Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Süzme dediğim insanlar, şu anda Türkiye'nin başbakanını dahi tanımayacak insanlar.
    Tanıdığım insanlar konusunda bunları yüzüne de söyleyerek yorum yaparım, kendisi de siyasetle hiç ilgilenmediğini dile getirir ve benim söylediklerimi aldırmaz. Ancak kendisi de her şeyin lay lay lom olmadığını yavaş yavaş anlamakta. Şayet ben bu arkadaşlarımla 11-12 yaşımdan beri tanışmaktayım ve bazıları ile aynı liseden devam ettik bazıları ile ayrıldık bazıları özel kolejlerden devam etti.
    Hiç birini seninle kıyaslamadım dikkat et onları sadece örnek verdim.

Benim kendimi övdüğüm yada üstünlük tasladığım bir nokta olamaz ki kibirli olayım.
    Emir kipi tespitin doğruysa dikkat etmeliyim.

Ancak yukarda UZMAN abimizin dediği gibi, gençler öyle rahatça kontrol altına alınacak durumda değil yada herkes senin gibi 14 yaşındayke kimsenn öğütüne ihtiyac duymayacak büyümüşte küçülmüş cinsten değil.
    O yüzden sana fen lisesi ortamın dan çıkta dışarı bak dedim.
    Çünkü Anadolu Lisesi ortamındayım, İzmir gibi büyükşehir yaşıyorum ve az çok neyin nasıl oludğunu gözlemleyebiliyoruz. 15-16 yaşındaki gençleri dizginlemek sandığın kolay değil,
    Hiç sınıf başkanı oldun mu bilmiyorum şayet ben sürekli sınıf başkanıydım. Bir nebze olsun insanları düzene sokmanın ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorsun. Ancak bir kaç dk sonra öğretmen sınıftayken sen arkadaşlarından beklediğin davranışlara aykırı davranışları sen yapmış olabiliyorsun.
    Ben kabul ediyorum ki bir normal insan giib oldukça haylaz geçti lise yıllarımız ve şayet bazı anlarda hocalarımız not tehditi yapmasa neler daha yapabilrdik. Dizginlendik.
    Sen ise 14-15 yaşından beri kendini kontrol edebilmişsin ve 30-40 lı yaşlı insanlara taş çıkaracak hale gelmişsin. Tebrik ederim !

İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Uzman falan değilim ama bu işlerden biraz anlarım.

Üniversite sınavına geri dönecek olursak, meslek liselerine ilgili bölümlerde bir kontenjan açılmalı ve adaylar kendi aralarında bu kontejan için yarışmalılar. Sorular müfredatlarıyla ilgili olmalı. Lisede matematik almamış birisine sınavda matematik sorulması adâletli değil.

Aslında her üniversitenin kendi sınavını yapması da düşünülebilri ama bizimki gibi torpil ve rüşvetin kol gezdiği kokuşmuş toplumlarda bu da yürümez.

Şayet aramızda uzman sayılırsın, bizden hem yaşca büyüksün hemde bu konularda daha tecrübelisin.

Kesinlikle katılıyorum.M.Lisesi ve İ.Hatiplerin normal Liselerin alanlarını tercih etmeleri durumunda normal liselerin(düz anadolu vs) şansları kısmen daralacak.Ayrı bir kontejan olmalı.
    Ayrıca kesinlikle Fen Lisesi,Anadolu Lisesi öğrencisi ile M.Lisesi öğrencisi aynı sınava girmemeli. Bunun Adaletle alakası yok.
    En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 24.07.2009, 00:39.
    Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• Yine küçük düşürücü konuşuyorsunuz ve bu kibirden başka hiçbir şey değil. Size diyorum ki aynı binada Anadolu Liseliler de var yani yakından görüyorum. Durup dururken bunlar süzme diye bir laf derseniz tabi ki üzerime alınırım ne yapmamı bekliyorsunuz. Bak yine aynı şeyi söylüyorsun normal bir insan gibi diyorsun sonra kendilerini düzeltmeli bu gençler diyorsun. Bu nasıl bir mantık hala çözemedim belki de kibirli olduğumdandır.

Ciddi ciddi sizle karşılıklı oturup tartışmak istiyorum bu meseleyi. İnşallah görüşebiliriz.

Bir de çok kibirli bir laf olacak ama "şayet" kelimesinin manasını öğrenmenizi tavsiye ederim.
      En son DKaraduman tarafından düzenlendi; 24.07.2009, 00:43.

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Yine küçük düşürücü konuşuyorsunuz ve bu kibirden başka hiçbir şey değil. Size diyorum ki aynı binada Anadolu Liseliler de var yani yakından görüyorum. Durup dururken bunlar süzme diye bir laf dersen tabi ki üzerime alınırım ne yapmamı bekliyorsunuz. Bak yine aynı şeyi söylüyorsun normal bir insan gibi diyorsun sonra kendilerini düzeltmeli bu gençler diyorsun. Bu nası bir mantık hala çözemedim belki de kibirli olduğumdandır.
        Kibir sezebileceğin nokta yok objektif konuşuyorum,
        Lütfen o cümlelerin geçtiği yerleri bir kaç defa daha oku.
        Süzmeyi kime demişim ve orda üzerine alınmaman gerektiğini dikkatle üzerine basa basa söylemişim.

Ben süzme dediğim kişi başbakanı bilmiyor dedim sense 30-40 yaşında insanlar anlamaz bizim konuştuklarımızı diyorsun. Üzerine alıyorsan dediğine kendinde inanmıyorsun demektir.Orası da beni ilgilendirmez.

Hayır eğer sende 14-16 yaşlarında daha bir aktiflik, daha bir başkaldırışlık, daha bir çılgınlık olmadıysa bu bizim sorunumuz değil diyorum. Senin bu dönemleri atlatıp hemen büyümenden kaynaklanabilir.Ama biyolojik olarak ergenlikte bunlar kesinlikle var ve Evlerde anne babalar bu dönemlerde kendi evlatlarıyla sorun yaşarken psikologlara falan danışıyorlar. Okulda öğrencileri dizginleyebilecek bir sistemin olmadığı bir ortamda düzenin olması mümkün olamaz.

Evet dediğin gibi çok konu dışına sapma oluyor. AOBP'lerin kalkması Liselerin Tasviyesi demektir.
        Ey Türk Gençliği!
        Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• Bir "BÜYÜĞÜMÜN" tavsiyesine uyarak daha cevap vermeyeceğim. İstediğin gibi olsun madem öyle. Hayatta başarılar sana.

Yorum

• Benim için düşündüklerini Allah senin için de versin Renktaş. Sanada.
            Ey Türk Gençliği!

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Ben değilim ben bitirdim,
              Alan dışı kaysayısı mağdurlarından da oldum. Ama benim dediğim, Kendi mesleklerinde zaten avantajları var alan dışı yaparken katsayılarını 0 yapmak diğerleri için adil değil benim gözümde.
              Olay ben değilim, öyle bir yazmışsın ki burda kendini düşünen biri gibi konuştum daha önce sanki.
              Bu kişiler Alan Dışı Tercih yapınca, Normalde oralara yerleşecek olan kişilerin bir kısmı yerleşememiş olacak. Kendi girebileceği bir yere alakasız Alandan biri gelip konacak. Hemde hiç bir ceza falan yemeden. 0.3 çok ağır bir uygulamaydı bana göre. Ama bunu tamamen ortadan kaldırmak, Anadolu ve Düz Liselerinin şanslarını sınırlıyor. Özellikle Düz liselerin şanslarını kısıtlıyor.
              Meslek Lisesi, İmam Hatip Lisesi İsimleri belli bak. Bunlardan kalkıp birileri Hukuk vs girerse 1 kişi dahi girse 1 tane anadolu liselerinden az girecek. O ne yapsın oda gidip İ.Hatipin gireceği yere mi girsin?
              imam hatip lisesine giden illa imam olacak diye bir kanun mu var.ailesi çocuklarının normal ders müfredatıyla beraber dini eğitim almasını istemesi o çocuğun hukuk okuyamaması anlamını mı taşıyor. o çocuk senin gibi sosyal matematik fizik kimya dersi görürken senden fazla olarak arapça kur-an'ı kerim fıkıh tefsir kelam gibi dersler görmesimi engel hukuk yada mühendislik yada tıp okumasına.
              ben bu mantaliteyi anlamıyorum zamanında anadolu imam hatipleri türkiyede dereceler yapıyordu onun öünne geçmek için katsayı koyarak meslek liselileride yaktılar hatta kuzenim meslek lisesinde inşaat bölümünde okuyordu katsayı zamanında aldığı puanla çok iyi bir inşaat müh böl. gitmesi gerekirken balıkesir inşaat gitmek zorunda kalmıştı.ozaman düz lise çıkışlılar yada anadolu liseli çıkışlılar inşaat mühendisliği seçmesinler mi yani.

Yorum

Benim için düşündüklerini Allah senin için de versin Renktaş. Sanada.
                İnşallah. İhtiyacım var çünkü.

Yorum

Bunlar gözlemlerim ve gayet de gerçekçi.
                  Kardeş, biz aynı yaştayız ama kusura bakma bana göre sen daha olgunlaşamamışsın ve gerçekleri görmekten yoksunsun!
                  Kabul etmeyebilirsin.
                  Ben gerçekleri söylüyorum bu Türkiye'nin gerçekleri.
                  İzmirde Özel okulda okuyanlar biz süzme diyoruz, hayata 5 sene geç alışıyorlar. Ortamları görsen ne bir ciddi muhabbet var ne de bir bilinçli konuşma. Kesinlikle senin böyle olduğunu düşünmüyorum. Bir kere hayatının en bilinçli kararını verip Trabzonsporlu olmuşsun.
                  Şimdi sen ilerde böyle demiyeceğim diyorsun, Evet unutma ki bunları annen ve baban da diyordu.
                  Dedim ya Bir cuma günü her hangi bir liseye gidelim beraber ve gözlemleyelim.Kürsüdeki kişi konuşurken Dinleyen kaç kişi var İstiklal Marşı okunacak hala kaç kişi konuşuyor. Bu a normal bir hareket mi. Yoksa burdaki herkesin çıt çıkmayacak şekilde olması mı a normal. Hepsini tartışalım.

Bizim gençliğimiz biraz daha bilinçli olsada, 14-15 yaşında genç verdiği kararlara tamamen hakim olamaz sorumluluğu ve sonucunu kestiremez.
                  Bunu sadece 2-3 sayfa arkada coğunun babasının seçtiği ve 14-15 yaşında gençlerin seçimleri ne kadar doğru olabiir diye katsayının kaldırılmasında bir çoğunuz dile getirdiniz.
                  Bende sizin sözünüzü size söylüyorum bu gençlerin hareketleri ne kadar sorgulanabilir.
                  Anne baba olmak öğüt vermektir, annen baban öğüt vermiyorsa şayet başı boş yada ilgilenmiyor gibi gözükür. Yabana atma dediklerimi!

AOBP lerin kalkması okullardaki düzenin %100 azalması demektir. Şu anda bile okullardaki düzenden şikayetçiyken bunun olması okullarda akla mantığa sığmayacak şeylerin olmasına neden olur.
                  Konuya girmek istemiyorum ama Doğukan benim tanıdığım en olgun ve en mantıklı konuşan insanlardan birisi ondan dolayı sadece klavye yazılarına bakarak bir insana ben senden olgunum demek bana olgunca gelmiyor...
                  Twitter Adresim

Yorum

• İlk olarak Ahmet Başkaya tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Konuya girmek istemiyorum ama Doğukan benim tanıdığım en olgun ve en mantıklı konuşan insanlardan birisi ondan dolayı sadece klavye yazılarına bakarak bir insana ben senden olgunum demek bana olgunca gelmiyor...
                    Snn bu konuyu özelde konuşsak daha iyi olur. Öss 2009 konusu boşu boşuna dolacak.
                    Ey Türk Gençliği!

Yorum

• İlk olarak DNA-TS tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      imam hatip lisesine giden illa imam olacak diye bir kanun mu var.ailesi çocuklarının normal ders müfredatıyla beraber dini eğitim almasını istemesi o çocuğun hukuk okuyamaması anlamını mı taşıyor. o çocuk senin gibi sosyal matematik fizik kimya dersi görürken senden fazla olarak arapça kur-an'ı kerim fıkıh tefsir kelam gibi dersler görmesimi engel hukuk yada mühendislik yada tıp okumasına.
                      ben bu mantaliteyi anlamıyorum zamanında anadolu imam hatipleri türkiyede dereceler yapıyordu onun öünne geçmek için katsayı koyarak meslek liselileride yaktılar hatta kuzenim meslek lisesinde inşaat bölümünde okuyordu katsayı zamanında aldığı puanla çok iyi bir inşaat müh böl. gitmesi gerekirken balıkesir inşaat gitmek zorunda kalmıştı.ozaman düz lise çıkışlılar yada anadolu liseli çıkışlılar inşaat mühendisliği seçmesinler mi yani.
                      İmam Hatip Lisesi bana adından İmam ve Dini kişiler yetiştiren bir kurum gibi gözüküyor. Eğer evlatlarını Lisede dini bütün biri olmak için gönderenler varsa bu liselerin bu alanları seçemeyeceğini bilmeyip de mi gönderiyor İmam Hatipe.
                      Benim Bildiğim işte bu okulların ekstra katkısı olduğu puanlara. İmam Hatip'te bu tarz bişey yok mu? (Nasıl Meslek Lisesinde ek puan varsa.)
                      Bu okulların boşu boşuna mı kendi alanlarında avantajları var. Nasıl avantajı oluyorsa alan dışındada puan kaybı olmalı bu puanı mahvedecek hale sokuluyordu 0.3 le bana göre 0.6 gibi daha uygun bir hal alabilirdi.Yada yaklaşık bir sayı. Ama tamamen kaldırmak bu katsayıyı, zaten kendi alanlarında avantajları var beğenmezseniz gelin bir de burdan yakın dermiş gibi oluyor. Bana adil gelmiyor.
                      Katılırsın katılmazsın.
                      İmam Hatip Lisesi değil M.Lisesi örneğin kendi meslekleri dışında bölüm seçince puanları düşüyordu. Düşmeyince, bu sefer Anadolu ve düz liselerin girebilecekleri yer ve hakları kısıtlanacak.
                      En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 24.07.2009, 01:19.
                      Ey Türk Gençliği!

Yorum

• Belirli bir mesleği öğrenmesi için düz liselerdekine göre kat be kat para harcıyor devlet. Bu kişilerin eğitimleriyle alâkasız yerlere yerleşmesi mi mantıklı? Çocuklarının dînini öğrenmesini isteyen velîler için, düz liselere ve meslek liselerine seçmeli dîn dersi paketi eklense sorun çözülmez miydi?
                        Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• Özkan bütün meslek liseliler 4 yıllık üniversite okumayacak ki. Kendi branşına uygun bölüm seçenler olacak büyük çoğunlukla. Mslek lisesinden mezun olup hiçbir işte çalışmayanlar ne kadar zarara uğratıyorsa üniversite okuyanlar da o kadar zarara uğratır sonuçta. O kadar mesele değil bu bence.

Hele illa finansal olarak bakacaksak devlette oralara gelene kadar ne yolsuzluklar, ne zararlar, ne ziyanlar var

Din öğretmesi gereken yer devlet okulu değildir bence de. Dinini öğrensin diye İmam-Hatip okumamalı bir çocuk.
                          Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                          Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                          - Eomer -

Yorum

• Ben de imam hatip lisesi mezunuyum.
                            Bu yüzden burda yazılanları okuyunca benim de yazasım geliyor.Rahat durunKonuyu değiştirin,ilişmayın bana.
                            T R A B Z O N S P O R

Yorum

• Sefa,Doğukan 2 gün uğramayın bu başlığa çok yıprandınız Bu arada bugün tercihlerimi yaptım 3 tercihimide yaşadığım şehir olan Mersin'i tercih ettim. Umarım yıllar sonra ahh keske şehirdışında okusaydımda eğlenci bir üniversite hayatım olsaydı demem.

Yorum

• seneye bende gireyim bakalyım yeni sınava bide diltarih coğrafya okuyasım vardı, meslek lisesi mezunu oldugumuz için gidemiyorduk.
                                Önce TRABZONSPOR

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X