Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• yukarlarda nasıl bir yorum var öyle
    Bizler gezginleriyiz sevda yolunun,
    zamanı gelince,elbet buluşuruz..

Yorum

• İlk olarak 61trabzonomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      yukarlarda nasıl bir yorum var öyle
      Hangi yorum ? Arkadaşın arapçasının okunması için dediğine diyorsan haklısın. Anlamakla yükümlüyüz ama anlamadan arapça olarak doğru okusak bile boşa okumuş olmuyoruz.
      En son Samet Türkmen tarafından düzenlendi; 22.02.2012, 18:41.

Yorum

• İlk olarak Samet Türkmen tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Anlamakla yükümlüyüz ama anlamadan arapça olarak doğru okusak bile boşa okumuş olmuyoruz.
        Katılıyorum, okuduğumuz her harf için on sevap yazılıyor amel defterimize.
        YOU'LL NEVER WALK ALONE
        OKlahoma City Thunder

Yorum

• En doğurusu okumak ve anlamak. İkisini bir arada yapanlara ne mutlu.

Yorum

• Yorum

• En'âm, 82;

İman edip de imanlarını zulümle (şirkle) karıştırmayanlar (var ya), işte (korkudan) emin olmak onların (hakkı)dır. Onlar doğru yolu bulmuşlardır.

Yorum

• İlk olarak irfanb tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Bunun hakkında son zamanlarda çok düşündüm. Hepinize bir sorum olacak. Müslüman bir ülkeyiz, ama Kur'an'ın mealini, yani anlayarak baştan sona kadar okumuş insanlar ne kadardır? Ben yurtdışında yaşıyorum, ama hem burdan hem de Türkiye'den izlenimim şu ki hani yüzde doksandokuz müslüman bir ülke diyoruz ya, işte bu yüzde doksan dokuz müslümanın yüzde doksanbeşi Kur'an'ı anlayarak baştan sona kadar okumamıştır. Benim tahminim bu. Bu bence çok ürkütücü birşey, çünkü örnek verecek olursam kendini müslüman sayan ve örneğin bazı şeyleri Islam'ın bir parçası olarak görenler, aslında bunların İslam'ın bir parçası olmadıkları bilincine varamıyorlar. Bilinçsiz inanç diye adlandırılabilir bu.

Yorum

• Meryem, 16-21;

16. (Resulüm! ) Kitap'ta Meryem'i de an. Hani o, ailesinden ayrılarak doğu tarafında bir yere çekilmişti.

17. Meryem, onlarla kendi arasına bir perde çekmişti. Derken, biz ona ruhumuzu gönderdik de o, kendisine tastamam bir insan şeklinde göründü.

18. Meryem dedi ki: Senden, çok esirgeyici olan Allah'a sığınırım! Eğer Allah'tan sakınan bir kimse isen (bana dokunma).

19. Melek: Ben, yalnızca, sana tertemiz bir erkek çocuk bağışlamam için Rabbinin bir elçisiyim, dedi.

20. Meryem: Bana bir insan eli değmediği, iffetsiz de olmadığım halde benim nasıl çocuğum olabilir? dedi.

21. Melek: Öyledir, dedi; (zira) Rabbin buyurdu ki: Bu bana kolaydır. Çünkü biz, onu insanlara bir delil ve kendimizden bir rahmet kılacağız. Bu, hüküm ve karara bağlanmış (ezelde olup bitmiş) bir iş idi.

Yorum

• İlk olarak Kader KORELİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Bunun hakkında son zamanlarda çok düşündüm. Hepinize bir sorum olacak. Müslüman bir ülkeyiz, ama Kur'an'ın mealini, yani anlayarak baştan sona kadar okumuş insanlar ne kadardır? Ben yurtdışında yaşıyorum, ama hem burdan hem de Türkiye'den izlenimim şu ki hani yüzde doksandokuz müslüman bir ülke diyoruz ya, işte bu yüzde doksan dokuz müslümanın yüzde doksanbeşi Kur'an'ı anlayarak baştan sona kadar okumamıştır. Benim tahminim bu. Bu bence çok ürkütücü birşey, çünkü örnek verecek olursam kendini müslüman sayan ve örneğin bazı şeyleri Islam'ın bir parçası olarak görenler, aslında bunların İslam'ın bir parçası olmadıkları bilincine varamıyorlar. Bilinçsiz inanç diye adlandırılabilir bu.
                    Hz.Muhammed (S.A.V)`e ,Allah`in ilk emri OKU olmasina ragmen maalesef ümmet olarak okumak gibi bir aliskanligimiz yok.Eskiden kahvehanelere Kiraathane derlerdi.Insanlar orada kitaplar okuyarak kendilerini gelistirir fikri,ilmi,dini konularda bilgilerini paylasirlardi. simdi ise Türkiye'de on binde bir kisi kitap okuyor! Vatandasların ihtiyac listesinde kitap okuma 435′inci sırada yer alıyor.Daha ne söyleyelim ?

Yorum

• Yorum

• Ey insanlar! Kur’an size Rabbinizden bir öğüt, kalplere bir şifâ ve inananlar için yol gösterici bir rehber ve rahmet olarak geldi.
                        Yunus, 10/57

Yorum

• Yanlış Anlamayın da Sanırım Kabe de gördüğüm en güzel görüntüü
                          6 üstü 1 Aşk

Evli Mutlu Huzurlu T&B

Yorum

• İlk olarak TAHSİN 61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            http://ismailaga.files.wordpress.com...umre_tavaf.jpg

Yanlış Anlamayın da Sanırım Kabe de gördüğüm en güzel görüntüü
                            süper. paylaşım için teşekkür ederim.

Yorum

• İnfitar, 1-5;

1. Gökyüzü yarıldığı zaman,

2. Yıldızlar döküldüğü zaman,

3. Denizler birbirine katıldığı zaman,

4. Kabirlerin içindekiler dışarı çıkarıldığı zaman...

5. İnsanoğlu (yapıp) gönderdiklerini ve (yapamayıp) geride bıraktıklarını bir bir anlar.

En son Emir Faruk tarafından düzenlendi; 23.03.2012, 09:36.

Yorum

• Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X