Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak Ömer SEVİNÇ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Arkadaş aynı okuma yazma bilmeyen arkadaş düz lisede 3-4 ay çalışıp, sallayıp senden üste geçerse sıkıntı olmuyor da meslek lisedeki geçince niye sıkıntı oluyor?

Meslek lisesine gidenlerin neden iyi bir bölüme gitme amaçları yokmuş onu da anlamış değilim. Meslek liselerine gidenlerin genel ortalaması oldukça düşük evet ama bunun nedeni bu saçma katsayı zaten. Üniversiteye gidemeyeceğini bile bile derslerinde başarılı olan kim gider meslek lisesine? Ama artık gidecek..
    Artık gidicek ya biz ne olucaz??
    Ben bu şartlar olsa kesinlikle Anadolu Lisesine gitmezdim...
    Düz Liseler için ayrı bi durum söz konusu,DÜz Liseye gidenlerin iyi bi universiteye gitme hedefleri olabilir cunku okuldan puan alıyolar,,
    Ama meslek Liselerinin olamaz okuldan puan alamıyorlar..
    Şimdiye kadar meslek Lisesine gidipte Ben Hukuk okucam,Ben tıp okucam diyen gördün mü??
    Goremezsin cnku full yapsa da gidemiyor..
    Ama şimdiden sonra gitsin iyi güzel de bizim Anadolu Lisesi okuyanların magduriyeti nolcak??

Yorum

• Zamanında var olan Yabancı dil ağırlıklı liseden mezun ve üni.yi bu yıl bitirmiş biri olarak alınan kararı gayet doğru buluyorum. Herkesin görüşüne saygı duyarak bir kaç söz edeyim.

Öncelikli olarak Anadolu Lisesi, Fen Lisesi veya İmam Hatip Lisesi okuyan birinin aldığı temel dersler aynıdır. Zaten alan seçimi yapılana kadar tüm öğrenciler ortak dersleri görürler ardında sayısal, sözel, eşit ağırlık seçimine göre bazı dersler üzerine daha ayrıntılı eğitim görülür. Sayısal seçilen bir alanda psikoloji dersi olmazken sözel seçilen bir alanda da analitik geometri yoktur. İmam Hatip için ise bu temel derslerin yanı sıra ek olarak Tefsir,Fıkır,Hadis, Arapça gibi dersler gösterilmektedir.

Tüm bu liselerden belli bir eğitimi aldıktan sonra çıkan öğrenciler öss den önce kendi çalışmaları ve aldıkları bilgilere göre belli bir seviyededirler. Bu saatten sonra isteyen istediği bölümü seçmelidir.

Sayısal okuyan biri Öğretmenlik seçebildiği gibi İmam Hatipten çıkan biri de eğer hak ettiği puanı aldıysa hakkı neyse o bölümü seçmelidir.

Gelelim İmam Hatipli Hukuk okuyamaz mevzusuna; Herhangi bir hukuk fakültesinin sitesine girip baktığınızda ilk sene okutulan dersler: anayasa hukuku, kamu hukuku, ekonomi seçmeli dersler vs. ilerleyen senelerde ticaret hukuku, borçlar hukuku vs diye devam ediyor. Şimdi bunların hangisi hakkında anadolu liseli ve ya fen liseli eğitim alıyor? Dolayısıyla niye meslek liseli ve imam hatipli hukuk okuyamasın. Tartışılan konu başörtüsü meselesi ise o mesele yıllardır tartışılıyor ama o konu ile katsayıların kaldırılması konusu aynı konu değildir.

Son olarak ben aldığım mühendislik eğitiminde lisede ki bilgilerimden sadece temel matematik ve fizik bilgilerinde faydalandım sonuçta üniversiteye girecek kişi kendini ne kadar geliştirmeye çalışırsa başarısı o derece artar. İster imam hatipli olsun ister fen liseli. Hakeden istediği yere girsin.

Eski sistem şöyleydi, sen imam hatiplisin veya meslek liselisin bu bölüme giremezsin. Yeni sistem şöyle benim tüm liselerim eşit seviyededir kim daha iyi yapıyorsa o istediği yere girsin.
      "Dünyada bir yerdeyim ben"

Yorum

• İlk olarak Hüseyin Kurt tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Sadece 1 yıl çalışan adam seni geçiyorsa hiç girme üniversiteye daha iyi.

Hem senden avantajlı şartları neymiş?
        Hayır madem 1 yıl çalışan hemen kazanıyor, sen çalış 1 yıl, sen geç adamı. Amaç ne anlamadım ki.
        Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
        Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
        - Eomer -

Yorum

D15 yaşında küçücük çocuğu büyük ihtimalle de babasının yaptığı bir tercih yüzünden cezalandırmak, önünü kapatmak ne kadar adil sence?

Yahu adam İmam-Hatip okuyup sonradan ateist olmaya karar verse yok sen illa imam olacaksın mı diyeceğiz? Öyle saçma iş olur mu? İmam olmak isteyene fazla puanı verirsin, başka birşey olmak isteyen de diğer rakipleri kadar çok şey biliyorsa istediği mesleği okur.
          Bunu cevapladım bir kaç kişi aynı soruyu sorunca tekrar yazmak durumunda kalıyorum. Lütfen mesajlarımı takip ederseniz benzer bi cevap verdim renktaş.
          Yapılan bir hata var bende 14 yaşımı bitirdim Ea seçtim şimdi kafama vuruyorum. Son sene aklım başıma geldi telafi etmem mümkün değildi 2 yıllık açığı ve o sene derse girip dersleri anlamam çok zordu. Yaptığım bir hata vardı ve şu anda Say2 den 300 puan aldım sadece MAt yaparak.
          Belki yazmışımdır. Matlarda 52 netim var 2 bölümde.
          Geri kalan 3 bölümde 58 netim var sözellerde. Aslında sayısalcıydım. Bilinçsizlik ve mat ile bile aldığım puanla tercih yapsam puanım 0.3 le çarpılıyor bu sene. Mecbur Ea2 den gireceğim, ben de mağdurum.
          Ama yapmış olduğum tercih hata idi ve bedeli ödüyorum.

İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Beni geçemiyor zaten geçmesinden değil ama bu sadece düz liseyle bizim okul arasındaki dengesizlikte değil. Mesela İzmir Fen Lisesi ile Ankara Fen Lisesi 1. sinin bilgisinin aynı olduğunu kim söyleyebilir. Ki bu arasında en az fark olan iki lisedir. Burada bile bir adaletsizlik varsa diğer liselerle aramızda ne kadar fark vardır kim bilir?

Mesele adaletsizlik yine.
          Okul puanlarının hesaplanması çok çok ayrı bir konu ve başka bir sorun.
          Bunun bu tartıştığımızla ilgisi yok. O ayrı bir sorun.

Bir Fen Lisesine giren kişinin Düz liseden farkı olması lazım yada Anadolu Lisesinin farkı olması lazım. Bu ayrı bir konu.
          Konu katsayı.

En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 17:46.
          Ey Türk Gençliği!
          Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak trabzonlucocuk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Artık gidicek ya biz ne olucaz??
            Ben bu şartlar olsa kesinlikle Anadolu Lisesine gitmezdim...
            Düz Liseler için ayrı bi durum söz konusu,DÜz Liseye gidenlerin iyi bi universiteye gitme hedefleri olabilir cunku okuldan puan alıyolar,,
            Ama meslek Liselerinin olamaz okuldan puan alamıyorlar..
            Şimdiye kadar meslek Lisesine gidipte Ben Hukuk okucam,Ben tıp okucam diyen gördün mü??
            Goremezsin cnku full yapsa da gidemiyor..
            Ama şimdiden sonra gitsin iyi güzel de bizim Anadolu Lisesi okuyanların magduriyeti nolcak??
            E tamam işte artık orada da olacak tıp okumak isteyenler, hukuk okumak isteyenler. Burda yanlış ne var?

Anadolu lisesine gitme amacın iyi eğitim almak değil mi senin? Daha kaliteli okul, daha iyi bir eğitim. Bunu istemiyorsan gitme zaten..
            - Eomer -

Yorum

Sen öğretmen olmak isterken ek puan alamayınca ağlıyor muydun Anadolu Öğretmen Liselerine?
              Ya ne aglıcam,Ogretmen olmak istesem zaten Ogretmen Lisesine giderdim..
              Benim demek istedigim herkes kendi yolunda gidiyor,herkesin Liseye yazılırkn az cok amacı oluyor meslek Lisesine gidenlerin amacları ile benim amaclarım farklı...
              İlk olarak Hüseyin Kurt tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Sadece 1 yıl çalışan adam seni geçiyorsa hiç girme üniversiteye daha iyi.

Hem senden avantajlı şartları neymiş?
              Ne alakası var 1 yıl kısa bir zaman mı??
              1 yıl dogru duzgun calısan herkes 330 u cok rahat gecebilir..

Avantajları neymiş,onlar meslek egitimi alıyolar universite kazanamasalar da ellerinde bi meslekleri var..
              Ya bizim??
              Bizim yerimize onlar yerleşince biz ne yapcaz??

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                Dediğimi cevaplamıyorsun kaçamak cevaplar veriyorsun Soruya soruyla cevap veriyorsun. Bana 1 sene geç doğmak mı suç yoksa 14-15 yaşındada olsa hata yapmak mı. Bir tarafta hata var diğer tarafta Allah vergisi.

Hata yapmışsa bunu dediğim gibi çok ağır ödüyordu bu kadar ağır ödememli, Cuzi bir ceza ile telafi edilmeli. II. bir sans daha verilmeli. Burda II.şans değil ödül veriyorsun bir anda hatanı affettik.
                Nasıl bir sene geç doğanın suçu yoksa, önceki senelerde bu katsayı sistemi yüzünden istediği yere girememiş puanı yetsede 0.3 istediği yere sokamamış insanların da tek sucu erken doğmak mış?

Sistemleri değiştirmek birirlerini elbet ki mağdur ediyor.
                Arkadaş ben 10 sene sonra doğduysam suçum ne.Şahsen ÖYS sistemiyle sınava girmek isterdim.
                Belli bir hedefin varsa o hedefin peşinden koş bakma sağına soluna.
                Özkan SÜMER

Yorum

Bunu cevapladım bir kaç kişi aynı soruyu sorunca tekrar yazmak durumunda kalıyorum. Lütfen mesajlarımı takip ederseniz benzer bi cevap verdim renktaş.
                  Yapılan bir hata var bende 14 yaşımı bitirdim Ea seçtim şimdi kafama vuruyorum. Son sene aklım başıma geldi telafi etmem mümkün değildi 2 yıllık açığı ve o sene derse girip dersleri anlamam çok zordu. Yaptığım bir hata vardı ve şu anda Say2 den 300 puan aldım sadece MAt yaparak.
                  Belki yazmışımdır. Matlarda 52 netim var 2 bölümde.
                  Geri kalan 3 bölümde 58 netim var sözellerde. Aslında sayısalcıydım. Bilinçsizlik ve mat ile bile aldığım puanla tercih yapsam puanım 0.3 le çarpılıyor bu sene. Mecbur Ea2 den gireceğim, ben de mağdurum.
                  Ama yapmış olduğum tercih hata idi ve bedeli ödüyorum.
                  E o zaman neden düzenlemenin karşısındasın? Keşke daha önceden yapılsaydı da sen de faydalanabilseydin. Keşke 28 Şubay kafalı adamlar zamanında bildiriler yayınlamasaydı, Anıtkabirlere yürümeseydi de sen istediğin bölüme girebilseydin. Haksız mıyım? Yazık değil mi sana?
                  - Eomer -

Yorum

• Anadolu lisesinde okuyup, düzenli çalışan biri, yine iyi bir bölüme gider. Senin avantajın bu okulda aldığın altyapı olacak, derslere daha bir hakim olacaksın.

Bence de doğrusu oldu şimdi. Eğer, çalışıp, iyi bir yeri kazanacaksa, imam hatip veya meslek lisesindeki arkadaşlara benim diyeceğim, tebrikler olur. Demek ki hak etmiştir. Anadolu lisesinde dört sene eğitim almış birini, "çalışarak" geçecek sonuçta.

Yorum

Ya ne aglıcam,Ogretmen olmak istesem zaten Ogretmen Lisesine giderdim..
                      Benim demek istedigim herkes kendi yolunda gidiyor,herkesin Liseye yazılırkn az cok amacı oluyor meslek Lisesine gidenlerin amacları ile benim amaclarım farklı...
                      İmam olmak istiyorsan da İmam-Hatip'e git o zaman. Düz lisede okuyup ek puan bekleme.
                      - Eomer -

Yorum

E tamam işte artık orada da olacak tıp okumak isteyenler, hukuk okumak isteyenler. Burda yanlış ne var?

Anadolu lisesine gitme amacın iyi eğitim almak değil mi senin? Daha kaliteli okul, daha iyi bir eğitim. Bunu istemiyorsan gitme zaten..
                        İyi egitim ha güldürmeyin adamı...
                        Ben 4 sene Anadolu Lisesi okudum iyi egitimle alakası oldugunu dusunmuyorum..
                        Anadolu Lisesine gitme amacım iyi bi universiteye gidebilmek idi...

İlk sorun da ise yanlış olan bir şey yok bundan sonra herkes meslek lisesine gider,imamhatipe gider yeni bi düzen oluşur..
                        Ama biz ne olucaz??
                        Bosuna mı calıstık Anadolu Lisesine gitmek için,Bosuna mı 4 sene sınıf gecmek için zorlandık??

Yorum

• Arkadaşlar zaten gerek meslek liseliler gerekse imam hatipliler aldıkları eğitim gereği yeni sistemde de sınavda düz liseliler kadar sınav içeriğine vakıf değiller, bu zaten bir dezavantaj sağlıyor onlara aradaki mesafeyi de kapatmak tamamen onların çabalarına bırakılsın tamamen imkansız olmasın eski sistemdeki gibi.

Yorum

İyi egitim ha güldürmeyin adamı...
                            Ben 4 sene Anadolu Lisesi okudum iyi egitimle alakası oldugunu dusunmuyorum..
                            Anadolu Lisesine gitme amacım iyi bi universiteye gidebilmek idi...

İlk sorun da ise yanlış olan bir şey yok bundan sonra herkes meslek lisesine gider,imamhatipe gider yeni bi düzen oluşur..
                            Ama biz ne olucaz??
                            Bosuna mı calıstık Anadolu Lisesine gitmek için,Bosuna mı 4 sene sınıf gecmek için zorlandık??
                            Merak etme arkadaşım o konuda rahat ol ki herkes ilk önce fen liselerine sonra da anadolu liselerine gitmek ister bu her zaman böyledir.Sen istemesen ailen seni oralara göndermek için çabalar..

İyi eğitim konusuna gelince eğitimin kalitesini okuldaki öğrenciler belirler.Öğretmen her yerde aynı meb'in öğretmeni.
                            En son Adem Erdoğan tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 17:50.
                            Özkan SÜMER

Yorum

Okul puanlarının hesaplanması çok çok ayrı bir konu ve başka bir sorun.
                              Bunun bu tartıştığımızla ilgisi yok. O ayrı bir sorun.

Bir Fen Lisesine giren kişinin Düz liseden farkı olması lazım yada Anadolu Lisesinin farkı olması lazım. Bu ayrı bir konu.
                              Konu katsayı.

Bu ayrı bir konu da bu konuyu açınca sen atladın ortaya. Eğer cevap veremeyeceksen konuyu kapatma yerine tamam haklısın diyebilirdin. Neyse bu da ayrı bir konu. Konu katsayı.

Yorum

• İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Merak etme arkadaşım o konuda rahat ol ki herkes ilk önce fen liselerine sonra da anadolu liselerine gitmek isterler bu her zaman böyledir.Sen istemesen ailen seni oralara göndermek için çabalar..
                                Neden istesinlerki...
                                Ben Meslek Lisesinde 4 sene rahat rahat sınıfı geçerim...
                                Son sene giderim bi dershaneye istedigim universiteyi kazanırım,kazanamazsam da ogrendigim meslek yanıma kazanc olur..
                                Bence bundan sonraki en iyi mantalite bu olur,

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X