Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İHL' nin orta kısmına çok isteyerek,severek girmiş ancak katsayı engeli nedeniyle lise düzeyinde devam edememiştim. Giriş amacım kesinlikle imam ya da hatip olmak değildi .
    İHL'de ki ilk günümü hiç unutmam. Müdür kürsüde o yıl okul mezunlarının %95 inin artık üniversiteli olduğunu gururla söylüyordu. O an doğru yerdeyim demiştim içimden. Kısmet işte bir yıl sonra katsayı diye bir uygulamayla önümüze aşılması zor bir set çektiler bizlerde liseye gelince okulumuzu değiştirmek zorunda kalmıştık.Geçti gitti...

Her geçen gün daha da zorlu bir hale gelen bu maratonda daha adaletli bir yarış için tüm yarışanların aynı haklara sahip olması gerekiyordu. Doğru karar geçde olsa geldi. Bu saatten sonra gerçekten çok çalışanın hakkı üniversite sıraları.

Gelecek yıllarda sınava girecek herkese başarılar.
    TSira- Şükran
    "Ne mutlu "insanım" diyene. Ne mutlu "Türk'üm" diyene. Ne mutlu "bordooo" sesine "maviiii" diyerek karşılık verene."

Yorum

• İlk olarak Vkgz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      seneye bende gireyim bakalyım yeni sınava bide diltarih coğrafya okuyasım vardı, meslek lisesi mezunu oldugumuz için gidemiyorduk.
      Bende Meslek Lisesi Mezunuyum Hocam Sözel 1 Seçmem ve kazanmam kolay olur mu puan açısından?

Sizde meslek lisesiz mezunu olduğunuz için söyleyim okul puanımda 73.
      Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Bende Meslek Lisesi Mezunuyum Hocam Sözel 1 Seçmem ve kazanmam kolay olur mu puan açısından?

Sizde meslek lisesiz mezunu olduğunuz için söyleyim okul puanımda 73.
        osymnin sitesinde açıklanan yeni sisteminden anladığıma göre is sadece beyin kapasitesine kalıyor Emirhan. Hatta meslek liseleri daha avantajlı oluyor çünkü kendi alanlarına birde ekpuan alacaklar, meslek liseli olsam bu sene çokçok iyi bir yer tutturmadıysam kesinlikle bir yere yerleşmem
        üstelik düz liselerin öğrencileride şanslı örneğin sözelci arkadaşlar ea sayısal bölümleri seçince direkt puanları kırılıyordu ama yeni sistemde oda değişti.

Tek kriter var artık oda; Kapasite
        En son Vkgz tarafından düzenlendi; 24.07.2009, 21:50.
        Önce TRABZONSPOR

Yorum

• İlk olarak Vkgz tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          osymnin sitesinde açıklanan yeni sisteminden anladığıma göre is sadece beyin kapasitesine kalıyor Emirhan. Hatta meslek liseleri daha avantajlı oluyor çünkü kendi alanlarına birde ekpuan alacaklar, meslek liseli olsam bu sene çokçok iyi bir yer tutturmadıysam kesinlikle bir yere yerleşmem
          üstelik düz liselerin öğrencileride şanslı örneğin sözelci arkadaşlar ea sayısal bölümleri seçince direkt puanları kırılıyordu ama yeni sistemde oda değişti.

Tek kriter var artık oda; Kapasite
          Yok ben mezunum üniversite okuyorum ancak sayısal eşit ağırlık veya sözel'in 1. bölümlerinde 4 yıllık üniversite kazanmam meslek dışında bilgisayar bölümüyüm ben bu bölüm dışında özellikle sözel bölümde başarılı olmam kapasiteye bağlı yani zorluk diye birşey kalmadı eskisi gibi sanırım öyle değil mi Özellikle sözel bölümden sınava girmek istiyorum.

Yorum

Yok ben mezunum üniversite okuyorum ancak sayısal eşit ağırlık veya sözel'in 1. bölümlerinde 4 yıllık üniversite kazanmam meslek dışında bilgisayar bölümüyüm ben bu bölüm dışında özellikle sözel bölümde başarılı olmam kapasiteye bağlı yani zorluk diye birşey kalmadı eskisi gibi sanırım öyle değil mi Özellikle sözel bölümden sınava girmek istiyorum.
            İstediğin alandan girebilirsin Emirhan artık özgürlük var.
            Önce TRABZONSPOR

Yorum

• Radyo, Sinema ve TV Bölümü Sözel 1'de sanırım bu bölümü kazanmak için 73 okul puanı nasıl seviyede bir puandır acaba ?

Yorum

• Emirhan, Anlaşılan Sende Benim Düşüncedesin..

Yeniden Girelim Bakalım Yeni sistem Nasıl Olacakmış..
                Diyrım Diyrım Demiyrım Niyeda Diyecuğum ...

Bir şehir takımından fazlası...

Yorum

• İlk olarak Kubilay Şahin tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Emirhan, Anlaşılan Sende Benim Düşüncedesin..

Yeniden Girelim Bakalım Yeni sistem Nasıl Olacakmış..
                  Ya arkadaş ben sözelci olmak istemişimdir ne işim var 3-5 üçgeniyle akış diyagramıyla karekökle visual basic'le ben sayfa sayfa kitap okuyup sayfa sayfa yazılar yazmak istiyorum arkadaş ya bu işin peşinde olacağım.

Yorum

Radyo, Sinema ve TV Bölümü Sözel 1'de sanırım bu bölümü kazanmak için 73 okul puanı nasıl seviyede bir puandır acaba ?
                    Emirhan bu işi yapmak istiyorsan İstanbulda oku kardeşim. Bak bizim Ege'de okuyup bitirenler geziniyor. Hoş bizim(Gazeteciler) de farkımız yok.

73 puan yeterli olur diye düşünüyorum.
                    Trabzonspor kültürünü yaşa, yaşat, öğret...
                    İşte BMN!*

Yorum

• İlk olarak Mirac ÇİFTÇİ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Emirhan bu işi yapmak istiyorsan İstanbulda oku kardeşim. Bak bizim Ege'de okuyup bitirenler geziniyor. Hoş bizim(Gazeteciler) de farkımız yok.

73 puan yeterli olur diye düşünüyorum.
                      Bende öyle düşünüyorum Araştırmadayım Hayırlısı.

Yorum

• İlk olarak Ömer SEVİNÇ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Din öğretmesi gereken yer devlet okulu değildir bence de. Dinini öğrensin diye İmam-Hatip okumamalı bir çocuk.
                        ne yapsın cemaaterin tarikatların yanına mı takılsınlar.

Yorum

• YA arkadaslar baslıkta okuyorum da bazı kişiler meslek liselerinin katsayı engelinin kaldırılmasını eleştiriyor.ben düz lise mezunuyum! ama üniversitede şu anda okudugum bölümle alakalı hicbir konuyu görmedim lisede.
                          imam hatiplilerle biz aynı sınava girmiyormuyuz?
                          aynı soruları cözmüyormuyuz?
                          imam hatipli adam soruları dogru cevaplıyorsa demekki lisede belli bir birikim saglamıs burda neyin tartısmasını yapıyoruz

bu yıl sınava giren tüm renktaslarımız insallah istedigi yerlere girerler.o arkadaslara üniversite okuyan biri olarak şunu söylemek istiyorum:

derlerine cok iyi calıssınlar ve kendilerini cok iyi yetiştirsinler
                          okulda ve okul dısında arkadas ortamlarını sağlam temellere dayandırsınlar ve arkadas ortamına cok dikkat etsinler
                          tatil zamanlarında bol bol staj yapsınlar (staj yapma imkanları olanlar)

unutmasınlarki;

lise,ögrenciyi öss ye hazırlar.üniversite ise hayata hazırlar...!
                          √ OKAN™ 1987

Yorum

Radyo, Sinema ve TV Bölümü Sözel 1'de sanırım bu bölümü kazanmak için 73 okul puanı nasıl seviyede bir puandır acaba ?
                            Sözel-2'den alıyor Emirhan. Ben tercih edeceğim oradan biliyorum Okul puanın iyiymiş ama ham kaç aldığın da önemli .

Yorum

• Türk Dili ve Edebiyatı okuduktan sonra öğretmenlik için formasyon şansımız nedir ?

Öğretmenlik dışında ne tür işler yapılabilir ?

Ayrıca Halkla İlişkiler ve Reklamcılık / Reklamcılık bölümlerinidie yazacağım .

Sözel 2 ortak alanda bunlar var sadece bize

Yorum

• İlk olarak OKANIZM tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                YA arkadaslar baslıkta okuyorum da bazı kişiler meslek liselerinin katsayı engelinin kaldırılmasını eleştiriyor.ben düz lise mezunuyum! ama üniversitede şu anda okudugum bölümle alakalı hicbir konuyu görmedim lisede.
                                imam hatiplilerle biz aynı sınava girmiyormuyuz?
                                aynı soruları cözmüyormuyuz?
                                imam hatipli adam soruları dogru cevaplıyorsa demekki lisede belli bir birikim saglamıs burda neyin tartısmasını yapıyoruz

bu yıl sınava giren tüm renktaslarımız insallah istedigi yerlere girerler.o arkadaslara üniversite okuyan biri olarak şunu söylemek istiyorum:

derlerine cok iyi calıssınlar ve kendilerini cok iyi yetiştirsinler
                                okulda ve okul dısında arkadas ortamlarını sağlam temellere dayandırsınlar ve arkadas ortamına cok dikkat etsinler
                                tatil zamanlarında bol bol staj yapsınlar (staj yapma imkanları olanlar)

unutmasınlarki;

lise,ögrenciyi öss ye hazırlar.üniversite ise hayata hazırlar...!
                                İmam Hatip ve Meslek Liselerinin kendi bölümlerindeki avantajları da kalksın.
                                A.Öğretmen Liselerinin ektra puanları da kalksın. Anadolu Öğretmen Lisesi seçmedim diye Öğretmen olmak zorlaşmasın. Herkes eşit olsun o zaman.

Önümüzdeki Sene sınava talep epeyce bir artacak, düz lise anadolu lisesi mezunlarının şansları baya bir kısıtlanacak, kontejan olarak tabi. Buda hiç adil bir durum değil. Madem kaldırdınız tüm farklılıkları kaldırın.

Çok iyi hatırlıyorum ablamın döneminde puan olarak girdiği bir bölüm vardı ve M.Lisesi çıkışlılara öncelik tanınıyordu o yüzden girememişti D.Eylüle, il dışına gitmek zorunda kaldı.
                                En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 25.07.2009, 12:32.
                                Ey Türk Gençliği!
                                Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X