Tanju Okan öyle bir ses ki, şu bir süre önce dinlediğimiz "Kadınım" parçasını O'ndan başka kim söylerse söylesin bence sıradan bir şarkı olma riski hayli yüksekti. Fakat Tanju baba söyleyince zamanı aşan bir şaheser olup çıktı işte.
Daha çocuk yaşlardayken o zamanki aklımla Tanju Okan' ın TRT' ye her çıkışında "Yahu bu adama da gıcık oluyorum. Nesini dinliyorlar bunun?" şeklinde tepkiler verirdim
Ne zaman ki aradan yıllar geçti, hem kulağımız hem de beynimiz bir nebze de olsa gelişiverdi; işte o zaman anladım ne derece değerli bir sanatçı olduğunu..
İşte o zaman fark ettim, gerçek bir sanatçının ancak yitip gittikten sonra değerinin anlaşılabilmesinin ne derece büyük bir acziyet örneği olduğunu..
Huzur içinde yat Tanju Okan..
"söylediklerin kimseyi rahatsız etmiyorsa hiçbi' şey anlatmıyorsun demektir"
Artık herkesi geçmişten bugüne taşıyalım.
Sizi çok yormadan, son şarkılara geçelim.
Kendime torpil geçip, bir Tanju Okan şarkısı daha çalıyorum şimdi...
Arkasından Barış Manço- Hal Hal yorumu...
Ve sonunda tanıdık bir enstrümantal eser...
Her şarkıda "dur şunu bitireyim kalkarım" diyorum, bir sonrakini dinlemeye başlayınca yine aynı... Gamze de öyle parçalar seçiyor ki, sanki ruhumuzu okuyor...
Dün geceden uykusuz olmam hasebiyle "Öyle sarhoş olsam ki.."den sonra müsaade istiyorum. Bize bu güzellikleri yaşatan Gamze başta olmak üzere bütün dostlara hayırlı geceler, Allah rahatlık versin. Böyle daha nice güzel birlikteliklere...
Yok o söz konusu bilgisayar başka. Taş gibi makineydi. Ne yaz saatleri ne kış saatleri ne darbeler ne yumruklar atlattı. Ancak biliyorsun ki dayan dayan nereye kadar
Vay vay. Hal hal. Bu şarkının bende anısı var. Çok teşekkür ederim
Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
Yorum