Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

İzlediğiniz Diziler ve Hakkında Yorumlar

Daraltma
X

• Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Fargo'ya başladım ben de, ilk sezonun 2 bölümünü izledim.

İyi ki başlamışım, kısa sürede bitirmeyi planlıyorum
    İlk sezonu gayet iyiydi Lorne Malvo gibi müthiş bir karakter vardı. Ama ikinci sezonu bence beklentilerin altında kaldı.
    DRaZeN PeTRoViÇ....(3)
    ANDRea MeNeGHiN....(11)

Yorum

• TWD sert ve cüretkar bir giriş yaptı. Bakalım bu mevzuyu kaç sezon sürdürecekler
      Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..
      Ayağa KALK!

Yorum

• İlk olarak Faruk BERBER tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Fargo'ya başladım ben de, ilk sezonun 2 bölümünü izledim.

İyi ki başlamışım, kısa sürede bitirmeyi planlıyorum
        Güzel dizi. The Killing'i de izle.
        Trabzonspor'un yaptığı transferlerin kampa yetiştiği, tarihte ilk defa görüldü.

Yorum

• TWD'yi izleyebileceğimiz sağlam bir site var mıdır ?
          And you'll never walk alone!

You'll never walk alone...

Yorum

• İlk olarak M.Berke Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            TWD'yi izleyebileceğimiz sağlam bir site var mıdır ?
            yok malesef , ben izledim bi siteden ama biraz önce baktım uçurmuşlar siteyi .google'den bile aramaya kapatılmış o derece bir özen gösteriyorlar.

Yorum

• Narcos 2. sezon 6. bölümdeyim belgesel tadında tavsiye ederim
              Bihter neyi itiraf edecek firdevs hanım ?

2010-11 sezonu şampiyonu TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak -Samet tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                [MENTION=3348]Murat'[/MENTION]
                [MENTION=22994]ekremdogan[/MENTION]
                [MENTION=24550]Manu61[/MENTION]

Madem böyle bir konu açılmış , biraz araştırma yaptım internette ve aramızda yaş farkı dağlar kadar olmasa da yaştan dolayı sizin saydığınız dizileri hayal meyal hatırlıyorum o da tekrarlarından herhalde. Ama Sıdıka hoşuma giderdi bunu söyleyebilirim.
                Internette çoğu verilen absürt dizileri kapsayan bir çalışma yapılmış. Paylaşmak isterim ;

1. 1987 – Uzaylı Zekiye
                2. 1991 – Ana
                3. 1992 – Varsayalım İsmail
                4. 1994 – Gülşen Abi
                5- 1994- Kaygısızlar
                6. 1995 – Hangimiz Eşek (Keko ve Eşek)
                7- 1996-Çılgın Bediş
                8. 1997 – Sıdıka
                9. 1997 – Baskül Ailesi
                10. 1998 – Ruhsar
                11. 2000 – Çarli
                12. 2002- Beşik Kertmesi
                13. 2002 – İyi Aile Robotu
                14. 2009 – Geniş Aile
                15. 2011 – Üsküdar’a Giderken
                16. 2011 – Leyla ile Mecnun

Kaynak : https://onedio.com/haber/turk-dizi-t...rt-dizi-465363

Şimdi ,
                Liste genel anlamda başarılı. Ama en sonuna güncellemek için listenin en sonuna İşler Güçler i ekleyebiliriz.

Bir de merak ettiğim birşey var , mesela bu Kaygısızlar veya Sıdıka zamanında izlenirken hem izleyen kitle hem de tv dünyası o zamanlar internet yaygın değildi tabi , yani bakın böyle bir dizi var ve absürt işler dönüyor burda şeklinde konuşuluyor muydu acaba ?
                Yanlış anlaşılmasın bilmediğimden izleyenlere soruyorum sadece amacım laf atmak falan değildir.

Çünkü mesela Leyla ile Mecnun geldiğinde , sonrasında bakıyoruz hem o dizi hem de sonrasında o ekibin yaptığı filmlerde absürt komedi anlayışı hakim ve bunu bu işleri yapan.ekip de dile getiriyor. Yani insanlar da farkında.

Merak ettiğim şey de o zamanlar bu durum böyle miydi yani hem yapımda rol alanlar hem de izleyiciler bunun farkında mıydı?
                Listede yer alan "Varsayalım İsmail", Türkiye'deki absürd dizilerin piridir. Önceki tüm yapımlardan çok daha kalitelidir. Listede ondan önce verilen Uzaylı Zekiye, Seden Kızıltunç'un canlandırdığı, uzaydaki patlamalardan etkilenen gel-git akıllı bir kızın hikayesiydi. "Ana" ise Türk ve Dünya sinemalarında, dizilerinde defalarca tekrarlanan, kalitesiz bir mafya komedisiydi. Varsayalım İsmail'i bugün izlediğinizde görüntü kalitesi ve tempo bakımından itici gelebilir ama, Ferhan Şensoy Usta'nın diyalogları her zamanki gibi muhteşemdir. Dizide rüya ile gerçeği karıştıran, rüyasında başka bir kadına aşık (Zuhal Olcay), ezik ve zeki bir karakterin hikayesi anlatılır. "Varsayalım İsmail, ne olacak, kime ne yararı var?" , "hoşt ! geldiniz sayın ev sahibim", "krem karamelleşmeyelim efendim", "tesadüfün iğne deliği" "madem ki varım öyleyse düşünüyorum galiba" gibi muhteşem klişeler barındırır. Yan kadro rollerinde Bülent Kayabaş, Erol Günaydın, Sevil Üstekin, Tarık Pabuççoğlu gibi usta oyuncular vardır. "Ses Tiyatrosu - Ortaoyuncular" grubunun lideri olan Ferhan Şensoy; Gani Müjde'den Yılmaz Erdoğan'a (kendisi bir Ferhan Şensoy hayranıydı, "Bir Demet Tiyatro" ve diğer pek çok işleri tamamen ondan esinlenmedir, ancak ünlü olmadan önce yazdıklarını okuyan Ferhan Şensoy, "bi boka benzemiyor" diye onu yollamış) Atilla Atalay'dan Selçuk Aydemir'e kadar tüm absürd dizi senaristlerinin esinlendiği adamdır. "İşler Güçler" dizisinde de Varsayalım İsmail'li küçük bir sahne oynanmış ve Usta'ya güzel bir saygı duruşu yapılmıştı.

Sorunuzun cevabına gelince, absürdlük Türkiye'de tiyatro, sinema ve televizyon dizilerinde bilinçli olarak yapılmış, izleyenler de kahır ekseriyette bunun farkına varmıştır tabi. Kaliteli ve kalitesiz pek çok örneği vardır. Absürd Tiyatro'da Samuel Beckett ve Vaclav Havel (eski Çek cumhurbaşkanı) çevirileri, Sinemada Natuk Baytan ekolü (en güzel örnekleri "Korkusuz Korkak" ve "Atla Gel Şaban"dır) ve dizilerde yukarıda saydığınız örnekler verilebilir. Ayrıca Oğuz Aral'ın "Gırgır" ekolünden gelen mizah dergileri de işbu absürd komediyi sonradan besleyen bir başka damardır.
                En son oflubektas tarafından düzenlendi; 26.10.2016, 18:39.
                BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ?

Yorum

• [MENTION=3184]oflubektas[/MENTION] teşekkür ederim çok doyurucu olmuş yazdıklarınız.
                  "We are here to preserve democracy , not to practice it."

Yorum

• The Walking Dead sağlam başladı...

Süper dizi süper...
                    Arafilboylu

Ve mikrofonlarımız Avni Aker'de...

Yorum

• TWD 4. sezonda sıkılıp bırakmıştım. Vali yeni bir yaşam alanı yaratma vs. sıkmıştı o sezon, şu anda baya zirvedeler anlaşılan tekrardan devam etmeyi düşünüyorum.

Bu arada dizi tarihinin gelmiş geçmiş en iyilerinden birisi "Black Mirror" iyi ki Netflix yayın haklarını alıp seriyi devam ettirdiler. İzlemeyen varsa vakit kaybetmeden başlamalı...
                      EZE EZE KUPA KARADENİZ'E !!!!!!!!!!!!!

https://twitter.com/alphonse_13

Yorum

• İlk olarak Alp Yavuz 13 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        TWD 4. sezonda sıkılıp bırakmıştım. Vali yeni bir yaşam alanı yaratma vs. sıkmıştı o sezon, şu anda baya zirvedeler anlaşılan tekrardan devam etmeyi düşünüyorum.

Bu arada dizi tarihinin gelmiş geçmiş en iyilerinden birisi "Black Mirror" iyi ki Netflix yayın haklarını alıp seriyi devam ettirdiler. İzlemeyen varsa vakit kaybetmeden başlamalı...
                        Valili bölümler yalan yok beni de baymıştı zamanla fakat devam et derim kaldığın yerden.
                        Kaçırma...
                        Arafilboylu

Yorum

• Sonunda Leyla il Mecnun'a basladim. 3. bölümden gidiyorum
                          Bir FIRTINA tuttu bizi...!

STSL | 2010-2011 | 7. Şampiyonluk

Yorum

• The Walking Dead , 3. bölüm olmasa da olurmuş...
                            Arafilboylu

Yorum

• Donald Trump'ın başkan olacağı, bundan 16 yıl önce The Simpsons 'da yer almıştı
                              En son Ozan Yılmaz tarafından düzenlendi; 09.11.2016, 11:55.
                              Bize Her Yer TRABZON!

Trabzon Bir Sevda
                              Trabzonspor Bir Destan ...

Yorum

• İlk olarak SixtyOne_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Donald Trump'ın başkan olacağı, bundan 16 yıl önce The Simpsons 'da yer almıştı

İnanmayın böyle şeylere.
                                Olur mu hiç?
                                Yıllardır bu anlatılıyor.
                                Bahsi geçen çizgi film görüntüsü 2015 yılında çekilen bir çizgi film karesi.
                                Trump'un o yürüyen merdivenden inme olayından bir kaç ay sonra yayınlandı o çizgi film karesi...
                                Zaten o zaman açıklamıştı başkanlığa aday olacağını...
                                Arafilboylu

Yorum

En Aktif Kullanıcılar

Daraltma

En aktif kullanıcı yok.
                                Yükleniyor...
                                X
                                WhatsApp Resmi İletişim