenilgi daha aldık. Ben bu satırları yazarken Oktay hocanın istifa ettiğini biliyorum. Onun için; nasıl ki, İslam aleminde ölünün arkasından konuşulmaz, spor aleminde de istifa eden bir hocanın arkasından bir şeyler yazmaya gerek yok. Oktay hoca verilen görevi elinden geldiği kadar yapmaya çalıştı.Terziliği bu kadar diyelim, kumaş yetersiz diyelim…

yazan: selim denizalp

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                WhatsApp WhatsApp’tan Yaz
                                Yükleniyor...
                                X