Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Bizim sınıf gayet neşeli ve eğlenceli idi ancak her şeyi dozunda yapıyorduk. Youtube'daki videolara göre mi hareket edeceğiz ki o video çekimlerini okul yönetimi rahatlıkla engelleyebilir. Yaparsın arama cebinde telefon çıkanların telefonunu alırsın yıl sonuna kadar vermezsin. Buna hakkı var okul yönetiminin (Eğer telefon açıksa). Eğer bunu beceremeyecek kadar gerizekalı okul yönetimleri varsa o zaman MEB alır o müdürü oradan. O şebek herif de boş boş gezer etrafı.

Anti parantez şunu da belirteyim youtube'a girmek için DNS değişmesine gerek yok. İstersen özelden anlatayım nasıl yapıldığını.
    Kardeşim çekimi engellerse engellesin, sen anlamak istemiyorsun. Canın yanmış diye düz mantık gidiyorsun. O görüntünün çekilmesini engeller, yapılmasını değil. Youtube'a koymazlar bu okulda yapılmadığı anlamına gelmez. Yani sen olaya bakmıyorsun, etrafına bakıyorsun adeta.
    Telefon yasak olsun okulda, uzun eşşek oynamayı telefon mu engelliyor bu sadece görüntüye çekilip TV ye yansımasını engeller. Burda önemli olan çekilmesi değil neyin çekildiği anlatabildim mi!
    Ey Türk Gençliği!
    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• Türkiye Üniversitelerinde ki Bütün Sözel-1 ile girilebilecek 4 yıllık bölümlerin isimlerini bulabileceğim bir link gibi birşey varmı ?

Sözel-1 Eşit Ağırlık-1 ve Sayısal-1'in Bölüm isimlerini istiyorum sadece bölüm ismi.

Birde bilgili olan birileri vardır elbet bir daha sorayım bu kat sayı kalktı dimi şimdi ben İstediğim alanı Yani Sözeli seçebilecekmiyim?
      Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

Bakın yine işi dershaneye vurmuşsunuz. Eğer okumak istiyorsa birisi her türlü Lise 1-2 dinlemeden okulunda görür dersleri okur.

Lise 1-2'de durumun vehametini anlamamak ÖSS'de başarısız olmayı gerektirmez ayrıca. Bu örneği vermek istemiyordum ama ben doğru dürüst çalışmaya Lise 4'ün şubat tatilinde başladım ve en azından bir yerler kazandım. Yani isteyen bu işi 1 senede de halleder, 1 dönemde de.
        İşi dersaneye vururum, Çünkü eğitimde asıl sorunu Dersaneler olarak görüyorum ve Dersanelerin kaldırılmasını istiyorum böylece hakiki eşitlik olacağını düşünüyourm.

Sense olayın farkında değilsin ben ne diyorum sen ne diyorsun. Hala çalan çalışır kaznır diyorsun.
        Gerçekten eşitlik istiyorsan, hep bana hep bana yok.
        Gerçek eşitlik Dersaeneler kalkar eğitim tek elde okullarda toplanır. Okul puanlarının etkisi artar. Millet okulun öneminim 2 kat arttığını görünce hepten derslerine sarılır. Okullarda disiplin de artar eğitim kalitesi de artar. Mezun kalitesi de bunun başka bir açıklaması yoktur.
        AOBP leri kaldırmak Liseleri tasviye etmektir.

İlk olarak Emirhan Makul tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Türkiye Üniversitelerinde ki Bütün Sözel-1 ile girilebilecek 4 yıllık bölümlerin isimlerini bulabileceğim bir link gibi birşey varmı ?

Sözel-1 Eşit Ağırlık-1 ve Sayısal-1'in Bölüm isimlerini istiyorum sadece bölüm ismi.

Birde bilgili olan birileri vardır elbet bir daha sorayım bu kat sayı kalktı dimi şimdi ben İstediğim alanı Yani Sözeli seçebilecekmiyim?

Bu kalkan katsayı önümüzdeki sene için etkili olacak bu sene herşey aynı diye biliyorum.
        Ey Türk Gençliği!
        Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Bu kalkan katsayı önümüzdeki sene için etkili olacak bu sene herşey aynı diye biliyorum.
          Önümüzdeki Sene için bahsediyorum bende.

Yorum

• Önümüzdeki sene hiç bir fark olmadan kendi alanınmış gibi tercih yapacaksın 0.3 lu puan gözülmeyecek sonuçlarda zaten. Tek tip puan olacak.
            Ey Türk Gençliği!

Yorum

• Ben anlatmak istediğimi anlatamıyorum siz işi abartarak gerçekçi olmayan çözümler sunuyorsunuz. Anlaşamayacağız. Tartışmaktan kaçmak gibi olacak belki ama uzatmamalıyız kaçan ben olayım. Ama şunu da belirteyim sırf bana uymuyor diye bir sistemi yerden yere vurmam. Her zaman objektif düşünürüm. Bu kadar bencil olmadım hiçbir zaman olmam da.

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Önümüzdeki sene hiç bir fark olmadan kendi alanınmış gibi tercih yapacaksın 0.3 lu puan gözülmeyecek sonuçlarda zaten. Tek tip puan olacak.
                Ben meslek lisesi mezunuyum gidecem çat diye sözel1 den bölüm mü seçecem şimdi ?
                En son Emirhan Makul tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 22:05.

Yorum

Ben anlatmak istediğimi anlatamıyorum siz işi abartarak gerçekçi olmayan çözümler sunuyorsunuz. Anlaşamayacağız. Tartışmaktan kaçmak gibi olacak belki ama uzatmamalıyız kaçan ben olayım. Ama şunu da belirteyim sırf bana uymuyor diye bir sistemi yerden yere vurmam. Her zaman objektif düşünürüm. Bu kadar bencil olmadım hiçbir zaman olmam da.
                  Hayır asla kaçan olarak görmüyorum.
                  Gerçeklerin dışında çözüm aradığım falan yok. AOBP olmazsa Lise niye var ki! Sınavsız bir okul etkisiz bir sonuç. Tamamen boş. İmkansız bir şey.

Sonuçta katsayı eğer kalkacaksaydı bu sene başında kalksaydı edebiyat değil fen1 kasardam sabah akşam 0 fen çözerek say2 den 300 aldım. Ben de mağdurum, yanlış alan seçtim ea oldum ve çok pişmanım.
                  Ama bende bu yüzden önceki sistemi yerden yere vurmadım.
                  İyi geceler renktaş.
                  Ey Türk Gençliği!

Yorum

• Sefa dayağı kastetmedim. Ama otoritesi olan hoca bir bakışıyla bütün sınıfı susturur isterse.

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Sefa dayağı kastetmedim. Ama otoritesi olan hoca bir bakışıyla bütün sınıfı susturur isterse.
                      Türkiyede her derse giren her öğretmen böyle olacak bunun imkan dahilinde göremiyorum taş çatlasa her okulda 1 tane böyle oldu diyelim. Notun olmadığı, öğrencinin sınavı düşünmediği bir sistemde özellikle Lise 1 ve 2 gibi bilinçsiz öğrenci dönemlerinde öğrencileri dizginlenmek bu kadar kolay olmaz.
                      Ey Türk Gençliği!

Yorum

• 50 yaşına gelindiğinde öğretmenler emekli olmalı.

Yorum

• İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          Sefa dayağı kastetmedim. Ama otoritesi olan hoca bir bakışıyla bütün sınıfı susturur isterse.
                          O kadar soyut konuşuyorsunuz ki.

Sınıfta kalma kalktı, okuldan atılma kalktı, şimdi de notların hiçbir önemi kalmadı. Bütün bu gevşek ortamda okuyanlar ise yaş grubunun özelliği gereği otoriteye baş kaldıran, arkadaşlarının gözüne girmek için herşeyi yapan ve bu arada da öğretmenlere posta koyarak sağlam piyasa yapacak olan ergenler.

Bir bakışıyla sınıfı susturabilen hocalara üniversitelerde nâdiren rastlanır ve o bu durumdaki hoca dersi çok iyi anlatan, sert, çok adam bırakan hocadır, öğrencileri ise yetişkin insânlardır.
                          Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• İlk olarak Özkan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            O kadar soyut konuşuyorsunuz ki.

Sınıfta kalma kalktı, okuldan atılma kalktı, şimdi de notların hiçbir önemi kalmadı. Bütün bu gevşek ortamda okuyanlar ise yaş grubunun özelliği gereği otoriteye baş kaldıran, arkadaşlarının gözüne girmek için herşeyi yapan ve bu arada da öğretmenlere posta koyarak sağlam piyasa yapacak olan ergenler.

Bir bakışıyla sınıfı susturabilen hocalara üniversitelerde nâdiren rastlanır ve o bu durumdaki hoca dersi çok iyi anlatan, sert, çok adam bırakan hocadır, öğrencileri ise yetişkin insânlardır.
                            Bizim okuldaki matematik öğretmeni kendisi aynı zamanda FEM dershanelerinin kurucu müdürü ve ilk matematik öğretmenidir. Sınıfa bakış atmasına dahi gerek yok girdi mi herkes susardı saygıdan. Belki de sorun bu. Öğretmenlerin bazıları kendilerine saygı duyulacak şekilde davranmıyorlar. Tabi bazı öğrenciler vardır ki saygı nedir bilmez onları ayrı tutuyorum. 23 yaşında olmak demek 18 yaşındakilere siz daha ergensiniz, hayatı bilmiyor, hayal aleminde yaşıyor, gençlik heyecanıyla nasıl davranmanız gerektiğini bilmiyorsunuz tarzı şeyler söylemek demek değildir. Bunların hepsini söylemediniz tabi ama lafım genele.

Yorum

• Kısmetse 4 sene sonra öğretmenim. Banada bir posta koysunlarda bir dilekçe ile geleceklerini bitiririm

Yorum

Bizim okuldaki matematik öğretmeni kendisi aynı zamanda FEM dershanelerinin kurucu müdürü ve ilk matematik öğretmenidir. Sınıfa bakış atmasına dahi gerek yok girdi mi herkes susardı saygıdan. Belki de sorun bu. Öğretmenlerin bazıları kendilerine saygı duyulacak şekilde davranmıyorlar. Tabi bazı öğrenciler vardır ki saygı nedir bilmez onları ayrı tutuyorum. 23 yaşında olmak demek 18 yaşındakilere siz daha ergensiniz, hayatı bilmiyor, hayal aleminde yaşıyor, gençlik heyecanıyla nasıl davranmanız gerektiğini bilmiyorsunuz tarzı şeyler söylemek demek değildir. Bunların hepsini söylemediniz tabi ama lafım genele.
                                1-Bana göre çok rahat böyle birşey diyebilir. 15-20 yaş arası en büyük deliliklerin yapıldığı çağdır. Git büyüklerine sor kime sorarsan sor bu böyledir.
                                2-Burdaki gençler yaptığı çoğu şeyin sonunu düşünmeden yapar. Sonra pişman olur.
                                3-Bu düşüncedeki gençlerin olduğu bir ortamda sınırlamaları kaldırmak ki not sistemini kaldırmak veya etkisiz hale getirmek bu öğrencilerin kimseyi dinlemesi için bir nedenin kalmadığını gösterir. Lise 1 ve Lise2 öğrencisi dediğim gibi kendisini asla Öss öğrencisi olarak görmez. %90 ve dha fazlası o anda böyledir.
                                Herkes buralardan geçti ve Özkan abinin gözlemleri gayet gerçekçi ve doğru.
                                Hepimiz Lise 1 ve Lise 2 de daha çılgındık, sınav yaklaştıkça biraz daha dizginledik kendimizi ve öss moduna girdik. Lise1 e başladığında öss yi düşünen öğrenci türkiyede bir elin parmağını geçmez.

İlk olarak Muhammed tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Kısmetse 4 sene sonra öğretmenim. Banada bir posta koysunlarda bir dilekçe ile geleceklerini bitiririm
                                Geleceğini bitirdiğin genç okul çıkışında senin geleceğini bitirebilir.
                                İşte bunlar asla çözüm olmaz.
                                Geleceği bitmiş ise benim gelceğimi yakanı bende yakarım çok yaygın bir durum.Bunu herkese yapamazsın. Zaten her öğretmen bunu çok çok zor durumda kalmadığı sürece yapmaz!

15-18 yaşındaki daha yaptıklarının sorumluluğunun farkında olmayan, sonucunu düşünmeyen bir ergen'in geleceğini yakarım demek çok iddialı bir söz.
                                Aynı sizler, bu yaşlardaki gençlerin yaptığı tercihler hakkında ne kadar doğru olabilir diyordunuz. Katsayıyı tartışırken. Bir anda sorumlulukları bu gençlere yüklediniz oysa bunlar doğru karar vermekten aciz gençler.

Kendinizle çelişmeyin!
                                En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 23:06.
                                Ey Türk Gençliği!

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X