Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Hayatı veren de
    öldüren de (ancak) Allah’dır.
    Allah ise,
    yapmakta olduklarınızı hakkıyla görendir.

(Âl-i İmrân suresi / 156.Âyet)
    *
    * Ağızdan çıkan söz muallakta kalmaz, ya sağ tarafa yazılır ya da sol tarafa *

~Tasavvuf, Dünya adamını ALLAH adamı yapma Sanatı'dır ~

Yorum

• Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak

NİSA 135. Ey iman edenler! Adaleti titizlikle ayakta tutan, kendini, ana-babanız ve akrabanız aleyhinde de olsa Allah için şahitlik eden kimseler olun. (Haklarında şahitlik ettikleriniz) zengin olsunlar, fakir olsunlar Allah onlara (sizden) daha yakındır. Hislerinize uyup adaletten sapmayın, (şahitliği) eğer, büker (doğru şahitlik etmez), yahut şâhidlik etmekten kaçınırsanız (biliniz ki) Allah yaptıklarınızdan haberdardır.

%61 Loading...

Yorum

• Kur'an'ın Anlamıyla Buluşmak

İlk olarak Kader KORELİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        İrfan Abi, benim sorum genel kitap okuma alışkanlığına yönelik değildi.

Sorum gayet basit:

Çoğunluğu müslüman olan Türkiye'de Kuranı Kerimin mealini baştan sona okuyanlar bu müslümanların tahminen yüzde kaçı?
        %99'nun okuduğuna inanmıyorum. Ayet ayet okunuyordur fakat hatim yapıldığına inanmıyorum. Kendin bile etrafındaki 100 kişiye sorabilirsin. Ben bir ara niyetlendim sanırım son cüzü okumamıştım.

%61 Loading...

Yorum

• Tâhâ,46;

(Allah) buyurdu ki: “Korkmayın, çünkü ben sizinle beraberim, işitir ve görürüm.
          *

Yorum

• Kullarım,
            beni senden sorarlarsa,
            (bilsinler ki), gerçekten ben (onlara çok) yakınım..."

(Bakara suresi / 186.Âyet)
            *

Yorum

• Allah pisliği akıllarını kullanmayanların üzerine yağdırır.
              10- Yunus Suresi 100
              Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar.(en'am 116)

Yorum

• Andolsun zamana ki, insan gerçekten ziyan içindedir.
                Ancak, iman edip de sâlih ameller işleyenler, birbirlerine Hakk-ı tavsiye edenler, birbirlerine sabrı tavsiye edenler başka (Onlar ziyanda değillerdir).

(Asr Suresi)
                "Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş ..!"

Yorum

• Yemin olsun ki, resullerin hikâyelerinde, aklını ve gönlünü çalıştıranlar için bir ibret vardır. Bu Kur'an, uydurulacak bir söz değildir; aksine o, önündekini tasdikleyici, her şeyi ayrıntılı kılıcıdır. İnanan bir topluluk için de bir kılavuz ve bir rahmettir.
                  yusuf suresi 111 yaşar nuri öztürk meali...
                  En son Hasan YAYLI tarafından düzenlendi; 03.05.2013, 19:52.
                  Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar.(en'am 116)

Yorum

• Şüphesiz Rabbiniz Allah, gökleri ve yeri altı günde yarattı, sonra Arş üzerine hükümran oldu. O, geceyi durmadan onu kovalayan gündüze bürüyüp örter; güneş, ay ve yıldızlar emrine âmâdedir. İyi biliniz ki yaratma ve emir O'nundur. Âlemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir.

[Araf - 54]
                    "Arsız güçlü olunca, haklı suçlu olurmuş ..!"

Yorum

• AHZAB 50. Ey Peygamber! Mehirlerini verdiğin hanımlarını, Allah’ın sana ganimet olarak verdiği ve elinin altında bulunan cariyeleri, amcanın, halanın, dayının ve teyzenin seninle beraber göç eden kızlarını sana helâl kıldık. Bir de Peygamber kendisiyle evlenmek istediği takdirde, kendisini peygambere hibe eden mümin kadını, diğer müminlere değil, sırf sana mahsus olmak üzere (helâl kıldık). Kuşkusuz biz, hanımları ve ellerinin altında bulunan cariyeleri hakkında müminlere neyi farz kıldığımızı biliriz. (Bu hususta ne yapmaları lâzım geldiğini onlara açıkladık) ki, sana bir zorluk olmasın. Allah bağışlayandır, merhamet edendir.

AHZAB 51. Onlardan dilediğini geriye bırakır, dilediğini de yanına alırsın. Boşadığın hanımlarından arzu ettiğini tekrar yanına almanda, senin üzerine bir günah yoktur. Böyle yapman onların mutlu olmalarına, üzülmemelerine ve hepsinin, senin verdiklerine razı olmalarına daha uygundur. Allah, kalplerinizde olanı bilir. Allah hakkıyle bilendir, halîmdir.

NİSA 88. Size ne oldu da münafıklar hakkında iki gruba ayrıldınız? Halbuki Allah onları kendi ettikleri yüzünden baş aşağı etmiştir (küfürlerine döndürmüştür). Allah’ın saptırdığını doğru yola getirmek mi istiyorsunuz? Allah’ın saptırdığı kimse için asla (doğruya) yol bulamazsın!

NİSA 89. Sizin de kendileri gibi inkâr etmenizi istediler ki onlarla eşit olasınız. O halde Allah yolunda göç edinceye kadar onlardan hiçbirini dost edinmeyin. Eğer yüz çevirirlerse onları yakalayın, bulduğunuz yerde öldürün ve hiçbirini dost ve yardımcı edinmeyin.

MAİDE 33. Allah ve Resûlüne karşı savaşanların ve yeryüzünde (hak) düzeni bozmaya çalışanların cezası ancak ya (acımadan) öldürülmeleri, ya asılmaları, yahut el ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut da bulundukları yerden sürülmeleridir. Bu onların dünyadaki rüsvaylığıdır. Onlar için ahirette de büyük azap vardır.

NİSA 34. Allah’ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah’ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

Ben bunlar ve birçok benzeri ayeti anlamlandıramıyorum.
                      #Dik oyna

Yorum

• Şu'arâ, 110;

Artık, Allah’ın azabından sakınıp emirlerine uyun ve bana da itaat edin.

.
                        *

Yorum

• Yeryüzündeki insanların çoğunluğuna uyarsan seni Allah yolundan saptırırlar. Sadece sanıya uyarlar onlar ve sadece saçmalarlar.
                          enam-116

Yorum

• Şu'arâ, 110;

Artık, Allah’ın azabından sakınıp emirlerine uyun ve bana da itaat edin.
                            *

Yorum

• Yorum

• “Fezkirüni ezkirküm-

Beni (Allah (ı) anın ki, Bende sizi anayım”.

(Bakara-152)
                                *

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X