İlk olarak agahozlu tarafından gönderildi
Gönderiyi görüntüle
Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi
Daraltma
X
-
Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.
- Alıntı
-
İlk olarak trabzonlucocuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleİyi egitim ha güldürmeyin adamı...
Ben 4 sene Anadolu Lisesi okudum iyi egitimle alakası oldugunu dusunmuyorum..
Anadolu Lisesine gitme amacım iyi bi universiteye gidebilmek idi...Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!- Eomer -
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTüm liseler eşitse SBS yi kaldırın niye 12-13-14 yaşında çocukları sınava sokuyorsunuz. Kaldırın hepsi eşit madem. Oks için eşşek gibi kasan cocuklardık biz. Enayimiydik niye kastık Anadolu Lisesine girdik. Bir farkımız olmayacaktı da niye böyle birşey yaptık. Yatsaydık aşşağı Lisede aynı dersleri görecektik madem. Anadolu Lisesine gitmişim ne avantjım var Eğitim kalitesi mi hangi kalite!
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Ömer SEVİNÇ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleArkadaş iyi üniversiteye nasıl gideceksin Anadolu lisesinden? İyi bir eğitim alarak. Anadolu lisesi zaten iyi bir eğitim verdiği, dersleri zor olduğu için iyi üniversiteye gidiyorsun. Gözünü karartmışsın, ne dediğini niye dediğini bildiğini sanmıyorum..
Ne dedigimi gayet iyi bilyorum,gidelim bizim liseye mezunlara soralım bakalım 1 tane iyi egitim aldık diyen cıkıcak mı??
İyi egitim kagıt uzerinde iyi..
Anadolu Lisesinde iyi egitim oldugunu nerden cıkarıyorsun??
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTüm liseler eşitse SBS yi kaldırın niye 12-13-14 yaşında çocukları sınava sokuyorsunuz. Kaldırın hepsi eşit madem. Oks için eşşek gibi kasan cocuklardık biz. Enayimiydik niye kastık Anadolu Lisesine girdik. Bir farkımız olmayacaktı da niye böyle birşey yaptık. Yatsaydık aşşağı Lisede aynı dersleri görecektik madem. Anadolu Lisesine gitmişim ne avantjım var Eğitim kalitesi mi hangi kalite!
Anadolu lisesine girmek sana sadece çevre farkı verir. Etrafında çalışkan insanlar olunca sen de çalışırsın. Yoksa iyi eğitim, iyi hocalar değil. İyi eğitim demek iyi bir ortam demektir.
OKS kalksın zaten. O konuda haklısın. 12-13 yaşındaki bebeler dersaneye gidiyor yahu. Yazıktır günahtır.Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
- Alıntı
Yorum
-
Baksana millet Anadolu lisesini Dershane duzeninde egitim veriyor sanıyor..
Ama ben burada Geometri hocalarımın 1 tanesi sagır 1 tanesi otistikti desem kimse inanmaz...
Herkes kendi dogrusunu biliyor...
- Alıntı
Yorum
-
Birde şöyle bir durum var bir insan 13-14 gibi küçük sayılabilecek yaşlarda veya ailesi tarafından dayatıldığı için bulunmuş olduğu bir tercihten dolayı önündeki 50-60 sene senin mesleğin bu diye dayatmak ne kadar mantıklı. Bu kişide daha sağlıklı düşünebildiğinde kendisi için hangi mesleğin uygun olduğunu düşünüyorsa o mesleğe girebilmesinin önünün de tamamen kapatılması da çok yanlış. Burda kişinin kendisi için en uygun mesleği seçme yaşı 13-14 ten ziyade daha sağlıklı düşünebileceği 17-18 yaşına çekilmiş oldu kısaca.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak trabzonlucocuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSen mi 4 sene Anadolu Lisesi okudun Ben mi??
Ne dedigimi gayet iyi bilyorum,gidelim bizim liseye mezunlara soralım bakalım 1 tane iyi egitim aldık diyen cıkıcak mı??
İyi egitim kagıt uzerinde iyi..
Anadolu Lisesinde iyi egitim oldugunu nerden cıkarıyorsun??Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Mesut AKYILDIZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBirde şöyle bir durum var bir insan 13-14 gibi küçük sayılabilecek yaşlarda veya ailesi tarafından dayatıldığı için bulunmuş olduğu bir tercihten dolayı önündeki 50-60 sene senin mesleğin bu diye dayatmak ne kadar mantıklı. Bu kişide daha sağlıklı düşünebildiğinde kendisi için hangi mesleğin uygun olduğunu düşünüyorsa o mesleğe girebilmesinin önünün de tamamen kapatılması da çok yanlış. Burda kişinin kendisi için en uygun mesleği seçme yaşı 13-14 ten ziyade daha sağlıklı düşünebileceği 17-18 yaşına çekilmiş oldu kısaca.Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBu ayrı bir konu da bu konuyu açınca sen atladın ortaya. Eğer cevap veremeyeceksen konuyu kapatma yerine tamam haklısın diyebilirdin. Neyse bu da ayrı bir konu. Konu katsayı.
Düz lisede bir insanın 80 alırken Anadolu hele Fen Lisesindeki öğrencilerin 75 civarlarda puanlar alması haksızlık. Derslerin zorluğu dışında. Fen ve Anadolu liselerinde yapılan sıralamalardaki öğrenci kalitesi Düz lisedeki ile bir mi.
Zaten bu Öss sonuçlarında yansıyor. Fen Liseleri en başarılı sonra Anadolu Liseleri vs... devam ediyor.
Ya Fen Liselerinde aralık kısıtlanmalı, Yada daha fazla puan almalılar. Bu insanlar Sbs sınavlarında Türkiye'de ilk 1000'e sadece eğitim için girmemeli sonuçta Eğitim için giriyor ama oda yeterli görmüyor ki dersaneye gidiyor.
Eğitim kalitesi hikaye.
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleSzi tamamen son sene çalışmaya yoğunlaşmışsınız. Sizin ortaokuldaki o çalışmalarınız lisede altyapı olarak işinize yarayacak. Bir şey bilmeden gidin bakayım liseye ne öğrenebiliyorsunuz.
Takdir alan, Takdiri sadece duvara asmak için mi alacak. Takdir almamış olup da Öss de çok iyi puan yapan yokmu. Lise 2 de sınıfta kalmaktan kurtardığımız arkadaş Öss de Ea2 de 270 yaptı okul puanı 72 olduğundan epey bi kişinin gerisine düştü. Ama adam hak ettim diyor. Ben Öss ye çalıştım okula değil diyor. Okul ile Öss çok farklı şeyler mi diye akla geliyor o zmn?
Bu sefer de Eğitim tartışması işin içine girer?
Adama diyemiyorsun hadi ordan Öss ye çalışsan okuladada başarılı olursun diye adam 270 almış, okul dersleri de iyi değildi.
AOBP etkisi artarsa, okullarda eğitim kalitesi de artar. Öğrencilerin derslere verdiği önemde.En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 18:02.Ey Türk Gençliği!
Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Ömer SEVİNÇ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBen Fen Lisesine Ordu ili 9.su olarak girdim. Ama Fen lisesinden mezun olduğumda değil derece yapmak okulda bile 60. sıralardaydım.
Anadolu lisesine girmek sana sadece çevre farkı verir. Etrafında çalışkan insanlar olunca sen de çalışırsın. Yoksa iyi eğitim, iyi hocalar değil. İyi eğitim demek iyi bir ortam demektir.
OKS kalksın zaten. O konuda haklısın. 12-13 yaşındaki bebeler dersaneye gidiyor yahu. Yazıktır günahtır.Özkan SÜMER
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak Mesut AKYILDIZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBirde şöyle bir durum var bir insan 13-14 gibi küçük sayılabilecek yaşlarda veya ailesi tarafından dayatıldığı için bulunmuş olduğu bir tercihten dolayı önündeki 50-60 sene senin mesleğin bu diye dayatmak ne kadar mantıklı. Bu kişide daha sağlıklı düşünebildiğinde kendisi için hangi mesleğin uygun olduğunu düşünüyorsa o mesleğe girebilmesinin önünün de tamamen kapatılması da çok yanlış. Burda kişinin kendisi için en uygun mesleği seçme yaşı 13-14 ten ziyade daha sağlıklı düşünebileceği 17-18 yaşına çekilmiş oldu kısaca.Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleNereye atladım, Zaten burda katsayıyı tartşıyoruz. Dediğin doğru.
Düz lisede bir insanın 80 alırken Anadolu hele Fen Lisesindeki öğrencilerin 75 civarlarda puanlar alması haksızlık. Derslerin zorluğu dışında. Fen ve Anadolu liselerinde yapılan sıralamalardaki öğrenci kalitesi Düz lisedeki ile bir mi.
Zaten bu Öss sonuçlarında yansıyor. Fen Liseleri en başarılı sonra Anadolu Liseleri vs... devam ediyor.
Ya Fen Liselerinde aralık kısıtlanmalı, Yada daha fazla puan almalılar. Bu insanlar Sbs sınavlarında Türkiye'de ilk 1000'e sadece eğitim için girmemeli sonuçta Eğitim için giriyor ama oda yeterli görmüyor ki dersaneye gidiyor.
Eğitim kalitesi hikaye.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleTüm liseler eşitse SBS yi kaldırın niye 12-13-14 yaşında çocukları sınava sokuyorsunuz. Kaldırın hepsi eşit madem. Oks için eşşek gibi kasan cocuklardık biz. Enayimiydik niye kastık Anadolu Lisesine girdik. Bir farkımız olmayacaktı da niye böyle birşey yaptık. Yatsaydık aşşağı Lisede aynı dersleri görecektik madem. Anadolu Lisesine gitmişim ne avantjım var Eğitim kalitesi mi hangi kalite!"Dünyada bir yerdeyim ben"
- Alıntı
Yorum
Yorum