Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Aşk ve Aşık Olmak!

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    O zaman başlığa bir soru daha sorarak konuyu açalım bakalım.

Görücü Usulü yada Kişinin kendi eşini kendi bulması seçenekleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangisini seçmeyi düşünüyorsunuz? Neden ? Seçmediğiniz seçeneği neden seçmediniz ?

eskiye dönüp bakıyorsun, evliliklerin çoğu görücü usulü. boşanma oranı diye birşey yok ortada boşanan yok evlilik süresi uzun yani..... ama mutlu olanların oranı ? bilemeyiz orasını.

günümüze bakıyoruz, boşanma oranı yüksek. bunun çeşitli sebepleride var tabi, bilindik şeyler işte... artık görücü usulü diye birşey kalmadı diyebiliriz (geri kalmış kırsal kesimleri saymazsak) millet kafasına uygun birini buldu mu zamanı geldi diyip evliliğe yelken açıyor. bu tabiki daha iyi bir seçenektir, görücü usulü çok saçma birşey bence. tanımıyorsun etmiyorsun biri ailesiyle geliyor seni istiyor ne saçma birşey. sonuçta bir ömür o kişiyle birlikte olacaksın, tanımadan biriyle bu büyük adımı atmak... akla mantığa aykırı bir durum ama eskiden böyleydi işte. ne kadar saçma dimi

insanın mutlu olacağı kişiyi seçmesi lazım ama bu durumda gittikçe zorlaşıyor bilmiyorum katılacak mısınız ama kızların genlerinde bir değişim oldu pokemon gibi evrim mi geçiriyorlar birşey oluyor bunlara, değişik bir tür oldular çıktılar. bunları mutlu etmek artık imkansız, benim çevremdekiler mi böyle bilmiyorum ama çok canavarımsı birşey oldular. mutlu olacağın birini bulmak harbi çok zorlaştı.
    En son Mert Oğuzlu61 tarafından düzenlendi; 13.03.2012, 19:26.
    "Dağlardan yağmur gibi geçtiler, çayırlardan yel gibi estiler. Günler batıdan battı bile, tepelerin ardından gölgeler içine. Nasıl bu hale geldik?"

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      O zaman başlığa bir soru daha sorarak konuyu açalım bakalım.

Görücü Usulü yada Kişinin kendi eşini kendi bulması seçenekleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Hangisini seçmeyi düşünüyorsunuz? Neden ? Seçmediğiniz seçeneği neden seçmediniz ?
      Eskiden olsa bu soruya hiç düşünmeden kendi eşimi kendim seçerim derdim. hatta baya bi büyük konuşmuştum görücü usulüyle evlenilir mi diye söyleniyordum.Ama şimdi anlıyorum ki baya bi yanlış düşünmüşüm.

Ben büyüdükçe düşüncelerimde değişti.

Tabi öncelikle kendi beğendiğim bana eş olabilecek birisini seçmeye çalışırım. Benim kriterlerime uyan ve beğeneceğim birisi olursa ilk tercihim odur.Ama şuana kadar öyle birisine rastlamadım.

İşe atıldığım zamanda evlenmeyi düşünüyorum.Maaşımı elime alasıya bir aksilik olmazsa tabi.

Şuana kadar öyle birisini bulamadığım için ilerde ne olur bilmiyorum ama ilerde de bulamazsam büyük ihtimal anneme ya da tanıdğım güvendiğim büyüklerime söylerim.Eskiden karşı olduğum şey başıma gelirse de üzülmem yani.

hatta öyle bir zamanda yaşıyorum ki oraya doğru gidiyor olay.

Eskiden çok kişi görücü usulüyle evlenip mutlu olmuş.Biz niye mutlu olamayalım. İçinde Allah sevgisi olan. helali haramı gözeten birisi olsun. inat olmasın ayrıca

Dediğim gibi benn bu soruya yarı yarıya bakıyorum. Bulursam olur. Bulamazsam buldurmaya çalışırım

Yorum

• İlk olarak Oğuzlu_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        eskiye dönüp bakıyorsun, evliliklerin çoğu görücü usulü. boşanma oranı diye birşey yok ortada boşanan yok evlilik süresi uzun yani..... ama mutlu olanların oranı ? bilemeyiz orasını.

günümüze bakıyoruz, boşanma oranı yüksek. bunun çeşitli sebepleride var tabi, bilindik şeyler işte... artık görücü usulü diye birşey kalmadı diyebiliriz (geri kalmış kırsal kesimleri saymazsak) millet kafasına uygun birini buldu mu zamanı geldi diyip evliliğe yelken açıyor. bu tabiki daha iyi bir seçenektir, görücü usulü çok saçma birşey bence. tanımıyorsun etmiyorsun biri ailesiyle geliyor seni istiyor ne saçma birşey. sonuçta bir ömür o kişiyle birlikte olacaksın, tanımadan biriyle bu büyük adımı atmak... akla mantığa aykırı bir durum ama eskiden böyleydi işte. ne kadar saçma dimi

insanın mutlu olacağı kişiyi seçmesi lazım ama bu durumda gittikçe zorlaşıyor bilmiyorum katılacak mısınız ama kızların genlerinde bir değişim oldu pokemon gibi evrim mi geçiriyorlar birşey oluyor bunlara, değişik bir tür oldular çıktılar. bunları mutlu etmek artık imkansız, benim çevremdekiler mi böyle bilmiyorum ama çok canavarımsı birşey oldular. mutlu olacağın birini bulmak harbi çok zorlaştı.
        çoğuna katılıyorum kardeşim. benim çevremde mi yok. yoksa hiç mi yok bu sorunun cevabını da merak ediyorum.

Yorum

• İlk olarak Oğuzlu_61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Çok güzel özetlemişsin, aynen dediğin gibi durum. Böyle olmadıklarını düşündüğüm veya hayal ettiğim (artık doğruluğunu bilemediğimden hangisinin olduğunu bilmiyorum) bir yer var, ama oranın kızlarıyla da tanışmak çok zor.

İlk olarak Ömer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Eskiden olsa bu soruya hiç düşünmeden kendi eşimi kendim seçerim derdim. hatta baya bi büyük konuşmuştum görücü usulüyle evlenilir mi diye söyleniyordum.Ama şimdi anlıyorum ki baya bi yanlış düşünmüşüm.

Ben büyüdükçe düşüncelerimde değişti.

Tabi öncelikle kendi beğendiğim bana eş olabilecek birisini seçmeye çalışırım. Benim kriterlerime uyan ve beğeneceğim birisi olursa ilk tercihim odur.Ama şuana kadar öyle birisine rastlamadım.

İşe atıldığım zamanda evlenmeyi düşünüyorum.Maaşımı elime alasıya bir aksilik olmazsa tabi.

Şuana kadar öyle birisini bulamadığım için ilerde ne olur bilmiyorum ama ilerde de bulamazsam büyük ihtimal anneme ya da tanıdğım güvendiğim büyüklerime söylerim.Eskiden karşı olduğum şey başıma gelirse de üzülmem yani.

hatta öyle bir zamanda yaşıyorum ki oraya doğru gidiyor olay.

Eskiden çok kişi görücü usulüyle evlenip mutlu olmuş.Biz niye mutlu olamayalım. İçinde Allah sevgisi olan. helali haramı gözeten birisi olsun. inat olmasın ayrıca

Dediğim gibi benn bu soruya yarı yarıya bakıyorum. Bulursam olur. Bulamazsam buldurmaya çalışırım
          Sanki benim ağzımdan yazmışsın kardeşim, sana da tamamiyle katılıyorum. Ben de cevap verseydim, aynen bunları yazardım. Bu konuda benim de görüşlerim değişti son yıllarda.

Yorum

• İlk olarak Delibas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Çok güzel özetlemişsin, aynen dediğin gibi durum. Böyle olmadıklarını düşündüğüm veya hayal ettiğim (artık doğruluğunu bilemediğimden hangisinin olduğunu bilmiyorum) bir yer var, ama oranın kızlarıyla da tanışmak çok zor.

Sanki benim ağzımdan yazmışsın kardeşim, sana da tamamiyle katılıyorum. Ben de cevap verseydim, aynen bunları yazardım. Bu konuda benim de görüşlerim değişti son yıllarda.
            orası neresi abi, söyle de biz de bilelim?

esas soruya gelecek olursak,

görücü usulü de son zamanlarda değişti benim gördüğüm kadarıyla. eskisi gibi gelir isterler görürsün karar verirsin şeklinde değil de, aileden birinin ya da bi tanıdığın vasıtasıyla gençlerin birbirini tanıması ve bir süre vakit geçirdikten sonra anlaşıp anlaşamayacaklarına karar vermesi şeklinde oluyor. ki bu çok mantıklı ve cazip geliyor bana da. belli şartları sağlayan birisiyle görüştüğünü biliyorsun en başta. sonucunda da kendi kararını kendin veriyorsun.
            Dayan, sabır gerek, yolumuz uzun...

Nam-ı Diğer: madman

Yorum

• İlk olarak Ahmet Demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              orası neresi abi, söyle de biz de bilelim?

esas soruya gelecek olursak,

görücü usulü de son zamanlarda değişti benim gördüğüm kadarıyla. eskisi gibi gelir isterler görürsün karar verirsin şeklinde değil de, aileden birinin ya da bi tanıdığın vasıtasıyla gençlerin birbirini tanıması ve bir süre vakit geçirdikten sonra anlaşıp anlaşamayacaklarına karar vermesi şeklinde oluyor. ki bu çok mantıklı ve cazip geliyor bana da. belli şartları sağlayan birisiyle görüştüğünü biliyorsun en başta. sonucunda da kendi kararını kendin veriyorsun.

Güney Azerbaycan, Ahmet, tanimam etmem oranın insanlarını, ama internetten görebildiğim kadarıyla Oğuzlu'nun tarif ettiği o evrimi geçirmemiş, aklı başında, karakterli, okumuş, bizim kültürümüze yakın ve çok ama çok güzel kızlar var orda, bu güzellik konusu belki benim beğenilerimden dolayıdır, başkalarına güzel gelmezler belki. Sadece kızlar konusunda da değil, kültürel açıdan da ilgimi çekiyor, onbeş otuz milyon arası nüfusları var tam bilemiyorum, bir de bir takımları var örneğin bizim belki üç dört misli taraftarı topluyor stadına, ama biz yanı başlarında bundan bihaberiz. Bir de şairlere çok büyük önem veriyorlar, ben de şiire hasta bir insanım, dünyanın tek şair mezarlığı da Tebriz'deymiş, yani böyle birkaç nokta sayabilirim, her yönüyle ilgimi çekiyor oralar, bir de tabii eskiden Trabzon - Tebriz ticaret yolu vardı, İran'ın bir nevi limanıydık biz, öyle tarihi konulara da merakım var, bir gün inşallah Tebriz'i gidip görmek nasip olur bana.

Yorum

• =) Daha da bu başlığa uğrarsam ejderhalar öpsün beni.Kıza 1 ay boyunca insanlık yaptım,en ufak bir kötü menfaat beklemedim adımız çıkıyodu az daha.

İnsan düşünmüyor değil naptım diye."Şuan seninle bir ilişkiye hazır değilim dedi".Tipimi mi beğenmedin dedim =) Tipini beğenmesem arkadaş olmazdık dedi.Şu an mutluyum en azından bunu söyledi ya da kendimi avutuyorum.

Söylediklerinden sizler ne anlam çıkarıyorsunuz ?

Kavuşursun meşk oluri kavuşamazsın aşk olur demişler.Benimki platonik kaldı =)

Bir de @Delibas şu meksikalı arkadaşına sorsana aile kızının arkadaşını seçmede ne kadar etken diye ? Ya da aileler çocuklarının üstünde ne kadar etkili diye.Sınıfında bir arkadaş salı günü ailesine çok bağlı demişti.Merak ettim ?
                En son Tolga tarafından düzenlendi; 15.03.2012, 17:40.
                9 # Osvaldo'

Yorum

• ‎'' 'Seni seviyorum' demek kolay...
                  Asıl zor olan;
                  'kartal kalkar dal sarkar, dal sarkar kartal kalkar' diyebilmek.
                  And you'll never walk alone!

You'll never walk alone...

Yorum

• İlk olarak M.Berke Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    ‎'' 'Seni seviyorum' demek kolay...
                    Asıl zor olan;
                    Çok romantikmiş üye kardeş.
                    Lig Tv'de diğer maçların beleş izlendiği tek şehir. Trabzon!

Yorum

• İlk olarak M.Berke Gayretli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      ‎'' 'Seni seviyorum' demek kolay...
                      Asıl zor olan;
                      ağlıyorum şuan.
                      "Kocaeli bizi ilk maçta 1-0 yendi. 'Hamsinin kafasını ezdik' başlığı attılar. Gazeteleri soyunma odasına astım. 20 dakikada skor 5-0 oldu. Bizde öyle bir güç vardı o zamanlar."
                      Ali Kemal Denizci

Yorum

• İki insan birbirini seviyorsa kavuşamamaları için nasıl sebepler olabilir ?

Şöyle olursa birlikte olamazlar böyle olursa buluşamazlar vb. yorumlarınızı bekliyorum
                        BordoMavi.Net

Forum Kurallarına uymayan mesajları lütfen http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif butonunu kullanarak raporlayalım

Yorum

• İlk olarak Delibas tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Güney Azerbaycan, Ahmet, tanimam etmem oranın insanlarını, ama internetten görebildiğim kadarıyla Oğuzlu'nun tarif ettiği o evrimi geçirmemiş, aklı başında, karakterli, okumuş, bizim kültürümüze yakın ve çok ama çok güzel kızlar var orda, bu güzellik konusu belki benim beğenilerimden dolayıdır, başkalarına güzel gelmezler belki. Sadece kızlar konusunda da değil, kültürel açıdan da ilgimi çekiyor, onbeş otuz milyon arası nüfusları var tam bilemiyorum, bir de bir takımları var örneğin bizim belki üç dört misli taraftarı topluyor stadına, ama biz yanı başlarında bundan bihaberiz. Bir de şairlere çok büyük önem veriyorlar, ben de şiire hasta bir insanım, dünyanın tek şair mezarlığı da Tebriz'deymiş, yani böyle birkaç nokta sayabilirim, her yönüyle ilgimi çekiyor oralar, bir de tabii eskiden Trabzon - Tebriz ticaret yolu vardı, İran'ın bir nevi limanıydık biz, öyle tarihi konulara da merakım var, bir gün inşallah Tebriz'i gidip görmek nasip olur bana.
                          anladım abi, bir gün nasip olur inşallah. benim okulda baya azeri arkadaşım var, belki bi gün ben de giderim onlarla

İlk olarak Tolga Bayram tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          =) Daha da bu başlığa uğrarsam ejderhalar öpsün beni.Kıza 1 ay boyunca insanlık yaptım,en ufak bir kötü menfaat beklemedim adımız çıkıyodu az daha.

İnsan düşünmüyor değil naptım diye."Şuan seninle bir ilişkiye hazır değilim dedi".Tipimi mi beğenmedin dedim =) Tipini beğenmesem arkadaş olmazdık dedi.Şu an mutluyum en azından bunu söyledi ya da kendimi avutuyorum.

konsept olarak genel, hatlarıyla aynı durumdayız. çok zor bi durum, en azından ben çok zor durumdayım.
                          Dayan, sabır gerek, yolumuz uzun...

Nam-ı Diğer: madman

Yorum

• İlk olarak Tolga Bayram tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            =) Daha da bu başlığa uğrarsam ejderhalar öpsün beni.Kıza 1 ay boyunca insanlık yaptım,en ufak bir kötü menfaat beklemedim adımız çıkıyodu az daha.

Bir de @Delibas şu meksikalı arkadaşına sorsana aile kızının arkadaşını seçmede ne kadar etken diye ? Ya da aileler çocuklarının üstünde ne kadar etkili diye.Sınıfında bir arkadaş salı günü ailesine çok bağlı demişti.Merak ettim ?

Kardeşim bak bana bak bana

Senin durumun için iki şey olası.

Birincisi '' Şuan seninle bir ilişkiye hazır değilim dedi '' nin türkçesi hayır bir ilişki istemiyorum sana o gözle bakamıyorum kısacası sen benim hayalimdeki kişi değilsin. Tabi bunları direkt söyleyemez sana değer verdiği için seni kırmamak istiyor onun için böyle demiştir.

İkincisi ise.

Gerçekten ilişki istemiyordur birisi ile. Bazı kızlar güvenemiyor erkeklere hayatlarında erkek istemiyorlar. Korkuyorlar bunu zamana bırakıyorlar herşeyin bir zamanı var felsefesini benimsemişlerdir

Ben bunun gibi bir olay yaşadım. Sana tavsiye olarak şunları söyleyeceğim.

Bak kendini biraz olsun düşünüyosan o kızdan bişey bekleme, bi ümit beni sevebilir deme onun için kendini değiştirmeye kalkma ona bağlanma, o beni beğenmiyor vs. gibi düşünceler aklında olmasın delirebilirsin. Umut kalmasın için bu kötü bişey gençliğini mahvedersin bekle bekle. Kız sana ümit vermemiş sonuçta Bi ümit beklersen gelen fırsatları da tepersin elin kolun bağlı durursan çok kafaya takan birisiysen benim gibi hayattan soğursun. Benden sana abi tavsiyesi yoluna bak derim.

Yorum

• İlk olarak Ömer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                              O zamanlara bakıyorum da çok kafasızlık yapmışım. Değemeyecekler için bu kadar üzüntü neden...

O olay beni çok olgunlaştırdı.
                              Ah ah haklısın kardeşim inan hiçbişey üzüldüğüne değmiyor.

Yorum

• İlk olarak Ahmet Demir tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                anladım abi, bir gün nasip olur inşallah. benim okulda baya azeri arkadaşım var, belki bi gün ben de giderim onlarla

konsept olarak genel, hatlarıyla aynı durumdayız. çok zor bi durum, en azından ben çok zor durumdayım.
                                Kardeşim Tolga Bayram'a söylediğim şeyler senin içinde geçerli

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X