Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Karadeniz'in Hırçın ve Asi Topluluğu: Marsis

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Geçtiğimiz gün Okan'daydılar.

Süperdiler, yerindeydiler yine. Yine çizgilerini canlı yayında da gösterdiler.

Marsis, çok çok iyisiniz...
    Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
    İşte BMN!*

Yorum

• Facebook'u olanlar, Marsis'in Disko Kralı performansını bu linkten izleyebilirler;

Yorum

• Kim ne kadar dolu?

İlk olarak LazAnisT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Mustafa'cım Felukanın ve Karmate'nin solistlerinide bir dinle ondan sonra karar ver istersenİçlerinde en dolu olan grup Marsisdir.Bence zayıflığı bilmediğinden değil heyecanlı olduğundandı.Dünya sizi seyrediyor hiç kolay olmasa gerek.
        Karmatenin de Marisisin de solistleri çok değerli. fakat doluluk konusunda Karmatenin solisti için bişey diyemeyeceğim ama Feluka'nın solistinin kariyerine bi bakın isterseniz. merak edip tv programlarını da izlerseniz konuşma konusunda ders de alınabilir. sevgiler.

Abdullah AKAT : Vokal, Keman

Feluka fikrini ortaya süren ve grubun kurucusu olan Abdullah, 1982 yılında Trabzon’da doğdu. 1990 yılında Trabzon Müzik ve Halk Oyunları Derneği’nde müzik eğitimi almaya başladı. İlk ve orta öğrenimini tamamlayana dek Trabzon’da ve Ankara’da Türk Musikisi, Batı Müziği, Şan, Piyano, Ud ve Keman eğitimi aldı. Birçok Klasik Türk Musikisi, Türk Halk Müziği ve Çoksesli Müzik korolarında solist, korist ve saz sanatçısı olarak görev yaptı. 100’ün üstünde konser performansı sergiledi ve çeşitli ödüller aldı. 2000 yılında 3. lükle girmiş olduğu İ.T.Ü. Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’ndan 2004 yılında 1.likle mezun oldu. Aynı yıl İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Yüksek Lisans Programı’na başlama hakkını elde ettikten sonra, “Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki Çepniler ve Çepni Müziği” adlı yüksek lisans tezini tamamlayarak 2006 yılında mezun oldu. Bu tez çalışması sırasında Doğu Karadeniz Bölgesi müzikleri üzerine çeşitli araştırmalar yaptı. Kemençe çalmayı öğrendi, birçok derlemeler yaparak, derlediği ezgilerin bir kısmını notaya aldı. 2005 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya başladı. Popüler Müzik, Yabancılaşma ve Doğu Karadeniz Bölgesi müzikleri üzerine çeşitli bildiriler sundu, yazılar yazdı. 2006 yılında İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde çalışmaya müzikoloji alanında çalışmaya başladı. İ.T.Ü. Müzik Bilimi Kulübü’nün kuruculuğunu üstlenerek 2 yıl başkanlık görevi yaptı. Kulübün yayın organı olan “Porte” adındaki aylık bültenin editörlüğünü yaptı. Başkanlığı döneminde Türkiye’de müzikoloji alanındaki ilk uluslararası öğrenci sempozyumunun düzenlenmesini sağladı. 2007 – 2008 akademik yılında İ.T.Ü. Araştırma Görevlileri Temsilciliği görevinde bulundu. 2008 yılında Ankara Armoni Mızıkası Komutanlığı’nda askerlik görevini yaptı. 2006 yılında başladığı doktora çalışmasının tez aşamasında olan Abdullah AKAT, müzik çalışmalarının yanı sıra, İ.T.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışmaya devam etmektedir.

Sis'e gidelimin sonundaki konuşma bu ve bunun gibi birçok örnek de var.
        www.feluka.net ten bakabilirsiniz.

Yorum

• marsis 30 ocak izmirde noxx barda çıkacakmış
          En son Paksoy tarafından düzenlendi; 28.12.2009, 03:20.

Yorum

• İlk olarak Paksoy tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            marsis 30 ocak izmirde noxx barda çıkacakmış
            Bunu yazmak için gelmiştim

Orada olacağız inşallah.
            İşte BMN!*

Yorum

• Çepni Karadeniz@

Bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim.

O zaman şöyle diyelim Felukanın değerli solisti Abdullah Akat işin mektep kısmına çok ağırlık verdiğinde sahne performansı kısmını biraz ihmal etmiş

En son stüdio Live'daki performanslarını seyrettiğimde hayal kırıklığına uğramıştım.

Yorum

• İlk olarak LazAnisT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Çepni Karadeniz@

Bilgilendirmelerin için çok teşekkür ederim.

O zaman şöyle diyelim Felukanın değerli solisti Abdullah Akat işin mektep kısmına çok ağırlık verdiğinde sahne performansı kısmını biraz ihmal etmiş

En son stüdio Live'daki performanslarını seyrettiğimde hayal kırıklığına uğramıştım.
                herkesin zevki kendine ve sahne performansından ne anladığı da göreceli sanırım. bu arada konumuz da sahne performansı değil doluluktu sanırım ben bugüne kadar felukanın çok konserini izledim ve hepsinde de çok başarılıydı. bahsettiğin konserde bulunmamış olmama rağmen, tek bir konserle tartışlamayacak kadar önemli bir solist olduğu kesin. bence takındığın üslup çok yanlış, görüş belirtmek birilerine çamur atmakla olmamalı. neyse sonuçta bu başlık felukaya ait değil. burada bunu tartışmamak gerekir. marsise başarılar,,,,
                En son ÇEPNİ KARADENİZ tarafından düzenlendi; 01.01.2010, 05:23.

Yorum

• İlk olarak ÇEPNİ KARADENİZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  herkesin zevki kendine ve sahne performansından ne anladığı da göreceli sanırım. bu arada konumuz da sahne performansı değil doluluktu sanırım ben bugüne kadar felukanın çok konserini izledim ve hepsinde de çok başarılıydı. bahsettiğin konserde bulunmamış olmama rağmen, tek bir konserle tartışlamayacak kadar önemli bir solist olduğu kesin. bence takındığın üslup çok yanlış, görüş belirtmek birilerine çamur atmakla olmamalı. neyse sonuçta bu başlık felukaya ait değil. burada bunu tartışmamak gerekir. marsise başarılar,,,,
                  Çamur atmak maksadıyla yazmamıştım yazdıklarımdan o anşalıldıysada özür dilerim.Sahne performansıyla bilgi anlamında dolululuğun birbirini tamamlayan kelimeler olduğunu düşünüyorum.Dediğin gibi herkesin ne anladığına bağlı.

Yorum

• İlk olarak LazAnisT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Çamur atmak maksadıyla yazmamıştım yazdıklarımdan o anşalıldıysada özür dilerim.Sahne performansıyla bilgi anlamında dolululuğun birbirini tamamlayan kelimeler olduğunu düşünüyorum.Dediğin gibi herkesin ne anladığına bağlı.
                    öyleyse yanılıyorsun. çünkü ikisi çok ayrı şeyler, fatih ürek de çok iyi sahne performansı yapıyor bazılarına göre ama ne olduğu malum veya klasik müzik konserlerinde bazen onlarca kişi sadece müziği düşünerek notaya bakar ve eseri icra eder. iki örnek arasındaki doluluk farkı gayet açık sanırım. neyse Lazanist dostum, daha önce de dediğim gibi uzatmanın bi anlamı yok. marsis, karmate, feluka ve diğerleri,,,, hepsi bizim uşaklar, yolları açık olsun,,,, başarılı olsunlar,,,, karadeniz müziğinde yapmaları gereken aşmaları gereken çok şey var,,,, saygılar,,,,

Yorum

• Marsis @ Ankara
                      tarih : 09.01.2010 20:30:00
                      mekan : Telwe Performans Hall

Ankara'ya geliyorlar. Bilet fiyatı 18 TL.
                      ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

• Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
                        İşte BMN!*

Yorum

• Uşaklar bu senede yapımcılarının organize ettiği Rock Tatili'ne (Foça) katılacaklar. Organizasyon yine İzmir, Eski Foça'da yapılacak. Daha önce olduğu gibi yine mekan olarak İngiliz Burnu'nun seçildiği festival 28-29-30-31 Temmuz, 1 Agustos günlerinde toplam 5 gün olarak gerçekleşecek.

İşte Organizasyona katılımı kesinleşen ilk isimler;

BABA ZULA
                          MARSİS
                          MOĞOLLAR
                          HAYKO CEPKİN
                          OGÜN SANLISOY
                          CATAFALQUE
                          YENİ HARMAN
                          BLACK TOOTH
                          ARTNİYET
                          GEVENDE
                          DEMİRHAN BAYLAN
                          ÇİLEKEŞ
                          İşte BMN!*

Yorum

• Bugün Ankara'da konserleri var.
                            Tribünde Küfüre HAYIRRRR!!!!!!!!!

Yorum

• Her Cuma Kadıköy-Livane'de çıkıyorlar..Coşturuyorlar.. Kemençecileri çok sağlam..
                              Güçlülerin İktidarına Karşı; Trabzonspor!

Yorum

• Bu grubu yeni keşfettim ve bu aralar bağımlılık yaptı

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X