Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Aşk ve Aşık Olmak!

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Kız Kaçırma,

Bir gün süt kardeşim yanıma geldi,
    Adil kayınçoma kız kaçıracağız dedi,
    Şalpazarına gidip,
    O kızı kendisine elti yapacağını söyledi.
    *-*
    Söyle dedim; ne istersin sen benden,
    Kuvvetmi istiyorsun Adilden,
    Elimden gelen yardımı ederim,
    Anlattı bana kayınçosunun sevgisinden,
    *-*
    Baktım AŞK işin içinde feryat ediyor,
    Şalpazarındaki kız da kaçır beni diyor,
    Babası, efratı umumi karşı geliyor,
    Şalpazarından Trabzona gelin olmayı istiyor.
    *-*
    Ruhi abim, kulakların çınlasın,
    Kaçırma olayını Adil de anlatsın,
    Senelerden 1978 yılında,
    Ruhi Abim münibüsü kornalasın.
    *-*
    Bir kaban'ın altında münübüs zulada,
    Fuşki yiyenin kızının işi ne arar burada,
    Kapıyı açan süt kardeşim Nezire,
    Ruhi abim gaza bastı o sırada.
    *-*
    Arabanın arkasındaki halıya sakladık,
    Son sürat o mahalden uzaklaşdık.
    Tehlike mahali geçince,
    Eltisi ile münübüsün içinde tanıştık.
    *-*
    Şimdi onun var bir düzüne uşağı,
    Kız kaçırmada kimin varmış merağı,
    Aşk kural tanımaz bilesiniz uşaklar,
    Sevgi birleştirmezmi iki dağı...
    *-*
    Sonra Karakollarda çok kız kaçırmalar görmüşüm,
    Çoklarında süt kardeşimi düşünmüşüm,
    Ahım kaldı, 14-15 yaşında kız kaçıran adamda,
    Kaçıranı yakalayıp hapishaneye götürmüşüm.
    *-*
    Zorla kız kaçırmak şerefsizliğin daniskası,
    Zorla masum kızı kaçıranın gönün yok aynası,
    Şiiri okuyan meyilli olmasın kız kaçırmaya,
    Zorla olmasın sakın ha, anası var anası...
    En son Adil ÖZGÜR tarafından düzenlendi; 10.07.2009, 11:44.
    BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR

Yorum

• Adil abi ellerine sağlk çok güzel yazmışsın ve böyle bir tecrübeye sahip olduğun için çok şanslısın güzel bir tecrübe olsa gerek.
      Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Adil abi ellerine sağlk çok güzel yazmışsın ve böyle bir tecrübeye sahip olduğun için çok şanslısın güzel bir tecrübe olsa gerek.
        Teşekkür ederim Emirhan, merak edenleri bu doğrultuda aydınlatabildikse ne ala.
        BİR AĞAÇ BİR CAN, BİR CAN BİR TRABZONSPOR

Yorum

• Nasil Kiz kacirma Elden mi kacirma Evden mi Kacirma
          Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• İlk olarak Adil ÖZGÜR tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Teşekkür ederim Emirhan, merak edenleri bu doğrultuda aydınlatabildikse ne ala.
            sayende aydınlandık abi saol
            https://twitter.com/akfgr

Yorum

• bu bir ümit kavgasıdır,mazlumların duasıdır ve elif sevdasıdır...bir kız sevdik adı elif adı gibi elif
              !

Yorum

• İki kelimeyi bir araya getiremeden yaşadım yıllarca ! Ben ne zaman konuşmak ya da yazmak istesem Ali topu at kadar saçmalaşırdı cümleler…Konuşmama hakkımı kullanırdım herzaman…Bu yüzden okul yıllarında kara tahtada ismimi konuşanlar listesinde kimse göremedi.Konuşamadığım gibi yazamıyordum da ! Sırf bu yüzden kompozisyon sınavlarının açıklanan sonuçları alay konusu olurdu elli kişilik sınıflarda ! Ama dönem ödevlerini çok severdim bir tek o zaman yazabiliyordum çünkü ! Cümleler korsan oluyordu…Yaldızlı bir ansiklopedi kurtarırdı beni her defasında ! İŞte bu şekilde beceriksiz cümleler kullanarak bitti bitmez dediğim lise !

Bu iki kelimeyi bir araya getirememe durumu ikili ilişkilerimde de her defasında bir depreme yol acardı! ne zaman bir kızdan hoşlansam iki kelime edemeden çeker giderdi yanımdan..kısa keserdik cümleler gibi aşklarıda her seferinde ! yarım düşerdik sevdalara yarım kalırdık ! Benim bu yüzden hiç yazılmış şiirim olmadı defter aralarında…ya da adım geçmedi bir kitapta ! kimse yaşadığım ilişkinin dedikodusunu yapmadı,benim anlatacak hiç aşk hikayem olmadı…çünkü ben ne zaman konuşmak istesem ali topu at kadar saçmalaşırdı cümleler !

Liseden sonra bitti askerlik…derken bir kız çıktı karşıma…yeni doğmuş bir bebek kadar masum televizyonda gördüğüm mankenler kadar güzeldi.Bu kez cümleler gibi kısa bitsin istemiyordum.çünkü ben adını bile söyleyemediğim bu kıza aşık olmuştum.Her gece uzatırdım evimin yolunu zira evi ters bi yerde olduğu halde ! Tek düşüncem onu bir daha ne zaman ya da ne kadar görebileceğimdi !Geceleri yatağıma uzandığımda artık süperman gibi uçmayı değil onunla geçicek bir ömrü düşlemeye başlamıştım.Tam aynayı güneşe doğru çevirmiştim ki o şirin kız da diğerleri gibi kısa kesip bir kelime bile söylemeden çekip gitti…

Oysa ben ona tam iki çift söz etmeye hazırlanıyordum ama tek kelime bile edemeden yarım kalmıştı yine cümlem ! Ama bu cümle diğerlerinden farklıydı bu kez ! İlk defa aşık olmuştum ! Üzerime giydiğim kıştan kalma gömleği çıkarıp ilkbaharı asmıştım omuzlarıma ! Ama onun bu kısa kesmişliğiyle ben kahrettim kendimi ! Dünyada insanlar için yaratılan hiçbir nesne beni mutlu etmeye yetmedi !Hatta babamın doğumgünümde aldığı o pahalı hediye bile…

Günler ayları,aylar yılları getirdi…Geçip giden günlerle bende değiştim !Bugün iki şeyi farkettim !İlki şuydu : Onun gidişiyle binlerce kelime gelmiş aklıma ! Meğer kısa kesmek gerekirmiş bir aşkı yazabilmek için ! Şu sıralar binlerce kelimeyle evliyim ama bu kez sen yoksun ! Keşke yanımda olsaydın ! Artık iki kelimeden fazlasını konuşabiliyor hatta uzun cümleleri dahi tek nefeste söyleyebiliyorum.Ama son cümlesi eksik kalmış bu sevdamdan uzun zaman geçmişti.Ama ben dün onu sahilde yürürken gördüm…Gözlerimin o şirin kızı gördüğünde yaşadığı çocuksu heyecanı kelimelere dökebilseydim eğer kalın bir romanda sadece bu kısımdan bahsetmem gerekirdi ! Yanına gidip ona o iki kelimeyi söyleyecektim.Evet bu kez yapacaktım bunu ! Kendimi topladım ve hızlı adımlarla yanına gittim ama heyecandan olsa gerek ellerinden tuttuğu kişiyi farkededemedim !

Ayaklarıma ağır gelmiş olucam sendeledim biraz ! Şuurum bir süreliğine izine çıktı herhalde o an ! Çünkü ne yaptığımı tam olarak hatırlamıyorum…Tek bildiğim kendime geldiğimde benim çimlerin üstünde oturuyo oluşum onunsa orada olmadığıydı !Kimbilir bir gün bu yazıyı sende okursun belki inanmazsın bu kelimelerin tek sahibi oluşuma ! Ama senin kısa kesmişliğinden sonra bunun gibi birçok şey yazdım…Aklıma gelen ikinci konuysa : Senin romanlarımda yazılacak kadar uzun,anlatılacak kadar da kısa olmadığınmış ! Neyse kısa kesicem senin gibi ! Sana son cümlesi eksik kalmıştı dediğim bu sevdanın diğer yarısını okuyacaksın biraz sonra ! Sana iki kelime söyleyememiştim ya şimdi alt satıra yazıcam onu bu kısmı sadece sen oku olur mu ?

BENİMLE EVLENİR MİYDİN ????

Olay bumudur ? Budur..
                En son Manu61 tarafından düzenlendi; 12.07.2009, 22:35.
                DRaZeN PeTRoViÇ....(3)
                ANDRea MeNeGHiN....(11)

Yorum

• Boş işler bunlar arkadaşlar hayatta çok daha değerli şeyler var. Tabi bence

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Boş işler bunlar arkadaşlar hayatta çok daha değerli şeyler var. Tabi bence
                    Aynen renkdas sana katiliyorum
                    Gitme demek cok da Zor olmamali

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Boş işler bunlar arkadaşlar hayatta çok daha değerli şeyler var. Tabi bence
                      Daha değerli şeyler var tabi ama boş iş değil..
                      İlk olarak Mahmut Pervaneli tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Aynen renkdas sana katiliyorum
                      Kedi-Ciğer ilişkisi sezdim burada Mahmut..Sen katılmaya devam et.
                      DRaZeN PeTRoViÇ....(3)
                      ANDRea MeNeGHiN....(11)

Yorum

• kıza ne desem kabul etmiyor bana bil yol gösterin neymiş başka birini bulup terkedermişim sonra.yok mu yardım edecek olan??...

Yorum

• Aşk boş iş değildir , zor iştir .

Yorum

• İlk olarak Sessegnon61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            kıza ne desem kabul etmiyor bana bil yol gösterin neymiş başka birini bulup terkedermişim sonra.yok mu yardım edecek olan??...
                            Böyle durumlarda "Hayır olmaz başka biri,yapmam ben öyle birşey" sözleri kifayesiz kalır. Çünkü Kızların bu sözü söylemelerinin amacı "Ben yapmam"ı duymak için değil "Haydi beni ikna et" içindir.

Bir kız sana bu sözü söylediyse Senden onu bir şekilde ikna etmeni bekler.

Söyleyeceğin ikna sözü kızın yüzünü güldürüp "Ya Aşkıım" dedirtmemeli Öyle kral öyle üstün bir söz söylemelisin ki kız kaşlarını çatıp "Yuh ya adam gerçekten seviyor ciddi bu çocuk" demeli.

Yorum

• Emirhan çocuğu bunalıma sokma vazgec gönül şarkısını bilio musun sessegnon61 onu dinle bol bol ...

benim yemediğim nane kalmadı etmediği laf söylemediğim güzel söz ama bazı kızlar hayal kahramanını arıyor sanki

buna yapılacak bi şey yok sen devamlı düşünüyorsun aklından çıkaramıyorsun birliktelik senaryoları yazıyorsun hatta bazen hayal kuruyorsun ama karşısına çıkıp konuştugunda bu düşündüklerini karşı cins tek kelimeyle yıkıp mahvediyor en iyisi mi gercekten vazgeçmek....
                              Medya tarafından üç büyüklerin taraftarı olmanın empoze edildiği bir ülkede, bu sportif emperyalizme direnip, kendi şehrimin takımına sahip çıkmanın onurunu ve gurunu yaşıyorum.

Yorum

• Kızlar Hayal kahramanı felan aramıyor olum kendinizi kandırmayın kızların aradağı şey şunlardır;

Sevgi
                                Kariyer
                                Nam
                                Kuvvet
                                İstikrar
                                Dengeli konuşmak
                                Olgunluk

Kızlar Bunları ararlar bir erkekte.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X