Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Nargileciler...

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

nane limon, nane elma karışımları

Yorum

Kapiçinolu güzel oluyor. Biz bir nargileyi 4 kişi içiyoruz.
      Trabzonsporlu olmak bir ayrıcalıktır.

Yorum

Kapiçinolu güzel oluyor. Biz bir nargileyi 4 kişi içiyoruz.
        bizde aynı bitiyo ben bide kömür çekiyorum hatta hiç unutmam muhabbeti bile olmuşdur

nargileci adam geldi sen ne yapıyosun dedi dedim nargile içiyiorum dedi eminmisin bu bitmiş kömür çekiyosun dedi bende dedim evet onun için kafa yaptı orda koptu adam zaten
        Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

1 Nargile 100 Sigaraya Eşit

Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur’un verdiği bilgiye göre, 1 nargile 100 sigaraya eşit.

Nargile içimi sırasında ciğerlere, sigaraya göre çok daha fazla tütün dumanının çekildiğini belirten Prof. Dr. Akdur, "Nargileden bir nefes çekmek, 1 adet sigara içmeye bedel. Bu nedenle nargile içimi sırasında sigaraya göre çok yüksek ve tehlikeli miktarda karbondioksit, karbonmonoksit, nikotin, nikel, kobalt, krom ve kurşun solunmuş oluyor" diye konuştu. Nargilenin kışın kapalı mekánlarda içilmesi nedeniyle solunan ortamdaki dumanlı havanın vücuda daha çok zarar verdiğini de belirten Prof. Dr. Akdur, "Ayrıca aynı ağızlığın kullanılması, verem, hepatit gibi ciddi hastalıkların bulaşmasına da zemin hazırlıyor" dedi

Herşeyden önce sağlık
          Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
          **Latocan**

Yorum

nargıle dıyınce aklıma tek yer gelıyor..Tabııkıde boztepe Yarın aksam ınsaalah trabzonda olacam gittigim gıbı boztepeye cıkacam nargıle ıcecem favorıme gelınce Damla sakızı - nane..

Yorum

İlk olarak lato95 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              1 Nargile 100 Sigaraya Eşit

Ankara Üniversitesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur’un verdiği bilgiye göre, 1 nargile 100 sigaraya eşit.

Nargile içimi sırasında ciğerlere, sigaraya göre çok daha fazla tütün dumanının çekildiğini belirten Prof. Dr. Akdur, "Nargileden bir nefes çekmek, 1 adet sigara içmeye bedel. Bu nedenle nargile içimi sırasında sigaraya göre çok yüksek ve tehlikeli miktarda karbondioksit, karbonmonoksit, nikotin, nikel, kobalt, krom ve kurşun solunmuş oluyor" diye konuştu. Nargilenin kışın kapalı mekánlarda içilmesi nedeniyle solunan ortamdaki dumanlı havanın vücuda daha çok zarar verdiğini de belirten Prof. Dr. Akdur, "Ayrıca aynı ağızlığın kullanılması, verem, hepatit gibi ciddi hastalıkların bulaşmasına da zemin hazırlıyor" dedi

Herşeyden önce sağlık
              Ne gerek var şimdi bu bilgiye gecenin bu saatinde moralimizi niye bozuyorsun. Yani nargile keyfimizi berbat ettin. Tamam kilitleyin konuyu daha iyi.
              Trabzonsporlu olmak bir ayrıcalıktır.

Yorum

nargıle dıyınce aklıma tek yer gelıyor..Tabııkıde boztepe Yarın aksam ınsaalah trabzonda olacam gittigim gıbı boztepeye cıkacam nargıle ıcecem favorıme gelınce Damla sakızı - nane..
                hadi ya boztepede nargile var mı?
                Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

İlk olarak aruwana tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Ne gerek var şimdi bu bilgiye gecenin bu saatinde moralimizi niye bozuyorsun. Yani nargile keyfimizi berbat ettin. Tamam kilitleyin konuyu daha iyi.

Yaşasın kötülük
                  Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu ?
                  **Latocan**

Yorum

Sağlık açısından sakıncalı bir başlık...

Bu arada nargile kullanmayı sevmiyorum.
                    Evde nargilem bile var ama az az..
                    Elmalı tercihimdir...

Nargile'yi sevmemin nedeni nedir?
                    Sigara içmeyenlerin nargile içmesi nasıldır?

No Nargile No Sigara...

Yes Camel...

Heyt be yabancı dilime bakın, su gibi yazarım ha.

Yorum

BMN Trabzon'la Nargile keyfi...

Teşekkürler TrabzonSpor'um...Senin yolunda verilen şehitlere hediye ettiğin 2010 TÜRKİYE KUPASI ve SÜPER KUPA için...
                      Her Türlü

Yorum

İlk olarak EyüpKILIÇ61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        BMN Trabzon'la Nargile keyfi...
                        Eyüp inşallah Ankarada bi nargile organizasyonu yaparız...

Beraber süreriz bu keyfi...

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

İlk olarak Bayramm61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Bende kesinlikle kiraz i tavsiye ediyorum, kendim hergün icerim...

Yillardir nargile sigaradan daha zararlidir ifadelerini duyuyoruz, fakat henüz bunu bana kimse ispat edemedi...Tibben bi ispati varsa aciklayin bizde ögrenmis oluruz
                          Hacettepe Üniversitesi'nin araştırmasına göre gençler nargileden vazgeçmiyor. Oysa bir nargile, 50 sigaraya bedel.

Elma, muz, nane gibi aromalı çeşitleriyle popüler olan nargile, sigara içmeyenlerin de favorisi. Hacettepe Üniversitesi'nin araştırması, nargilenin en çok üniversiteliler arasında yaygınlaştığını ortaya koyuyor. Prof. Dr. Nazmi Bilir "Dumanında birçok kimyasal madde var" derken Prof. Dr. Ahmet Rasim Küçükusta'ya göre bu 'keyif' pek çok hastalığa zemin hazırlıyor.

Nargile içenlerin yüzde 41'i 18-21 yaş arasında...
                          Gençlerin yüzde 90'ı aromalı çeşitleri tercih ediyor.
                          Yüzde 89'u bu keyiften vazgeçmeyi hiç düşünmüyor.
                          Sigara içenlerin yüzde 62.2'si nargilenin daha az zararlı olduğuna inanıyor.
                          Nargiledeki nikel, kobalt ve kurşun oranı, sigaradan yüksek.
                          Sigara dumanında 34-85 ng (miligramın binde biri) kurşun bulunurken, nargilede bu oran 6 bin 870.

AĞIR METALLER ÇOK FAZLA
                          Nargile dumanındaki zehirli maddeler de korkutucu boyutta. Araştırmanın danışmanlığını yapan Prof. Dr. Nazmi Bilir nargiledeki arsenik, nikel, kobalt, krom ve kurşun miktarının, sigara dumanındaki miktarlara göre çok yüksek olduğunu söylüyor. Örneğin, sigara dumanında 40-120 nanogram (miligramın binde biri) arsenik varken nargile dumanında bu miktar 165 ng. Bunun yanı sıra nargilede 6 bin 870 ng kurşun bulunuyor! Sigaradaki kurşun oranı ise 34-85 ng. Bu maddelerin tümü topraktan tütün bitkisine geçen ağır metaller. Ve hepsi "gerçek" birer zehir. Prof. Dr. Nazmi Bilir bu şekilde oran yapılırsa, nargilenin sigaradan 50 kat zararlı olabileceğini vurguluyor: "Çoğu kişi nargile dumanı sudan geçtiği için, suda 'süzüldüğü' gibi bir avuntuya kapılıyor. Bu filtreli sigara kandırmacası gibi. Filtrede sarı bir renk kalıyor ve tüm zehrin orada kaldığı zannediliyor. Nargilenin suyunun rengi de belli bir zaman sonra değişiyor. O yüzden zararlı maddeler suda kalıyor, ciğerlere çekilen 'duman' temiz diye düşünülüyor. Suda çözünen 5-10 madde olduğu doğru ama suda kalmayan daha binlerce madde var." Nargilenin bir başka çekici özelliği ise içimi uzun sürdüğü için sohbet etme imkanı tanıyor olması. Bu da nargilenin bir çeşit sosyalleşme yarattığını gösteriyor. Nargile kafelerin otantik bir havada dekore edilmesi, gençlere çekici geliyor.

ÜNİVERSİTELİLER ÇOĞUNLUKTA
                          Nargile kafelerin müdavimlerinin demografik özelliklerine bakıldığında neredeyse yarısının üniversite öğrencisi olduğu göze çarpıyor. Bunu yüzde 18'lik oranla lise öğrencileri ve yüzde 16'lık oranla üniversite mezunları izliyor. Ayrıca katılımcıların yarısı günlük hayatlarında sigara içmeyen kişiler. Biz de nargile kafeleri dolaştığımızda bu mekanlara sıklıkla gelenlerin çoğunun, aslında sigara içmeyen kişiler olduğuna tanıklık ettik. Müdavimlerden bazıları otantik ortamı beğendikleri için geldiklerini söylerken bazıları ise burada sohbet etmeyi çok sevdiğini dile getirdi. Ayrıca sigarayı bıraktıktan sonra nargile kafelere gelmeye başlayanlar da yok değil. Nargile içen gençlerin yarısı, aslında nargilenin bir tütün mamulü olduğunun farkında. Bunun da akciğer kanseri, kalp damar hastalıkları, gırtlak kanserine neden olduğunu ve hamilelikte bebeğe zarar verdiğini biliyor. Yine de tamamına yakını, yani yüzde 89'u nargileyi bırakmayı düşünmüyor. Kimisi ise içtiğinin bir tütün mamulü olduğunun bile farkında değil. Nargilenin şimdiye kadar gözardı edilmiş bir zararı daha var. O da, bir nargileyi yüzlerce hatta binlerce kişinin kullanması... Her ne kadar nargilenin ağızlığı ve suyu kişiden kişiye değişse de, dumanın geçtiği boru değişmiyor. Böylece nefes yoluyla bazı hastalıkların bulaşması mümkün. Uzmanlara göre nargile içen bir kişinin nefes yollarında bir mikroorganizma varsa, o nefes alıp verme sırasında boruya yerleşir ve bir sonraki kişiye geçer.

Kaynak:sabah.com.tr

umarım tatmin edici olmuştur

Yorum

ayda 1 kere elmalı nargile
                            ama sigara yok...
                            [ille d' 7]

Yorum

Emirhan nargile sözünü aldım he

EĞİTİM ŞART!!!

Yorum

Kabul ediyorum.

Bilinçli bir aptalım. Üniversite öğrencisiyim, nargilenin zararlarını biliyorum. Lisede de içiyordum. Ama o zamanlar zararlarını bilmiyordum. Şimdi zararlarını bilerek içiyorum. Duman avcısıyım diye övünürdüm eskilerden ( ortaokuldan ). Ama nargile içerken bir haz alıyorum. Bu aptal haz nedeniyle haftada bir defa nargile içmeye gidiyorum.

Bilinçli bir aptalım ve bu aptallığım nereye kadar gider bilmiyorum.
                                Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                                iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                                “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                                Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X