Tam düşündüğüm gibi işte Frankfurt'u takip edecek kadar işsiz bir renktaşımsın. Benim vaktim değerli. Türk ligine vakit ayırabiliyorum, TS hariç diger takımları da izlerim ama mesela oturup Frankfurt maçı izlemem.
Yaş ilerledi, iş güç derken Avrupa liglerine fazla vakit ayıramıyorum, sen yorumla senden okuyalım ozellikle Frankfurt fanatiği olarak yorumlarını eksik etme.
Maçın ilk 36 dakikasinda evet Kayserispor dan farksızdı, gs 2. Goĺü de atiyordu kacirdi sonrasinda fark yedi. Takimi begenmedim diye ilk 36 dakikayi yorumlayan birine ukala cevap verirsen benzer bir cevap alirsin, alınmaca darılmaca yok Frankfurt reis.
Okuduğunu anlama konusunda problemlerin var görünen o ki. Hala Frankfurt'u takip etmekten bahsediyorsun. Avrupa Ligi'ni kazananı, şampiyonlar ligi'ni kazananı bilmek işsizlik geliyor sana, komiksin. İho gibi - Liverpool eski Liverpool değil -
Şu namertlerin transfere yüzlerce milyon € döküp Avrupa'ya çıkar çıkmaz 5 yemeleri o kadar keyiflendirdi ki beni. Beter olsunlar. Uğurcan'ın ilk şl maçında 5 yemesi de üzerine kaymaklı kadayıf oldu. Uğurcan için bize gerçekten 36 milyon € ödeyecek olsalar keyfim daha da katlanırdı ama korkarım ki ortada öyle bir para yok.
Yalnız bunların kaynağı belirsiz olan parasının sınırı olmadığı için en geç önümüzdeki yaz transfer döneminde Uğurcan'ın yerine pahalı bir yabancı kaleci alırlar. İşte o zaman Uğurcan'ı geri almak gibi bir hataya düşmemeliyiz.
Şu namertlerin transfere yüzlerce milyon € döküp Avrupa'ya çıkar çıkmaz 5 yemeleri o kadar keyiflendirdi ki beni. Beter olsunlar. Uğurcan'ın ilk şl maçında 5 yemesi de üzerine kaymaklı kadayıf oldu. Uğurcan için bize gerçekten 36 milyon € ödeyecek olsalar keyfim daha da katlanırdı ama korkarım ki ortada öyle bir para yok.
Yalnız bunların kaynağı belirsiz olan parasının sınırı olmadığı için en geç önümüzdeki yaz transfer döneminde Uğurcan'ın yerine pahalı bir yabancı kaleci alırlar. İşte o zaman Uğurcan'ı geri almak gibi bir hataya düşmemeliyiz.
Türk hakemleri olmadimi bizim İstanbul takimlari dökülüyor. Şikeciler itiraz ettimi nasil sari aliyor ama Turkiye de aynisinia sari veremiyor. Hepsi beter olsun hepsi rezil olsun ki akillansin herkez
Yardimci Hoca dan asla Td olmaz. (Tecrübesini cök yasadik)
türk futbolunda para yükseldikçe avrupada başarı düşüyor
sebebi basit : para yükseldikçe emekliler ligi oluyorsun
süper lig şu anda avrupadaki tek emekliler ligi durumunda
güney kıbrıs bile büyük atılım yaptı avrupada
3-4 yıl öncesine kadar türk futbolunda maaş üst sınırı 3-4 milyon avro idi, arada başarılar elde ediliyordu avrupada, henüz tam olarak arabistan olunmadığı için , 2010 dan önce ise ligin seviyesi temposu çok daha iyi idi, yabancı sınırı olduğu için, ve maaşlar daha düşük olduğu için
şimdilerde ise maaş üst sınırı 15-20 milyon avro bandına geldi, buda arabistana yaklaşmak demek, maddi manevi hedefleri bitik yabancı oyuncular tatile geliyor türkiyeye, gereksiz kaynak israfı yapılıyor
dünyada futbol 2000 lerden sonra fizik kaliteyi çok yükseltti, fitness olayı ile birlikte, fizik kaliten iyi değilse eksik oynuyorsun
emekliler takımı olduğunda zaten fizik kaliten düşük oluyor , yabancı oyuncular zaten bol maaşla tatile geliyorlar
teknik açıdan vasat ve genç oyuncularda emekli oluyor bence zihinsel olarak, bunlarında maddi hedefi kalmıyor
emekliler ligi sadece oyuncu yaşı ile tanımlanmaz, yaşlı oyuncular süper ligde çok, lakin bide genç emekliler var, euro milyoneri olduğu için zihinsel olarak emekli olmuş oyuncular, bu iki vakıa emekliler takımı olmana neden oluyor
asıl problem bu ama türkiyede bu konuşulmadığı için farklı bahaneler üretiliyor, teknik taktik antrenörler hakemler oyuncuların bireysel performansı vs , bu problemler olsa bile asıl problem emekliler ligi olmamızdır
Turizm ile ülkeye 1 euro daha fazla gelsin diye uğraşırken paraları saçıyorlar. Cari açık artıyor.
İstanbul içinde 10-15 km mesafede deplasmanlara gidip kasımpaşa ümraniye karagümrük vs yenerek gaza geliyorlar.
Sınırı dışarı çıkınca şamarı yiyip gerçeklerle yüzleşiyorlar.
2010 - 2011 Şampiyonu Trabzonspor'dur
Gerçek budur. ☆
"son 30 dk 10 kişi oynayan göztepe'ye ve son 20 dk 10 kişi oynayan benfica'ya gol atamayan, 70 dk 10 kişi oynayan hamsileri zar zor yenen, 45 dk 10 kişi oynayan kasımpaşa'dan gol yiyip puan kaybeden bu takım orada fark yer"
Yorum