Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Öğrenci Seçme Sınavı ve Sistemi

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• Tamam ben de 3 ü işaretledim

Umarım öyle işaretlemişimdir kafamı karıştırdın Süleyman abi kapat konuyu aahahah

Hatırladım ya ilkinin 1/4 ü 2. nin 1/3 ü demek ki.
    "Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."

Özkan Sümer

Yorum

• İlk olarak ilhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Hadi bunları geçtim. Bugün yanıma su almayı unuttum. Çok fena kurudu boğazım
      Ben de su olayına fecii kıl olurum,sanki su getirmeyeni sınava almayacakmış gibi bir hava var ya deli olurum.Önceki sınavlarda annemin zoruyla suyu aldım ve bir yudum almadan aynı şekilde dışarı çıkardım.

Bugünki ÖSS'ye gelecek olursak,hayatımdaki en zevkli ÖSS'ydi.Çok rahat bir şekilde salona girdim,gözetmenlere günaydın deyip,kimliğimi gösterdim,ardından gözetmen gülerek,sırf hobi olsun diye girenler de var dedi.

Sınav soruları hakkındaysa söyleyeceklerim şunlar;Türkçe geçen senelere göre daha zor geldi,muallakta olan şıklar çok vardı,ancak yine de 20 netin altına düşmem.Sosyal'de ise sadece Tarih bölümünü yaptım,oradan da 10 doğru gelir.

Mat-1 ise baya bir kolaydı,bütün hepsinin doğru yapma gayreti yüzünden diğer bölümlere bakamadım neredeyse.Çember sorusu,Üçgen olması olasılığı soruları en zor gelenlerdi.En az 25 net bekliyorum.Fen-1'de ise Fizik sorularını,bir kaç Kimya ve Biyoloji sorusu yaptım.Kolay gibi gözüktü,fazla kasan soru yoktu sanki,Biyoloji diğerlerine göre daha ağırdı.

Mat-2 bölümünde 6-7 soru falan işaretledim galiba,Fen-2'ye bakma bile bakamadım ve bütün soruları D işaretledim.Gerçi Fen-2'ye baksam da fazla bir şey değişmezdi.

Edebiyat-2 ve Sosyal-2'de değişik sallama teknikleri denedim.10 tane A,10 tane B gibi bakalım ne olacak.

Sınav çıkışında ise KuzeyTV'nin mikrofonlarına ÖSS ile ilgili açıklamalarda bulundum.Bu da benim için ilginç bir enstantaneydi.
      keyif adamı ..

Yorum

• Genelde sınavlarda yanımda su getirmem ama bugün iyi ki getirmişim dedim ortak.

Dişlerimi fırçaladığımdan feci susadım.Sınavdan önce birkaç yudum aldım..Tabiki sınavda aklıma su falan gelmedi.Çıkışta kafama dökmeye yaradı
        "Büyüklük haksızca kazanılanı hak görmek değil, haksızlıklara rağmen kazanabilmektir."

Özkan Sümer

Yorum

• Valla Osman, cam kenarındaydım bir perde var güneşi engelleyecek yere iyice pişiriyordu beni. İzmir'in çok bunaltıcı bir sıcağı var zaten.

Sınavdan sonra ağlayan gençleri görünce kötü oldum biraz.
          Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
          iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
          “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
          Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• Ilhan abi,
            Sen ÖSS'ye simdi girdigine göre, daha önce ne okuyordun.

Cok cins Türkiye'deki egitim sistemi, hic bir sey anlamadim.

ÖSS'deki puanina göre üniye gidildigini cözdüm, gerisini calisiyorum daha
            Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
            Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• İlk olarak ilhan tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Valla Osman, cam kenarındaydım bir perde var güneşi engelleyecek yere iyice pişiriyordu beni. İzmir'in çok bunaltıcı bir sıcağı var zaten.

Sınavdan sonra ağlayan gençleri görünce kötü oldum biraz.
              Ağlamalarının ne kadar gereksiz olduğunu ah bir bilseler diyeceğim ama nafile.Bugün sırf öylesine girdiğim sınavdan bir gün önce babam arayıp hala başarı diliyor,annem sınavdan sonra nasıl geçti diye arıyorsa sınav süresince girecekler ailesiye görüşmesin bence.Ağlayanın ne için ağladığı belli.
              keyif adamı ..

Yorum

• O zaten okuyor öylesine girdi ya tutarsa diye.Esas girenler benim gibi tercih yapmayanlar veya barajı geçemeyenler, yani henüz üniversite okumayanlar.

Bazen tamamını yanlış yapmak için giren psikopatlar çıkmıyor da değil

Bizdeki sistem hiç ilginç değil Selim.Sadece 3 yıllık not ortalaman bir sisteme oturtulup okul puanın hesaplanıyor.Öss puanına ekleniyor.Sıralamaya göre yerleştirme yapılıyor.

Yoksa öylesine girenlere bakma onlar hobi olarak giriyor

Özkan Sümer

Yorum

• İlk olarak #10 Fietra tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Ben de su olayına fecii kıl olurum,sanki su getirmeyeni sınava almayacakmış gibi bir hava var ya deli olurum.
                  .................................................. .................................................. ..................
                  En son Seyit Hoca tarafından düzenlendi; 15.06.2008, 16:16.
                  ....................Celliac ..................

Yorum

• Yani üni ögrencileri bile girebiliyor tekrar? Iyiymis
                    Trabzonspor HES yapma, kendi kalene gol atma!
                    Karadeniz'e Özgürlük!

Yorum

• Para bulabilirsem ben de girmeyi düşünüyorum seneye. Bir deneyeyim kendimi
                      Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                      Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                      - Eomer -

Yorum

• İlk olarak Selim55 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        Yani üni ögrencileri bile girebiliyor tekrar? Iyiymis
                        Evet aynen öyle

Yani tamamen lise diploması olanlara açık bir sınav.

Özkan Sümer

Yorum

• tabi ki yaa üniversitelilerde girebiliyor sınava.....ama puanının düşmemesi için üniversiteyi kazandıktan sonra bir sene beklemen lazım..

Yorum

• İlk olarak #10 Fietra tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                            Ağlamalarının ne kadar gereksiz olduğunu ah bir bilseler diyeceğim ama nafile.Bugün sırf öylesine girdiğim sınavdan bir gün önce babam arayıp hala başarı diliyor,annem sınavdan sonra nasıl geçti diye arıyorsa sınav süresince girecekler ailesiye görüşmesin bence.Ağlayanın ne için ağladığı belli.
                            Sınavdan çıktığım gibi arkadaşlarımı aradım yanlarına gittim. Yanlarında bir şeker amca vardı. Biraz muhabbet ettik. Amca bana " Oğlum sorular çok mu zordu. Kızım daha çıkmadı sınavdan. " dedi. Dedim amca üniversite öğrencisiyim belki daha iyisini yaparım diye girdim ama sorular açıkcası zor geldi bana. Sonra amca dedi ki benim kız 27 yaşında oğlum kazanmasını çok istiyoruz inşallah bu sefer kazanacak.

Düşün aile inanıyor ve össnin çocuğunun hayatının sınavı gibi görüyor. Bu da öğrenci üzerinde inanılmaz demoralize bir durum oluşturuyor.
                            Türkçe, Turkche olmasın! Dilimizi koruyalım! Türkçeye 29 harf yeter!

“Ben basit bir '
                            iyi futbol dilencisiyim'. Elimde şapkam, dünyanın dört bir yanını geziyor ve stadyumlarda yalvarıyorum:
                            “Tanrı rızası için, güzel bir maç lütfen!”
                            Eduardo Galeano

"İhaneti severim, ama hainlerden nefret ederim." Cesar

Yorum

• Bir de şu "stres yapmayın" telkinlerinin acayip strese soktuğunu düşünüyorum ben..
                              Sâhipsiz olan memleketin batması haktır;
                              Sen sâhip olursan bu vatan batmayacaktır!
                              - Eomer -

Yorum

• İlk olarak Eomer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                                Bir de şu "stres yapmayın" telkinlerinin acayip strese soktuğunu düşünüyorum ben..
                                Aynen katılıyorum abicim yaa

Varya nerde tanıdık var aynen şunu diyor,"oğlum biz sana güveniyoruz hiç kafana takma strese gerek yok sen hepsini yaparsın vs vs vs" cart curt

Her türlü telkine maruz kaldım

Özkan Sümer

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X