Duyuru

Daraltma
Henüz duyuru yok.

Akıl Oyunları

Daraltma
X
  •  
  • Filtre
  • Zaman
  • Göster
Hepsini Temizle
yeni gönderiler

• İlk olarak TÖ61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    2 yabancı birbirleriyle akrabalık bağları olmayan kişi yolda karşılaşır. Arkadaş olurlar 2sininde karısı ölmüş. 1 tane kızları var aralarında anlaşıp birbirlerinin kızlarıyla evleniyorlar ve 2 sininde 1 tane oğlu oluyor bu çocuklar birbirlerinin neyi olur ?

Bu da benden hayde bismillah...
    Hocam şöyle bir soru soruldu
    İlk olarak BarışDemirer tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
    birbirlerinin hem üyey kardeşleri hemde üyey dayıları gibi saçma bi durummu cevap ?
    ve de benden böyle bir teori geldi,siz ne dersiniz acaba

Yorum

• Şimdiiiii...

İlk etapta,aralarında kan bağı olmadığı için önce cevabı bulup başına "üvey" ibaresini koyalım...

Soru simetrik ( ) olduğu için tek taraflı çözebiliriz...

Adamlar A ve B ,kızları X ve Y olursa...A-Y evliliğinden a ,B-X evliliğinde b bahtsız çocukları doğmuş olsun...

Bu durumda; b, a'nın babasının kızının oğlu ve annesinin babasının oğludur...Yani üvey dayısı ve üvey yeğenidir.

Birbirlerinin üvey dayılarıdır yani bu durumda.Üvey kardeş açıklaman nedir Barış?..
      Yelkenimizdeki rüzgarı çaldılar, yılmadık...

Yorum

• 1. "Annesinin babasinin oglu" yani "Annesinin üvey kardesi" yani bir nevi "üvey dayisi"

2. "Babasinin Kizinin oglu" yani "Üvey kardesinin oglu" yani bir nevi "üvey yigeni"

Sonucta dedesiyle üvey kardesinin oglu derdim.

Yorum

• İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
          Şimdiiiii...

İlk etapta,aralarında kan bağı olmadığı için önce cevabı bulup başına "üvey" ibaresini koyalım...

Adamlar A ve B ,kızları X ve Y olursa...A-Y evliliğinden a ,B-X evliliğinde b bahtsız çocukları doğmuş olsun...

Bu durumda; b, a'nın babasının kızının oğlu ve annesinin babasının oğludur...Yani üvey dayısı ve üvey yeğenidir.

Birbirlerinin üvey dayılarıdır yani bu durumda.Üvey kardeş açıklaman nedir Barış?..
          ben düsünürkene sen yazmissin bile sonucta ayni sonuca varmisiz ama
          yeğen de nasil yazilir ögrenmis oldum bu arada...

Yorum

• biyerde karıştırdım galiba bişeyleri, üvey kardeş olanlar a-X ve b-Y

Yorum

• hiçbirşeyi olmazlar 2 adamın torunu olurlar ama çocuklarla arasında bir bag bulunmaz.
              En son Mesut tarafından düzenlendi; 10.02.2009, 22:13.

Yorum

• Ben de benim sonuçlarıma göre yazıyorsun sanmıştım."yiğen" yine iyi,"yiyen" diyorlar genelde

Barış evet karıştırmışsın.Sen soruya doymadıysan istersen bir de çocuklardan birinin kız olması durumunda cevap ne olur onu bul

Yorum

Şimdiiiii...

İlk olarak TheCrow tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                  Ben de benim sonuçlarıma göre yazıyorsun sanmıştım."yiğen" yine iyi,"yiyen" diyorlar genelde

Barış evet karıştırmışsın.Sen soruya doymadıysan istersen bir de çocuklardan birinin kız olması durumunda cevap ne olur onu bul
                  Hocam, eğer a yı erkek b yi kız kabul edersek;

a ile X üvey kardeş olduğundan a b'nin üvey dayısı;

be ile ye üvey kardeş olduğundan b de a'nın üvey teyzesi oluyor

bu nasıl bi çarpık ilişkiler yumağıdır yahu,Dallası bile geçti

Yorum

• babasının torunu olurlar

Yorum

Şimdiiiii...

budur ya ben bu soruyu futbol oynadığım zamanda deplasmana giderken çözmüştüm.. ama butun gece uyumadım Antalya'ya vardım daotobüste buldum diye bağırmıştım. Tebrikler bu kadar açık net çözülebilirdi ancak ....
                      6 üstü 1 Aşk

Evli Mutlu Huzurlu T&B

Yorum

• İlk olarak TÖ61 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle
                        budur ya ben bu soruyu futbol oynadığım zamanda deplasmana giderken çözmüştüm.. ama butun gece uyumadım Antalya'ya vardım daotobüste buldum diye bağırmıştım. Tebrikler bu kadar açık net çözülebilirdi ancak ....
                        Biz de soru için teşekkür ederiz,şu dar zamanımızda iyi geldi

Yorum

• zor ama imkansız değil,

soru şöyle:
                          orda bulunan topu her kareden geçecek çapraz gitmek yok en sonunda bulunduğu yere geri gelecek ve de her kareden yanlızca bir kere geçilebilir.

......................
                          Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
                          Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

• Google'da bir araştırma yaptım. Soruda söylenmeyen bazı noktalar üzerinden çözümler var. Bu sorunun psikoloji ile bir alakası olabilir. Mesela soruda karelerin dışına çıkılmayacağı belirtilmemiş.

Yorum

• İlk olarak zafer6161 tarafından gönderildi Gönderiyi görüntüle

soru şöyle:
                              orda bulunan topu her kareden geçecek çapraz gitmek yok en sonunda bulunduğu yere geri gelecek ve de her kareden yanlızca bir kere geçilebilir.

......................
                              Şimdi şöyle oluyor karelerin dışına çıkılmadığı sürece bu sorunun cevabı yok tek bir çözüm tekniği var onu da şekil çizerek anlatmam gerekecek arkadaşlar biraz daha uğraşsın bulamazlarsa ben akşama çizerim şekli)
                              19*20

Yorum

• yaw enştenn 1 günde çözmüş bu soruyu,ççç
                                Ne Olmuş Şampiyon Olamadıysak,,,
                                Hayallerimizi Satmadık'ya,,,

Yorum

Üzgünüz, bu sayfayı görüntüleme yetkiniz yok
                                Çalışıyor...
                                X