Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• "...Özetlemek gerekirse, Guénon, söyle diyor: Metafiziksel sonsuz disinda hiçbir seye sonsuz denilemez; böyle bir iddia anlamsizdir. Insanlarin bir sayi dizisine sonsuz demesi o sayi dizisinin sonsuz oldugu anlamina gelmez. Tam tersine insanlarin bu sayi dizisinin sonunu getiremedigi anlamina gelir. Bu yüzden, insan açisindan sayi dizisi sonsuz degil, belirsizdir... "

Yani biz bunun adına ne dersek diyelim ama bizim sonunu getiremediğimiz şeyin kendisiyle toplamı yine o değil midir?

Yorum

• İlk olarak DKaraduman tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
      Soruyu geçtim de sonsuz + sonsuz= sonsuz değil mi yahu? Ben mi yanlış biliyorum?
      Sonsuz olur da soruya göre istenen cevap değil. Yani biraz daha matematiksel ifade isteyen cevap gerektiriyor. Lise yıllarında hoca sormuştu..

Yorum

"...Özetlemek gerekirse, Guénon, söyle diyor: Metafiziksel sonsuz disinda hiçbir seye sonsuz denilemez; böyle bir iddia anlamsizdir. Insanlarin bir sayi dizisine sonsuz demesi o sayi dizisinin sonsuz oldugu anlamina gelmez. Tam tersine insanlarin bu sayi dizisinin sonunu getiremedigi anlamina gelir. Bu yüzden, insan açisindan sayi dizisi sonsuz degil, belirsizdir... "

Yani biz bunun adına ne dersek diyelim ama bizim sonunu getiremediğimiz şeyin kendisiyle toplamı yine o değil midir?
        Şu bölüm çok hoşuma gitmişti..

Yorum

15-25-26-26-?

? yerine gelecek sayıyı bulunuz.
          Dönelim buna tekrar.

Yorum

Dönelim buna tekrar.
            ipucu alsak, yine aylı yıllı birşeyler mi yoksa matematiksel bir durum mu var? Ya da herneyse biz mi bulmalıyız?

Yorum

• İlk olarak asimetrik tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
              ipucu alsak, yine aylı yıllı birşeyler mi yoksa matematiksel bir durum mu var? Ya da herneyse biz mi bulmalıyız?
              İPUCU: Matematiği ters yüz etmek gerek bunu çözmek için.

Yorum

İPUCU: Matematiği ters yüz etmek gerek bunu çözmek için.
                Yandık desene, ters yüz etmek için önce yüz kısmını bitirmek lazım

Yorum

• 15-25-26-26-52-51 ???????

Yorum

• Yanlış cevap. Zaten koymanız gereken bir sayı var sadece.

Yorum

15-25-26-26-52-51 ???????
                      toplamlar 6-7-8-8 diye gidiyor. Tersyüz edince de 7-6 diye gitmeli diye düşündüm. Ayrıca sayıları tersyüz ettim. 25 yerine 52, 15 yerine 51 yazdım.
                      Fazla mı tersyüz ettim
                      En son asimetrik tarafından düzenlendi; 03.08.2009, 02:53.

Yorum

toplamlar 5-6-7-7 diye gidiyor. Tersyüz edince de 6-5 diye gitmeli diye düşündüm. Ayrıca sayıları tersyüz ettim. 25 yerine 52, 15 yerine 51 yazdım.
                        Fazla mı tersyüz ettim
                        Biraz fazla oldu evet

Yorum

Biraz fazla oldu evet
                          Dkaraduman, çok yoruyorsun beni Yatmadan söyle de rahat uyuyum

Yorum

Dkaraduman, çok yoruyorsun beni Yatmadan söyle de rahat uyuyum
                            The Crow hocamızı bekliyorum. Anında verecek cevabı diye tahmin ediyorum, şimdi cevabı söylemek olmaz.

Yorum

The Crow hocamızı bekliyorum. Anında verecek cevabı diye tahmin ediyorum, şimdi cevabı söylemek olmaz.
                              Tamam. Herkese iyi geceler. Ben daha sonra bakarım cevaba..

Yorum

15-25-26-26-?

? yerine gelecek sayıyı bulunuz.

cevap 36 mi?

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X