Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Ayrıca gerek imam hatipli ögrenciler gerekse meslek liseli öğrenciler okullarında mesleki ağırlıklı eğitim aldıklarından zaten sınavda katsayı eşit olsa bile dezavantajlı sayılırlar, ama bu insanların önüne katsayı gibi bir engel koymakta adaletsizlikten başka birşey değildir, var olan adaletsizlik giderilmiş oldu doğru olanda buydu kısaca 28 şubat sürecindeki tamamen siyasi bir karar düzeltildi.

Yorum

• İlk olarak Mesut AKYILDIZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Benim açımdan dinini bilen bir kişinin doktor avukat vb. olabilmesi kadar doğal bir şey olamaz şayet olamıyorlarsa burda sorgulanması gereken bu kişilerin bu meslekleri icra edebilmesinin önüne engel koyan sistemdir...
      Bence hangi lise de okuduysa o şekilde devam etmeli imam hatip seçmişse eğer imam hatip üzerine kendini geliştirmeli uzmanlaşmalı ilgili alanların da.

çünkü neden böyle diyorum biliyormusunuz? Şimdiler de ortaokuldan sonra seçecekleri lise onların hayatı için çok önemli ve son zamanlar da bu tercihlere daha çok dikkat ediliyor ve ona göre bir tercih listesi yapıyorlar veliler ve öğrenciler. Artık meslek seçimleri liseden sonra deil ortaokuldan sonra daaha da önemsenmeye başladı.

imam hatipten başka diğer liseler ve vatandaşlar dinini bilen birileri değilmidir? buna katılmıyorum
      En son Tuğba ÖZTÜRK tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 17:05.
      ''Konu Trabzonspor olunca,orada oynayan futbolcuların,kendini özel hissetmesi ve insanlara bişeyler vermek zorunda olduklarını bilmeleri gerekir.Bu duygu saf bir duygu olabilir;Ama ben böyle düşünüyorum.'' Kazım KOYUNCU.
      ---ist. kültür üniversitesi---İKU TS---

Yorum

• İlk olarak Mesut AKYILDIZ tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Ayrıca gerek imam hatipli ögrenciler gerekse meslek liseli öğrenciler okullarında mesleki ağırlıklı eğitim aldıklarından zaten sınavda katsayı eşit olsa bile dezavantajlı sayılırlar, ama bu insanların önüne katsayı gibi bir engel koymakta adaletsizlikten başka birşey değildir, var olan adaletsizlik giderilmiş oldu doğru olanda buydu kısaca 28 şubat sürecindeki tamamen siyasi bir karar düzeltildi.
        evet katsayının kalkmasına bende sevindim.
        ''Konu Trabzonspor olunca,orada oynayan futbolcuların,kendini özel hissetmesi ve insanlara bişeyler vermek zorunda olduklarını bilmeleri gerekir.Bu duygu saf bir duygu olabilir;Ama ben böyle düşünüyorum.'' Kazım KOYUNCU.

Yorum

• İlk olarak Hüseyin Kurt tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Ya sabır!!
          Sınav bu sınav.Sen hakedersen sen gidersin,o hakederse o gider.
          Zoruna giden ne?

Senin Anadolu Lisesinde gördüğün ve Hukukla alakalı bir ders söyle bakayım??Madem sen gidebiliyorsun o gidemiyor.
          Hangi derslermiş sana bu hakkı veren??
          Şu sert uslubun nasıl bir insan olduğunu zaten belli ediyor, Burası Trabzonspor sitesi olması yazılması gerekenleri min seviyeye çekiyor.

Yahu Hukukla alakası yok bunun sadece Hukuk değil, Anadolu Liselerinde görülen derslerimizi sonuçta Üni de seçtiğimiz bölümlerde görüyoruz. İktisat falan seçen Türev integral görüyor bildiğim kadaryıla buna benzer.
          Ben yanlış biliyorsam düzeltin ama İmam Hatiplerin bu derece bu dersleri gördüğünü bilmiyorum. Keza Meslek liseleri sadece Lise 1 de bu derslerden görüyor daha sonra branş mesleki derslere yöneliyorlar.
          Sen hak edersen diye bir şey yok. Hukuk okuyacaksan İmam Hatip Lisesinde ne işin var? Benim dediğim bu sene ea dan giriş yapacak kişi atıyorum 330 puanla hukuğa girdi 10 bininci olarak. Seneye aynı puanı yapmış aynı statüdeki bir Ea2 cı aynı yere giremeyince o insanın sucu günahı ne olmuş oluyor. Onu geçmiş olan M.Lisesi ve İ.Hatipli daha çok çalışmış olabilir. Ama burda bu insanın 1 sene geç doğmuş olması hakkının yenmiş olmasına neden oluyor. Bana bu adil gelmiyor. Eğer İ.Hatip ve M.Liseleri de girecekse ayrı bir kontejan uygulaması yapıp bu insanların haklarının yenmemesi gerek bana kalırsa.
          Yoksa liseler arasında eşitlik olması ve dengesizliğin kalkması güzel bir durum. Ama bu liselerin ne eğitimi, ne derecesi, ne seviyesi, ne bölümleri, ne dersleri eşit. Bu liselerin öğrencileri aynı sınava girip sıralanması bana hiç adil gelmiyor.
          En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 17:03.
          Ey Türk Gençliği!
          Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
            Şu sert uslubun nasıl bir insan olduğunu zaten belli ediyor, Burası Trabzonspor sitesi olması yazılması gerekenleri min seviyeye çekiyor.

Yahu Hukukla alakası yok bunun sadece Hukuk değil, Anadolu Liselerinde görülen derslerimizi sonuçta Üni de seçtiğimiz bölümlerde görüyoruz. İktisat falan seçen Türev integral görüyor bildiğim kadaryıla buna benzer.
            Ben yanlış biliyorsam düzeltin ama İmam Hatiplerin bu derece bu dersleri gördüğünü bilmiyorum. Keza Meslek liseleri sadece Lise 1 de bu derslerden görüyor daha sonra branş mesleki derslere yöneliyorlar.
            Sen hak edersen diye bir şey yok. Hukuk okuyacaksan İmam Hatip Lisesinde ne işin var? Benim dediğim bu sene ea dan giriş yapacak kişi atıyorum 330 puanla hukuğa girdi 10 bininci olarak. Seneye aynı puanı yapmış aynı statüdeki bir Ea2 cı aynı yere giremeyince o insanın sucu günahı ne olmuş oluyor. Onu geçmiş olan M.Lisesi ve İ.Hatipli daha çok çalışmış olabilir. Ama burda bu insanın 1 sene geç doğmuş olması hakkının yenmiş olmasına neden oluyor. Bana bu adil gelmiyor. Eğer İ.Hatip ve M.Liseleri de girecekse ayrı bir kontejan uygulaması yapıp bu insanların haklarının yenmemesi gerek bana kalırsa.
            Yoksa liseler arasında eşitlik olması ve dengesizliğin kalkması güzel bir durum. Ama bu liselerin ne eğitimi, ne derecesi, ne seviyesi, ne bölümleri, ne dersleri eşit. Bu liselerin öğrencileri aynı sınava girip sıralanması bana hiç adil gelmiyor.
            katılıyorum.

Yorum

• ÖSS sınavında herkes aynı hakka sahip olmalı.Meslek lisesiymiş, imam-hatipmiş hepsi için geçerli.

Çalış kazan bu kadar basit.

Ayrıca okul puanı saçmalığını ortadan kaldırmaları lazım.ÖSS'yi adaletsiz kılan bu okul puanı saçmalığıdır.
              Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                ÖSS sınavında herkes aynı hakka sahip olmalı.Meslek lisesiymiş, imam-hatipmiş hepsi için geçerli.

Ayrıca okul puanı saçmalığını ortadan kaldırmaları lazım.ÖSS'yi adaletsiz kılan bu okul puanı saçmalığıdır.
                Okul puanı olayına katılıyorum. Örneğin okul puanı etkilemese ben şimdikinden 300 kişi daha yukarıda olacak ve istediğim yere rahat şekilde giriyor olacaktım. Bu başlıkta bana gülen arkadaşlara selam olsun...

Yorum

• "Şu sert uslubun nasıl bir insan olduğunu zaten belli ediyor" şu cümleyi yanımda kurabilen bir insan var mı bilmiyorum???

Adam lisedeyken meslek lisesine gider,imamhatipe gider.Üniversiteye girmeden önce de kararını değiştirir İlahiyat okumazda gider İşletme okur.Makine Mühendisliği okumazda gider İletişim okur.Sen ne hakla bunu kısıtlarsın.Yada "sen oraya gidemezsin,burada okumak zorundasın yoksa şu kadar puanını keserim senin" denebilir mi? Bunun neresi eşitlik neresi adalet?!
                  İngiltere'de ay yıldızlı bir takım var,Portsmouth! http://www.portsmouthfc.co.uk/
                  Ve Bordo Mavili Güzel Amblemli İngiliz Takımı http://theterras.co.uk/main.htm

https://twitter.com/HuseyinnKurt

Yorum

• İlk olarak adem6167 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    ÖSS sınavında herkes aynı hakka sahip olmalı.Meslek lisesiymiş, imam-hatipmiş hepsi için geçerli.

Hangi okul puanı?
                    Bu AOBP mı?

İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                    Okul puanı olayına katılıyorum. Örneğin okul puanı etkilemese ben şimdikinden 300 kişi daha yukarıda olacak ve istediğim yere rahat şekilde giriyor olacaktım. Bu başlıkta bana gülen arkadaşlara selam olsun...
                    Yahu arkadaşım bu nasıl mümkün olabilir, Okul bu, bu puan kalkarsa okulda öğretmene ana avrat düz giden, dersi dinlemeyen takmayan, arka tarafta aylaklığını yapan o kadar çok kişi olur ki. "2 alsam yeter yaa " düşüncesi okulda başarılı olmak isteyen enayi mi. O da mı çalışmasın.
                    Takdir aldın boşuna, sadece gösteriş emeğinin karşılığı yok.
                    Okul puanı yzüünden ben de bu sene baya bir sıra kaybettim. Yani ham puan olarak çok arkadaşımın 1-2 puan önndeyken onların 1-2 puan gerisine düştüm. Ama bu onların hakkı, aynı şekilde Öss ye ben daha iyi hazırlandım onlarda okulda benden daha iyiydi.

Eğer bu puan kalkarsa hele Dersane sahipleri Türkiye'nin sayılı zenginler listesine girmeye başlar. Okul'un önemi şu anda %20 - %1 e düşer.
                    En son Sefa Murat Dokuz tarafından düzenlendi; 23.07.2009, 17:20.
                    Ey Türk Gençliği!
                    Birinci vazifen, Türk istiklalini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafa etmektir.

Yorum

• Nasıl ki Anadolu Öğretmen Liselerinde Öss'ye normal bir şekilde giriyorsun, öğretmenlik seçersen ek puan alıyorsun, aynen o şekilde meslek liselerinde de Öss'ye normal girmeli, kendi bölümü seçerse ek puan gelmeliydi bence de. Tıpkı da istediğim gibi oldu.

Artık kendi bölümü dışından seçeni cezalandırma yerine kendi bölümünü seçeni ödüllendirme var. Eğitimin doğasına da bu yakışır.
                      Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                      Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                      - Eomer -

Yorum

• Okul puanı beni de etkilemişti istediğim yeri 0,03 ile kaçırmıştım.

Lise sonda hocalar dağıtttı herkese notları bir nevi son sene diye kıyak geçti bizde seviniyorduk, fakat öss puanları geldiği zaman okul puanını görünce şok olmuştum..

Her yıl ÖSS'de yüzlerce okul birincisinin üniversite kazanamadığını görünce adaletsizlik olduğu daha da iyi anlaşılabilir.
                        Özkan SÜMER

Yorum

• Yahu hatırlıyorum, okul puanım yüksek gelsin diye Anadolu Lisesini bırakıp düz liseye geçen arkadaşlarım vardı.
                          O zamanlar 40 üzerindendi.Anadolu Lisesinde 30 puanı anca alabilecek adam 38 39 puan aldı okul değişikliği sayesinde.
                          Özkan SÜMER

Yorum

• İlk olarak kaka6191 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Hangi okul puanı?
                            Bu AOBP mı?

Yahu arkadaşım bu nasıl mümkün olabilir, Okul bu, bu puan kalkarsa okulda öğretmene ana avrat düz giden, dersi dinlemeyen takmayan, arka tarafta aylaklığını yapan o kadar çok kişi olur ki. "2 alsam yeter yaa " düşüncesi okulda başarılı olmak isteyen enayi mi. O da mı çalışmasın.
                            Takdir aldın boşuna, sadece gösteriş emeğinin karşılığı yok.
                            Okul puanı yzüünden ben de bu sene baya bir sıra kaybettim. Yani ham puan olarak çok arkadaşımın 1-2 puan önndeyken onların 1-2 puan gerisine düştüm. Ama bu onların hakkı, aynı şekilde Öss ye ben daha iyi hazırlandım onlarda okulda benden daha iyiydi.

Eğer bu puan kalkarsa hele Dersane sahipleri Türkiye'nin sayılı zenginler listesine girmeye başlar. Okul'un önemi şu anda %20 - %1 e düşer.

O çocuk zaten o zaman derslere çalışmazsa ÖSS'de de yeteri kadar puan alamaz. Ben Fen Lisesinde okuyorum. Okuldan 77 puan geldi. Bize sınavda sorulan sorularla Düz Liselere sınavda sorulan soruları bir karşılaştıralım isterseniz. Oranın birincisi 80 puan alıyor ben 77 ve bu 3 puan yüzünden giremiyorum istediğim yere. Biraz kopuk anlattım ama daha sonra düzenli bir şekilde anlatırım şimdi ortam gergin.

Yorum

• ÖSS var oldukça dersaneler var olacaktır. O konuda sistemin, sınavın, okulun, katsayının bilmem neyin bir etkisi yok.
                              Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                              Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                              - Eomer -

Yorum

• İlk olarak Hüseyin Kurt tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                "Şu sert uslubun nasıl bir insan olduğunu zaten belli ediyor" şu cümleyi yanımda kurabilen bir insan var mı bilmiyorum???

Adam lisedeyken meslek lisesine gider,imamhatipe gider.Üniversiteye girmeden önce de kararını değiştirir İlahiyat okumazda gider İşletme okur.Makine Mühendisliği okumazda gider İletişim okur.Sen ne hakla bunu kısıtlarsın.Yada "sen oraya gidemezsin,burada okumak zorundasın yoksa şu kadar puanını keserim senin" denebilir mi? Bunun neresi eşitlik neresi adalet?!
                                Yaptığın her hatalı tercihin, her pişmanlığın bir bedeli olmalı.Bunun bu kadar ağır bir bedeli olması şart değil. 0.3 çoğ ağır bir bedel. 0.8 li puanın yanında onunda 0.5 veya 0.6 gibi katsayısı olabilir.
                                Dediğim gibi o adalet değilse, Bu sene 330 ile 10. olan arkadaş çukurova hukuk'a girerken seneye 330 la 14. olan arkadaş giremezse bu çok mu adil olacak! Önümüzdeki yıl ki arkadaşın sucu 1 yaş küçük olmak, Ama imam hatipli yada meslek liselinin sucu hatalı tercih yapıp yanlış lise seçmek.
                                Bana kalırsa 1 yıl geç doğmak daha büyük suç Sence?
                                Ey Türk Gençliği!

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X