Duyuru
Daraltma
Henüz duyuru yok.
Akıl Oyunları
Daraltma
X
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleYeni soru sorayım bari
4-5-4-5-5-7-6-7-5-4-5-?
? işaretini bulunuz.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak ceserdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCevap 6. Bu sayılar aylardaki harflerin toplam sayılarını ifade ediyormuş. ? olan ay Aralık. Bu kelimede de 6 harf var. Google sağolsun.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOhoo google'dan bakıp çözeceksek olmaz bu iş.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak ceserdar tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleBaktım baktım hiçbir şey bulamadım. Matematiksel formüllere uyduramadım. Topladım çıkardım böldüm olmadı. Aylar olabileceği hayatta aklıma gelmezdi matematikteki birşeylere benzetmeye devam ederdim ve bulamazdım.Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak asimetrik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleAdamın birisi otele gidip sonsuz sayıda misafiri olduğunu, yeterli oda olup olmadığını sormuş. Otelci evet sonsuz sayıda odamız var yerleşsinler demiş ve yerleşmişler. Daha sonra bir misafir daha gelecekmiş. Onu nasıl yerleştirirler?
1no 2 ye 2 no 3e 3 no 4e. Oda sonsuz olduğundan kimse açıkta kalmamış.
Böylece 1 no lu oda da boşa çıkmış.
Fakat daha sonra tekrar sonsuz sayıda misafir gelivermiş adama. İşler orada karışmış gibi gözükse de, otelci onuda hallederiz demiş.
Nasıl?
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle15-25-26-26-?
? yerine gelecek sayıyı bulunuz.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak asimetrik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleOtelci ayarlarız demiş, herkesi kaldığı odanın 1 numara fazlasına yerleştirmiş.
1no 2 ye 2 no 3e 3 no 4e. Oda sonsuz olduğundan kimse açıkta kalmamış.
Böylece 1 no lu oda da boşa çıkmış.
Fakat daha sonra tekrar sonsuz sayıda misafir gelivermiş adama. İşler orada karışmış gibi gözükse de, otelci onuda hallederiz demiş.
Nasıl?
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleCevaplarınızı bekliyorum. The Crow hocam şak diye bekliyordum cevabı ama görmediniz galiba soruyu.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüleHerkesi odadan çıkarır tekrar sonsuz+sonsuz=sonsuz olduğundan aynı şekilde yerleştirir yine ama çok saçma bir soru gibi geldi bana.
Oda numaralarına kadar söylüyor otelci..
Bu arada sonsuz artı sonsuz tanımsız olur.En son asimetrik tarafından düzenlendi; 03.08.2009, 01:41.
- Alıntı
Yorum
-
sonsuz+1= sonsuz iken sonsuz+sonsuz=tanımsız mı oluyor?
İlk başta yerleştirirken 1 oda boşken sonsuz kişiyi yerleştirmiş ve sonsuz+1=sonsuz demek olmuş bu o zaman sonsuz+sonsuz niye tanımsız oluyor?
Yani madem sonsuz+1= sonsuz oluyor ben sonsuz kere sonsuz+1'e 1 eklerim yine sonsuza ulaşırım?En son DKaraduman tarafından düzenlendi; 03.08.2009, 01:49.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülesonsuz+1= sonsuz iken sonsuz+sonsuz=tanımsız mı oluyor?
İlk başta yerleştirirken 1 oda boşken sonsuz kişiyi yerleştirmiş ve sonsuz+1=sonsuz demek olmuş bu o zaman sonsuz+sonsuz niye tanımsız oluyor?
Yani madem sonsuz+1= sonsuz oluyor ben sonsuz kere sonsuz+1'e 1 eklerim yine sonsuza ulaşırım?
Daha sonra 1 kişi için herkesin oda numarasını 1 ile toplayarak çıkan yeni numaralı odaya yerleştirmiş.
Sonsuz sayıda misafir gelince de, herkesin oda numarasını 2 ile çarpmış
Sonsuz miktarda çift sayı olduğundan eski misafirler bu odalara geçmiş, yeni gelenler ise sonsuz sayıdaki tek nolu odalara yerleşmiş diyelim,
daha açıklayıcı olabilir.
1 no 2 ye
2 no 4 e
3 no 6 ya
böylece sonsuz sayıda tek rakamlı odalar boş kalmış.
- Alıntı
Yorum
-
İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntülesonsuz+1= sonsuz iken sonsuz+sonsuz=tanımsız mı ?
İlgini çekerse aşağıda bir link attım.
- Alıntı
Yorum
Yorum