Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak asimetrik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    Adamın birisi otele gidip sonsuz sayıda misafiri olduğunu, yeterli oda olup olmadığını sormuş. Otelci evet sonsuz sayıda odamız var yerleşsinler demiş ve yerleşmişler. Daha sonra bir misafir daha gelecekmiş. Onu nasıl yerleştirirler?
    sonsuz+1=sonsuz

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Yeni soru sorayım bari

4-5-4-5-5-7-6-7-5-4-5-?

? işaretini bulunuz.
      Cevap 6. Bu sayılar aylardaki harflerin toplam sayılarını ifade ediyormuş. ? olan ay Aralık. Bu kelimede de 6 harf var. Google sağolsun.

Yorum

• İlk olarak ceserdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
        Cevap 6. Bu sayılar aylardaki harflerin toplam sayılarını ifade ediyormuş. ? olan ay Aralık. Bu kelimede de 6 harf var. Google sağolsun.
        Ohoo google'dan bakıp çözeceksek olmaz bu iş.

Yorum

Ohoo google'dan bakıp çözeceksek olmaz bu iş.
          Baktım baktım hiçbir şey bulamadım. Matematiksel formüllere uyduramadım. Topladım çıkardım böldüm olmadı. Aylar olabileceği hayatta aklıma gelmezdi matematikteki birşeylere benzetmeye devam ederdim ve bulamazdım.

Yorum

• 15-25-26-26-?

? yerine gelecek sayıyı bulunuz.

Yorum

• İlk olarak ceserdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              Baktım baktım hiçbir şey bulamadım. Matematiksel formüllere uyduramadım. Topladım çıkardım böldüm olmadı. Aylar olabileceği hayatta aklıma gelmezdi matematikteki birşeylere benzetmeye devam ederdim ve bulamazdım.
              Sorudaki sayıları saysaydın aylar olduğunu hemen anlardın
              Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

Adamın birisi otele gidip sonsuz sayıda misafiri olduğunu, yeterli oda olup olmadığını sormuş. Otelci evet sonsuz sayıda odamız var yerleşsinler demiş ve yerleşmişler. Daha sonra bir misafir daha gelecekmiş. Onu nasıl yerleştirirler?
                Otelci ayarlarız demiş, herkesi kaldığı odanın 1 numara fazlasına yerleştirmiş.
                1no 2 ye 2 no 3e 3 no 4e. Oda sonsuz olduğundan kimse açıkta kalmamış.
                Böylece 1 no lu oda da boşa çıkmış.

Fakat daha sonra tekrar sonsuz sayıda misafir gelivermiş adama. İşler orada karışmış gibi gözükse de, otelci onuda hallederiz demiş.
                Nasıl?

Yorum

15-25-26-26-?

? yerine gelecek sayıyı bulunuz.
                  Cevaplarınızı bekliyorum. The Crow hocam şak diye bekliyordum cevabı ama görmediniz galiba soruyu.

Yorum

Otelci ayarlarız demiş, herkesi kaldığı odanın 1 numara fazlasına yerleştirmiş.
                    1no 2 ye 2 no 3e 3 no 4e. Oda sonsuz olduğundan kimse açıkta kalmamış.
                    Böylece 1 no lu oda da boşa çıkmış.

Fakat daha sonra tekrar sonsuz sayıda misafir gelivermiş adama. İşler orada karışmış gibi gözükse de, otelci onuda hallederiz demiş.
                    Nasıl?
                    Herkesi odadan çıkarır tekrar sonsuz+sonsuz=sonsuz olduğundan aynı şekilde yerleştirir yine ama çok saçma bir soru gibi geldi bana.

Yorum

Cevaplarınızı bekliyorum. The Crow hocam şak diye bekliyordum cevabı ama görmediniz galiba soruyu.
                      Zor sorular soruyorsun. Şu aylar meselesi yordu beni

Yorum

Herkesi odadan çıkarır tekrar sonsuz+sonsuz=sonsuz olduğundan aynı şekilde yerleştirir yine ama çok saçma bir soru gibi geldi bana.
                        Yok son derece lojik bir soru. Matematikle ilgili..
                        Oda numaralarına kadar söylüyor otelci..
                        Bu arada sonsuz artı sonsuz tanımsız olur.
                        En son asimetrik tarafından düzenlendi; 03.08.2009, 01:41.

Yorum

• sonsuz+1= sonsuz iken sonsuz+sonsuz=tanımsız mı oluyor?

İlk başta yerleştirirken 1 oda boşken sonsuz kişiyi yerleştirmiş ve sonsuz+1=sonsuz demek olmuş bu o zaman sonsuz+sonsuz niye tanımsız oluyor?

Yani madem sonsuz+1= sonsuz oluyor ben sonsuz kere sonsuz+1'e 1 eklerim yine sonsuza ulaşırım?
                          En son DKaraduman tarafından düzenlendi; 03.08.2009, 01:49.

Yorum

sonsuz+1= sonsuz iken sonsuz+sonsuz=tanımsız mı oluyor?

İlk başta yerleştirirken 1 oda boşken sonsuz kişiyi yerleştirmiş ve sonsuz+1=sonsuz demek olmuş bu o zaman sonsuz+sonsuz niye tanımsız oluyor?

Yani madem sonsuz+1= sonsuz oluyor ben sonsuz kere sonsuz+1'e 1 eklerim yine sonsuza ulaşırım?
                            ilk başta herkesi 1 nolu odadan başlayarak sonsuz nolu odaya kadar yerleştirmiş.
                            Daha sonra 1 kişi için herkesin oda numarasını 1 ile toplayarak çıkan yeni numaralı odaya yerleştirmiş.

Sonsuz sayıda misafir gelince de, herkesin oda numarasını 2 ile çarpmış
                            Sonsuz miktarda çift sayı olduğundan eski misafirler bu odalara geçmiş, yeni gelenler ise sonsuz sayıdaki tek nolu odalara yerleşmiş diyelim,
                            daha açıklayıcı olabilir.

1 no 2 ye
                            2 no 4 e
                            3 no 6 ya
                            böylece sonsuz sayıda tek rakamlı odalar boş kalmış.

Yorum

• Soruyu geçtim de sonsuz + sonsuz= sonsuz değil mi yahu? Ben mi yanlış biliyorum?

Yorum

sonsuz+1= sonsuz iken sonsuz+sonsuz=tanımsız mı ?
                                Aslında modern matematikte, sonsuz olduğu kabul edilse de, matematiksel sonsuz diye bir şey olamayacağı konusunda sıkı görüşler var. Yani bildiğimiz sonsuzun sonsuz değil tanımsız olduğunu iddia eden, ki dikkate değer görüşlerdir.

İlgini çekerse aşağıda bir link attım.

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Yükleniyor...
                                X