Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    1-Bana göre çok rahat böyle birşey diyebilir. 15-20 yaş arası en büyük deliliklerin yapıldığı çağdır. Git büyüklerine sor kime sorarsan sor bu böyledir.
    2-Burdaki gençler yaptığı çoğu şeyin sonunu düşünmeden yapar. Sonra pişman olur.
    3-Bu düşüncedeki gençlerin olduğu bir ortamda sınırlamaları kaldırmak ki not sistemini kaldırmak veya etkisiz hale getirmek bu öğrencilerin kimseyi dinlemesi için bir nedenin kalmadığını gösterir. Lise 1 ve Lise2 öğrencisi dediğim gibi kendisini asla Öss öğrencisi olarak görmez. %90 ve dha fazlası o anda böyledir.
    Herkes buralardan geçti ve Özkan abinin gözlemleri gayet gerçekçi ve doğru.
    Hepimiz Lise 1 ve Lise 2 de daha çılgındık, sınav yaklaştıkça biraz daha dizginledik kendimizi ve öss moduna girdik. Lise1 e başladığında öss yi düşünen öğrenci türkiyede bir elin parmağını geçmez.
    1) Bana göre böyle değildir. Ben 13-14 yaşındayken de bana akıl vermeye kalkanlar vardı ve dinlemedim onları, gayet mutluyum. Ben de öyle ben büyüğüm edasıyla kimseye akıl vermiyorum.
    2) Hiç alakası bile yok. Bence bu sizin gençliğinizde yaşanmış bir şey olduğu için öyle zannediyorsunuz.
    3) Vallahi sizin elinizde kaç parmak var bilmem ama benim tanıdıklarım arasında benim elime göre 4 elin parmağını rahatlıkla geçiyordu. İçlerinde ben olmasam dahi. Ayrıca lise 1 ve lise 2 de ÖSS modunda olmamak demek hiçbir şeyi düşünmeden yapan ergen kişi olmak demek değildir.

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      1) Bana göre böyle değildir. Ben 13-14 yaşındayken de bana akıl vermeye kalkanlar vardı ve dinlemedim onları, gayet mutluyum. Ben de öyle ben büyüğüm edasıyla kimseye akıl vermiyorum.
      2) Hiç alakası bile yok. Bence bu sizin gençliğinizde yaşanmış bir şey olduğu için öyle zannediyorsunuz.
      3) Vallahi sizin elinizde kaç parmak var bilmem ama benim tanıdıklarım arasında benim elime göre 4 elin parmağını rahatlıkla geçiyordu. İçlerinde ben olmasam dahi. Ayrıca lise 1 ve lise 2 de ÖSS modunda olmamak demek hiçbir şeyi düşünmeden yapan ergen kişi olmak demek değildir.
      Evet benim gençliğimde yaşandığı için diyorum çünkü ben senle aynı yaştayım.Daha doğrusu bu sene mezun oldum 02.01.1991 doğumluyum.
      Kendi dönemini herkes daha iyi gözlemler.Bence Fen Lisesinden bir çık ve bir de Anadolu lislerine hatta benim de bilmediğim Düz liselere de bir günlük ziyerette bulun. Bakalım beğenecekmisin.

Lise 1 ve Lise 2 öğrencileri %90 kendilerini liseye attıklarını ve rahatladıklarını düşünür. Ergenliğe henüz girilen yıllardır Erkekler için özellikle.
      Kendini kanıtlamak, Üstünlük kurmak, Bildiğini göstermek bir çok populerist hareket gençlerde doğal bir süreç olarak oluşur. Bu dönemde okullarda öğrenciler zaten idareler tarfından şu anda zor dizginlenmekte. Koyulmuş olan kurallar ve öğrencilere yapılan not tehditleri ile diyelim. Geleceğini etkileme olarak düşündürürler gençleri.
      İşte geleceği ile ilgili hiçbir sorun olmayacağını, notun bir etkisi olmadığı sistemde,( şu anda bile Büyüklerimiz liselerde kesinlikle disiplinsizlik olduğunu savunurken ) akla gelmeyecek şeylerin olması çok muhtemel.
      Bugun sıradan bir liseye git. Sadece göz kararı seç.
      Cuma günü olsun ve İstiklal Marşı için kürsüdeki hocanın sessizliği kaç dk da sağladığını bir düşün. 14-15-16 yaşındaki gençler henüz hiç bir şeyin farkında dahi değilller ve böyle Önemli bir olay için bile dk larca muhabbet ediyorlar ama bundan 30 sene sonra o insanların aynı yaşta cocukları olunca onlar evlatlarına bu yaptıklarının aksine öğütler vermiş oluyor. Bu da biyolojik olarak bu gençlerin ergenlikte yapmış oldukları şeyler. Bu olmayan aslında a normal olur.

Dünyaya Fen Lisesinden değil de bir de dışardan bak;D
      En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 23:23.
      Ey Türk Gençliği!
      Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

Evet benim gençliğimde yaşandığı için diyorum çünkü ben senle aynı yaştayım.Daha doğrusu bu sene mezun oldum 02.01.1991 doğumluyum.
        Kendi dönemini herkes daha iyi gözlemler.Bence Fen Lisesinden bir çık ve bir de Anadolu lislerine hatta benim de bilmediğim Düz liselere de bir günlük ziyerette bulun. Bakalım beğenecekmisin.

Lise 1 ve Lise 2 öğrencileri %90 kendilerini liseye attıklarını ve rahatladıklarını düşünür. Ergenliğe henüz girilen yıllardır Erkekler için özellikle.
        Kendini kanıtlamak, Üstünlük kurmak, Bildiğini göstermek bir çok populerist hareket gençlerde doğal bir süreç olarak oluşur. Bu dönemde okullarda öğrenciler zaten idareler tarfından şu anda zor dizginlenmekte. Koyulmuş olan kurallar ve öğrencilere yapılan not tehditleri ile diyelim. Geleceğini etkileme olarak düşündürürler gençleri.
        İşte geleceği ile ilgili hiçbir sorun olmayacağını, notun bir etkisi olmadığı sistemde,( şu anda bile Büyüklerimiz liselerde kesinlikle disiplinsizlik olduğunu savunurken ) akla gelmeyecek şeylerin olması çok muhtemel.
        Bugun sıradan bir liseye git. Sadece göz kararı seç.
        Cuma günü olsun ve İstiklal Marşı için kürsüdeki hocanın sessizliği kaç dk da sağladığını bir düşün. 14-15-16 yaşındaki gençler henüz hiç bir şeyin farkında dahi değilller ve böyle Önemli bir olay için bile dk larca muhabbet ediyorlar ama bundan 30 sene sonra o insanların aynı yaşta cocukları olunca onlar evlatlarına bu yaptıklarının aksine öğütler vermiş oluyor. Bu da biyolojik olarak bu gençlerin ergenlikte yapmış oldukları şeyler. Bu olmayan aslında a normal olur.
        Benle aynı yaştayken nasıl o denilenlerin gerçekçi ve doğru olduğuna karar verdin anlayamadım ya neyse. Bizim okul özel okul olduğu için aynı binada Anadolu Lisesi de var yani yakından biliyorum. İlerde kesinlikle oğluma ya da kızıma uslu durması için öğüt vermeyeceğim istediği kadar yaramazlık yapsın. Çünkü ben böyle büyüdüm ve mutluyum iyi ki de yapmışım o yaramazlıkları oh ne güzel. En azından lise 1-2 'de yaramazlık yapmayıp sadece geleceği düşünüp (!) ot gibi yaşamazlar. Kendiniz söylemişsiniz bunu yapmayan anormaldir diye. Yani bu yapılanlarda bir anormallik yok bu yüzden kimsenin kimseye öğüt vermesine gerek yok.

Yorum

Benle aynı yaştayken nasıl o denilenlerin gerçekçi ve doğru olduğuna karar verdin anlayamadım ya neyse. Bizim okul özel okul olduğu için aynı binada Anadolu Lisesi de var yani yakından biliyorum. İlerde kesinlikle oğluma ya da kızıma uslu durması için öğüt vermeyeceğim istediği kadar yaramazlık yapsın. Çünkü ben böyle büyüdüm ve mutluyum iyi ki de yapmışım o yaramazlıkları oh ne güzel. En azından lise 1-2 'de yaramazlık yapmayıp sadece geleceği düşünüp (!) ot gibi yaşamazlar. Kendiniz söylemişsiniz bunu yapmayan anormaldir diye. Yani bu yapılanlarda bir anormallik yok bu yüzden kimsenin kimseye öğüt vermesine gerek yok.
          Bunlar gözlemlerim ve gayet de gerçekçi.
          Kardeş, biz aynı yaştayız ama kusura bakma bana göre sen daha olgunlaşamamışsın ve gerçekleri görmekten yoksunsun!
          Kabul etmeyebilirsin.
          Ben gerçekleri söylüyorum bu Türkiye'nin gerçekleri.
          İzmirde Özel okulda okuyanlar biz süzme diyoruz, hayata 5 sene geç alışıyorlar. Ortamları görsen ne bir ciddi muhabbet var ne de bir bilinçli konuşma. Kesinlikle senin böyle olduğunu düşünmüyorum. Bir kere hayatının en bilinçli kararını verip Trabzonsporlu olmuşsun.
          Şimdi sen ilerde böyle demiyeceğim diyorsun, Evet unutma ki bunları annen ve baban da diyordu.
          Dedim ya Bir cuma günü her hangi bir liseye gidelim beraber ve gözlemleyelim.Kürsüdeki kişi konuşurken Dinleyen kaç kişi var İstiklal Marşı okunacak hala kaç kişi konuşuyor. Bu a normal bir hareket mi. Yoksa burdaki herkesin çıt çıkmayacak şekilde olması mı a normal. Hepsini tartışalım.

Bizim gençliğimiz biraz daha bilinçli olsada, 14-15 yaşında genç verdiği kararlara tamamen hakim olamaz sorumluluğu ve sonucunu kestiremez.
          Bunu sadece 2-3 sayfa arkada coğunun babasının seçtiği ve 14-15 yaşında gençlerin seçimleri ne kadar doğru olabiir diye katsayının kaldırılmasında bir çoğunuz dile getirdiniz.
          Bende sizin sözünüzü size söylüyorum bu gençlerin hareketleri ne kadar sorgulanabilir.
          Anne baba olmak öğüt vermektir, annen baban öğüt vermiyorsa şayet başı boş yada ilgilenmiyor gibi gözükür. Yabana atma dediklerimi!

AOBP lerin kalkması okullardaki düzenin %100 azalması demektir. Şu anda bile okullardaki düzenden şikayetçiyken bunun olması okullarda akla mantığa sığmayacak şeylerin olmasına neden olur.
          Ey Türk Gençliği!
          Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

Bunlar gözlemlerim ve gayet de gerçekçi.
            Kardeş, biz aynı yaştayız ama kusura bakma bana göre sen daha olgunlaşamamışsın ve gerçekleri görmekten yoksunsun!
            Kabul etmeyebilirsin.
            Ben gerçekleri söylüyorum bu Türkiye'nin gerçekleri.
            İzmirde Özel okulda okuyanlar biz süzme diyoruz, hayata 5 sene geç alışıyorlar. Ortamları görsen ne bir ciddi muhabbet var ne de bir bilinçli konuşma. Kesinlikle senin böyle olduğunu düşünmüyorum. Bir kere hayatının en bilinçli kararını verip Trabzonsporlu olmuşsun.
            Şimdi sen ilerde böyle demiyeceğim diyorsun, Evet unutma ki bunları annen ve baban da diyordu.
            Dedim ya Bir cuma günü her hangi bir liseye gidelim beraber ve gözlemleyelim.Kürsüdeki kişi konuşurken Dinleyen kaç kişi var İstiklal Marşı okunacak hala kaç kişi konuşuyor. Bu a normal bir hareket mi. Yoksa burdaki herkesin çıt çıkmayacak şekilde olması mı a normal. Hepsini tartışalım.

Bizim gençliğimiz biraz daha bilinçli olsada, 14-15 yaşında genç verdiği kararlara tamamen hakim olamaz sorumluluğu ve sonucunu kestiremez.
            Bunu sadece 2-3 sayfa arkada coğunun babasının seçtiği ve 14-15 yaşında gençlerin seçimleri ne kadar doğru olabiir diye katsayının kaldırılmasında bir çoğunuz dile getirdiniz.
            Bende sizin sözünüzü size söylüyorum bu gençlerin hareketleri ne kadar sorgulanabilir.
            Anne baba olmak öğüt vermektir, annen baban öğüt vermiyorsa şayet başı boş yada ilgilenmiyor gibi gözükür. Yabana atma dediklerimi!

AOBP lerin kalkması okullardaki düzenin %100 azalması demektir. Şu anda bile okullardaki düzenden şikayetçiyken bunun olması okullarda akla mantığa sığmayacak şeylerin olmasına neden olur.
            Önce şu alt kısma cevap vereyim. Benim dediğim öğüt gençliği yaşama konusundaki öğüt yoksa çocukları başıboş bırakmam elbette.

Ben olgunlaşmamışım öyle mi? Şu kadar söylüyorum ki ben ve benim arkadaşlarım arasındaki muhabbetleri bu ülkede 30-40 yaşına gelmiş kişilerden dahi anlamayacak çoktur. Bizim yaptığımız kadar kaliteli ve gerekli muhabbeti de bizim yaşımızda kimsenin yaptığını düşünmüyorum. Sana burada ulaştığım başarıları saysam ağzın açık dinlersin ve de sonunda özür dilersin. Kendimi asla ve asla övmezdim ama muhabbeti sen çok uzattın ve de şu kadar söylüyorum ki (aslında hiç söylemezdim böyle şeyler) benim veya arkadaşlarımın yaşantısını, muhabbetlerini ve başarılarını sorgulayacak insan bırak Türkiye'yi Dünya'da benim elimin parmaklarının sayısını geçmez.

Bu kullandığım üsluptan dolayı özür dilerim ancak şuna kanaat getirdim ki size bazı şeyleri anlatsam da anlamayacaksınız çünkü kendinizi olgunlaşmış zannediyorsunuz ve karşınızdakileri daha çocuk zannediyorsunuz. Sizin yaşadığınız ortam beyinsiz insanlarla dolu olabilir, oradaki özel okullardaki çocuklar da süzme olabilir ama burada öyle değil. Bunu bilin ve bir daha tanımadığınız kişiler hakkında saçma sapan yorumlar yapmayın. Ve bu dediklerimi yabana atma.

Yorum

Bizim okuldaki matematik öğretmeni kendisi aynı zamanda FEM dershanelerinin kurucu müdürü ve ilk matematik öğretmenidir. Sınıfa bakış atmasına dahi gerek yok girdi mi herkes susardı saygıdan. Belki de sorun bu. Öğretmenlerin bazıları kendilerine saygı duyulacak şekilde davranmıyorlar. Tabi bazı öğrenciler vardır ki saygı nedir bilmez onları ayrı tutuyorum. 23 yaşında olmak demek 18 yaşındakilere siz daha ergensiniz, hayatı bilmiyor, hayal aleminde yaşıyor, gençlik heyecanıyla nasıl davranmanız gerektiğini bilmiyorsunuz tarzı şeyler söylemek demek değildir. Bunların hepsini söylemediniz tabi ama lafım genele.
              Ankara'nın en eski lisesinden me'zûnum ve biz o okula 5. sınıftan sonra sınavla girdik.

Bunu övünmek için söylemiyorum ama kaliteli bir lisede okuduk ve bizim dönemimizde okul, ODTÜ'ye en fazla öğrenci yollayan okuldu. Bunu birkaç yıl üst üste gerçekleştirdiği için ODTÜ'den teşekkür belgesi alan bir okuldu. Bizim okulda bile, öğrenciler sürekli sorun çıkarırdı ve dizginlenmeleri zordu. Kendi lise yıllarım gözümün önüne geldiğinde rahatlıkla söyleyebilirim ki okul puanlarının kalkması felâket olur.

Ayrıca, mesleğim gereği, hangi yaş grubundaki kişinin nasıl davranacağını biraz olsun biliyorum. Ergenlik döneminde otoriteye isyân vardır ve bu gençleri frenleyecek birşeyler olmazsa sorun çıkarırlar. Genç erişkinlerde ise gelecek kaygısı vs. ortaya çıktığı için, hormonal durumları daha dengeli gittiği için, muhakeme yeteneği daha da geliştiği için, bu tip sıkıntılara daha az rastlanır.
              Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Ankara'nın en eski lisesinden me'zûnum ve biz o okula 5. sınıftan sonra sınavla girdik.

Bunu övünmek için söylemiyorum ama kaliteli bir lisede okuduk ve bizim dönemimizde okul, ODTÜ'ye en fazla öğrenci yollayan okuldu. Bunu birkaç yıl üst üste gerçekleştirdiği için ODTÜ'den teşekkür belgesi alan bir okuldu. Bizim okulda bile, öğrenciler sürekli sorun çıkarırdı ve dizginlenmeleri zordu. Kendi lise yıllarım gözümün önüne geldiğinde rahatlıkla söyleyebilirim ki okul puanlarının kalkması felâket olur.

Ayrıca, mesleğim gereği, hangi yaş grubundaki kişinin nasıl davranacağını biraz olsun biliyorum. Ergenlik döneminde otoriteye isyân vardır ve bu gençleri frenleyecek birşeyler olmazsa sorun çıkarırlar. Genç erişkinlerde ise gelecek kaygısı vs. ortaya çıktığı için, hormonal durumları daha dengeli gittiği için, muhakeme yeteneği daha da geliştiği için, bu tip sıkıntılara daha az rastlanır.
                Peki şu anda ben ergen mi oluyorum genç erişkin mi? İnsanlara öğüt vermem için kaç yaşımı doldurmam gerekiyor? Bir de mesleğinizi öğrenebilir miyim?

Yaşım 7 gün sonra 18 olacak bu arada 17 olarak değerlendirmeyin.
                En son DKaraduman tarafından düzenlendi; 24.07.2009, 00:03.

Yorum

• bizim yeğenlerden biri 285 biri 290 almış.
                  bölümleri türkçe matematikti yanılmıyorsam.
                  trabzon da bir yeri alma ihtimalleri var mı acaba?
                  3 istanbul takımını tutmak vakayı adiyedendir.Trabzonspor'u tutmak, orjinalliktir, başkaldırıdır, istisnadır, kalitedir. Son dönemlerde ise sabırdır, özlemdir, sineye çekmektir. En önemlisi ise sürü psikolojisine inat; ÖZGÜRLÜKTÜR.

Yorum

Peki şu anda ben ergen mi oluyorum genç erişkin mi? İnsanlara öğüt vermem için kaç yaşımı doldurmam gerekiyor? Bir de mesleğinizi öğrenebilir miyim?

Yaşım 7 gün sonra 18 olacak bu arada 17 olarak değerlendirmeyin.

Doktorum, okulda psikoloji, psikiatri ve çocuk psikiatrisi okuyoruz. Başka bir deyişle, üfürmüyorum.

Sorduğunuz sorunun öyle kesin bir yanıtı yok ama genel kabûl gören yaklaşım, sorumluluk almaya başlamayan birinin yetişkin sayılmayacağı yönünde.

Yorum

Önce şu alt kısma cevap vereyim. Benim dediğim öğüt gençliği yaşama konusundaki öğüt yoksa çocukları başıboş bırakmam elbette.

Ben olgunlaşmamışım öyle mi? Şu kadar söylüyorum ki ben ve benim arkadaşlarım arasındaki muhabbetleri bu ülkede 30-40 yaşına gelmiş kişilerden dahi anlamayacak çoktur. Bizim yaptığımız kadar kaliteli ve gerekli muhabbeti de bizim yaşımızda kimsenin yaptığını düşünmüyorum. Sana burada ulaştığım başarıları saysam ağzın açık dinlersin ve de sonunda özür dilersin. Kendimi asla ve asla övmezdim ama muhabbeti sen çok uzattın ve de şu kadar söylüyorum ki (aslında hiç söylemezdim böyle şeyler) benim veya arkadaşlarımın yaşantısını, muhabbetlerini ve başarılarını sorgulayacak insan bırak Türkiye'yi Dünya'da benim elimin parmaklarının sayısını geçmez.

Bu kullandığım üsluptan dolayı özür dilerim ancak şuna kanaat getirdim ki size bazı şeyleri anlatsam da anlamayacaksınız çünkü kendinizi olgunlaşmış zannediyorsunuz ve karşınızdakileri daha çocuk zannediyorsunuz. Sizin yaşadığınız ortam beyinsiz insanlarla dolu olabilir, oradaki özel okullardaki çocuklar da süzme olabilir ama burada öyle değil. Bunu bilin ve bir daha tanımadığınız kişiler hakkında saçma sapan yorumlar yapmayın. Ve bu dediklerimi yabana atma.

Kendini çok yukarlarda görüyorsun usta!
                      Dikkat et de çakılıvermiyesin.

Ben 30-40 lı yaşlarda insanlarla kendimi asla kıyaslamam.Şayet 30-40 yaşınad birisi olsa ve herkes onun için düşüncelerine bak ger...kalı dese dahi onu dinlerim. Asla kibirli bir insan değilim ki sende kibir sezdim.
                      Çok saçma bir konuda diretiyorsun ve 23.yaşında bir abimizin dediklerine dahi sen 15-17 yaşındaki ergenlere karışamazsın tarzı söylemlerde bulunabiliyorsun.
                      Başarıların beni hiç mi hiç ilgilendirmez. Değil Türkiye nin en zekisi dünya 1.olsan umrumda değil.Benim için çobanda başbakanda birdir.

Yaşadığım ortamda kimse beyinsiz değil ve bir insana beyinsiz diyemem 2 dk sonra beni kimin mat edeceğini kestirseydim 2 dk önce onu mat ederdim!

Anlattıkların kendinle çelişiyor, Senki 14-15 yaşındakilerin seçimleri ne kadar doğru olur fikrine katılıp katsayının kalkmasını savunmuş birisin.
                      Şayet aynı sen bu yaştaki gençlerin gayet bilinçli sorumluluklarını bilebileceğini söylüyorsun. Öyleyse neden doğru seçimi yapamıyorlar.
                      İnsanlar hakkında kusursuzmuşcasına konuşuyorsun.

Seni tanımıyor olmam, senden daha aşağıda yada daha yukarda bir insan olduğumu göstermez.

Sen kendi maduriyetin nedeniyle,bencillik yapıp kendi fikrini empoze etmeye çalışıyorsun.
                      Şayet ben katsayı konusundan canı yananlardanım ama katsayının kalkmasına karşı olan biriyim. Bu konuda benim başka görüşlerim var.Bu forumda konuşulacak konular değildi açıklayamadım.

Son olarak, AOBP lerin kalkması Türkiye'de mümkün olmayacak bir şeydir. Zaten mantık dışıdır. Okulda takdir alanı da 2 ile geçeni de aynı kefeye koymak hiç bir yer de olmadığı gibi eğitim de de adaletsizdir. Aksine bu başarılı gençleri daha da fazla ödüllendirmek gerekir ve başarılar daha avantajlı olmalıdır.
                      Ancak Fen Liselerinin tabiki daha yüksek bir puan aralağında sıralanması ardından Anadolu Liselerinin ve diğerlerinin sıralanması gerek. Buda sizin mağduriyetinizi ortadan kaldırır.
                      Okullarda not sistemini kaldırmak disiplini en az %100 azaltır.
                      İyi geceler.

İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Ergenlik döneminde otoriteye isyân vardır ve bu gençleri frenleyecek birşeyler olmazsa sorun çıkarırlar. Genç erişkinlerde ise gelecek kaygısı vs. ortaya çıktığı için, hormonal durumları daha dengeli gittiği için, muhakeme yeteneği daha da geliştiği için, bu tip sıkıntılara daha az rastlanır.
                      DKaraduman'ın buna inanması için bunu bir psikolojik danışmandan yada bu alanda bir uzmandan duyması şart.Şayet kendini o kadar yüksekte görüyor ki şu anda buna İnanacak durumda değil.
                      Kendine dünyadan iki elin parmağı kadar insan eş değer görüyor.
                      Aslında güzel birşey İnsanın kendini değerli görmesi çok güzeldir.
                      Yüksek görmesi de sadece Kibir seviyesine kadar.
                      Dinimizde bunu öğütler.

Not:Ekleyeyim sanırım Özkan abi siz bu işin uzmanı oluyorsunuz umarım artık inanmış olur yani saatlerdir aynı şeyleri tekrarladım.
                      En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 24.07.2009, 00:15.
                      Ey Türk Gençliği!

Yorum

• Kesinlikle kibirli ve bencil bir insan değilim ama bana karşı kibirli konuşana karşı böyle laflar söylemekten hiç çekinmem. Adamlara gelmiş burada süzme, 5 sene sonra atılıyor hayata diyorsun sonraki yazında gelip kimse öyle değil tarzı konuşuyorsun bir de bana gelmiş kendinle çelişiyorsun diyorsun. Benim işime gelmeyen ama savunduğum birçok konu var yani bencillik ve kibirle işim olmaz olanı da sevmem ve ona karşı kibirliymişcesine konuşurum umurumda da olmaz.

Kim beni nasıl tanırsa tanısın isteyen kibirli desin isteyen bencil. Bana karşı kibirli ve emir kipiyle konuşan birinden lafımı esirgeyecek değilim. Size olgun ve kibirli hayatınızda başarılar ben öyle yaşamayacağım.

Size iyi geceler.

Yorum

• Sizle bu konuyu karşılıklı tartışmak isterim inşallah bir gün bir yerlerde buluşuruz da ben sizi siz de beni daha iyi tanırsınız. Hayatımda en nefret ettiğim şeyi bana yakıştırmazsınız.

Yorum

• Konudan bu denli uzaklaştığımız için özür dilerim.

Forumda Endüstri Mühendisi olan birisi var mı acaba?

Yorum

Not:Ekleyeyim sanırım Özkan abi siz bu işin uzmanı oluyorsunuz umarım artık inanmış olur yani saatlerdir aynı şeyleri tekrarladım.
                              Uzman falan değilim ama bu işlerden biraz anlarım.

Üniversite sınavına geri dönecek olursak, meslek liselerine ilgili bölümlerde bir kontenjan açılmalı ve adaylar kendi aralarında bu kontejan için yarışmalılar. Sorular müfredatlarıyla ilgili olmalı. Lisede matematik almamış birisine sınavda matematik sorulması adâletli değil.

Aslında her üniversitenin kendi sınavını yapması da düşünülebilri ama bizimki gibi torpil ve rüşvetin kol gezdiği kokuşmuş toplumlarda bu da yürümez.

Yorum

• Bir eğitmende olması gereken en önemli şey üsluptur. Eğitmen olmak apayrı birşeydir bana göre. Ben şu memlekette bir icracı makama gelsem, yapacaklarım arasında olan ilk iş üniversite sınavı ile eğitmen yetiştiren okullara öğrenci alımını durdurmak olurdu. Bu iş o kadar basit iş değil bana göre. ÖSS'de iyi puan yap, dersleri geç ben oldum öğretmen. İki kelimeyi bir araya getirip konuşabilmek önce bilgi, sonra yetenek işidir. Çok bilseniz de yeteneğiniz yoksa birşeyleri anlatmaya, mümkünatı yok kimse size kulak asmaz. Yeteneğiniz var da bilginiz yoksa o daha da vahim, ama hiç değilse düzeltilebilir o. Benim okuduğum bölümde cidden zeki hocalarımız vardı fakat iki kelimeyi bir araya getirip birşeyler anlatmaya yetenekleri yoktu. Bütün okyanuslar bilim olsa, o insan da bütün o okyanusları içip bitirse ne olur ki bana birşeyi anlatmadıktan sonra. Öyle insanlar var ki adamı 3 saat boyunca göz bile kırpamadan izleyebiliyorsunuz. Cidden "Hoca" olabilmek başka birşey.
                                En son ceserdar tarafından düzenlendi; 24.07.2009, 00:32.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X