Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Her sene sınav değiştirerek nereye varmayı düşünüyorlar ki? Böyle kararlar, şu anda lise okuyan kimseyi etkilememeli.

Bir de, yavaş yavaş çoktan seçmeli sorulardan uzaklaşmaya uygun zemin yaratma geyiği var ki, asıl pislik burada. Hemen her kurumu çürüyen ülkemizde sırf bu yüzden hak ettiği üniversiteye giremeyenler olacaktır.
    Stand-upçı başkan istemiyoruz!

Yorum

• İlk olarak gokturk tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Kaldı 4 ay ben eşit ağırlık öğrencisiyim . Sözellerim denemelerde neredeyse tam çıkıyor ama matematik felaket zaten okulda sözel açılmadığı için eşit ağırlıkçı oldum.Sos-2 çözüp ortak alandan Türk Dili ve Edebiyatı ya da Halkla İlişkiler ve Reklamcılık düşünüyorum . İnşallah başarırız .
      Ben sözelciyim..Bende aynı bölümü düşünüyorum

Yorum

• Ne diyelim,şimdiden sınava girecek olan Kardeşlerimize arkadaşlarımıza başarılar diliyorum..Allah yardımcınız olsun..Öss sistemini pek kafaya takmayın derim ben..Tek bildiğim şey çalışan her şartta kazanır..İdeallerinizden birileri keyfinden sistemi değiştiriyor diye vazgeçmeyin..bir arkadaşımızında belirttiği gibi ' Trabzon uşağu zekidir.'
        İyi ki Varsın, İyi ki Sevmişim Seni Birtanem...

Yorum

• İlk olarak Gökçebey tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Ben 2 sene sosyal okudum. Hukuka girmek için sosyal okumaya devam ettim. Okulu bitirdiğim sene olanca hızımla hukuk okumak için çalışacakken lanet olası ÖSYM Hukuk'u sözelden aldı EA'ya verdi. 1 yıllık geçiş dönemi gibi birşey de yapmadı. Mecburen İktisatçı oldum. Bu dünya geçti, ahirette ellerim yakalarında olacak xxxxxlerin.
          Hukuk şimdi yeniden sözele verildi galiba, yanlışsam düzeltin.
          Futbolcuyla taraftar el ele versin, şampiyonluk kupası TRABZON'a gelsin!!!

7 7 7 7 7 7 7 7 7....

Yorum

• Arkadaşlar sizle enteresan bir haberi paylaşayım:

Tıpta uzmanlık sınavına hazırlanan Merve Şengil, 11 saat hiç kalkmadan ders çalıştığı için hayatını kaybetti. 24 yaşındaki Merve'nin ölüm nedeni bacak damarlarında oluşan kan pıhtısının akciğere ulaşması (akciğer embolisi) olduğu açıklandı.

Cerrah olacaktı kan pıhtısı öldürdü

Cerrah olma idealiyle yola çıkan genç doktor, tıpta uzmanlık sınavına hazırlanırken aniden fenalaşarak yaşamını yitirdi. 24 yaşındaki Merve'nin 11 saat hareketsiz ders çalışmasına bağlı olarak akciğer embolisine kurban gittiğini ortaya çıktı.

Merve Şengil, Mayıs 2008'de dönem sekizincisi olarak Cerahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Ardından da cerrah olabilmek için Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) hazırlıklarına başladı. Odasından bile çıkmadan gece gündüz çalışan genç doktor, 9 Eylül gecesi aniden fenalaşınca hemen hastaneye kaldırıldı, ancak kurtarılamadı. A

dli Tıp Kurumu'ndan gelen otopsi raporu ise ölümünün ardındaki gerçek nedeni ortaya çıkardı. 11 saat boyunca hareket etmeden bilgisayarın karşısında oturmuş, hareketsizliği bağlı olarak bacak damarlarında oluşan kan pıhtısı akciğere ulaşmış (emboli) ve ölümüne neden olmuştu.

'Hareketsizlik riskli'
            Prof. Dr. Erhun Eyüboğlu: "Uzun uçak veya otobüs yolculukları ve ameliyat sonrası uzun süre hareketsizlik emboliye sebep olabilir. Embolide pıhtılaşan kanın gittiği son nokta çok önemlidir. Pıhtı kalp ya da akciğere ulaşırsa ölümçül olabilir."

'Genetik olabilir'
            Doç. Dr. Mustafa Erelel: "Riskli durumlarda, belli periyotlarla hareket etmek veya pozisyon değiştirmek faydalıdır. Genç yaşlarda sebepsiz olması genetik yatkınlığı akla getirir. Ailesinde ani ölüm olan kişiler dikkatli olmalıdır."

------

Bu haber biraz abartılı olabilir. Bu yaşta , hareketsizlikten dolayı pulmoner emboli pek beklenmez . Ömer ve Özkan'ın tahmin edeceği üzere altta yatan başka bir bozukluk olabilir.(Protein C-S mutasyonu, AT3 eksikliği - Arada tekrar edelim iyi olur. )

Sınav sistemlerimiz bir acayip kısaca...

Yorum

• Açıköğretim Kamu yönetimi okuyorum.Öss ye başvuru yaparken öğrenim durumuna Lise mi yazacağım bir fikri olan var mı?
              Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
              Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

• Geçen sene Öss programlarını izlerken , bu soru soruluyordu sık sık .
                Hatırladığım lise yazacağın ama karıştırıyor olabilirim .
                Daha detaylı ve kesin bilgisi olan biri vardır herhalde .

Yorum

• Oks sınavına girdim. Girdikten hemen sonra Sbs denilen sistemi getirdiler.
                  Liseye başlamadan hemen önce, 3 yıl olan lise 4 yıla cıkarıldı... Öss'yi kazanamassak yüksek okula giderim dedim en azından.. Gittim meslek lisesine.. Şimdi yine 1 sene ile ıskalıyorum.. Yüksek okulda sınavlı oldu Şans denilen bir şey yok bende.
                  Artık cok calısıp 4 yıllık bir üni tuttururuz inş

Yorum

• Ya ben bu sinavdan korkmaya baŞladim yeter artik hayatimizdan tÜm sinavlari Çikarsinsinlar
                    ''...TrAbZoNsPoR...''

Yorum

• Şu barajı geceyimde başka birşey istemiyorum 5 sene oldu mezun olalı ben askere gittim geldim iş güç unuttum ama şimdi barajı gecmem lazım burslu özel okuma fırsatı buldum inşallah gerçekleşir...
                      6 üstü 1 Aşk

Evli Mutlu Huzurlu T&B

Yorum

• Arkadaşlar bişey soracaktım. Bu yılki ÖSSde sınavda hesap makinesi serbest mi?

Yorum

• Abi Şaka mı yapıyosun hangi sınavda hesap makinesi serbest olduda össde olsun.
                          Traktörlerle Türküler Geçsin Alt Başımdan Mezarlığın,
                          Seher Aydınlığında Taze İnsan Yanık Benzin Kokusu

Yorum

• ben bu öss yı bulanı bı yakalasam Allah yarattı demem Wallahi
                            Hastikoz

Yorum

• Bize Öss falan kalmadı.YGS ve LYS lere gireceğiz.Vallahi ne yalan söyleyeyim ben yeni sistemi çok beğendim.Kat sayı,alan malan birşey bırakmadılar sağolsunlar.
                              Sadece Şenol Güneş,bir tek Şenol Güneş

Yorum

• Sınava girecek arkadaşlara ve kardeşime çok başarılar diliyorum.İnşallah istediğiniz yerleri kazanırsınız.
                                Colmandante

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X