Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Aşk ve Aşık Olmak!

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Canberk ARSLAN tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    İki insan birbirini seviyorsa kavuşamamaları için nasıl sebepler olabilir ?

Şöyle olursa birlikte olamazlar böyle olursa buluşamazlar vb. yorumlarınızı bekliyorum

Öyle bir dünya yok. Sevenler yıkar geçer dünyayı.
    uff msglsn glba .s.s.s

Yorum

• İlk olarak Soner ALBAYRAK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Kardeşim bak bana bak bana

Senin durumun için iki şey olası.

Birincisi '' Şuan seninle bir ilişkiye hazır değilim dedi '' nin türkçesi hayır bir ilişki istemiyorum sana o gözle bakamıyorum kısacası sen benim hayalimdeki kişi değilsin. Tabi bunları direkt söyleyemez sana değer verdiği için seni kırmamak istiyor onun için böyle demiştir.

İkincisi ise.

Gerçekten ilişki istemiyordur birisi ile. Bazı kızlar güvenemiyor erkeklere hayatlarında erkek istemiyorlar. Korkuyorlar bunu zamana bırakıyorlar herşeyin bir zamanı var felsefesini benimsemişlerdir

Ben bunun gibi bir olay yaşadım. Sana tavsiye olarak şunları söyleyeceğim.

Bak kendini biraz olsun düşünüyosan o kızdan bişey bekleme, bi ümit beni sevebilir deme onun için kendini değiştirmeye kalkma ona bağlanma, o beni beğenmiyor vs. gibi düşünceler aklında olmasın delirebilirsin. Umut kalmasın için bu kötü bişey gençliğini mahvedersin bekle bekle. Kız sana ümit vermemiş sonuçta Bi ümit beklersen gelen fırsatları da tepersin elin kolun bağlı durursan çok kafaya takan birisiysen benim gibi hayattan soğursun. Benden sana abi tavsiyesi yoluna bak derim.
      benim durumumda ikisi de geçerli gibi sanki ama ikincisi olmasını tercih ederim, ilerde olması için bi umut var onda

ben işte tam bi şey beklemekle beklememek arasındayım, aklım aynen senin dediğin gibi diyor, ama ah gönül...
      Dayan, sabır gerek, yolumuz uzun...

Nam-ı Diğer: madman

Yorum

• İlk olarak Ahmet Demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        benim durumumda ikisi de geçerli gibi sanki ama ikincisi olmasını tercih ederim, ilerde olması için bi umut var onda

ben işte tam bi şey beklemekle beklememek arasındayım, aklım aynen senin dediğin gibi diyor, ama ah gönül...
        Kardeşim mantığınla hareket et herşeyden önce

Ne olur beni dinle ve bişey bekleme üzüleceksin ve bu üzüldüğüne değmiycek hiçbişey. Kalbini kandırmayı becerebiliyosan ne ala. Bazı şeyleri kabullenmeye bak birşeyi çok isteyince hakkaten afedersin boku çıkıyor. Hiçbişey eskisi gibi olmuyor. ve sen üzüldüğünle kalıyorsun karşiı tarafa bişey olmuyor o hayatına devam ediyor sen ise gençliğinden yemeye devam ediyosun. Bence sende gönlü yoksa uzaklaş derim mantıklı olan bu

Yorum

• İlk olarak Soner ALBAYRAK tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Kardeşim mantığınla hareket et herşeyden önce

Ne olur beni dinle ve bişey bekleme üzüleceksin ve bu üzüldüğüne değmiycek hiçbişey. Kalbini kandırmayı becerebiliyosan ne ala. Bazı şeyleri kabullenmeye bak birşeyi çok isteyince hakkaten afedersin boku çıkıyor. Hiçbişey eskisi gibi olmuyor. ve sen üzüldüğünle kalıyorsun karşiı tarafa bişey olmuyor o hayatına devam ediyor sen ise gençliğinden yemeye devam ediyosun. Bence sende gönlü yoksa uzaklaş derim mantıklı olan bu
          abi zaten uzağım, uzaktayım...

ona bi şey olmasın zaten de, biz çilemiz varsa çekeceğiz artık
          ama çok şükür, mantıklı düşünebiliyorum, kendimi o kadar da kaptıracağımı sanmıyorum, her ne kadar arada gel-gitler yaşasam da

Yorum

• Ahmet sürekli onun iyi yanlarını düşündükçe, onun adını andığında o kendi kendine içinde büyüyecek, o kendisini senin içinde büyütmeyecek yaptıklarıyla. Sen onu kendi içinde büyüteceksin.

Aklına kötü yanlarını, sana uymayan yanlarını getir ister istemez kalp, sevgi, gönül bir yere kadar dayanıyor. Sonra bir şey kalmıyor.
            En son Onur Şeref tarafından düzenlendi; 16.03.2012, 01:24.
            uff msglsn glba .s.s.s

Yorum

• İlk olarak Onur Şeref tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ahmet sürekli onun iyi yanlarını düşündükçe, onun adını andığında o kendi kendine içinde büyüyecek, o kendisini senin içinde büyütmeyecek yaptıklarıyla. Sen onu kendi içinde büyüteceksin.

Aklına kötü yanlarını, sana uymayan yanlarını getir ister istemez kalp, sevgi, gönül bir yere kadar dayanıyor. Sonra bir şey kalmıyor.
              aynen bunları yaşıyorum şuan, sürekli iyi yanlarını düşünüp içimde büyütüyorum.

ikinci kısmını da denemiyor değilim aslında, çözümün o olduğunun farkındayım ama işte...

Yorum

• Ama işte dediğin sürece olmayacak. Emin ol olmayacak. Deme şunu kardeşim.
                uff msglsn glba .s.s.s

Yorum

Ahmet sürekli onun iyi yanlarını düşündükçe, onun adını andığında o kendi kendine içinde büyüyecek, o kendisini senin içinde büyütmeyecek yaptıklarıyla. Sen onu kendi içinde büyüteceksin.

Katılmıyorum, Kalp, Sevgi, Gönül hakiki ise bir yere kadar dayanmaz, kötü yanları aklına gelir ama fikrini değiştirmene izin vermez.

Yorum

• @Tolga Bayram

Sordum kardeşim, cevabı geldiğinde yazarım. Bana sorarsan güvenle alakalı olabilir bu tavrı. Öncelikle tabii aranızda nasıl bir arkadaşlık var onu bilmek gerekir, bilmediğimden dolayı tahminen, yani bana muhtemel gelen şu ki, eğer o güne kadar sana yakınlık göstermişse, seninle ilgilenmişse vs. senden hoşlanıyordur, bunu ben veya bir başkası anlayamaz, bunu sadece sen bilirsin, adam az çok anlar kızın hareketlerinden, konuşmalarından, gülüşünden, bakışından onun hoşuna gidip gitmediğini, en azından bana öyle geliyor, bazı insana bunu anlamak kolay geldiği gibi, başkasına zor gelebilir, ben kendim bu durumda olsam ilk önce şu an buna otamatikmen zaten bir kanaat getirmiş olurdum sanırım, yani içimden hissederdim bu kız bana böyle dedi ama aslında hoşlanıyor veya yok, davranışlarından belli, hiç hoşlandığı yok aslında, ben yanlış yere hayal kurmuşum. Burda yazdıklarına bakılırsa az yada çok, sonuçta kız senden hoşlanıyor, sende birşeyler bulmuş, yoksa o kadar yakınlık göstermezdi, yani buna kanaat getirecek sensin, ben olumlu açıdan bakıyorum, ki büyük ihtimalle böyledir.

Şimdi bu durumda kendini kızın yerine koy, ne kadar oldu seninle tanışalı? Kız ailesinden, memleketinden uzak Çin'de bir de. Yani kızın hayata bakışını bilmem gerekir bunları yazarken, kızdan kıza değişiyor, öyle çok dışadönük, hür düşünceli tanıdığım latinamerikalılar var, onların davranışlarını değişik algılardım, ama bir de ikili ilişkilerde daha çok temkinli olanlar var, yani normal her yerde olduğu gibi, bunun da yine o kızda karakterin nasıl olduğunu çözmek sana düşüyor ki zaten şimdiye kadar az çok anlamışsındır karakterini. Şimdi kendini kızın yerine koy, ailesinden, vatanından uzak, her ne kadar arkadaşları olursa olsun, yine de kendini yanlız ve 'sığanaksız' hissediyordur Allah'ın Çin'inde, ve o yabancı ülkede üstüne üstlük bir de bambaşka bir kültürden gelen seninle tanışıyor, sen Meksikalı olsaydın başka olurdu, bunu kendi tecrübemden diyebilirim, nasıl bir Türk kızı Çin'de bir Türk arkadaşa daha yakın duracağı ve bir Meksikalı çocuğa yakınlık göstermekte çekineceği gibi.

Kısacası, kız senden hoşlansa da, o cevabı vermesi normal, çünkü bir kere yabancı bir ülkede, ailesinden, yakınlarından, kendini güvende hisettiği bir ortamdan uzak, sen başka bir kültürdensin, seni tanıyalı fazla olmamış, belki aklından senin ciddi bir ilişki değilde öylesine bir ilişki arayabiliyor olacağını geçiriyordur, mesela diyordurki bu müslüman, müslümansa zaten benimle ciddi olarak bir ilişki düşünmez vs. (çünkü unutmaki Türkler hakkında fazla bilgi sahibi değiller, çoğu bizi Sudi Arabistan'ın adamları gibi düşünüyor) sonra belki daha önce erkek arkadaşı olmamış, tecrübesiz ve bu yüzden korkuları var. Demek istediğim güvenemediğinden o cevabı vermiş olması yüksek.

Ben bu durumda eğer gerçekten aşıksam o kıza ve gerçekten gönlünü feth etmek istiyorsam normal arkadaşlığa devam eder, ona güvenebilir ve iyi kalpli bir isan olduğum gösterirdim, kendi kültürümü anlatırdım ona, internetten örneğin birkaç birşey tanıtırdım, yemek olsun, doğamız olsun, müzik olsun, birkaç türk filmi seyrettirirdim mesela, hem beraber zaman geçirmek için de güzel olur, sonra onun kültürü için de merak duyar, ben de onun kültürü hakkında sorular sorardım, öğrenebildiğim kadar öğrenmeye çalışırdım, bu gerçekten hoşlarına giden bir konu, ona ve kültürüne olan ilgini gösterir ve gerçekten ciddi olarak ilgilendiğini ve aklındakinin sadece onun olmadığın gösterir, yani kızım ben seni istiyorum, ama senin ailen, şehirin, dilin, kültürün beni fazla alakadar etmiyor durumu oldumu kötü. Aynı şekilde fazla derine inmeden ailesi hakkında bilgi edinmen, arada bir annen baban nasıl, kardesinin uni sinavları vardı onlar nası gidiyor, meksikada bıraktığın köpegin nasıl vs. böyle ilgilenmen iyidir...

fazla yazdım kusura bakma, gerceken seviyorsan o kızı ve istiyorsan, ve onun da senden hoşlandığını düşünüyorsan güvenini kazanmalısın, sen Türk'sün, ama senin Türk ve Müslüman olman onunla ciddi bir ilişki kurmana sorun olmadığını onun anlmasını sağlamalısın, tersi de olabilir bu arada, onu da öğrenmeye çalışırdım, yani senin Müslüman olman onun veya ailesi için bir sorun olurmu olmazmı.. ha bir de İslam hakkında arada bir sohbet arası bilgi verirdim, onun kafasındaki ön yargıları yıkmak için, gerçekten öyle hepimzin eşlerimizi kara çarşaflarla dolaştırdığımızı ve birkaç eşimizin olduğunu düşünenler var latinamerikada.
                    En son Delibas tarafından düzenlendi; 16.03.2012, 01:51.

Yorum

Ama işte dediğin sürece olmayacak. Emin ol olmayacak. Deme şunu kardeşim.
                      o zaman hayırlısı diyorum başka da bi şey demiyorum

Yorum

• Yuhhh ne ara yazdım bu kadar şaşırdım kendime

Yorum

• İlk olarak Delibas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Yuhhh ne ara yazdım bu kadar şaşırdım kendime
                          ben de mesajı görünce şaşırdım
                          ama hepsini bi çırpıda okudum, kısmen de olsa kendi üstüme de bi şeyler aldım.

Yorum

• İlk olarak Delibas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Yuhhh ne ara yazdım bu kadar şaşırdım kendime
                            Aynen aga insanın sevgi duygusunu köreltiyosun =) Takmıyorum kafaya.Kendinden emin inat insanlar olur.Ama en içten samimiyetimle söylüyorum öyle bir insan değilim.Geçirdiğimiz kısa süre içerisinde ufacık bir yanlışımı hatırlamıyorum.Çünkü yanımda o var biliyorum.

Neyse geride kaldı.Bilmiyorum neden dedi diye.Kafamda veya umrumda değili oynuyorum artık.En azından insan tanıyoruz.Gelecek olmadı belki ama geleceğe yatırım oldu

Dipnot : Kapalı-çarşaflı-katı hırt olaylarını çoğu zaman sorduğu şeyi ki böyle şeylere meraklı değil,fazlasıyla anlattım.Dilim döndüğünce değil dilimi döndürüp anlattım da diyebilirim.O yandan da sıkıntı yok.Neyse herkese tekrar tekrar teşekkürler.Dediğim gibi gelecekte insanlara nasıl davranmam gerektiğini bir nebze olsun burda gördüm.

Birde cidden şu aile olayını özelden bi yerden nerden yolluyorsan bekliyorum.Ben hâlâ diğer kızın neden böyle birşeyi söylediğini merak ediyorum.
                            9 # Osvaldo'

Yorum

• Kadın erkek ayrımı yapmaktan vazgeçelim. Herkes kendini yoklasın.
                              Allah sevgisi ve Allah korkusu olmayandan aşk da beklemeyiniz hiç bir şey de...

Yorum

• aleyküm selam Sibel!

@Tolga Bayram benim yazdiklarima benzer bir cevabi oldu, yazarim simdi sana özelden burda yazmami istemiyorsun herhalde

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X