Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Karadeniz'in Hırçın ve Asi Topluluğu: Marsis

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Marsis ve Karmete de şarkıları söyleyenlerin sesini birbirine çok benzettim

Yorum

İlk olarak Hüseyin Kurt tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      CD çıkarmışlar fakat kasetini bulamadım ben.
      Eğer kaset varsa ben araştırmaya devam edeyim.
      düzeltme yapıyorum grubun albümü yalnızca cd olarak piyasada bulunabilir kaset olarak bulma şansımız yok

Yorum

Bugün Özgür Radyoda yayına katıldılar.Grubun tulumcusu dereler kurumasın eylemine katılmak için Rizeye gitmiş onun için yayında yoktu.Ben sevdim bu çocukları.Desteğe devam.

Yorum

İnternet üzerinen Kalan Müzik etiketiyle satın alınabiliyor.Hatta indirime girmiş.

8,95 TL

İlk olarak Tuğba ÖZTÜRK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

Marsis, 15 Ağustos 2009 Cumartesi günü, geçtiğimiz yıllarda Zeytinli'de "Zeytinli Rock Fest" adı altında düzenlenen, bu yıl düzenlenme yeri Foça olarak belirlenen ve "Rock Tatili" adını alan festivalde sahne alacak.
          Ünal İhtiyaroğlu

Yorum

Konser | 25 temmuz cumartesİ | gazİ mahallesİ - sokak festİvalİ

Gazi Mahallesi Sokak Festivali
            “Uzaklar Yakınlaşıyor, Kültürler Buluşuyor”

Neden Sokak Festivali?

Çocukken oyun oynadığımız, koştuğumuz düştüğümüz, dizimizi kanattığımız yerdir sokak. Babamızın işten dönüşünü gözlediğimiz, Annemizin halı yıkadığı yerdir . Bir demlik çay ve uzun gece sohbetlerinde kültürlerin buluştuğu yerdir, komşuluktur sokak. Bazen bir çiçeğin yada bir şairin, bir yazarın adı ile veya rakamlarla ifade edilen, adresimizin son halkası, eve en yakın sosyal çemberdir.
            Bağlantıdır evler, insanlar ve hayatlar arasında. Çocukluğumuzda bütün nesnelliği değişir sokağın, oyun bahçemizdir,arka bahçe duvarları karanlık köşeleri şahididir gençlik aşklarımızın , komşuluktan ötededir bağlarımız olgunlaşır bizimle beraber zamanla.
            Sanat ve Sokak buradan ortaklaşır. Sanat evrensel bağların en önemlisidir insanlık için. Ağıtlar hangi dilde söylenmiş olursa olsun, ağıt olduğu anlaşılarak geçer insanların kulağından. müzik değişse de, ritim bir yerinden tutar ve farklı figürlerle de olsa, dans edebilir başka kültürlerden gelen insanlar müziğin ve ritmin eşliğinde.
            Gazi Mahallesi Sokak Festivali, işte bu gerçekten alıyor kaynağını. Bu gerçeğe dikkat çekmek istiyor Festival Grubu Gençliği ve sanatı sokağa taşımanın çabasını gösteriyor,ortak değer ve duygularımızın “sanatla” ifadesini, herkesin olan, “ sokağa” taşıyor. Ezgilerimiz farklı olsa da kalplerimiz aynı ritimle atar diyor.
            Gazi Mahallesi Sokak Festivali Grubu, Barış İklimi Kültür Sanat ve Eğitim derneğinin de desteği ile 25 Temmuz cumartesi günü, her dilden, her telden, her renkten sanatsal ifadeyi sokağa taşıyor. Şarkılar, türküler, tiyatro oyunları, fotoğraf sergileri, film gösterimleri ile sokağı, sokakları rengarenk boyamaya çağırıyor herkesi.
            Sokaktan başlayarak, dünya daha güzel bir yer olsun diye; sanatın güzelleştiren, birleştiren, paylaşılır kılan etkisini katkısını, çağırıyor sokağa, çıkarıyor sokağa.
            Bu güzelliği paylaşmak, bu festivalin bir rengi olmak için hatırlamanız sokağı ve bizimle beraber çıkmanız sokağa yeterli..

25 Temmuz Cumartesi Saat:16:00 - 24:00 arası Gazi Parkı ve Sosyal Tesislerinde.
            ''Konu Trabzonspor olunca,orada oynayan futbolcuların,kendini özel hissetmesi ve insanlara bişeyler vermek zorunda olduklarını bilmeleri gerekir.Bu duygu saf bir duygu olabilir;Ama ben böyle düşünüyorum.'' Kazım KOYUNCU.
            ---ist. kültür üniversitesi---İKU TS---

Yorum

hay gidi grup Marsis hey ...
              Hastikoz

Yorum

Kolbastı'yı bırak Marsis'e bak

Türkiye son birkaç aydır kolbastıyla yatıp kalkıyor. '2009 kolbastı yılı'nda tüm Türkiye bu müziğin ve dansın kökeni üzerine tartışmaları okuyup, artık gına getirecek kadar melez ama bir o kadar tuhaf versiyonlarını dinleyip izliyor. Piçoğlu Osman, Erkan Ocaklı ve Ümit Tokcan gibi mahalli sanatçılardan yıllarca dinlediğimiz müzik garip bir hal alıyor.
                Aynı anda ise Karadeniz müziklerine yıllardır yeni yorumlar getiren ya da anonim eserleri bulup çıkaran Volkan Konak, Birol Topaloğlu, Fuat Saka ve pek tabii ki Kazım Koyuncu'nun yapmaya çalıştıklarına benzer bir damar da yoluna devam ediyor. Kalan Müzik'ten kendi adlarını taşıyan ilk albümlerini yayınlayan Marsis, bir tür Karadeniz rock'ı diyebileceğimiz bir tarzda Türkçe, Lazca, Hemşince ve Gürcüce şarkılar seslendiriyor. Adını Kaçkar Dağları'ndaki yüksek zirvelerden biri olan Marsis'ten alan topluluk, ilk albümünü yayınlayana kadar Barışa Rock Festivali, nükleer karşıtı gösteriler gibi bir çok etkinlikte ve düzenli çaldıkları bar programlarıyla aslında son bir kaç yıldır ciddi bir hayran kitlesi edinmeyi başarmıştı.

Enerji dolu bir albüm

Canlı performanslarıyla göz dolduran Marsis'in albümü de enerji dolu. Anonim türkülerin ve Karadeniz ezgilerinden beslenen kendilerine ait şarkıların bir arada olduğu albüm, ilk dinleyişte bir zamanlar Lazca müzikleri kendi modern yorumuyla dünya müziği kategorisine sokmayı kafasına koymuş Kazım Koyuncu'yu andırıyor gibi. Ama Marsis dinlendikçe özgünlüğünü ortaya koyuyor. Marsis Dağı, Gürcü halk şarkısı Deda, Hemşin türküsü Kapıya Sandaliye, Türkçe aşk anlamına gelen Oropa albümdeki ilk dikkati çeken parçalar.
                Marsis'in öne çıkan bir özelliği de yerel enstrümanları eşlikçi gibi değil, grubun bütünlüğü içinde önemli parçaları gibi görmeleri. Karadeniz müziği yapıyorlar diye bu enstrümanların hiç biri gereksiz yere öne çıkmıyor. Albümün düzenlemelerindeki başarı sayesinde birden arpej yapan ya da sert tonlarda ritm atan gitarın, güzel bas yürüyüşlerinin, kemençe ve tulum sololarının birbirleriyle uyumlu paslaştıklarını duyabiliyorsunuz. Vokaller ise güçlü ve içten. Marsis albüme dinlemekten bıkmadığımız Kolbastı'yı da koymuş ama özgün parçaları ve başarılı türkü yorumlarını duyunca Kolbastı'yı es geçmek kolay oluyor. Karadeniz müziğini enstrümanlarına ve sesine hakim bir topluluktan modern bir tarzda dinlemek isterseniz, hemen bir Marsis albümü edinin.

Sabah Gazetesi 25.07.2009 Özgür Çakır
                Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
                İşte BMN!*

Yorum

Marsis'in Bugün Gazetesinde çıkan incelemesi. Güzel şeyler çabuk duyuluyor, Marsis tutkusu yayılıyor...
                  Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
                  İşte BMN!*

Yorum

Marsis kaliteli müzik yapan bir grup.Karadenizden çıkmış olan bu grubu desteklemeli ve sahip çıkmalıyız.
                    Son yıllarda ismi lazım olmayan kişiler yüzünden bayağı prestij kaybeden Karadeniz müziği Kazım Koyuncuların Volkan Konakların Fuat Sakaların Bayar Şahinlerin açtığı yolda MARSİS,KARMATE,NENA,FELUKA,EMPULA,SİSLİ RÜYA ve bir çok ismini sayamadığım müzik grubuyla büyük bir değişime girmiştir.Bu Karadenizliler adına çok sevindiridir...

Yorum

Marsis'i Gazi mahallesinin içeriği malum konserlerinde görmek istemiyorum.
                      Daha seçici davranmalılar.

Başarılar...

Yorum

İlk olarak Gamze tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Marsis'i Gazi mahallesinin içeriği malum konserlerinde görmek istemiyorum.
                        Daha seçici davranmalılar.

Başarılar...
                        Oralarda çıkmayalanlarında yaptığı müzikleri görüyoruz Gamze piyasa dolu.Varsın oralardada çıksınlar.Bana sorarsan biz onların nerelerde çıktıklarıyla değil yaptıkları müziklerle alakalı olalım.O kadar inceye kaçarsak emin ol karadeniz müziği dinleyemeyiz

Yorum

Gazi konseri olmuş bitmiş zaten

Yorum

Konserin bittiğini biliyorum, bizzat ilgili mahallede afişi gördüğümde yazacaktım, bugüne kısmet oldu.

Sen de haklısın tabii Süleyman abi, ama rahatsız oldum ben işte. Söyleyeyim dedim.

Yorum

Ben ilk olarak Kolbastı'yı dinledim. Kendi kendime Kazım Koyuncu kolbastıyı söylemişmiydi ya diye sordum ne yalan söyleyeyim. Tarz ve ses çok benzeyince.

Ama gerçekten güzel grup. Müzikleri kulağa çok hoş geliyor. Vokal Kazım Koyuncu'ya benzettim İnşallah ömrü benzemez.

Yorum

İnşallah...

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X