Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• YÖK Genel Kurulu bugün toplanacak. Toplantıda ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ünal Yarımağan'ın ÖSS baraj puanlarında indirim önerisinin ele alınması bekleniyor.

Ancak baraj puanlarında değişikliğe gitmek yerine daha çok adayın barajı aşmasını sağlayacak bir hesaplama formülü üzerinde duruluyor. Öğrenciler memnun ama üniversitelerde "eğitim kalitesi düşer" kaygısı hakim.

ÖSS öncesi kontenjanlar yüzde 20 oranında arttı, şimdi de üniversiteye girmek için gereken taban puanlarının değişmesi gündemde.

ÖSYM taban puanları ile ilgili öneriyi hazırladı ve YÖK'e gönderdi. Amaç daha fazla öğrencinin üniversiteye girişini sağlayıp artan kontenjanları doldurmak.

Öğrencilerin önlisan programlarında tercih yapabilmesi için en az 160 puan alması gerekiyor, 4 yıllık lisans programları içinse bu puan 185'e çıkıyor.

Üzerinde dur**** formüle göre, puanlar değişmeyecek ama doğru cevaplara daha fazla puan verilecek. Yani adaylar geçen yıla göre daha az soruya yanıt verse bile yüksek puan alıp tercih yapma hakkına sahip olacak.

Öneri YÖK'ün önünde. Sınava giren öğrenciler kararı dört gözle bekliyor. Üniversitelerin yaklaşımı ise farklı, üniversiteler "eğitimin kalitesi düşer" kaygısını taşıyor.
    Trabzonspor, Ona Hayat Verenlerin Hayatıdır.

Yorum

• Yeni bir başlık açmıyorum.

Pazar günü SBS sınavı var.
      SBS nedir ? ''OKS sınavı kalktı'' denildiği fakat orta1-orta2-orta3 te olmak üzere ,artık 3(üç)sınavın , bu yıl ilk kez yapılacağı sınav sisteminin adı.
      Dersanelerin artık , sistemin içinden kalkması dendiği fakat bu ''3'' sınav sistemi ile ,artık dersanelere gitme yaşını 10 lu yaşlara çeken sınav sisteminin adı.
      Yakında ÖSS ile ilgil de müjdeli haber gelir.Sınav kalktı,dersanelere de gitmenize gerek kalmayacak diye.İnanmayın.Sınav sayısının arttırılması niyeti var , haberiniz olsun.

SBS ye girecek çocuklara Allah kolaylık versin.
      ....................Celliac ..................

Yorum

• baraj puanını geçenlerin puanları artık farklı hesaplanacak hesaplanma sistemi değişecek barajı indirmek yerine böyle bir uygulamaya gidiyorlar bakalım ne olacak

Yorum

• öss'ye giren herkese Allah istediği yeri kazanmayı nasib etsin..

sbs'ye girenlere Allah kolaylık versin..

Seyit Hocama katılıyor ve hay bu sistemin diyorum..
          Hadi eyvallah..

Yorum

• Benim yeğende bu sene sınava girdi.Valla uşakların üzerinde gerçekten çok büyük bir baskı var...Çocuk sınava gireceği hafta ben onu arayıp, başarı bile dilemedim!... Sırf stres olmasın diye... Neyse, çok şükür sınav fena geçmemiş.İnşaallah o da diğer adaylar gibi hayallerine kavuşur.
            En son Badaloğlu tarafından düzenlendi; 19.06.2008, 16:16.
            TARAFTAR TARAF OLANDIR...TARAFTAR ALMAZ VERİR!...

Yorum

• ÖSS'de baraj puanları indirildi

Bugün toplanan YÖK Genel Kurulu'da üniversitelerin iki ve dört yıllık programlarına giriş için istenilen baraj punları düşürüldü. Yeni düzenleme sonra baraj punları şöyle oldu:
              Toplantının ardından, YÖK'ten toplantıda ele alınan konulara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
              160 olan ÖSS’yi kazanma ve 2 yıllık ön lisans programlarını tercih edebilme barajı ile 185 olan 4 yıllık programları tercih edebilme baraj puanları,
              2 yıllık bölümler ve açıköğretim için 160'dan 145'e
              4 yıllık bölümler için 185'ten 165'e düşürüldü.
              İŞTE AYRINTILAR:
              YÖK, ön lisans ve açık öğretim için ÖSS taban puanını 145, lisans programları için ise 165 olarak yeniden belirledi.
              YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi.
              Toplantının ardından, YÖK'ten toplantıda ele alınan konulara ilişkin yazılı açıklama yapıldı.
              Açıklamada, üniversitelerin kontenjanlarının daha etkin kullanılabilmesi amacıyla ÖSYM'nin önerilerinin değerlendirildiği, ön lisans ve açık öğretim için ÖSS taban puanının 145, lisans programları için ise 165 olarak yeniden belirlendiği kaydedildi.
              Böylece, ÖSS taban puanları ön lisans ve açık öğretim için 160'tan 145'e, lisans programları için ise 185'ten 165'e düşürülmüş oldu.
              ÖSS taban puanlarında yapılan yeni düzenlemenin 2008-ÖSS'den itibaren uygulanacağı bildirildi.
              Bu arada, ÖSYM'nin ÖSS taban puanlarıyla ilgili üç ayrı öneri sunduğu, taban puanların 145 ve 165'e çekilmesi önerisinin de ÖSYM'nin önerileri arasında yer aldığı kaydedildi.

Yorum

• Peki bu haberin ardından şöyle bir soru yöneltiyorum baraj düştü tamam peki bölümlerin puanı düştümü örneğin X bölüm 100 puan bu 100 puanda düşecek mi?

Yorum

• İlk olarak Seyit Hoca tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Yeni bir başlık açmıyorum.

Pazar günü SBS sınavı var.
                  SBS nedir ? ''OKS sınavı kalktı'' denildiği fakat orta1-orta2-orta3 te olmak üzere ,artık 3(üç)sınavın , bu yıl ilk kez yapılacağı sınav sisteminin adı.
                  Dersanelerin artık , sistemin içinden kalkması dendiği fakat bu ''3'' sınav sistemi ile ,artık dersanelere gitme yaşını 10 lu yaşlara çeken sınav sisteminin adı.
                  Yakında ÖSS ile ilgil de müjdeli haber gelir.Sınav kalktı,dersanelere de gitmenize gerek kalmayacak diye.İnanmayın.Sınav sayısının arttırılması niyeti var , haberiniz olsun.

SBS ye girecek çocuklara Allah kolaylık versin.
                  Aynen katılıyorum. SBS şeklinde 3 sınav yapılması dersaneleri kaldırmaz, aksine daha da kuvvetlendirir. Ne sandılar bilmiyorum ki. İnsanlar nasıl olsa 3 sınav var diye dersaneye yollamayacaklar mı çocuklarını? Bir tane OKS vardı çocukların stres yaptığı, şimdi 3 tane oldu. Çok çok saçma..
                  Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                  Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                  - Eomer -

Yorum

• Ön lisans ve lisansta bu yıl yaklaşık 115 bin kontenjan artışı yapıldı. Geçen senelerde 430 binlerde olan kontenjan sayısı, bu yıl ön lisans ve lisans programlarında yaklaşık 551 bine çıkarıldı.Tabiiki bu kontenjan artışını da , yenibir kararla desteklemek gerekiyordu.Ve sonuçta yukarıdaki karar çıkarıldı.

Artık daha fazla öğrenci Açıköğretim'e kayıt yaptırabilecek.Daha fazla öğrenci adayı 4 yıllık proğramları kazanabilecek.Kayıt yaptırabilecek.Bu ne anlama geliyor ?.Daha fazla öğrenci , daha fazla harç parası , bulunduğu üniversite çevresine , daha fazla ekonomik katkı demek,daha fazla gülen veli demek.
                    Meslek lisesi mezunlarına tanınan 2 yıllık enstitülere ,sınavsız geçiş hakkından sonra, üniversitelere öğrenci çekmenin bir başka adımı atıldı.
                    Sonuç ne olur ? Yüzbinlece ,2 yıllık ya da 4 yıllık üniversiteli işsiz gençlerimize eklenmek üzere ,üniversiteler yeni mezunlar verecek.Yani , okumuş,eğitimli,işsizlerimizin sayısı artacak.
                    Günü kurtarmak adına yapılan hamlelerden bir tanesi daha..
                    Sevinen kim ?
                    Esnaf,evini öğrenciye kiraya verecek evsahibi,oğlum/kızım üniversite okuyup işe girecek diye umut aden anne/baba ,anne/babsının bu umuduna karşlık bulunduğu çevreden uzaklaşmak,üniversite havasını solumak isteyen genç.

**********2 yıllık ya da 4 yıllık proğramların puanlarının düşmesi sözkonusu değil*********

Düşse bile , bu bütün öğrenciler için olacağı için ,yerleşemede kimseye bir üstünlük sağlamaz.

Yorum

• İlk olarak Seyit Hoca tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                      Ön lisans ve lisansta bu yıl yaklaşık 115 bin kontenjan artışı yapıldı. Geçen senelerde 430 binlerde olan kontenjan sayısı, bu yıl ön lisans ve lisans programlarında yaklaşık 551 bine çıkarıldı.Tabiiki bu kontenjan artışını da , yenibir kararla desteklemek gerekiyordu.Ve sonuçta yukarıdaki karar çıkarıldı.

Artık daha fazla öğrenci Açıköğretim'e kayıt yaptırabilecek.Daha fazla öğrenci adayı 4 yıllık proğramları kazanabilecek.Kayıt yaptırabilecek.Bu ne anlama geliyor ?.Daha fazla öğrenci , daha fazla harç parası , bulunduğu üniversite çevresine , daha fazla ekonomik katkı demek,daha fazla gülen veli demek.
                      Meslek lisesi mezunlarına tanınan 2 yıllık enstitülere ,sınavsız geçiş hakkından sonra, üniversitelere öğrenci çekmenin bir başka adımı atıldı.
                      Sonuç ne olur ? Yüzbinlece ,2 yıllık ya da 4 yıllık üniversiteli işsiz gençlerimize eklenmek üzere ,üniversiteler yeni mezunlar verecek.Yani , okumuş,eğitimli,işsizlerimizin sayısı artacak.
                      Günü kurtarmak adına yapılan hamlelerden bir tanesi daha..
                      Sevinen kim ?
                      Esnaf,evini öğrenciye kiraya verecek evsahibi,oğlum/kızım üniversite okuyup işe girecek diye umut aden anne/baba ,anne/babsının bu umuduna karşlık bulunduğu çevreden uzaklaşmak,üniversite havasını solumak isteyen genç.

**********2 yıllık ya da 4 yıllık proğramların puanlarının düşmesi sözkonusu değil*********

Düşse bile , bu bütün öğrenciler için olacağı için ,yerleşemede kimseye bir üstünlük sağlamaz.
                      Hocam kontenjan artırılmasının kime ne zararı olacak peki? 2 yıllık da olsa üniversite havasını solumak bile insanı çok fazla değiştirir bence. Lise mezunu apolitik gençtense ben kötü de olsa üniversite okumuş bilgili genci tercih ederim.

Bir ülke için gelişmişlik ölçütlerinden birisi il başına kaç üniversite düştüğü. Hükümet bu üniversiteleri kurmak, binalarını yapmakla görevli, YÖK ise bunlara öğretim görevlisi yetiştirmekle. Ülkede herkes işini yapsa herşey çok daha güzel olacak ama hükümet öğretim üyesi atamaya, YÖK ise hükümeti devirmeye çalıştığı zaman sıkıntı çıkıyor işte
                      Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                      Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                      - Eomer -

Yorum

• Ahh..Ahh..Ömer...Her şey teorideki gibi güllük gülüstanlık olsa..
                        Dünya'da en fazla üniversitelinin olduğu ülkelerden birisi olan ,Rusya'yı sana örnek versem ..

OECD ülkeleri arasında en fazla üniversite mezunu işsiz Türkiye'de bulunuyor , biliyor muydun?
                        Nereye gidiyoruz ?
                        Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) iş gücü piyasasında mevcut durumu ve değişmeleri tespit etmek için bir anket yapmıştı.Anket sonucunda yayınlanan rapora göre mevcut açık işler için çoğunlukla meslek lisesi ve lise altı mezunları tercih ediliyor ya da eğitim durumunun önemli olmadığı belirtiliyor.

Ülkenin şu anki ekonomik durumu da göz önünde bulundurarak ,2 yıllık ve 4 yıılık üniversite sonunda , yıllardır KPSS ye giren fakat sınırlı kontenjanlardan dolayı herhangi bir proğrama yerleşememiş , ben bunun için mi yıllarımı harcadım diyen gençlerimimzin sayısını arttırmanın ne anlamı var.?

.Yıllardır KPSS kursu yaparım . Bu gençlerin arasındayım yani.Yaşıyorum ,Görüyorum.
                        Garanti Meslek diye bilinen Öğretmenlik proğramını bitiren öğretmen adaylarımız bile isyan etme noktasına gelmişken , üniversiteleri boş bırakmamak adına ,atılan bu hamleleri zamansız buluyorum.
                        En son Seyit Hoca tarafından düzenlendi; 19.06.2008, 21:12.

Yorum

• İlk olarak 61Emirhan61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                          ÖSS'de baraj puanları indirildi

Bugün toplanan YÖK Genel Kurulu'da üniversitelerin iki ve dört yıllık programlarına giriş için istenilen baraj punları düşürüldü. Yeni düzenleme sonra baraj punları şöyle oldu:
                          160 olan ÖSS’yi kazanma ve 2 yıllık ön lisans programlarını tercih edebilme barajı ile 185 olan 4 yıllık programları tercih edebilme baraj puanları,
                          2 yıllık bölümler ve açıköğretim için 160'dan 145'e
                          4 yıllık bölümler için 185'ten 165'e düşürüldü.
                          İŞTE AYRINTILAR:
                          YÖK, ön lisans ve açık öğretim için ÖSS taban puanını 145, lisans programları için ise 165 olarak yeniden belirledi.
                          YÖK Genel Kurulu toplantısı sona erdi.
                          Açıklamada, üniversitelerin kontenjanlarının daha etkin kullanılabilmesi amacıyla ÖSYM'nin önerilerinin değerlendirildiği, ön lisans ve açık öğretim için ÖSS taban puanının 145, lisans programları için ise 165 olarak yeniden belirlendiği kaydedildi.
                          Böylece, ÖSS taban puanları ön lisans ve açık öğretim için 160'tan 145'e, lisans programları için ise 185'ten 165'e düşürülmüş oldu.
                          ÖSS taban puanlarında yapılan yeni düzenlemenin 2008-ÖSS'den itibaren uygulanacağı bildirildi.
                          Bu arada, ÖSYM'nin ÖSS taban puanlarıyla ilgili üç ayrı öneri sunduğu, taban puanların 145 ve 165'e çekilmesi önerisinin de ÖSYM'nin önerileri arasında yer aldığı kaydedildi.
                          Bu tamamen göz boyamıdır.

Açıköğretim daha çok öğrenci girsin daha çok para kazanalım hesabıdır.

Çıkıp diyemiyorlarmı Üniversitelerdeki puanlarda da düşürüldü.

Diyemezler çünkü öyle birşey olması söz konusu bile değil.

Barajı geçen daha çok kişi olacağı için okullarda ki puanlarda artacak.

Valla milleti iyi kandırıyorlar.
                          Büyük Takım Büyük Futbolcularla Olur !..
                          Real Madrid
                          Manchester United
                          twitter.com/TSerdarSx

Yorum

• İlk olarak Serdær tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Bu tamamen göz boyamıdır.

Açıköğretim daha çok öğrenci girsin daha çok para kazanalım hesabıdır.

Çıkıp diyemiyorlarmı Üniversitelerdeki puanlarda da düşürüldü.

Diyemezler çünkü öyle birşey olması söz konusu bile değil.

Barajı geçen daha çok kişi olacağı için okullarda ki puanlarda artacak.

Valla milleti iyi kandırıyorlar.
                            Ya belkide ucu ucuna gireceğiz bir yerlere. Böyle olursa hiç şansımız kalmayacak o zaman

Yorum

• hadi ya bu iş kime yaradı o zaman?

Yorum

• Hakikaten kime yarayacak bu iş?

Forum Kurallarına aykırı gördüğünüz mesajları ve üyeleri kullanıcı panelinde bulunan http://forum.bordomavi.net/images/buttons/report.gif (ikaz tuşu) tıklayarak raporlamanızı rica ediyoruz..

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X