Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Karadeniz'in Hırçın ve Asi Topluluğu: Marsis

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

Marsis, 2006 yılında Korhan Özyıldız ve Ceyhun Demir tarafından İstanbul'da kuruldu. Adını Kaçkar Dağları'nın endamlı bir zirvesi olan Marsis'den aldı. Bir sene sonra Nisan ayında diğer üyelerininin de katılımıyla 6 kişiden oluşan kadrosuyla, Çernobil faciasının yıldönümü nedeniyle Kadıköy Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte ilk ciddi konserini verdi. Karadeniz müziğinin enerjisi ile Rock'ın asi ruhunu harmanlayan grup özellikle sahne performanslarıyla dikkat çekmektedir. Grubun kendi adını taşıyan ilk solo albümü Kalan Müzik tarafından yayınlandı.

---

Yaklaşık 1,5 yıl önce albüm çalışmalarına başladığımızı duyurmuş; ama ne zaman bitirebileceğimize dair bir tarih verememiştik. 45-50 dakika süren bu albümün oluşum sürecini ve bu süreçte yaşadığımız sıkıntıları anlatmakta kelimeler yetersiz kalacaktır. Albüm hazırlama süreci bize pek çok şey öğretti; ilginç hikâyeler yaşattı. Acı-tatlı birçok olay yaşadık. Bazen hırçın dalgalarla yüreğimiz parçalandı bazen de ince bir yağmur ve güneşle içimiz ısındı. Yola çıkarken ve bu yoldan ilerlerken hep söylediğimiz gibi; Karadeniz’in içinden geldik ve içimizden hep Karadeniz geldi.

Kötü olan her şeye karşı durduk. Şarkılarımızla yel değirmenlerine savaş açtık; ama en çok insanlığa açılan savaşlara canımız yandı. Bombaların ve kurşunların sesini, insanların çığlıklarını yüreğimizde hissettik. Radyasyonlu bulutlar geçti üzerimizden, damlalarıyla ölüm olup yağdı. Bu yüzden “NÜKLEER SANTRALLERE HAYIR.” dedik meydanlarda. Tulumun hüznü ve kemençenin coşkusuyla duyguları taşıdık şehre. Poyrazla şehre gelen bir horondur hikâyemiz.

Bilirsiniz, karanlık gecelerde yolu kutup yıldızı gösterir. Yaşamımızda ve yaptığımız müzikte bize doğru yolu gösteren çok yıldızımız olduğu için şanslıyız. Şu an aramızda olmasalar da, ışıklarıyla yolumuzu aydınlatan Kazım Koyuncu, Nurdoğan Demir Abaşişi, Maçkalı Hasan Tunç, Yaşar Turna, Xelimişi Hasani, Erkan Ocaklı ve Karadeniz müziğinde emeği geçen bütün güzel insanlar...

Marsis olarak onlara layık olabilmek her zaman en büyük amacımız olacak.

- MARSİS

Yorum

Albümdeki Kayıtlar

1- Siya 3'19''
      2- Kapıya Sandaliye 3'23''
      3- Deda 4'21''
      4- Oropa 3'11''
      5- Marsis Dağı 4'41''
      6- Dereler 4'00''
      7- Bu Dünya Bir Pencere 3'48''
      8- Barkişlerundan Belli 4'27''
      9- Gyuliçkimi 4'43''
      10- Kolbastı 3'16''
      11- Sevdali 4'54''
      12- Hopa Hemşin (Enstrumantal) 4'52''

Yorum

Dün indirme fırsatı buldum. Güzel bir albüm. Şarkıların (neredeyse) hepsini beğendim.

Keşke Lazca parçaların tercümelerini de bulabilsem
        Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
        Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

İlk olarak macka61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Albümdeki Kayıtlar

1- Siya 3'19''
          2- Kapıya Sandaliye 3'23''
          3- Deda 4'21''
          4- Oropa 3'11''
          5- Marsis Dağı 4'41''
          6- Dereler 4'00''
          7- Bu Dünya Bir Pencere 3'48''
          8- Barkişlerundan Belli 4'27''
          9- Gyuliçkimi 4'43''
          10- Kolbastı 3'16''
          11- Sevdali 4'54''
          12- Hopa Hemşin (Enstrumantal) 4'52''

youtube'dan dinleme fırsatı bulabildim albüm çok güzel çok iyi müzik yapıyorum ben çok beğendim yorumları harika, herşey güzel bir de çevirilerini buldukmu yada büyüklere sorucuk artık
          ''Konu Trabzonspor olunca,orada oynayan futbolcuların,kendini özel hissetmesi ve insanlara bişeyler vermek zorunda olduklarını bilmeleri gerekir.Bu duygu saf bir duygu olabilir;Ama ben böyle düşünüyorum.'' Kazım KOYUNCU.
          ---ist. kültür üniversitesi---İKU TS---

Yorum

Yarın akşam Ankara'dalar. Dinlemeye gideceğim bakalım.
            ~ Yüzümüzün yüreğimizle beraber gülümsediği an’ dır mutluluk. ~

Yorum

Bende kısa zamanda albümlerini alacağım.
              Yeni Melek'te gayet iyiydiler.
              İngiltere'de ay yıldızlı bir takım var,Portsmouth! http://www.portsmouthfc.co.uk/
              Ve Bordo Mavili Güzel Amblemli İngiliz Takımı http://theterras.co.uk/main.htm

https://twitter.com/HuseyinnKurt

Yorum

youtubendan dinledim bütün parçalarını güzel bir albüm olmuş

Yorum

13-14-15-16 Ağustos tarihleri arasında İzmir Eski Foça'da, İngiz Burnunda gerçekleştirilecek olan Rock Tatili Foça (Zeytinli 2009) festivalinde sahne alacak gruplar arasında görmekten mutluluk duydum. Kamp biletini bugün alıyorum, Geçtiğimiz sene aynı yerde Zephyr fest olmuştu, bu sene burayı poem org. kapmış. Kurban-Çilekeş-Pentegram-Epica-BabaZula-ERdemYener-Teoman-Moğollar-O.Şanlısoy katılımcı birkaç isim...

Bravo Marsis...
                  Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
                  İşte BMN!*

Yorum

İlk olarak Mirac ÇİFTÇİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    13-14-15-16 Ağustos tarihleri arasında İzmir Eski Foça'da, İngiz Burnunda gerçekleştirilecek olan Rock Tatili Foça (Zeytinli 2009) festivalinde sahne alacak gruplar arasında görmekten mutluluk duydum. Kamp biletini bugün alıyorum, Geçtiğimiz sene aynı yerde Zephyr fest olmuştu, bu sene burayı poem org. kapmış. Kurban-Çilekeş-Pentegram-Epica-BabaZula-ERdemYener-Teoman-Moğollar-O.Şanlısoy katılımcı birkaç isim...

Bravo Marsis...
                    Müthiş bir festival olacak şu isimlere baksanıza
                    Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
                    **Latocan**

Yorum

Forumda benden evvel de yazanlar olmuş , görsel olarak da müzik rengi olarak da ses olarak da Kazım Koyuncu izleri taşıyor.

Ben şahsi görüşüm olarak böyle hazır bi kitleye hitap etmeyi popülarite kazanmış bi unsurdan nemalanmak gibi görüyorum. Yani Kazım Koyuncu'culuk gibi bişey geldi bana. Onun hazır kitlesine hitap etmek. Benim düşüncem.
                      Bizi yakan ataş "közden ötesi"

Yorum

Marsis'e başarılar dilerim umarım kalıcı olurlar
                        Grubun Tulumcusu Mustafa Gokay Ferah'ı yakından tanırım
                        Karadenizde bir sürü festivaller oluyor genelde hep aynı kişiler sahne alıyor Marsis gibi yeni çıkmış gruplarada gereken ilgi gösterilir onlarıda festivallere davet ederler

Yorum

Marsis BarışaRock'a çıımıştı.

Umarım bu sene de çıkarlar.

Yorum

Marsis'i ilk kez bu akşam dinleme fırsatım oldu.TRT3'te Ayna grubunun sunduğu Aynadan Yansıyalar adlı programa konuk olmuşlardı.programa rastgele rastladım ve baktım marsis orda.forumdan da aklımda kalmıştı izleyiverdim.az önce bitti program.Canlı performansları çok iyiydi.müziklerini dinlerken hele o tulumun sesinde aklıma Kazım Koyuncu geldi ve duygulanmamak elde değildi o an.zaten karadeniz rock yaptıklarını söylediler.lazca, hemşince, gürcüce vs. yöresel dilleri okuyolar.yani Kazım Koyuncu tarzı.Grubu beğendim.iyiki de rastlamışım o programa...

Yorum

Özgür Rdayoda şarkıları çalıp duruyor.Albümleri çıktımı acaba?

Yorum

İlk olarak LazAnisT tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Özgür Rdayoda şarkıları çalıp duruyor.Albümleri çıktımı acaba?
                                Evet çıktı
                                Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
                                Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X